Şimdi Ara

Toyota Auris Hibrit'in Türkiye satış fiyatları belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
6.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Auris kullanıcısı olarak fiyatları aşırı fazla buldum. Hybrid araçlara çok ilgim var ancak o fiyat farkına gerçekten değmez. 2 3 litre az yakacağım diye 20 25 fark verilmez. Zaten mevcut 1.6 motor yakıt açısından istendiğinde üzmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahtan ötv teşviği var, olmasaydı ne olurdu!!!

  • Yeni teknoloji tabii. 20 yillik teknoloji yeni olmuyor mu? Icten yanmali motor teknolojosi 150 yillik. Kullandigimiz akilli telefonlarin bataryalarina bile cozum bulunamadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emmare

    Allahtan ötv teşviği var, olmasaydı ne olurdu!!!

    Aylık 1400₺ gibi büyük bir ücret alıyorsun, ne olsaydı 50.000₺ den mi satılacaktı?



    dünyada itibarımızı hiç düşünmüyor musun



    elin gavuru Türkler 1400₺ alıyor hala utanmadan c segmenti full arabayı 50.000₺ ye mi alıyolar desinler? itibarımızı mı düşürsünler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl eleştirilmesi gereken konu aslında dizel araçların fiyatı. Dizelin maliyeti çok yüksek olmamasına rağmen benzinli modellerden 15 20bin daha pahalı. Hibrit daha karışık bir sistem. Elektrik motoru, monitörü, bataryalar vs vs derken dizellerden daha maliyetlidir. Yine de kazık tabii, bu fiyata kimse almaz umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV teşviği ile Toyota gaza gelmiş ..sıra tüketici de
  • D4D Advance ile Hybrıd Advance arasında ortalama 5 bin TL fark gözüküyor....



    Bu fark ile D4D gibi tarihi eser bir motora o paraları vermek yerine Hybrıd daha mantıklı gözüküyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok bilmiş forum eşrafı, hybrid ve üstelik 1.8 lt motor hacmine sahip bir aracı sanırım 80 bin lira başlangıç fiyatı ile almayı umuyor. Şimdi siz söyleyin pahalı buldumcular bu araç kaç lira başlangıç fiyatına sahip olmalıydı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-HR ve Auris Hybrid, İngiltere'de de üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlandırılmış ama Türkiye'de maalesef ki alım gücü düşük. Bildiğin fakiriz.

    Öte yandan yıllık otomobil satış miktarlarına hiç de geri kalır yanımız olmuyor. Nedenlerini herkes biliyor malumunuz.

    Akaryakıt çok pahalı deniyor ama normal günler dahil, özellikle bayramlarda, tatillerde çok yoğun trafik oluyor.



    Anlayabildiğim kadarıyla (yanlışım varsa düzeltiniz); halimize bakmadan Fransız kaşığıyla Alman b.ku yiyoruz, sonra tahtırevanla gidiyoruz.... Böyle olunca da fiyatlar hep yüksek, hep yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hybrıd piyasası yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

    Fiyatlar da segmentine göre şekillenmeye başladı...

    Ch-r ile başlayan Suv piyasasına Kia giriş yaptı, şimdi

    C sınıfı HB Segmentinde Auris girdi, mutlaka rakipleri de gelecek...



    Bizim milletin çoğu Hybrıd'i halen fişe takılıp şarj olacak araç gibi görüyor... Fluence ZE 'den gelen kötü bir alışkanlık sanırım...



    Auris in Hybrıd fiyatı'nı Dizel ile karşılaştırdığımızda fiyat makul...



    Heee D4D nin fiyatı fahiş derseniz , o ayrı bir konu ve bence de haddinden fazla yüksek ama Dizel ile Hybrıd arasındaki fiyat makası 5 bin TL ise iyi bir fiyatlama ile giriş yaptı denilebilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi doktoru E kullanıcısına yanıt
    Hayır bir şey ortaya atmadan önce araştırsanız keşke.

    "Yeni teknoloji yarin pilleri kucagina alip servis servis gezmeyeceginin ne garantisi var?"

    Demişin ama adamlar aracın ömrü kadar pillere ömür biçiyor. Garantisi var anlayacağın. Ayrıca akıllı telefon bataryasıyla arabanın bataryasını bir mi tutuyorsun ?

    Şu alttaki kaynakları da koyayım da bulunsun.

    "Pil hepimizin ilk kullandığı şarjlı eski NİMH. Bu pil aracı 100 kg. ağırlaştırıyor. Neden ceplerde kullandığımız pillerden Li-ion veya Lityum Polimer kullanmıyor derseniz o pillerin çok yavaş şarj olmalarındandır. Anlık şarj deşarj döngüsüne uygun değil. Aslında lityum pil 1-2 saatte full şarj oluyor ama senkronizasyon denilen pil hücreleri içindeki eşleştirme uzun sürüyor bu nedenle lityum piller sadece elektrikli araçlarda kullanılıyor. "
    http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78430.0

    http://www.carscoops.com/2013/12/toyota-prius-hybrid-taxi-clocks-1.html

    "Burada araçtaki pilden bahsetmek gerekli, aracın ömrü boyunca kullanılabiliyor, değişmesi gerektiğinde bedeli ağır 8000 TL, bu nedenle ilk alışta ben 600 tl verip garantiyi beş yıla uzattım, beş yıldan sonra her yıl 20 euro gibi bir rakam vererek pili garantili kullanmaya devam edebiliyorsunuz. "
    http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78430.0




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErTuFx



    Toyota Auris Hibrit'in Türkiye satış fiyatları belli oldu

    Toyota Auris Hibrit'in Türkiye satış fiyatları belli oldu



    Arabayi yurt disinda yerinde incelemis biri olarak söLeyebilecegim tek sey kalitesiz ve özensiz üretilmis kullanilan ic malzemeler vasati gecemiyor . Ben incelerken sürüs esnasindaki kol dayama bölgesinde bariz bir sekilde görülen pilastik birlesme izlerini görünce daha fazla gözlemlemeye gerek kalmadan arabadan indim.



    2005 toyota corolla e12 kullanicisiyim Arabamdan cok memnunum ancak Yeni Aurisler cok vasat ic malzemeden olusuyorlar.

    Bende de 2006 E12 kasa var hocam. Arkadaşımda Auris var ve evet maalesef eski iç dizayn özeni yok Auris'lerde... Belki full donanım olanlarda durum daha iyidir, incelemek lazım.

    Devlet teşvik vermeye korkuyor bu arada, mazallah araba alır biner diye millet. Şu arabayı 50-60.000 den satılmasına izin ver araçlar yenilensin, piyasa canlansın.




  • Valla asil siz arastirsaniz da arastirdim diye yanlis bilgiler vermeseniz. Adam istedigi kadar arac kadar bataryaya omur biciyorum desin. Garantisi 5 yil 100.000 km.



    Forum sitesinden degil de toyotanin resmi sitesinden okursan yilda 30 euro+kdv ile garanti uzatmanin da 10 yasina kadar oldugunu gorursun.



    Sen arac omru 10 yildir diyorsan sana kolay gelsin. 10 yil sonra artik batarya garantisi bitmis arabayi da kendin kadar iyimser birine ancak satarsin.

    Sonuc olarak ne fiyati, ne fiyatina gore sundugu yakit ekonomisi, ne de hibrit teknolojisinin olgunlasmamis olmasi bu araclari cazip kilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekonomi doktoru -- 13 Temmuz 2017; 13:18:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimde gösterdigim alan sadece bir örnek arabanin bagaj kisminda da hafif ve dayaniksiz malzeme kullanilmis. Aurislerin neden ucuz olduklarini bu yüzden daha iyi anliyorum. Motor olarak hybritler otobanda cok yol gitmicekseniz sehir ici icin ideal bana göre, ama uzun yolda yoruyorlar, cünkü motorlari kuvvetli degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi doktoru E kullanıcısına yanıt
    Okumuşsun ama yine yanlış okumuşsun. :D :D

    Tüm Hibrit modellerimiz, diğer modellerimizde olduğu gibi 3 yıl / 100.000 km süre ile Toyota Onarım Güvence Sistemi ile güvence altındadır. Hibrit araçlarımızda üretimden kaynaklanabilecek mekanik problemlere ilave olarak, Hibrit sistemi (Hibrit Aküsü, Akü Kontrol Modülü, Hibrit Kontrol Modülü, İnvertör ve Konvertör) 5 yıl 100.000 km'ye kadar (önce hangisi dolarsa) Toyota Onarım Güvence Sistemi koruması altındadır.
    Hibrit sistem kontrolü ilk 5 yıl ücretsiz olup, Hibrit Sistem Kontolü'nü (HHC-Hybrid Health Check) 5 yaşını doldurmadan hemen önce yaptıran tüm müşterilerimiz, 30€ + KDV karşılığında takip eden 1 yıl / 15.000 km boyunca araçlarının Hibrit Akülerini garanti altına almaya hak kazanabilir. HHC işlemini her yıl yaptırarak hibrit akülerini aynı şekilde toplam 10 yıl boyunca garanti altına almak mümkündür.


    5 Yıl Garanti + 10 yıl = 15 yıl "GARANTİ" altına alıyorsun. 15 yıl sonra bozulacak demiyor adamlar.

    Hibrit aküsünün ömrü ise, aracın ekonomik ömrü ile aynı olup, değişimi öngörülen bir parça değildir. Size bir fikir vermesi açısından, özellikle Avrupa ve Amerika’nın büyük ve kalabalık şehirlerinde yoğun bir şekilde kullanılan, Toyota markalı ve Toyota Hybrid teknolojisine sahip taksileri gösterebiliriz. Bu araçlar yüzbinlerce kilometreyi devirmelerine rağmen, orijinal hibrit aküleriyle kullanılmaya devam etmektedirler.

    https://www.toyota.com.tr/hybrid-innovation/faqs/hybrid-faq.json

    Hibrit aküsünün ömrü, aracın ekonomik ömrü ile aynı olup, değişimi öngörülen bir parça değildir. Yine de öngörülemeyen ve/veya sigorta kapsamında olmayan bir durumdan dolayı hibrit aküsünün değiştirilmesi gerekse bile, Toyota Hybrid modellerinde kullanılan Nikel Metal Hidrit akü, diğer markaların hibrit ve elektrikli modellerinin çoğunun kullandığı Lityum İyon akülere göre daha makul bir fiyata sahiptir.

    ABD'de Prius'lar peynir ekmek gibi gidiyor sen gelmiş hala Hibrit yeni, Toyota'ya güvenmem diyorsun :D :D




  • Auris hibrit mi aldin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi doktoru E kullanıcısına yanıt
    Yaris Hybrid 2017 var. Auris'in Hybrid'i yoktu aldığımda aracı. 1 yıldır kullanıyorum.

    Aşağıdaki değeri bu gün çektim. Şimdiye kadarki ( ekranı sıfırlamadığım süre kadarki sanırım) en iyi sürüşüm 2.7 L / 100 Km
    Aşağıdaki barlar da son 5 sürüşümün yaklaşık yakıt değerini gösteriyor.

    Şehir içi kullanım. Genellikle 4 civarında seyrediyor. 5 görmedim hiç.

    Toyota Auris Hibrit'in Türkiye satış fiyatları belli oldu




  • beklediğim araç geldi. şuan 102 bine alınabiliyor fiyat listesinde.
    98 bin egea ya verilebiliyorsa bu aracın fiyatı iyi demektir. sabırsızlıkla 2. ele düşmesinş bekliyorum
  • Teşviğe rağmen 100 bin... tamam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekonomi doktoru

    Valla asil siz arastirsaniz da arastirdim diye yanlis bilgiler vermeseniz. Adam istedigi kadar arac kadar bataryaya omur biciyorum desin. Garantisi 5 yil 100.000 km.



    Forum sitesinden degil de toyotanin resmi sitesinden okursan yilda 30 euro+kdv ile garanti uzatmanin da 10 yasina kadar oldugunu gorursun.



    Sen arac omru 10 yildir diyorsan sana kolay gelsin. 10 yil sonra artik batarya garantisi bitmis arabayi da kendin kadar iyimser birine ancak satarsin.

    Sonuc olarak ne fiyati, ne fiyatina gore sundugu yakit ekonomisi, ne de hibrit teknolojisinin olgunlasmamis olmasi bu araclari cazip kilmiyor.

    1 - Diyelim ki 10 sene sonra bataryası bitti. En kötü ihtimalle benzinle kullanırsın, gerekirse lpg vs takarsın. Sonuçta atmosferik. Gücü az da olsa yakıtı da az.

    2 - Batarya değiştirmek istersen açarsın interneti, yurtdışı yedek parça ya da çıkma parça bakarsın. 400 500 dolarlara komple çıkma batarya bulabiliyorsun.

    3- Uğraşmak istemiyorsan 2-3bin uygun yazar satarsın olur biter, uğraşacak adam çok olur. 150 200bin km'de yapılacak kar zaten benzinin 5.20 olduğu bir yerde büyük rakamlar olacaktır. Geçenlerde test ettim auris, test aracının ortalaması 5.5 litre idi. 1.6 olsa 10 dan aşağı olmaz. Şehir içinde birinin 11-12litre yaktığı yerde diğeri 4-5 litre yakar. Şehir dışı makas daralır.

    Gereksiz tantanaya, dünyada milyonlarca talep görmüş teknolojiye çamur atmaya gerek yok




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.