Şimdi Ara

Toyota C-HR ı nasıl bilirsiniz? Alınır mı? ('Ona X verilir mi?'ciler: Toplanın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toyota'nın sitesinde C-HR "Yerli Üretim" görünüyor. Herhalde yeni kredi kampanyasına dahildir. Bu araç alınır mı?
    Bir de bilen varsa yine aynı sitede Hybrid olan modelde (herhalde alınabiliyorsa Hybrid alınması daha anlamlı diye düşünüyorum ama emin de olamadım) "Tavsiye Edilen 2019 MY ÖTV Teşvikli Fiyatları (TL)" ve "Tavsiye Edilen 2019 MY ÖTV Teşv. Kamp. Fiyatları (TL)" olacak şekilde iki farklı fiyat görünüyor. Bunlar ne ola ki? Tavsiye edilen fiyat ile arasında 70.000'e yakın fark oluyor. Bu nasıl bir fark? Yoksa "Hybrid'e o parayı vereceğine..." şeklinde bol yorum mu alacağım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Firebringer -- 4 Ekim 2019; 17:4:49 >







  • The Firebringer T kullanıcısına yanıt
    İkinci elde çok daha uygun fiyatlara düşük kmli araçlar mevcut, sıfır almazdım. Bende bakıyorum bu araca hybrit olanını test etme şansım oldu. Sürüş pozisyonu iç mekan genişliği kötü değil. 1.89 boyundayım arka tarafta da ön tarafta da sıkıntı yaşamadım. Sadece arka camlar küçük olduğu için içerisi kasvetli deniyor ama ben öyle hissetmedim.

    Aracın bana göre artıları tasarımı, toyota olması, motor şanzıman uyumu. İlgi çekiyor, hoşuma gidiyor, güvende hissettiriyor kullanırken. 2018 modellerde safety sense paketi dahil edildi bu da güzel bir özellik.

    Eksileri, bagaj, sol arka veya sağ arka çapraza bakarken görüş açınızın çok kötü hatta hiç olmaması. Aracı eşim kullanacak çoğunlukla, sırf bu eksisi yüzünden vazgeçeceğim gibi diyebilirim aslında riskli yani.

    Bunlar dışında genel olarak yakışıklı ve hoş bir araç, evimin önünde olsa ara ara çıkıp bakardım heralde. 😀

    Vergi konusu da şu an 2017 modellerinin yıllık vergisi 2600 lira civarı sanırım hybrit modelde. Performans ve vergi açısından 1.2 tercih edeceğim ben bu aracı alırsam. Geçmişte yazılmış hybrit chr konularına bakmışsınızdır belki bilmiyorum ama bakmadıysanız baya detaylı güzel konular var forumda..

    Hayırlısı olsun şimdiden.




  • Alınmaz.net arka kısım çok dar
  • aracın arkası rakiplerinden dar değil. ancak sportif tasarımı sebebiyle arka kısımda camlar normalden yukarıda ve bu yüzden küçükmüş gibi hissettiriyor. yoksa araç Qashqai ile yakın boyutlarda. bu yüzden eğer kalabalık bir aileyseniz ve de tek araç bu olacaksa iç mekanı daha geniş ve ferah bir araç bakabilirsiniz elbette. genelde 1-2 kişi bineceksiniz hatta arkaya arada bir tek çocuğunuz vs. oturacaksa ve bol bol şehiriçinde kullanacak, işe git gel yapacaksanız, kısa ama trafik yoğun yollara sürekli girecekseniz eğer mükemmel bir araç. mesela istanbul için biçilmiş kaftan. çok büyük değil, çok küçük değil, pratik, şehir içinde resmen kokluyor ve de baya konforlu. bu yüzden bence net, alınır.

    tekrar edeyim, bu araç, istanbul vb. büyük şehirlerde eğer bilinçli bir kullanıcıysanız pişman etmez. ancak saçma sapan egonuzu direksiyonda tatmin etmek gibi dertleriniz varsa yanlış adres. bu araç verimli; az yakan, sportif görünümlü ve konforlu bir araç. yerden de yüksek olması türkiye yollarını düşününce her zaman bir artı. ikinci elde takip edebildiğim kadarıyla tutuldu denilebilecek, epey rağbet gören bir model.

    hybrid olduğu için frenler, balatalar, şanzıman ve bakımları daha ucuz. mesela enerji geri kazanımı olduğundan balatalar iki kat uzun gidiyor, diskler de tabi, triger zinciri de iki kat daha uzun gidiyor (benzin ve dizellere göre), otomatik şanzıman çok daha uzun ömürlü; ömürlük denilebilir. bataryalar içinse 5+5 sene garanti uzatmak, işi garantiye almak için makul olabilir ancak Toyota batarya değişimi öngörmüyor sanırım 150.000 km içerisinde.

    kalite konusunda malzeme kalitesi mükemmel değil ancak kaliteli. iç ve dış tasarımı bence çok güzel bir kompakt suv / crossover. özellikle bir japon aracına göre, iç mekan kalite anlamında tatminkar diyebilirim. japonların malum, onlarca senedir gereksiz gördükleri detaylar var ve c-hr da nasibine düşeni alıyor, onu da belirteyim. bence önemsiz şeyler ve genel kalite gayet yüksek, kimisi çok takılıyor, kişisel tercihler. mesela orta konsoldaki ekran biraz daha yüksek çözünürlüklü olabilirdi desek, kimse karşı çıkmaz.

    sürüş konforu konusunda pek kusuru yok. aracın bence en önemli kozu donanımları (hybridde daha fazla standart donanım var) ve diğer kozu da elbette hybrid olması. özellikle üst iki donanımda; (dynamic ve diamond) aktif ve pasif bütün güvenlik sistemleri ile aklınıza gelecek gerekli her donanım var. düşük süratlerde elektrik motoruyla sıfır motor sesi ile yol almak gerçekten büyük keyif. elektrikli tüm otomobiller gerçekten harika bu açıdan.

    bu araç kimin için? büyük şehirlerde çok trafiğe girenler için, genelde 1-2 kişi seyahat eden, çalışan ve 50 yaş altı kullanıcı için. kimin için değil; mesela bol bol uzun yol yapmak için çok anlamlı değil. yine ekonomik olur ancak uzun yolda bu fark azalıyor. şehir içinde dizellerden daha tasarruflu, resmen kokluyor. ortalama 3-5 litre arasında, kullanıma göre. ayrıca kalabalık aileler için de tasarım sebebiyle biraz daha büyük, geniş rakiplerini tercih etmek daha konforlu olabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.