Şimdi Ara

Toshiba NoteBook Alacaklara Önemli Duyuru!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli Arkadaşlar,

    2008 Mayıs'da aldığım ve sadece laboratuvarda kullandığım Toshiba Satellite X200-21K'yı, geçen sabah açmaya kalktığımda, iki kısa bir uzun "bip" sesi, bir kaç HD hareketi ve karanlık bir ekranla karşılaştım. Ben, endüstriyel cihazlar tasarlayan bir fizikçiyim. Internet'de, bu "bip" kodunun ne anlama geldiğini araştırdım. Toshiba'nın WEB siteleri, DizÜstü bilgisayarları konusunda, daha yeni ve yüzlerce modeli satmaya odaklanmış durumda. Epey uğraştan sonra, bunun bir VGA kartı, beraberinde bir ana kart sorunu olduğunu anladım.

    Daha önce, yine kullanmakta olduğumuz Satellite 5200-801 laptopu, bir VGA modülü arızası nedeyle, İstanbul'daki Toshiba Servis'e güvenerek yollamıştım. %70 olasılıkla VGA çipi değiştirerek ana kartı onarabileceklerini söylediler. 1 ay kadar orada kaldı. ..."Yeni çipi taktık olmadı; başkasını deneyeceğiz", "...Olmadı, bir başka çipi deneyeceğiz..." derken, "...Olmadı; ana kartı değiştirmek gerek. Fiatı 1200.- Tl" dediler. "Bu fiata yeni DizÜstü alınır. Bana, DizÜstünü size yolladığım gibi geri gönderin" dedim. DizÜstü ertesi gün geldi. ...Hiç bir yeri çalışmaz halde...Konnektörleri bağlanmamış, vidaları eksik ve DDR bellek modülleri sökülmüş olarak! Sonra, ABD'den 700.-TL karşılığı getirttiğim ana kart ile laptopu çalıştır hale getirdim. şimdi bir soğutucuyla birlikte kullanmaya devam ediyorum. Servis, çipi değiştirerek 500.-Tl alacak yerde, zahmete girmeden ya da teknik bakımdan yetersizse, ana kartı değiştirip 1200.-TL almayı tercih etmez mi? ...Çünkü işleyen mantık; parça fiatı + o fiata eşit işçilik! ...Hepsi bir yana, cihazınızın içindeki diğer elemanları eskilerle değiştirilip değiştirilmediğini, orada ne yapıldığını, hangi orijinalliğin katledildiğini de bilemezsiniz. Ne derlerse onu kabullenirsiniz! Çünkü o Türkiye Yetkili Servisi'dir! Ancak, kullananı (tüketiciyi) koruyan, kollayan yasaları, düzenlemeleri mercekle aramanız gerekir!

    Toshiba Satellite X200-21K konusuna tekrar dönelim. 2 yıllık garantisini tamamlamış ama 3. yılını dolduramadan, daha projelerim için düzenlemeleri halen sürdürmekte olduğum, menteşeleri bozulmasın diye kapağını kapatmayıp polyester örtüyle tozdan koruduğum, yalnızca laboratuvarımda kullandığım ve ilaveten, 3D ve yüksek çözünürlüklü oyun vs asla oynamadığım bir bilgisayarın bir gün önce kapatılıp, sabah açmaya kalkıldığında arıza çıkartması; Üstelik, bunun bir ana kart ve veya VGA kartı sorunu olması, kabul edilebilir bir durum değildir. Ana kartın Türkiye'deki fiatı 750.-TL, VGA kartın fiatı 900.-Tl dir.

    Hiç bir nedene ve neden/sonuç ilişkisine bağlanamayacak böyle bir şok arıza, güvenilir bir firmanın mamülünde (ürününde) olabilir mi? Böyle büyük bedelli bir sorun, küçük bir olasılık dahilinde olsa da, firma, firmanın servisi vs bu anormal durumun arkasında olmaz mı? Internet'de yaptığım araştırmada, bir çok kullanıcının, X200'ler başta olmak üzere, bir çok Toshiba LapTopta böyle nedensiz ortaya çıkan VGA sorunuyla karşılatığını gördüm. Sorun, kullanıcı dışında, kullanım şartları vs ile açıklanamaz bir mahiyettedir! Nvidia'nın kullanılan çipi/çipleri veya Toshiba'nın bu çipleri kullanırken soğutmadaki beceriksizliği ya da tasarım hatası... Bununla kullanıcı mı uğraşacak?! Bu kepazelik karşısında, umursamaz bir tavır sergileyen Toshiba, bu ve benzeri durum arzeden LapTopları için bir tavsiye, bir çağrı ya da çözüm içeren bir anonsu dahi çok görmektedir (hiç bir yerde rastlamadım). Böyle bir kepazelik olur mu? 4500.- TL karşılığı sattığın bir cihaza 2 yıl garanti verecek, ama 3. yıl dolmadan, çok ciddi bir arızayla insanları yolda bıracaksın! İnsanlar, dünyanın en güvenilir markası diye aldıkları LapTopla, ya uydurma servislerin oyuncağı olacak ya da, kendi başının çaresine bakmak zorunda bırakılacak.

    Burada nakletmeye çalıştığım haksızlığı ve gaspı, Türkçe olarak Toshiba Türkiye'ye e-posta ile; İngilizce olarak Almanya'daki Toshiba Avrupa Merkezi'ne ve Japonya'daki Toshiba Merkezi'ne ayrı ayrı faksladım. Avrupa ve Japonya'dan bu güne dek (1,5 ay) yanıt gelmedi. İstanbul'daki Toshiba Türkiye'den 2 hafta sonra e-posta ile yanıt geldi. "Lütfen NoteBook'un seri numarasını yollayınız." Bu ilgiye sevinerek numarayı yolladım. 2 hafta sonra, "Kayıtlarımızda, servisimizde böyle bir cihazın olmadığı anlaşılmıştır" yazıyordu! Mektubu ve şikayeti önce tam olarak okumaları gerektiğini ikaz ettiğim bir mektup yolladım. ...Ve o ses de çıkmaz oldu! Bu muhaberat, ilgiyi ve "ilgiyi" yeterince açıklıyor sanıyorum!

    Düşününüz, ben, tamamen, endüstriyel, bilimsel ve laboratuvar cihazları tasarlayan, elektronik devre tasarımı, mikroprosesör yazılımı, FPGA yazılımı, PC'ler ve PC üzerinde çalışan programlarla uğraşan bir mühendisim. Ya, tekinik konulardan anlamayan, reklam, editörlük yapan, akademik çalışmalar vs ile meşgul insanlar böyle bir durumda ne yapabilirler? Hiç bir neden yokken, ortam sıcaklığı 22 C, ortam nemi %40, şebeke gerilimi 220Vac/50Hz, ortamda vibrasyon gibi fiziksel etkenler yokken ve her hangi bir oyun/grafik programı çalışmazken, bir laptopu sabah açtığınızda böyle bir durumla karşılaşmak ve üstelik bu sorunu yeni bir vasat üstü LapTop fiatıyla çözmek durumunda olmak kabul edilebilir mi? Peki, bu soruna neyin neden olduğu sorusuna makul bir yanıt bulamadan 750 + 900 =1650._ TL yi ödemek nasıl açıklanabilir?! Bu bedelle onardığınız cihazın, 2 gün sonra yine aynı sorunu çıkarmayacağından emin olabiliyor musunuz? Toshiba, bırakınız tazmin etmeyi; bunun belli bir seride üretilen çiplere mahsus, veya laptoplara mahsus bir arıza olduğunu ilan etse, ya da, şu-şu modeller, mevcut soğutma sistemi yetersiz olduğundan, haricen de soğutulmalıdır, vs diye ikazda bulunsa, belki bu sorunun makul bir nedeni olduğunu düşünerek bu bedeli öder, işimize devam edebiliriz. Ama, kullanıcı olarak, başta yasal düzenlemeler sonucu korunmasız bırakılmak, Toshiba gibi tavır sergileyen bu firmalar önünde de çaresiz ve çözümsüz bir konuma kalmayı hazırlıyor, ne yazık ki!

    Sonuç olarak, işimle, projemle ve Toshiba'dan yediğim 4500.-TL'lik kazıkla ortada kaldım. Gerek bu umarsız tavrı; Gerek yetersiz ve asla güvenilmez servisi; Yalnız ve durmadan ve hiç birine tam ve yeterli destek veremediği ve vermesi de mümkün olmayan yüzlerce modeli satmaktan başka bir amaç taşımayan siteleriyle Toshiba NoteBook, asla bir daha almayı düşünmediğim bir DizÜstü bilgisayardır! Bir elektronik cihaz tasarımcısı ve bir fizik mühendisi olarak; Toshiba NoteBook konusunda, bildiğim, tanık olduğum, somut gerçekleri buradan tüm laptop almak isteyen yurttaşlarımın bilgisine arzetmeyi görev sayıyorum. Toshiba'nın Servisi'ne asla güvenmeyin! Servise güvenmeyince, geriye, ödediğiniz bedele karşık olacak bir hizmeti alacağınızı düşündüğünüz model kalıyor. Bundan böyle, Toshiba'nın böyle bir modeli de olduğuna asla inanmam! Tasarım mühendisleri yetersiz! Hatalı tasarım yapıyorlar! Bir bilgisayar, kasasından okunan 60-70 C derece bir sıcaklığa kadar ısınıyorsa, orada mühendislik yoktur! Bataryaları, asla verilen şartlarda, verilen nominal sürenin yarısına dahi erişmemektedir! Bu firmanın tasarım mühendisleri, bir bilgisayar ile soba arasındaki farkı anlamaktan uzaktırlar! Bilginize...

    NOT: Bu bilgiyi, olası ölçüde, NoteBook (DizÜstü) bilgisayar almayı düşenen, yorum ve öneride bulunan, bulunacak olan herkese, formlara da iletiniz! Zira, bizlerin bu firmaları yola getirmede kullanabileceğimiz tek ve etkin silah budur!







  • Merhabalar, ben de benzer sorunlar yaşadım. 2008 Şubat'ta aldığım Asus F3SV240DR model dizüstü bilgisayarım geçen Eylülde açılışta sorun çıkarmaya başladı ve birkaç hafta içinde ekran 6 parçaya ayrıldı. İnternette yaptığım araştırmalarda hem Türkiye'de hem yurt dışında çok sayıda kullanıcının aynı sorunla karşılaştığını gördüm. Servise gönderenler 800TL'ye anakart değişimi teklifi almışlar. Ben de 300TL'ye bir bilgisayarcıda anakartı değiştirdim. Sorunu araştırmam, onarıma karar vermem ve bilgisayarcıyla anlaşmam Ocak ayını buldu. Bu süre içinde biri HP biri de ACER kullanan iki arkadaşım daha benzer sorunlar yaşadı. VGA'nın aşırı ısınmasından dolayı anakartlar arızalanmıştı. Biz üreticilerin bunu bile bile yaptıklarını, kullanıcılar bilgisayarlarını 2-3 yılda bir değiştirsinler diye sorunlu bilgisayarları satmaktan çekinmediklerini düşünüyoruz.
    Ben artık dizüstü bilgisayar alırken 2 yıl sonra çöpe atmayı göze alacağım. Fazla para vermeden 2 yıl götürecek bir model alır, garanti bitince de değiştiririm. Anladığım kadarıyla artık güvenebileceğimiz bir marka kalmadı.
    Teşekkürler, iyi günler.




  • Bu durum sadece Toshiba'ya özgü bir durum değil. Sony,Hp,Acer v.b bütün markalarda bu tip sorunlar çıkabiliyor.Aslında bu durum biraz şansla ilgili.Bazılarının aldığı bilgisayar servis yüzü görmezken,bazılarının ise aldığı bilgisayar servisten çıkmıyor.
  • elimde ikinci el toshıba l 10 var bir öğretmenden almıştım halen çalışıyor
  • olay bilgisayarın bozulup bozulmaması değil zaten. "O bilgisayara ve müşterisine serviste ne derecede önem veriliyor" konu bu... insanları kazıklama amacı güdüp bilgisayarın içinde neyi değiştirip değiştirmedikleri bile belli olmayan bir servisle başbaşa kalıyorsunuz. belki adam benim bilgisayarın içindeki sağlam parçayı alıp, parça bekleyen diğer müşterinin bilgisayarına takıyor. ne belli? neyi nasıl ispatlayabilirsiniz ki? laboratuvar ortamında bilgisayar tamir etmediklerini zaten facebooktaki TNB Billgisayar'dan görmüştüm. İç yüzünde mahalle aralarındaki bilgisayarcılardan çok da farksız olmadıklarını o zaman anladım. Tek avantajı gerçekten yedek parçalar yurtdışından geldiği için 500-600 $ tamir ücreti isteyebiliyor. Tabi dolap çevirmiyorlarsa...
  • Servisin muamelesi gerçekten kabul edilemez, lakin bu ekran kartı sorunu sanırım hemen her laptopda oluyor, nedeninden emin değilim ama benim iki laptop umda alındıktan 3-4 yıl sonra tabiri caizse gümledi biri sony diğeri toshiba birisi nvidia 8400m gt diğeri ati x700 ekran kartına sahipti. Yine çevremde ve nettede bu gibi sorunlar yaşayan bir çok kişi gördüm sanırım bu aletlerin ömrü 3-4 yıl sonrası sürekli sorun.
  • konuyu baştan aşağı okudum dikkatimi çeken hadi toshiba Türkiyenin durumu ortada,ama Japonya ve Almanyadan hiç cevap gelmemesi düşündürücü,keza kesinlikle bi geri dönüş olmalıydı,acaba doğru bölüme yönlendirdiğinizden eminmisiniz şikayetinizi...

    bunun dışında yukarıda bir arkadaşın daha ucuz laptop al 2 yıl kullan değiştir önerisinede katılıyorum firmalar bu şekilde düşünüyordur bencede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    konuyu baştan aşağı okudum dikkatimi çeken hadi toshiba Türkiyenin durumu ortada,ama Japonya ve Almanyadan hiç cevap gelmemesi düşündürücü,keza kesinlikle bi geri dönüş olmalıydı,acaba doğru bölüme yönlendirdiğinizden eminmisiniz şikayetinizi...

    bunun dışında yukarıda bir arkadaşın daha ucuz laptop al 2 yıl kullan değiştir önerisinede katılıyorum firmalar bu şekilde düşünüyordur bencede

    ben de Toshiba bilgisayarımla ilgili sorun yaşamıştım. Avrupa ve Japonya sitelerinden destek kısmından mail attım ama bana da dönen olmamıştı. Daha sonra facebook'taki toshiba-asia grubundan msj attım. onlar TNB ile irtibata geçmişti. daha sonra TNB'deki şikayetlerden sorumlu olan biri bana mail atmıştı. kısacası baya uğraşmıştım..




  • Ben de iki yıl üç yıl kadar satellite modelini kullandım. 2 defa sorun çıktı. Her sefer tam bir ay servisteydi. Yani gidip bağırıp çağırmasaydım daha da kalırdı. Hele mecidiyeköydeki o kendini bir şey sanan sekreteleri de ayrıca gıcık.
  • evet arkadaşlar aynı şikayetleri başka başka sitelerde de okudum
    dolayısıyla okunanlardan anlaşılan Tohsiba cihazların gerek fiyat - performans gerek yetkili servis kalitesi gerek gerek müşteri desteği yönünde bekleneni vermediğini gördük
    hele hele ki tüketicinin yetkili servisi şikayet edebilecek bir mercinin bulunmaması tüketiciyi tamamen gömmekten başka bişey değildir.
    ben philips servisinde teknisyenim. bir müşteri eğer philips in tüketici danışma merkezini arayıp şikayetini bildirirse anında servise dönüş yapılıp nedir ne değildir sorulur müşterinin problemiyle ilgilenilir.
    ama anlaşılan toshibada bu yok.
    tabiri caizse aslan yattığı yerden belli olur denir ya toshibanın türkiye sitesine girip baktığınızda bir lise talebesinin yapabileceği basitlikte bir internet sitesiyle karşılaşıyorsunuz.
    konuyu açan arkadaşın dediği gibi tamamen ürün satmaya odaklı bir site
    ben ve benim gibi laptop almayı düşünen insanları bilgilendirdiği için de konuyu açıp uzun uzun anlatan arkadaşa çok teşekkür ederim.
    iyi akşamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    konuyu baştan aşağı okudum dikkatimi çeken hadi toshiba Türkiyenin durumu ortada,ama Japonya ve Almanyadan hiç cevap gelmemesi düşündürücü,keza kesinlikle bi geri dönüş olmalıydı,acaba doğru bölüme yönlendirdiğinizden eminmisiniz şikayetinizi...

    bunun dışında yukarıda bir arkadaşın daha ucuz laptop al 2 yıl kullan değiştir önerisinede katılıyorum firmalar bu şekilde düşünüyordur bencede


    Konuyu olası ölçüde büyük kitlelere eriştirmek için bu siteye yazmıştım. İlgilerden doğru yaptığımı anladım. Bu vesileyle Donanımhaber kurucu ve yetkililerine teşekkür ederim.

    Evet, İngilizce mektubun birini, Toshiba'nın Avrupa'daki merkezine (Toshiba Europe GmbH, D-41460 Neuss, Germany) ve diğerini Japonya'daki Toshiba'ya (Toshiba Japan, Tokyo 105-8001, Japan) yollamıştım. Müşteri taleplerine odaklanmış, sorunu anlatmak, hatta olumlu öneriler dahi yapmak üzere bir e-posta, telefon, faks veya servis için bayağı bir çaba harcamak gerekiyor! Bu bir bakıma, sonradan düşülecek durumun bir habercisi gibi...

    Değerli üye arkadaşların tepkileri, başka markalarda da benzer durumların olduğu yönünde birleşiyor. Elbette, sorumlu birey olarak, tanık olmadıklarım konusunda afaki iddialarda bulunmam doğru olmaz. Ancak yaşadığım ve somut Toshiba NoteBook olumsuzluğunu dile getirdim burada.

    Ancak bu özellerden genele bir değerlendirme yapılabilir. Birinci plandaki saptama, insanın, halkın, kullanıcının (tüketici kavramı insana yakışmadığından kullanmıyorum) hakkını, hukukunu gözetmeyen ekonomik uygulamaların sonucudur bu ve benzeri yaşananlar. Bir derebeylik düzeni içinde, halkın, bireyin yapacağı çok fazla bir şey de kalmıyor geriye. Ancak böyle uyarı, tavsiye, vs gibi yollarla, "piyasa koşulları" dahilinde, müşterisini gözetmeyen firmaların mamüllerini almamak gibi bir pasif reaksiyonlarla etkili olunabiliyor. O halde, biz de bu noktadan değerlendirmeyi sürdürelim.

    Dediğim gibi, yaşadığım nesnellikle Toshiba'yı suçluyorum. Böyle imalat olmaz; böyle servis olmaz; böyle müşteri politikası olmaz diyorum. Öyle anlaşılıyor ki, başka firmaların DizÜstü bilgisayarını kullananlar da bizzat yaşadığı olumsuzlukları dile getirdiklerinde, ortada güvenilecek bir DizÜstü markası bulamayacağız belki de.

    Toparlayacak olursak;

    Kullanıcının, bugünkü ekonomik politikalar dahilinde tek güvencesi, böyle sitelerde, firmaların hatalı, kullanışsız, iddiasına uymayan, müşterisini gözetmeyen, servisi güvenilir olmayan mamüllerini, kitlelere deşifre etmesidir. Böylelikle, mamüllerinin alınmaması yoluyla firma cezalandırılırken, kendini böyle yetersizliklerden arıtan firmalar da öne çıkar.

    LapTop, NoteBook yani DizÜstü Bilgisayar konusundaki tespitler:

    1) LapTop, NoteBook ya da DizÜstü bilgisayarlar, DeskTop yani MasaÜstü bilgisayarlar gibi sürücü fonksiyonları kartlara dağıtılmış değillerdir. Yerleri az, hacımları küçüktür. Bu yüzden "kompakt" yani tüm fonksiyonlar tek yapı içinde olmaya zorlanırlar.
    2) Böyle olduğundan, özellikle, yüksek hız, grafik yetenek, multimedya üstünlüğü, vs gibi özellikleri iddia eden DizÜstü'lerin, kulandıkları çipleri yeterince soğutamadıkları kaygısını mutlaka duymak gerekir.
    3) Günümüzün teknolojileri gereği, yüksek performanslı ve Silisyum, Galyum vs bazlı çiplerin, hızı arttıkça ortaya çıkan ısı enerjisi de o derece artar. Üretilen ısı enerjinin (dissipation), performansa karşılık gelen grafiği üsteldir (exponantial). DeskTop'un (MasaÜstü) geniş rahat şasisi içinde çipleri soğutmada kullanılacak yöntemler için yeterince yer varken; DizÜstü'nün dar, kısıtlı hacmı içinde, bugünkü teknolojilerle, çift çekirdekli 64bit prosesörleri, 3D grafik yetenekli, HD çözünürlüklü grafik çipleri soğutacak bir çözüm yoktur.
    4) Optimal soğutma sağlanamadığından, bu çiplerin (yarı iletken yongaların) ve(ya) diğer aktif, pasif elektronik devre elemanlarının aşırı ısınması (sıcaklığının 70-80 C lere varması, bacaklarındaki lehimlerin erimesine yol açar, çiplerin bu sıcaklıklarda uzun sürelerle çalışması, silikonun özelliklerini bozar. Sonuçta ya çipin bacaklarının kartla olan kontaktı kesilir ya da çipin kendisi defekt olur.
    5) Özellikle top bacaklı (ball-pin) çipleri, karttan diğer elemanlara zarar vermeden sökmek yeniden veya yenisini yerleştirmek, özel ekipmana ihtiyaç gösterir

    Bu gerçekler ışığında öneriler:

    1) Taşınabilir olması çok da gerekli değilse DizÜstü alınmamalı.
    2) DizÜstü mutlaka gerekiyorsa, yüksek performanslı mikro denetleyicileri ve grafik denetleyicileri kullanan, multimedya özellikleri olan ve dolayısıyla pahalı olan modellerden kaçınılmalı.
    3) Yüksek performanslı model şartsa, firmanın, özellikle soğutmadaki iddiası araştırılmalı. Soğutmada her an gelişebilecek yeni teknolojiler izlenmeli.. En az ısınan modeller tercih edilmeli. ...Ve yüksek performanslı DizÜstü modeller muhakkak ve her zaman iyi fan gücü ve yeteneği olan DizÜztü soğutucularla birlikte kullanılmalı. ...Zemin sert, güneş ışınını direkt almayan, bir ısı kaynağı olacak her cisimden uzakta olmalıdır.
    4) DizÜstü genellikle pahalı bir cihazdır. Ama özellikle yüksek performanslı modeller alınacaksa, firmanın ciddi bir servis ağı sorgulanmalı; Servislerde mutlaka komponent temelinde(!) diagnostik/prognostik (teşhis/tedavi) yeteneği aranmalıdır. Kart temelinde (sözde onarım) servislere asla itibar edilmemelidir!

    Son madde ile ilgili olarak, bu güne dek böyle bir uygulama görmedim ama, bu konuda, firmadan teyid ve garanti gösteren belge talep edilmelidir. Servis konusundaki bu hassasiyetler biz kullanıcılar tarafından dile getirilmeye, talep edilmeye başlanırsa, fimalar da bunun gereğini yapmak zorunda kalacaklardır. ...Ve bu tavır, yalnız DizÜstü için değil tüm pahalı elektronik cihazlar için gösterilebilir. Örneğin; LCD/LED televizyon, müzik seti, digital kamera, VCR, video DVD recorder, vs.

    Mesleği bilgisayar, elekronik, fizik, vs olmayan milyonlarca kullanıcıyı, bilinçlendirmede bir iki katkı sağlamak isteğiyle bu çabayı harcamayı vazife sayıyorum. Yanlışım ve eksiğim olabilir. Ülkemizde, konu hakkında, mutlaka bir çok değerli, yetkin, üstad, meslektaş, vs vardır. Samimiyetle, onların da, katkısını bekleriz.

    Saygılar,




  • Güzel bir yazı olmuş.
    Ben de 4 senedir Toshiba Satellite A210-133 kullanıyorum.
    Sizin modelin yanında biraz hafif kalan bir model ama laptop kapağı açma butonu dışında hala daha maaşallahı var.
    Kendi laptopımdan sonra kardeşime de Toshiba laptop aldım ama maalesef onunki nedense biraz kalitesiz gibi geldi benimkine göre ve donanımı benim laptoptan daha iyi olmasına rağmen benimki kadar performanslı çalışmıyor.(Harman Kardon serisi A300-17N etc...)
    Demek istediğim ise özellikle 1-2 senedir tüm markalar (Dell,HP ve Sony de dahil) ürün maliyetini düşürmek adına bazı serilerinde dandik ve dayanıksız üretim yapmaya başladılar.Sanırım sizin başınıza gelen de bunlara iyi bir örnek.Tabi bunun üzerine Türkiye distribütör ve servis ağının yetersizliği ve sorumsuzluğu da eklenince çekilmez bir hal alıyor durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 9 Temmuz 2011; 19:56:21 >
  • Geçen yaz bir tamircide çalıştım gelen laptopların hepsi toshibaydı ve hepsinin ekranı sorunluydu ve sonuda çöp e gitmekten başka değildi alanlar fena sövüodu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VoLken7

    Geçen yaz bir tamircide çalıştım gelen laptopların hepsi toshibaydı ve hepsinin ekranı sorunluydu ve sonuda çöp e gitmekten başka değildi alanlar fena sövüodu


    yazık günah insanların paralarına
  • Değerli Arkadaşlar,
    Buradan, başta Toshiba NoteBook olmak üzere, DizÜstü pazarında, insanları sömüren, bilinmezliklere, çaresizliklere terkeden firmalara karşı, ne yapmalı, nasıl davranmalı, nasıl bilinçlenmeli gibi sorulara yanıtlarla daha doğru bir noktaya gelinebileceği düşüncesiyle, konuya eklemeye devam ediyorum.

    Önce yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bildiğimizi paylaşmayı öğrendik. Bunu vazife saydık. Doğru olan budur. Elbette böyle davranmayı da sürdüreceğiz.

    VRM (Voltage Regulator Module)' lerin soğutulması, overclocking gibi konuları dile getiren bir yazıya rastladım.

    http://www.bilgiportal.com/v1/idx/12/376/Donanm/makale/Overclocking-Hakknda-Bilinmeyenler-ve-Riskler.html

    Yazarını bulup teşekkür etmek istedim. Ancak verilen WEB sitesi değişmiş. Bakınız bu yazıda, temel olarak çiplerin yarıiletkenlik özelliklerine bağlı, besleme voltajı, "clock" ve "thermal characteristics" arasındaki ilişkiler, çok popüler bir dille anlatılıyor. Soğutmanın ne derecede önemli olduğu, elektroniği az çok veya biraz bilen kişilerce hemen anlaşılabilir.

    Bir DizÜstü için, mikroprosesörün (mikroİşlemci) yeteneğinden, tek, çift ya da 6 çekirdek olmasından, CPU, FSB ve DDR clock değerlerinden, GPU'nun yeteneğinden daha önemlisi; iddia edilen performansı sağlayacak çiplerin yeterince soğutulup soğutulmadığı bigisidir! Çiplerin yeterince soğutulduğu iddia ediliyorsa, hangi tekniğin kullanıldığı, ısı boruları (heat pipe), borularda kulanılan likit, kullanılan malzemenin sıcaklığı iletme yeteneği (Bakır, Alüminyum gibi), fan ya da fanların çapı, hızı, soğutma bloğunun (heatsink) büyüklüğü, vs araştırılmalıdır.

    Soğutma, MasaÜstülerde yerin ve hacmın büyüklüğü nedeniyle kolaydır. Ancak ince ve hacımsız yapısıyla DizÜstüler, MasaÜstülerle boy ölçüşecek yeteneklere sahip olmak iddiası taşıdıkları ölçüde, soğutma problemi de barındırırlar.

    İşte değerli arkadaşlar, gözden kaçan nokta buradadır. Evvelce üretilen DizÜstüler'de günümüzde üretilen hız ve yetenekteki çipler olmadığından, soğutma sorunu yoktu. Ama şimdi, daha yüksek hızlara, çok çekirdekli 64 bitli yapılara ulaşan çiplerin, DizÜstülerde kullanılmaya başlandığı ölçüde yeterince soğutulması problemi de gündeme dahil olmaktadır MasaÜstülerde bu, sorun olmazken, laptoplar için başlı başına bir sorun olarak çıkmaktadır.

    DizÜstü müşterilerinin seçimi ve kriterleri noktasında yeni konsept şudur; Bir Dizüstü firması, CPU, GPU, RAM, HD, vs özellikleri yanısıra, bu elemanları nasıl ve hangi teknolojiyle soğuttuğunu ilan edecek. Müşterisini, performans ve sıcaklık grafikleri ile, başka firmaların grafikeleriyle karşılaştrımalı olarak ikna edecek. Neden ve hala israrla kasalarını plastik malzemelerden yapmaktadırlar? Neden kasalarını ısı transferi yüksek metallerden, kısmen bakır ve alümünyum alaşımları vs kullanmazlar; CPU ve GPU gibi elemanları ısı borularıyla (heat pipe) gövdeye irtibatlandırarak, gövdeyi serpantin gibi yapraklı yaparak, yüksek yetenekli çipleri ve elemanları yeterince soğutabilme olanağı varken... Bu sorulara makul yanıtlar vermek zorunda olacaklardır. Daha doğrusu biz müşterilerin bunları sorgulamamız gerekiyor. Bu firmaların, hinliklerine, yetersiz servislerine ancak bilinçli tercihlerle yanıt verilebilir Teknoloji, yine de biraz daha hacımlı olmak kaydıyla bugünkü yüksek performanslı DizÜstüleri yeterince soğutacak düzeyde olmasına karşın bunu yapmayarak, hem ucuza mal edip hem de yenisini satmanın zeminini gözetiyorlar! Bu vurgunu önlemek gerekiyor!

    Saygılar,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayçın

    Değerli Arkadaşlar,
    Buradan, başta Toshiba NoteBook olmak üzere, DizÜstü pazarında, insanları sömüren, bilinmezliklere, çaresizliklere terkeden firmalara karşı, ne yapmalı, nasıl davranmalı, nasıl bilinçlenmeli gibi sorulara yanıtlarla daha doğru bir noktaya gelinebileceği düşüncesiyle, konuya eklemeye devam ediyorum.

    Önce yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bildiğimizi paylaşmayı öğrendik. Bunu vazife saydık. Doğru olan budur. Elbette böyle davranmayı da sürdüreceğiz.

    VRM (Voltage Regulator Module)' lerin soğutulması, overclocking gibi konuları dile getiren bir yazıya rastladım.

    http://www.bilgiportal.com/v1/idx/12/376/Donanm/makale/Overclocking-Hakknda-Bilinmeyenler-ve-Riskler.html

    Yazarını bulup teşekkür etmek istedim. Ancak verilen WEB sitesi değişmiş. Bakınız bu yazıda, temel olarak çiplerin yarıiletkenlik özelliklerine bağlı, besleme voltajı, "clock" ve "thermal characteristics" arasındaki ilişkiler, çok popüler bir dille anlatılıyor. Soğutmanın ne derecede önemli olduğu, elektroniği az çok veya biraz bilen kişilerce hemen anlaşılabilir.

    Bir DizÜstü için, mikroprosesörün (mikroİşlemci) yeteneğinden, tek, çift ya da 6 çekirdek olmasından, CPU, FSB ve DDR clock değerlerinden, GPU'nun yeteneğinden daha önemlisi; iddia edilen performansı sağlayacak çiplerin yeterince soğutulup soğutulmadığı bigisidir! Çiplerin yeterince soğutulduğu iddia ediliyorsa, hangi tekniğin kullanıldığı, ısı boruları (heat pipe), borularda kulanılan likit, kullanılan malzemenin sıcaklığı iletme yeteneği (Bakır, Alüminyum gibi), fan ya da fanların çapı, hızı, soğutma bloğunun (heatsink) büyüklüğü, vs araştırılmalıdır.

    Soğutma, MasaÜstülerde yerin ve hacmın büyüklüğü nedeniyle kolaydır. Ancak ince ve hacımsız yapısıyla DizÜstüler, MasaÜstülerle boy ölçüşecek yeteneklere sahip olmak iddiası taşıdıkları ölçüde, soğutma problemi de barındırırlar.

    İşte değerli arkadaşlar, gözden kaçan nokta buradadır. Evvelce üretilen DizÜstüler'de günümüzde üretilen hız ve yetenekteki çipler olmadığından, soğutma sorunu yoktu. Ama şimdi, daha yüksek hızlara, çok çekirdekli 64 bitli yapılara ulaşan çiplerin, DizÜstülerde kullanılmaya başlandığı ölçüde yeterince soğutulması problemi de gündeme dahil olmaktadır MasaÜstülerde bu, sorun olmazken, laptoplar için başlı başına bir sorun olarak çıkmaktadır.

    DizÜstü müşterilerinin seçimi ve kriterleri noktasında yeni konsept şudur; Bir Dizüstü firması, CPU, GPU, RAM, HD, vs özellikleri yanısıra, bu elemanları nasıl ve hangi teknolojiyle soğuttuğunu ilan edecek. Müşterisini, performans ve sıcaklık grafikleri ile, başka firmaların grafikeleriyle karşılaştrımalı olarak ikna edecek. Neden ve hala israrla kasalarını plastik malzemelerden yapmaktadırlar? Neden kasalarını ısı transferi yüksek metallerden, kısmen bakır ve alümünyum alaşımları vs kullanmazlar; CPU ve GPU gibi elemanları ısı borularıyla (heat pipe) gövdeye irtibatlandırarak, gövdeyi serpantin gibi yapraklı yaparak, yüksek yetenekli çipleri ve elemanları yeterince soğutabilme olanağı varken... Bu sorulara makul yanıtlar vermek zorunda olacaklardır. Daha doğrusu biz müşterilerin bunları sorgulamamız gerekiyor. Bu firmaların, hinliklerine, yetersiz servislerine ancak bilinçli tercihlerle yanıt verilebilir Teknoloji, yine de biraz daha hacımlı olmak kaydıyla bugünkü yüksek performanslı DizÜstüleri yeterince soğutacak düzeyde olmasına karşın bunu yapmayarak, hem ucuza mal edip hem de yenisini satmanın zeminini gözetiyorlar! Bu vurgunu önlemek gerekiyor!

    Saygılar,







  • Bende yeni laptop alıcaktım bilgiler gerçekten çok yararlı oldu fikirlerimi değiştirdi geçmiş olsun bu arada.
  • bir laptoba en fazla 2000 tl verilmeli fazla bana zarar türkiyede bulunan çoğu servis zaten iyi bir düzene tutturulmuş değil. bir dell var öyle iyi ağa yaygın şirket öbürlerinde ilgi yok.
    asusun f serisi sorunlu bir seridir alacaklara söylenir yeni n53 modelleri soğutması gerçekten başarılıdır.
    toshibanın gümrük vergisi fazla olduğu için türkiyedeki fiyatı yüksektir. BANA GÖRE o kadar para verilmez
    yazıyı yazan arkadaşa gerçekten teşekkürler
  • işin toshiba servise düşerse makineyi elden çıkarmanız sizin için daha hayırlı olur...ben öyle şeyler yaşadım ki anlatsam sayfalar tutar...özetle benim makineyi değil tamir etmek arıza tespitini bile yapamadılar günlerce...sonrada olduğu gibi bana geri verdiler makineyi hemde garantili makine...cihazı değişim talep ettim onada yok dediler aç mahkeme uğraş!!!düşünün yani!!!zaten avrupa sitesi attığınız maillere cevap bile vermiyor...toshiba almayı düşünenlerin dikkatine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 29 Temmuz 2011; 7:27:34 >
  • F/P olsun, servis olsun, kasa tasarımları olsun(Qosmio'lar idare eder) Toshiba, en son tercih edeceğim markalardan bir tanesi
    Şimdi kimlerle çalışıyorlar bilmiyorum ama TNB Bilgisayar para iadesi için bana kırk takla attırmıştı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.