Şimdi Ara

Toyota 1.5 milyon aracını geri çağırıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İki ucu b*klu değnek resmen

    Çağırsa da yine toz konduramıyoruz... Öyle boş bi parçada değil sorunlu olan... Unutmayalım ki arabaya binerken ilk öncelik güvenlik
  • tam bilemiyorum ama çağırdıkları araçlar genelde güvenliktendi galiba.forumda bir çok aracın kronik sorunlarında hem fikir var.garantisi bitinceye kadar ücretsiz yaptırıyorlar ama sorun çözülmüyor ve garanti bitince cebe dayanıyor.sonundada sattım kurtuldum diyor.bence toyota bu kadar maliyeti göze aldığı için, imajınıda uzun vadede sağlamlaştırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necmi42

    tam bilemiyorum ama çağırdıkları araçlar genelde güvenliktendi galiba.forumda bir çok aracın kronik sorunlarında hem fikir var.garantisi bitinceye kadar ücretsiz yaptırıyorlar ama sorun çözülmüyor ve garanti bitince cebe dayanıyor.sonundada sattım kurtuldum diyor.bence toyota bu kadar maliyeti göze aldığı için, imajınıda uzun vadede sağlamlaştırıyor.


    dostum zaten guvenlik disinda arac geri cagirilmaz. bu butun otomobil ureticileri icin gecerlidir.
  • Her araçta sorun çıkabilir ve geri çağırma olabilir ama son zamanlarda hep toyota çağırıyor.
    Amerikada ki olayda ise durum çok vahimdi,
    çünkü toyota ilk başta saklama yoluna gitti böyle ciddi problemi.Zaten amerikada bu sebebten dolayı para cezasıda kesildi.Tabii olan masum 3 cana oldu.Bu kaza olmasaydı toyotada belki bu geri çağırmaları yapmayacak ve durum dahi vahim ölümler doğuracaktı.
    Geçen sene toyota tarihi zarar olan 5 milyar dolarıda görünce geri çağırmalar en ufak problemde dahi firma için gerekli oldu.
    Ben şahsen arıza değilde böyle hayati arızayı gün yüzüne çıkarmayıp can kayıplarına neden olmuş bir firmanın aracını üste para verseler almam.
  • yeni moda bu artık
  • Araba üretmek sanıldığı kadar kolay değil.Binlerce parçadan oluşan bir makine olup hayati önemler taşıyan parçaları var ve eğer siz bu parçalardan birini yanlış üretir ya da yanlış montaj eder ya da eksik hesaplayıp piyasaya sürer de bir insanın hayatına sebep olursa ödeyeceğiniz tazminat kaybedeceğiniz prestij ve o araçtan piyasa sürdüğünüz sayı kadar da risk altındasınız demektir.
  • Kesinlikle Türkiye'deki araçlarında bu sorun olmadığından çağırma söz konusu olmayacaktır Sevsinler sizi.
  • TOYOTA en azından bu hizmeti ÜCRETSİZ yapıyor. VW de olsa herhalde Doğuş Oto araçlardaki bozukluk nedeniyle ekstradan ücret bile isterdi...
  • Eşek olana semer vuran çok olurmuş. Hala insanımız diyor ki;
    -Toyota müşterilerinin canını düşündüğü için araçlarını geri çağırıyor,
    -Toyota araçlarının arkasında duruyor...

    El insaf ! Amerika'daki kaza olayından sonra 1-2 araçta daha araç hatasından kaynaklı sorun yüzünden kaza olursa bir daha Amerika'ya bisiklet bile satamam, korkusuyla olmasın?
  • Ya artık yeter kilidi vursunlar ne kadar fabrika bayilik varsa, böyle rezillik olmaz be
  • bi halt yediysen delikanlı gibi çıkıp geri çağıracaksın..kulağının üzerine yatıp, sesi fazla çıkanlara da "dükkanın önünü kapatma kardeşim, hadi bakim yallah" demeyeceksin..
  • Sen kahin misin?


    Bunu da geçtim,Allah razı olsun yani Toyota'dan.Bozuk arabaları geri çağırma lütfunda bulunmuş.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Heralde 2009 - 2010 yılları toyota için facia oldu. Sorunsuzluğuyla nam salmış bir marka 1 sene de 2 büyük geri çağırma olayıyla gündeme geldi ki ikisi de çok ciddi sorunlardı biri gaz pedalı bir fren hidrolği sorunu
  • İlk çağırmada eyvallah takdir ettimde,asparagas haber değilse artık olayın tadı kaçıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhansar

     Toyota 1.5 milyon aracını geri çağırıyor


    Toyota 1.5 milyon aracını geri çağırıyor
    Japon otomobil üreticisi Toyota, fren hidroliğinde kaçak olabileceği gerekçesiyle dünya genelinde 1,5 milyon aracını geri çağıracak.

    Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, sorun nedeniyle ABD'de 750 bin, Japonya'da 582 bin, Çin'de 60 bin, diğer Asya ülkelerinde 50 bin, Avrupa'da 50 bin ve Avustralya'da ise 30 bin aracın geri çağrılacağı bildirildi.

    Açıklamada, pek çok modelin sorun çıkarabilecek bazı parçaların değişimi için geri çağrılacağı vurgulanarak, geri çağırmalardan Lexus RX330, GS300, IS250, IS350, Avalon, Reiz, Alphard ve 4X4 Highlander model araçların etkileneceği ifade edildi.

    Şu ana kadar sorunla ilgili herhangi bir kaza bildirilmediği kaydedilen açıklamada, fren hidroliğinden az miktarda sızıntı meydana gelebileceği ve en kötü durumda fren etkinliğinde hafif bir kayıp olabileceği vurgulandı.

    KAYNAK
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    bu geri çağırma olayı da moda oldu

    aynen




  • Gerçekten de son üç yıl Toyotaya pahalıya patlamış görünüyor.
  • Toyota'nin hatalarida masallah hep olumcul oluyor. Ya gaz pedali takiliyor, ya fren hidroligi bosaliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 13 Kasım 2010; 15:23:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.