Şimdi Ara

Toshiba 32LL3C63DT Smart TV İnternet Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşağı yukarı 1 aylık olan Toshiba 32LL3C63DT cihazımda ağ sorunu çıktı. Youtube'da video izlerken televizyon kapanıp açılıyor ve bir daha internete bağlanmıyor. 3 kez başıma geldi, o noktadan sonra tek çözümü fabrika ayarlarına döndürerek bulabildim ama takdir edersiniz ki bu da sürdürülebilir bir şey değil... Akabinde birkaç farklı yöntem denedim; Wi-Fi ayarlarından 2.4 - 5 arası otomatik geçişi kapatmak, hızı 2.4'te sabitlemek ve Wi-Fi güvenlik protokollerini değiştirmek gibi lâkin çare olmadı. Benzer bir sıkıntıyla karşılaşan var mı acaba? Ya da konuya vakıf arkadaşlarından destek olacak varsa çok sevinirim. Yoksa tek çarem yazılım atmak ya da servise başvurmak gibi görünüyor.




  • Bir de kanalı değiştirmeyi dener misiniz? 20mhz ve 6. Kanal örnek olarak.
  • wwtr W kullanıcısına yanıt
    Denerim hocam ama pek umudum yok, tekrarladıkça yazılım kaynaklı olduğuna ikna oldum yani.
  • Umarım düzelir, benzer sorunu android boxlar ile yaşadım. Zaman zaman da yaşıyorum, kanalı genelde otomatik ya da 11’de tutan çok fazla cihaz olduğundan dolayı benzer durumları yaşadım.

    Çok can sıkıcı, servise danıştınız mı?
  • wwtr W kullanıcısına yanıt

    Danışmadım ya aslında danışmak istiyorum ama hem servislere güvenmiyorum hem de kuruluma geldikleri zaman bölgemdekinin yetersiz olduğunu hissetmiştim. Bu durum biraz düşündürüyor beni...

  • Devridünya kullanıcısına yanıt

    Neden böyle hissettiğime gelirsek buradaki his aslında servis tarafından oluşturulan intibaya ve gözleme dayalıydı. Vestel servisi, çağrı merkezinin randevu verdiği saatten yaklaşık 2 saat önce ve çok da müsait olmadığımız bir anda geldi. Gelen ekipte biri tecrübeli teknisyen, diğeri de ancak oğlu olabilecek yaşta bir çocuk vardı. Biraz da yalap şalap iş yaparak (aceleyle, dikkatsiz şekilde) kurup gittiler. Oradaki olay zaten şu; panelin kırık çıkmasına karşı sonradan uğraşmamak için adamların hazır bulunması bir nevi önlem oluyor yoksa kurulumluk bir şey yok yani.


    Kendi kendimi yanıtlamış olayım belki orta vadede birilerinin işine yarar. Cihazı bir süre takip ederek fiyatına göre iyi bir indirim yakalamışken 1080p ve smart olması sebebiyle almıştım. Lâkin görüntüde 32" olmasına rağmen dinamik ayarlar da yapıldığında beklediğim cam gibilik yoktu, bunu özellikle belirtmek isterim. Daha da can alıcı yeri ise gerçekten cihazın Wi-Fi bağlantısında ciddi sıkıntılar var. Bahsettiğim sorunla alakalı olarak yazılım yükseltmeyi ve modem ayarlarını değiştirmeyi denedim, herhangi bir kesin sonuç alamadım. Diğer kullanıcılardan da benzer şikayetleri duyduktan sonra kanaat getirdim ki kronik sorunlu bir cihaz gibi görünüyor. Durup dururken internet bağlantısı düşüyor; o süre zarfında ne ağ taraması yapma, ne bağlanma, ne de bağlantıları görme gibi Wi-Fi işleriyle alakası olmuyor. Manuel olarak fabrika ayarlarına döndürürseniz ya da benim gibi sonunda canınız sıkılıp günlerce beklerseniz daha ileriki tarihlerde açılışta otomatik bağlanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devridünya -- 25 Ekim 2022; 17:8:14 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.