Şimdi Ara

Toyota, ABD'nin 90 yıldır değişmeyen liderini tahtından etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toyota, ABD'nin 90 yıldır değişmeyen liderini tahtından etti



    ABD'li otomotiv devi General Motors (GM), tam 90 yıldır ülkesinin en çok satan otomotiv üreticisi konumunda. Ancak uzun yıllardır süregelen bu gelenek 2021 yılında bozuldu. Tahtı ele geçiren isim Japon üretici Toyota oldu. Böylece ABD'de ilk kez yerli olmayan bir üretici ilk sıraya yükseldi.



    General Motors 2021 yılını Toyota'dan 114 bin daha az araç satışıyla kapattı. GM'nin satışları bir önceki yıla göre yüzde 13 azaldı. ABD'li üretici, çip krizi nedeniyle oldukça kötü bir son çeyrek geçirdi ve 440 bin 745 adetle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 düşüş yaşadı.



    Toyota ise 2021 yılında ABD'de toplam 2.3 milyon araç sattı. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 10 artış anlamına geliyor. Toyota'nın satışları da yılın son çeyreğinde 474 bin 378 adet ile yüzde 28 düştü ancak bu durum Japon üreticinin liderliği ele geçirmesine engel olmadı.



    Ayrıca Bkz.Sony'den yeni elektrikli araç sürprizi: Bu kez bir SUV



    Toyota'nın 2021'de en çok satılan modelleri Camry, RAV4, Highlander ve Tacoma oldu. Şirketin büyük pickup modeli Tundra'nın satışları yüzde 25 düşse de kardeşi Tacoma'nın satışları yüzde 6 civarında artış gösterdi. GM'nin en çok satan modeli Chevrolet Silverado'nun satışları ise 2021'de yüzde 11 civarında düştü.



    Uzmanlar Toyota'nın General Motors'u geride bırakmasındaki en büyük sebeplerden birinin tedarik zincirindeki sıkıntılar olduğunu belirtiyor. Zira yapılan açıklamalarda Toyota'nın özellikle çip krizini GM'den daha iyi yönettiği belirtiliyor. Toyota'nın liderliğinin bu yıl da devam edip etmeyeceğini bekleyip göreceğiz.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2022/01/04/toyota-dethrones-gm-to-become-americas-top-selling-automaker-in-2021.html







  • ABD'li insanların alım tercihlerini sorgularken neye göre tercih yaptıklarını iyi araştırmak lazım.


    ABD geniş bir coğrafya. Mevsim şartları çok değişken. Kutup soğuğundan çöl sıcağına kadar farklı şartlarda araç sürmen gerekebiliyor


    Büyük şehirlerin merkezlerinde kiralar ve ev fiyatları uçuk. bu da insanları şehir dışında yaşamaya itiyor. hali ile günlük araç kullanma mesafeleri çok uzuyor. Senin için aylık çok yüksek km'ler olarak gördüğün mesafeler adamlar için kısa mesafe.


    Yazın ailen ile bir tatile gideceksin misal, araba ile gitmen gereken mesafeler binlerce mil.


    Amerika'da parça ucuz, işçilik pahalı. 50 dolarlık bir yedek parçanın değişmesi 6 saat sürüyor ise toplam işçilik binlerce dolar olabiliyor misal.


    Senin ülkendeki gibi "la 2.0 motor üstü zengin arabası, daya vergiyi" mantığında vergi yok.


    Bu durumda ABD'li bir aile uygun bakım maliyetli, uzun mesafeleri düşük yakıt tüketimi ile gidebilen bir araç bakıyor. Bu durumda Japon'ların eline su dökebilen bir araç yok. Misal oksijen sensörü değişeecek. Toyota için fiyat 20$, BMW için fiyat 50 $ (yabancı bir forum sitesinde okumuştum) Para değil yani. Ancak Toyota için işçilik 30dk. BMW için işçilik 8 saat. Toyota için maliyet yüz dolar bile değil, evinde kendin bile yapabilirsin. BMW için maliyet bir kaç bin dolar. Bu nedenle zaten BMW, Mercedes, Auidi gibi araçlar 3 senenin sonunda 2. el değerlerini aşırı kaybederken (%70 civarı) bir Toyota ya da Lexus değerini kaybetmiyor.


    Uzun ömüre gelirsek. yüksek hacimli bir atmosferik makine bu konuda çok daha avantajlı. Turbo ile zorlanan bir motor değil, ısıtma sistemi, mekanik parçaların üzerine gelen yükler vs. Turbo makine de tabii ki uzun ömürlü olabilir. Ancak hem daha maliyetlidir, hem bakımları daha pahalıdır, hem de arıza durumunda çıkaracağı masraf daha fazladır. Atmosferik makine ise standard makine, yağını suyunu eksik etme, bakımlarını aksatma yeter. yüz binlerce mil misal 300b (580b km) boyunca sorunsuz binersin.


    Kısaca ABD şartları ile senin ülkenin şartları aynı değil, bir değil. Senin tercihin ile onların tercihi tabii farklı olacak.


    Bu demek değil ki bizim halkımız hatalı tercihlerde bulunuyor. Benzinden, motor hacminden eşek yükü ile vergi alan saçma sapan bir yönetimin olduğu ülkede farklı bir tercih yapılamaz. Misal Toyota Corolla, 2.0 motor ile satılıyor ABD'de. bizde 1.5. ABD'deki motor daha az yoruluyor, daha az yakıyor, aracı daha iyi taşıyor. Ama bizde 2.0 motor lüks abi, zengin arabası daya vergiyi muhabbetinden 1.5 gibi bir motor koymak durumunda kalıyorlar.

  • The king is dead...long live the king!Toyota, ABD'nin 90 yıldır değişmeyen liderini tahtından etti 

  • Bu ilk değil, Volkswagen bu rekoru egale etmişti. 2015’te ki emisyon kumpasıyla al aşağı ettiler.

    Toyota bu konuda daha şansız çünkü tarihi eser motorları var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • toyota çipçilerle anlaşmış, hortumu kendine bağlamış, başkasına vermeyince de ekstra prim vermiş gibi...

    toyota açıklama yapıyor çip krizi bizi teğet geçti, bizim çip sıkıntımız yok diye. millet çip çip diye ağlıyor, bmw eski radyolu araba üretmeye başlamış, GM yarı yarıya düşürmüş üretimi. toyota baba keyif yapıyor.


    bu işte bi iş var, çıkar kokusu. amerika araştırmaya başlamıştır, cia ajan göndermiştir çoktan.

  • Vay be kıyamet alametleri oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında toyota'da bir kriz patlar, önünü keserler böylece. Aynen Mustafa Topaloğlu-Bülent Ersoy kavgasında anlatıldığı gibi.

  • daswagen kullanıcısına yanıt

    İyi oku. Amerikadan bahsediliyor.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    toyota da bayağı etkilendi çip krizinden ama yılın ilk yarısı, kriz yokken çok büyüdüler. Son çeyrek %30a yakın düşmüş, ona rağmen totalde %10 büyüme var. hyundai kia grubu çoştu bu sene. onları teğet geçmiş olabilir.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    ABD piyasasında da VW zaten birinci olmuştu. En çok satan dizel VW’di, baktılar ki yerliler teknolojiyle şunla bunla filan rekabet edemiyor sonra bu emisyon kumpası çıktı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    He kumpas, adamlar kabul edip arabalari bosyere geri cagirdilar, kullanicilara tazminat odedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt
    Sen Amerika pazarındaki Toyota’ları 1.33 benzinli sanıyorsun galiba

    Konu başlığındaki pickup 3.5 LT V6 Twin turbo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 5 Ocak 2022; 19:36:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtesem haber gercekten. Bu haber ozellikle Turkiye'de yasayan herkesi onemli derecede etkileyecek.


    Dostlar yeni bir caga geciyoruz su anda Age of Empires'taki cag atlama sesini duyuyor musunuz siz de ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    Bizde geriye doğru çağ atlıyoruzToyota, ABD'nin 90 yıldır değişmeyen liderini tahtından etti 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt
    VW hiçbir zaman ABD'de pazar lideri olamadı. Bırak liderliği ilk üçe bile giremedi.

  • vay be toyotaya bak sen tr ye atmosferik motorlu çöpleri gönderirken abd ye ne araçlar gönderiyor.

  • Tesla da elektrik işinde liderliği kaybederse abd markaları komple patlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Geçen haftalarda bununla ilgili bir belgesel türü bir video izlemiştim. Youtube'ta idi sanırım ama geçmişte bulamadım, başka bir yerde de olabilir.

    Japonların geçmişteki bazı deneyimlerinden dolayı Just In Time (Tam zamanında) diye bir üretim biçimi geliştirmiş olmasıyla ilgili. Hatta Toyota Way ifadesinden türemiş bir şey, 80 senelik bir geçmişi var gibi. Yani Toyota için çok da iki günlük bir şey değil bu. Güzel bir planlama yapıyorlar ve aldıkları malzemeleri ihtiyaçlarına ve tedarik durumuna göre ürün üretileceği zaman alıyor, depolamayla uğraşmıyorlar. Ancak çok ihtiyaç olacak şeyleri de önceden bol miktarda alıp depolayabiliyorlar. Bu sayede planlama iyi olduğunda da üretimlerini mümkün olduğunca kesintisiz sürdürmeye çalışıyorlar. Hâlâ geliştirmeye devam ettikleri bir model.

    Konudan iyi anlayan biri daha iyi bilgi verebilir.





  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Aynen Amerika da Japonya da Avustralya da ve diğer çoğu ülkeden milyonlarca insan anlamıyor arabadan bir siz anlıyorsunuz. Komik...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.