Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.5 mi Megane 1.3 mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
19.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Corolla icin sorunsuzluk denmis durmus da obur arabalar da bozulup durmuyor ki 1.3 Tce de sorunsuz bi motor.

    Arkadasimda 2015 dizel Corolla var 90 binde. Bende 15 Focus var 85 binde. Sifirdan beri bizde bu araclar.
    Ise sirayla gidiyoruz.

    Corollada da buyuk ariza olmadi ama kucuk 5-6 tane ariza sayabilirim. Focusta ise bakim haric sifir masrafla devam.

    Konuya gelirsek 2 aracla da uzun yola cikan adam Megane secer.

    Focustan memnun olmama ragmen sifir olmasi sebebiyle Megane aklimi celmiyor degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus gayet masrafsız gibi gozukuyor
  • açıkcası ben corolla tercih ederim.



    neden derseniz 2 tane megane aracınımız oldu megane 1 ve 2 hepsi ne kadar bakım yapılırsa yapılsın +200bin km sonra her yerden trim sesi geliyor ve dökülüyor bazı plastik parçaları(örneğin havanlandırma ızgaraları)


    bugün 2000 model bir corollaya binin aynı şekilde 2000 model megane'a binin dediğimi anlarsınız.


    ayrıca toyotada cvt şanzıman var bozulmaz bir şey etmez, megane'da çift karamalı edc var ilerleyen yıllarda yüksek ihtimalle büyük masraflar açacaktır.


    ben her türlü corolla derim, 125hp atmosferik motor normal kullanıma rahat yeter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 3 Mart 2021; 16:7:0 >
  • İki arabanın en dolu paketleri karşılaştırıldığında hangisi daha iyidir arkadaşlar? Cam tavan koltuk ısıtma vb hoş donanımlar hangisinde vardır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woineer

    Megane ile çağı yakalayacağınız ve modern olacağınızı düşünüyorsanız megane tercih edin. Tabi modern olacağız derken gacır gucur trim sesleriyle uğraşabilirsiniz. Tabi bu sırada güvenlikten biraz da feragat etmiş olacaksınız. Süper 1.3 motorla yokuşlarda 10-12 lt benzin tüketimiyle gidip, ışıklarda 0-100 yaparken 13-14 lt benzin tüketeceksiniz. Virajlara girerken de biraz arka tarafın sağa sola kaçtığını hissedip, memleketimin kaymak gibi yollarında giderken takır tukur amortisör sesleri alacaksınız. Bir de şirket arabası gibi gezmek biraz moral bozabilir.

    Corolla seçerseniz körfez savaşına döneceksiniz. Kafanıza kasket takmanıza gerek yok ama bu sefer. Araç sınıfında en güvenli araçlardan biri zira. Amortisörleri de bağımsız olunca virajlarda öyle arkasını da atmayacak.Arkada oturanlara da konforu cabası. 1.5 motor da 1.000 km'lik kullanım ortalamam(kışlık lastik-ankara soğuğu-günlük 35 km iş git-gel) ortalama 7.5-7.6 arası. Yazın 7.1 civarı olacaktır. Vites zaten sorunsuzluğuyla ünlü. Ben bu sebeple corolla tercih ettim ki fiyatı da gayet makul.

    Trim sesine lafım yok daha fazla olabilir de 140BG 240NM Tork ile Dizel den daha guclu arac 14LT yakacak,Dagda bayırda o yuksek torkun verdigi dezavantajla (!) yakıt 20 LT leri vuracak, Yuksek Beygir Gucunun Verdigi Dezavantajla (!) Sollamalarda 25 Lt leri bulacak.Yok artık Lebron...


    Soruya gelirsek ben Direkt Megane alırdım.Toyota nın avantajı %41 verimlilie sahip bir motor onun dısında 123HP 150NM Tork Sıfır Yuz de yuksekti diye hatırliyorum.Megane Her turlu ustun...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Bildiğim kadarıyla dizel otomatik joy Megane 230 bine kadar bırakıyor

    Alıntıları Göster

    Liste fiyatı 311.000 TL cik.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Liste fiyatı 311.000 TL cik.



    Alıntıları Göster
    MH liste fiyatlarrindan indirim gidiyoruz diyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her iki motorda direkt enjeksiyon, biri 3 silindirli atmosferik, diğeri 4 silindirli turbolu.İki motorda çok teknolojik motorlar mühendislikleri yüksek.1.33 olan mercedes motoru benim kullandığım C sınıfı araçlarda favori motorum.Her iki aracıda kıyaslarsak Şasi olarak Corolla yan direklerde kullandığı 1500 mpA çelik dahil daha sağlam bir şasiye sahip.Arka süspansiyonu da bağımsız çift salıncaklı.Motor olarak Megane, süspansiyon ve şasi olarak Corolla.Tasarım ve genişlik öğeleri size kalmış.

  • Toyota 1.5 motora geçti titreşim arttı yakıt tüketimi eski 1.6 motora yakın,beygir gücü daha düşük. 1.2 turboyu sedana koymadı. 1.2 hb de arka diz mesafesi b sınıfı gibi. Toyota 1.6 her nekadar hacim/yakıt/güç anlamında vasat olsada uzun zamandır kullanılan ve sorunsuzluğuyla kendini ıspatlamış bir motordu.

    Megane 1.3 turbolu düşük devirde yüksek tork verebildiği için sakin kullanımda az yakar,iyi çeker.

    Otomatikte edc yağlı çift kavrama olduğu için kuru çift kavramalardan daha sorunsuz ve dayanıklı. Ama cvt kademesiz ve Toyota grubundaki cvt lerde pek şikayet yok. Çevrede kullananlardan da sorun yaşayan görmedim. Megane 30 cc farkla 1.6 vergi diliminde.

    Son birkaç yıldır İzmirin trafiği İstanbuldan daha kötü bir hal aldı. İşe gidiş,iş çıkış saatlerindeki yoğun trafiğe giriliyorsa İzmirde benzinli araç için 7-8 litre çok iyi 9 litre iyi 10 litre normal, 11 üstü yüksek bir tüketim değeri.

    5 6 gibi rakamların ise benzinli araçlar için doğru olduğunu zammetmiyorum. 0 layıp çevre yolundan trafiğin açık olduğu saatlerde 80 90 la gitmek gerçekçi ve doğru bir tüketim değeri vermez.


    Manuelde kesinlikle megane tercih ederdim. Tüp takmazdım. Otomatikte Megane ın vites geçişleri çok iyi toyotada cvt nin de sorunsuzluğu var onun için karar vermekte zorlanırdım. Ama uzatılmış garanti falan varsa yine megane alırdım.

    Tüp sevmediğim için her ikisinide benzinde kullanacağımı varsayarak karşılaştırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 18 Mart 2021; 18:22:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    açıkcası ben corolla tercih ederim.



    neden derseniz 2 tane megane aracınımız oldu megane 1 ve 2 hepsi ne kadar bakım yapılırsa yapılsın +200bin km sonra her yerden trim sesi geliyor ve dökülüyor bazı plastik parçaları(örneğin havanlandırma ızgaraları)


    bugün 2000 model bir corollaya binin aynı şekilde 2000 model megane'a binin dediğimi anlarsınız.


    ayrıca toyotada cvt şanzıman var bozulmaz bir şey etmez, megane'da çift karamalı edc var ilerleyen yıllarda yüksek ihtimalle büyük masraflar açacaktır.


    ben her türlü corolla derim, 125hp atmosferik motor normal kullanıma rahat yeter.

    kaç tane arabayı 200.000 + km kullandınız? yani neredeyse araba bozulmasın diye fred çakmaktaşın arabasını kullanmaya razı olacaksınız! 90 senesinden beri 4 değişik model toplamda 6 tane renaultumuz oldu bir gün olsun yolda bırakmak şöyle dursun arıza bile yapmadılar. bakarsan birşey olmaz.





  • en önemli noktayı çoğu kişi sallamış. bu bile arkadaşlardan sıcak fırsatlar dışında fikir alınmaması gerektiğinin kanıtı.

    Hangisi kaç para?

    Ona bakarsan, her gün ısrarla benimkinin yanına park eden, komşumun 535 xdrive hepsini döver(sitedeki bağyan komşuların beyaz köpekbalığı gibi avını arayan micra ve yarisleri korkusundan yapıyormuş). yılan gibi araba. ama pertine 870 bin lira istiyorlar malum sitede.


    Bundan sonra ben manuel araba almam mesela. Megane Joy 1.3 TCe EDC yani muhtemelen ortadoğu ve balkanların en boş c sedanı 287.100 liste fiyatına sahip. pazarlıkla iniyor diyorlar, 100 bin inecek hali yok. corolla vision 1.5 otomatik ise 189.900 üstelik boşu bile renodan çok daha dolu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 7 Ağustos 2021; 21:5:39 >
  • Megane Joy 1.3 TCe EDC 215-217'ye bırakıyor bayiler, görüş paketi + park sensör hediye ediyorlar. yinede kafa-kafaya vurunca Toyota'dan pahalı kalıyor ancak Toyota tarafında da liste fiyatına aracı vermiyorlar, mecbur tutulan kabaca 'geçir paket' denilen seramik kaplama, boya koruma, cam filmi-kaput filmi vs. derken 10 lira daha ekliyorlar bayiden çıkarırken. arada kabaca 15 lira fark var reelde.

    reno'da motor-şanzıman iyi, Toyota'da donanım daha iyi. kişiye göre tercih değişir ancak ikiside pişman etmez bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 18 Mart 2021; 21:47:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane

  • Megane otomatik mi? Ben sanmam. Aynı özelliklerde araçlara reno aynı fiyatı vermez. Bence fiyat performans kesinlikle Toyota..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 6 Ağustos 2021; 1:6:22 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.