Şimdi Ara

Toshiba Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2,5 sene önce İstanbul Bilişimden model no su x505-q860 olan bir laptop temin ettim.Üzerinden geçen zaman süresince fan sorunuyla karşılaştım ve firmanın kendi verdiği garanti süresinin geçmesinden mütevellit ürünü "Toshiba Türkiye Distribütör" olan TNB Bilgisayara yolladım.20.03 tarihinde makine ellerine ulaştı.
    Bugüne kadar belirttiğim sorunlar üzerine neler yapılması gerektiğine dair 2 farklı formatta fiyat teklifinde bulundular.Bana uygun gelen kısmın fiyat onaylamasını yaptım.Ne kadar absürt fiyatlandırmada bulunmuş olsalar da benim için buraya kadar pek bir problem teşkil etmedi.
    Ancak 26.03 yani bugün bana "Ürün yurt dışından temin edildiği için tüketici haklarımdan caymamla alakalı" bir dilekçe formatını onaylamam için yolladılar.

    *
    ……………………… ülkesinde satın aldığım aşağıda bilgileri yazılı olan TOSHIBA marka cihazımın, Toshiba Türkiye Distribütörü olan TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş. tarafından ithal edilmemiş olması nedeniyle cihazıma sadece Toshiba Europe GmbH şartları altında TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş.’de ve/veya yetkili kıldığı teknik servislerinde servis hizmeti verilmesini talep etmekteyim.

    Bu doğrultuda, talep ettiğim hizmetin T.C. sınırları içinde yürürlükte olan 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan sair yasal mevzuat kapsamında olmadığını ve bu kapsamda şahsımın da tüketici olarak kabul edilmeyeceğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.

    *
    25.03 tarihinde tamirin süreciyle ilgili bir bilgilendirme istedikten sonra böyle bir mail yollanmış olması bana çok manidar geldi.Fiyat teklifi olunca çok hızlı dönüş yapanlar,müşteri hizmeti kavramının tek taraflı olduğunu düşündüklerinden olsa gerek benim sorularıma verdikleri cevaplar ya eksik ya da gecikiyor.Yine aynı düşünceyle mail yoluyla aldığım ürünün faturalarının elimde olduğu ve gerektiğinde yollayabileceğimi belirtmeme rağmen bana hiçbir şekilde geri dönüş yapmadılar.
    Böyle bir süreç yaşayanlar aranızda oldu mu ve böyle bir dilekçe formatının hukuksal yönden herhangi bir dayanağı var mı dır?Benzer süreçleri yaşamış arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.İşim gereği bu süreçle anlık ilgilenebiliyorum o yüzden hukuki bilgisi olan arkadaşların söylemleri benim için önemli olabilir.Teşekkürler.







  • Koca forumda bu konuyla alakalı yardımda bulunabilecek kimse yok mu?
  • Hocam öncelikle cihazınız Türkiye'de satışa sunulan bir model değil daha önce Toshiba marka farklı cihazlar gördüyseniz üzerinde Türkiye için üretilmiştir yazısını görmüşsünüzdür. İstanbul bilişim kendisi yurt dışından, farklı ülkelerden özellikle Amerika dan cihaz getirttirebilip satışa sunabiliyor, dolayısıyla o cihaz Toshiba Türkiye dağıtıcısı TNB Bilgisayar garantili olmuyor yurt dışı garantili oluyor. siz register kaydı (ürün kaydı) oluşturduğunuz sürece cihaz Türkiye de servise alınabiliyor ve ücretli işlem görebiliyor. Cihazda eğer yazılımsal bir problem varsa o problem serviste kısa sürede ücretli olarak giderilebilir bu sorunu siz kendinizde recovery veya sistem kurulumu yaparak çözebiliyorsunuz ücret istenmesinin nedeni bu zaten. bunun dışında parça değişimi gerekecek donanımsal farklı bir arıza varsa (yurt dışı cihazı olduğu için parça genelde yurt dışından gelir) sürecin uzamasından dolayı ve 20 günlük yasal sürenin dışına çıkılabileceğinden dolayı sizden onay istiyeceklerdir bu normal bir işlem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.