Şimdi Ara

TOSHİBA SATELLİTE KASASINI NASIL AÇARIM. YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
18.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bende toshiba satellite amd işlemcili notebook var. Benim sorunum amd işlemcilerin sogutma gurubunun çok toz toplayıp kendini soğutamamasıdır. 8 ayda 2 defa servise götürdüm, servis ücreti ise 70tl dir. Şu anda tekrar soğutma sisteminin içi tozlanmış durumda. Servisten alalı daha 2-3 ay falan oldu ve her 2-3 ayda bir de 70tl servise para vermek istemiyorum. Geçen gün kendim açmak istedim bütün civatalarını söktüm fakat kasa nın birtek hdd nin olduğu taraf biraz aralandı fakat açılmadı. Sanki içerden bir tırnak yada bir menteşe tarzında bişey tutuyor. Kuvvet uygulamaya da koktum açıkcası kırılır diye.Mutlaka bir yöntemi vardır ama ben bunu cihazı kırarak tecrübe edinmek istemiyorum. Bu cihazların kasasının nasıl açıldığını bilen arkadarlardan yardım beklemekteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 4 Ağustos 2009; 17:32:41 >



  • http://www.irisvista.com/tech/

    Bu site işini görecektir. Ben de garantinin bitmesini bekliyorum. ilk işim dizüstünü açıp bir güzel temizlemek olacak. Şimdilik hava pompasıyla idare ediyorum.
  • Dostum sen varya bir tanesin ya, aradığım dan daha iyisini sundun sen bana vallahi. Toshiba kullanan herkes buna bakarak her şeyini sökebilir. Tüm modeller var ama benim marka yok (p300d-10v, ama olsun aynı kasanın başka seri bir tane buldum ve çok işime yariyacak. Bilmediğim bir çok şey gördüm şimdi. Vakum demişken sen nasıl vakumla alıyorsun? nasıl bir vakum bu? faydası oluyormu peki?, bende denemek isterim faydası oluyorsa. Benim de cihazımın garantisi var ama sıkıldım valla bu durumdan yapıcak bir şeyim kamadı.
  • OValla eve misafir için yatak lazımdı zaten. çift kişilik şişme yatak aldım. Bu yatağı şişirmek için de motor lazım. Elektrikli pompa yani. 22 lira falandı. oldukça işe yarıyor. alt kısımdaki kapakları aç, bilgisayar kapalıyken tabi hava çıkışına tut, ne kadar işe yaradığını görürsün. ilk kullandığında toz duman oluyor heryer. ara ara kullanırsan sökmene gerek kalmaz. en azından garanti dolana kadar.

    Senin model olmassa da görünümü benzeyenler aynı şekilde sökülüyor. zaten son rakamların farkı ram ya da işlemci farkından kaynaklanıyor. önemli olan aynı kasadan olması.
  • Yani o zaman fana en yakın kapagı söküp bir vakum tutsam ve fanın üflediği kısımdan da içeriye doğru komprosör'le hava tutsam bu işi en temiz yoldan halletmiş olurum sanırım. Fikirlerin ve yardımların için çok sağol mercury07, teşşekür ederim.
  • Eyvallah. nicki değiştirdim bu ara. kolay gelsin.

    düzeltme: imla hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla -- 14 Ağustos 2009; 19:43:43 >
  • Arkadaşlara tavsiye, dizüstü bilgisayar vidalarını sakın şarjlı vidalama ile sıkmayın, yuvasını dağıtıyor. :)
  • Ya Tesla arkadaşım çok yardımcı oldun bana sağol ama sana bir sey daha sorayım. Bu ekran kartı ve işlemci üzerinde (bağzı bölgelere) cam macunu gibi gri renkte ince bir macun kullanılmış kalıp şeklinde, belki görmüşsündürde bilemiyorum ama bunun ne olduğunu biliyormusun? Ben normal termal macun almıştım kurumuştur diye ama bunu görünce müdahale edemedim ki zaten durumuda iyiydi kurumamıştı. Yarın öbürgün lazım olunca nasıl bulucam onu bilmiyorum ama, her hangi bir bilgin varsa paylaşırmısın ben çok aradım bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH

    Ya Tesla arkadaşım çok yardımcı oldun bana sağol ama sana bir sey daha sorayım. Bu ekran kartı ve işlemci üzerinde (bağzı bölgelere) cam macunu gibi gri renkte ince bir macun kullanılmış kalıp şeklinde, belki görmüşsündürde bilemiyorum ama bunun ne olduğunu biliyormusun? Ben normal termal macun almıştım kurumuştur diye ama bunu görünce müdahale edemedim ki zaten durumuda iyiydi kurumamıştı. Yarın öbürgün lazım olunca nasıl bulucam onu bilmiyorum ama, her hangi bir bilgin varsa paylaşırmısın ben çok aradım bulamadım.



    O gri macun da aslında silikon esaslı termal macun. Donanım üreticileri bu macun türünü kullanıyorlar. Satın aldığın termal macun beyaz renkli, küçük kavanozda satılanlardan ise hiç yoktan iyidir. Ama ben sana gümüş içeren, minik şırıngalarda satılan termal macunları tavsiye ederim. onlar daha kaliteli oluyorlar. http://www.hizlial.com/HizliListele.aspx?CatID=482571&SList= buradan bulabilirsin. pahalı değiller. ancak çok ince bir tabaka halinde sürmelisin. fazlası da azı da zarar. yaymak için röntgen filmi benzeri pilastik kullan derim. geç cevap için kusura bakma. bu arada eski macunu iyice temizle eğer sökecek olursan.




  • amd işlemcili notebooklrda silikon çeşidi önemli,ynlış yapıldığında cihz fan temiz olmasına rağmen kapanabilir. bilginiz olsun. pc mantığı ile bakmamak gerekiyor.
  • Yardımlarınız için çok sağolun arkadaşlar. Ben bir süre önce kasayı açıp işlemci, ekran kartı, chip set ve bağzı bölgeler üzerine plaka şeklinde olan macunu çıkartmadan ( soğutma blogunu sökmeden ötürü plaka macunun oturduğu bölgelerde boşluk oluşucağını ve süreceğim sıvı macunun katı kadar sağlıklı olmayacağını düşünerek) onun üstünde sürdüm ve fanımı bu şekilde temizledikten sonra kasayı topladım. Servisin makinama müdahale ettiği zaman ki gibi de verim aldım. Fakat bu sıralarda fanım yine gürültü yapmaya başladı. Zannedersem fan yine tozlandı. Bu notebook ları artık bu yüzden sevmiyorum. Fan sistemleri hiç düzgün tasarlanmamışlar insan bir toz filtresi koyar altına sökülüp takılabilen. Ayrıca soğutma sistemide bana göre yetersiz bu makinalarda. Neyse konuya döneyim ben, annadığım kadarıyla orjinalinde bulunan plaka termak macunlar (ben bu şekilde adlandırıyorum) diğer sıvı termal macunlar daha iyi bir performans sağlıyor. Ben diğerinden pek performans alamadım ki ekran kartım vpu recovery hatası vermeye başladı. Bu da sistemimi xp ye çevirdikten sonra olmaya başladı. Bilmiyorum ama ya yazılımsal yada donanım sal. Araştırdığım kadarıyla bu dert den yakınan herkes aşırı ısınmadan kaynaklandığını tespit etmişler ve benimde fanım bu aralar daha gürültülü çalışmaya başladığına döre bende durumu buna bağlamaya başladım. Eger donanım salsa işte o zaman sıştık, 1 2 gün içersinde kasayı açıcam fakat tekrar o suvu macunu kullanmak istemiyorum. Zira fan kasanın sökülen son parçası ve (sökülmedik tek parçası kalmıyor) anlaşılan şu dur ki baya zahmetli oluyor. Toshiba bunu daha kolay yapabilirdi ama servisleri para kazansın diye bu şekilde yapmış herhalde, kim bilir? Şimdi sizlere soracağım şu dur ki ben bu macunu bulabilirmiyim, yada sizler biliyormusunuz? Yoksa servisten rica edip parası neyse verip alıcam eğer bana satarlarsa.




  • Mesajım bulunsun , 3 ay sonra bende açacağım
  • 3 aya makinana hiç bişey olmaz şimdiden aç açacaksan ben dayanamayıp garanti bitimine 1 sene kala açtım makinemi.
  • Tesla kullanıcısına yanıt
    bu site muhtesemmis. youtubeda bir video bulmustum ama cesaret edememistim. hemen hizli erisime ekledim.
    Beni en az 100 lira masraf etmekten kurtardin. Toshiba ankara servis sirf kasa acmak ickn 45 lira aliyor. termal macunda dandik kullanip en/kaliteli parasi aldigina eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOSHİBA L650 1L5 MODELİNİ KULLANIYORUM DAHA DÜN AÇTIM TERMAL MACUN YENİLEYİP KAPATTIM TERMAL MACUNU İNTERNETTEN 4,5 TL YE TEMİN ETTİM GAYET BASİT BİR İŞLEM AMA KENDİNİZE GÜVENMİYORSANIZ YAPMAYIN ÇÜNKÜ TOPLAMAK BİRAZ SIKINTI OLUR BEN SÜRE TUTTUM 23 DK DA BİTTİ İŞLEM TERMAL MACUNU TAM ORTASINI SIKIP DİREK O BAKIR BORUYU ÜSTÜNE GETİRİNCE O HER YERİNE DAĞILIYOR DÜN BİLGİSAYAR 85 DERECEDE DOLAŞIRKEN (BOŞTA) ŞİMDİ 60 DERECE CİVARINDA OYNUYOR GTA SAN ANDREAS OYNARKEN 79 A ÇIKTI TAVSİYE EDERİM YENİLEMENİZİ...
  • Arkadaşlar bende L505 modelini kullanıyorum.Tüm vidaları söktüm ama açamıyorum.Bahsedilen sitede de bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.