Şimdi Ara

Toshiba Satellite C55-A-1JJ Bios (Password) Reset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Toshiba Satellite C55-A-1jj model notebook bios şifre (password) sıfırlamayı (reset) internetten uzun saatler boyunca araştırdım ama bir şey bulamadım. Ta ki yabancı bir sitede küçük resimli bir yazı görene kadar. Orada tam anlamıyla bilgi bulunmasa da, en azından hangi gerekli jumper ı öğrenmiş oldum. Bu arayışımda özellikle Türkiye' den hemen hemen hiç bir kaynağa ulaşamadım. Servisle görüştüğümde 100 TL password sıfırlama ücreti istediler. Biraz daha uğraşıp ta bulamasaydım, sanırım bende o parayı verecektim. Özellikle Toshiba' nın şifresi resetlenmiyor diye bir sürü kaynak okudum. Ama bu doğru değilmiş öğrenmiş oldum. Şimdi arkadaşlar, herkese kaynak olması adına ben burada yaptığım işlemleri paylaşmak istiyorum. Umarım forum kurallarına da uygun olur ve sizleri bilgilendirmiş olurum.

    BU İŞİ DAHA ÖNCE HİÇ YAPMAMIŞ BİRİYSENİZ CİHAZA ZARAR VEREBİLİRSİNİZ. ÇOK DİKKATLİ OLMANIZ GEREKİYOR. MÜMKÜNSE BU İŞLERDE TECRÜBELİ BİRİYLE BİRLİKTE YAPMANIZDA FAYDA VAR.

    Toshiba Satellite C55-A-1JJ Bios (Password) Reset

    Anakart ın üzerinde, 4 ad. jumper bulunuyor. Eskiden yalnızca bir adet "clr cmos" veya "cpsw" diye bulunurdu. Bununla işimizi hallederdik.

    Burada pilin hemen yanında;

    JRST2001 , JRST2501 , JRST2002 , JRST2301 diye 4 adet jumper var. Bunlardan "JRST2501" i kullanarak ben bios u sıfırladım.

    Öncelikle notebook un arka kısmından bataryayı söküyoruz. Elektrik bağlantısını da kesiyoruz. Power düğmesine bir kaç kere basarak içindeki elektriği de alırsanız iyi olur.
    Burada ki amaç siz jumper ı tetiklerken elektrik bağlantısının olmaması. Çünkü, tetikleme yapıldıktan sonra bilgisayarı açmamız gerekiyor. Daha sonra arka kısımdaki kapağı çıkararak, resimde görüldüğü gibi pili anakartın üzerindeki yuvasından çıkarıyoruz. Başka bir şey çıkarmaya gerek yok.

    Sonra "JRST2501" jumper ı tetikleyerek (bunu ben bir küçük tel parçası kesip bantla o kısma yapıştırıp yaptım. Küçük düz bir tornavida veya jumper ı birleştirecek herhangi bir iletken şey kullanabilirsiniz. Bence benim yaptığım gibi yapmanızda fayda var. Çünkü tetiklemeden sonra power kablosunu takmamız ve tetikleme başarılı olursa "F2" tuşuna basmamız gerekecek. Bunları yaparken de küçücük bir yer olduğu için temas kaybolabiliyor. Her neyse değişik şekillerde bu yapılabilir. Ancak anakarta elektrik verildikten sonra elinizdeki şeyleri olmadık yerlere kaydırarak anakarta hasar verebilirsiniz. Çok dikkatli olun.

    Neyse gelelim son kısma, "JRST2501" jumper ı tetikledikten sonra, power soketi takıyoruz. Genellikle kendiliğinden bilgisayar açılıyor. Açılmaz ise power düğmesine basarak bilgisayarı açalım. Bir süre sonra şifre ekranının olduğu yerde;

    " **** RTC battery is low ****
    Press [F2] Key to set Date/Time "

    Toshiba Satellite C55-A-1JJ Bios (Password) Reset

    yazısı çıkacak. İşte püf noktası burada. Bunu görünce tornavidayı veya jumper ı tetiklemeyi bırakmayın. Aksi taktirde yine password soracak. Tetiklemeye devam ederek "F2" tuşuna basın. Direkt bios a hızlı bir giriş yapacaksınız. Kontrol edin. Password ler kapalı hale geldi artık.

    Hepsi bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oktayt -- 30 Kasım 2017; 19:57:48 >







  • Keşke her Toshiba böyle olsa. Bende de Toshiba Satellite A300-N17 modeli var. Bahsettiğiniz şekilde ramın altında sadece iki pin var. Nette de çok anlatılmasına rağmen ben yapamadım. Benim sorunum pinler kısa devre halinde iken pc bir türlü açılmıyor. Nette anlatılanların hepsinde açılıyor, ama bende olmuyor anlamadım gitti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.