Şimdi Ara

Toshiba L70-B 12F kapanma sorunu (garantiye gittiği halde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Çok forum kullanan birisi değilim ama hep bilgileri araştırıp forumlardan alırım.

    Toshiba L70-B-12F notebook'umu 03/08/2015 tarhinde Teknosa'dan 2600 ₺'ye satın aldım.Gerçekten beğendiğim bir notebook oldu.
    Suan ki fiyatları ise el yakıyor ve bana göre ederinden fazla.

    Asıl konuya gelecek olursak GTA V gibi grafikli oyunları oynarken notebook'un çok ısındığını fark ettim ettikten sonra da kapandı :(
    daha aldğım 2. günde PC kapandı ve power tuşuna bastıgımdada acılmadı. 15-20 dk sogumasını bekledıkten sonra power tusuna bastım acıldı.Dedim bir yanlışlık olmuştur herhalde daha yep yeni makine.
    sonra amd'nin catalyst control centerdan GTA V atadım herşeyi performans yaptım.Denetim masasından güç yönetiminden yüksek performansı seçip fan ayarlarını maksimuma aldım.
    Ondan sonra GTA V PC kapanmaları azaldı. Crysis 2 ve 3 serisini cok begeniyordum. Onları oynayayım bari dedim 15-20dk sonra pc sureklı kapanıyor.Üstte yazdıklarımı aynısını yaptım. Yine olmadı.

    Sonra bunu servise göndermeye karar verdim 20.08.2015 de verdim 10.09.2015 te aldım. Bana gelen kartta anakartta sorun oldugunu ve servis kapsamı içerisinde giderildigi yazıyordu.
    Ama ben servisten sonrada yine aynı hataları almaya devam ediyorum hala kapanıyor ve beklemeden açılmıyor. Assassins Creed serisini cok seviyorum biraz nostalji yapim dedim ve Brotherhood serisini
    yükledim yine kapanıyor pc Allah askına kac yılın oyunu bu niye kapanıyorsun. 60 fps duz alıyorum oyunda pc küt gidiyor. Fanlar filan tertemiz ama yine küt gidiyor.Birde AIDA64 Extreme oyundayken bakıyorum CPU ısı degerlerine 98-97 derece bi zevk alamadım.

    Lütfen bana yardım edin. Eğer servise gönderilceksede bana açıklama bölümüne ne yazmam gerektiğini anlatın.PC mi değiştirmek istemiyorum
    cok rahat cünkü. Eğer bir yanlışım olduysa özür dilerim kuralları pek bilmiyorum. hepinize ilginiz için teşekkür ederim.







  • Dostum bende de var ayni cihaz servise verdim gecen gun fan temizligi dediler 120₺ istediler vermedim aldim 30₺'ye temizlettim. Bugun aldim pcyi simdilik saatlerce oyuna ragmen kapanmadi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümünü hemen söyleyeyim. Güç seçeneklerinden gelişmiş güç seçeneklerine giriyorsun ve en altta ATİ grafik güç ayarları var. Orada ikisinide maksimum pil ömrü seçiyorsun.(Biri zaten seçili.) Ve laptobun bir daha hiç kapanmıyor.
  • ende de aynı Laptop var, ben 16/06/2015 tarihinde aldım Laptop'u aldıktan 2 ay içinde hiç bir sorun yoktu ama 2 ay sonra ısınıp kapanma sorunu çıkmaya başladı, bazı oyunlarda fps daha düşüğe sabitleyince kapanması geçiyo, MSI ın after Burner programından bakıyorum sıcaklık değerlerine bazı oyunlarda 92-93 görüyo kapanmıyo(mesela LOL) bazı oyunlarda 81 gördüğünde küt kapanıyor, servis e gittiğimde benden para istediler yaklaşık 80TL (bakım garantiye girmiyormuş diye) bende bunlar para isteyince merkez servisini aradım ven Laptop û bize getirin ücretsiz bir şekilde bakarız dediler, (aras kargo seçerseniz daha hızlı olur dediler bide) bende aras kargodan Laptopu yolladım ama Laptopu kaybetmişler, servis diyo Laptop bize gelmedi, kargo diyo biz verdik, benim durum böyle, yazını okumadan önce aklımda pc gelince kendim temizlerim termal macununu fln değiştirim diye düşünüyodym ama senin anakartta sorun olduğunu görünce bu sefer elle vermeyi düşünüyorum, pcyi geri vermek istemiyorum çünkü özellik bakımından olsun, estetik bakımdan olsun bilgisayarımı çok seviyorum, bakalım, sana tavsiyemde gelişmiş güç seçeneklerinden prize takılı iken işlemci maksimum çalışma yüzdesini düşür, çok fazla fps kaybı yaşamıyorsun ve sıcaklık da düşüş oluyor ama benim tanıma göre sıcaklık işlemcide değil ekran kartında birikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.