Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.5 Vision MDS İzlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
2
Favori
16.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Yanlış biliyorsam bilen birisi düzeltsin,


    önceden aracın ağırlığı net olarak veriliyordu, sıvılar ve sürücü dahil değildi.


    2012 ya da 2013 yılında çıkan bir yönetmelikle Yürür vaziyette kütle hesabına geçtiler ki burada sıvıların tamamı, deponun 4/3 dolu olduğu ve ortalama yanlış bilmiyorsam 75 kg sürücü dahil edilerek hesaplanıyor. Bu hesaba göre benim aracım (Egea 1.6 otm HB) bile 1440 kg yazıyor teknik dokümanlarında.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    hocam Arabadaki yağlar en fazla 10 kg çeker, depoda 35 kg. Hadi cam suyu, ıvırı zıvırı 50 kg olsun toplam.


    sürücü dahil olan/olmayan ağırlıklara katalogdan bakabilirsiniz.

    Toyota Corolla 1.5 Vision MDS İzlenimlerim

    Ruhsat ağırlığınız bunlardan farklı ise, muhtemelen şanzıman ve motor harici donanım paketi farkından kaynaklanıyordur.

  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Katalog değeri

    boş/sürücü dahil

    1300 kg / 1375 kg (sürücüye dediğim gibi 75 kg eklemişler)


    Ama benim aracın (1.6 e-torq AT6) teknik dokümanlarında 1440 kg yazıyor aradaki 65 kg, tam dolu depo (50 lt) ve diğer sıvılar (yağ, hidrolik, cam suyu v.s.) olabilir bu durumda. Tabi birde fabrikasyon teknoloji paketi ilavesi var aracımda, fark ondan da kaynaklanıyor olabilir.


    Toyota Corolla 1.5 Vision MDS İzlenimlerim
  • İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Hem bütçemi sonuna kadar kullandığım için hem de araca sonradan yapılan hiç bir müdahale/modifiyeyi sevmediğim için jantlara müdahale etmeyeceğim. Paslanırsa söker boyarım.


    Bir iki izlenim daha eklemek istiyorum.


    Artılar

    11-Kliması önceki kullandığım araçlara nazaran gerçekten güzel soğutuyor.


    Eksiler

    8-Trim sesi önceki aracım olan Clio 4 kadar olmasa da ufak tefek var. Araç eskidikçe artar mı bilmiyorum.

    9-Kumandadan düğmesine basınca bagaj kapağının tam olarak açılmasını isterdim. Yarım kalıyor.


    3 gün içinde 100 km boyunca tamamı şehir içi (80 km si çevre yolu, 20 km si tam şehir içi) klima sürekli açık iken tüketim değeri:

    Toyota Corolla 1.5 Vision MDS İzlenimlerim




  • Lpg taktırmak ne kadar avantajlı hiç araştırdınız mı? Bu araçlara takılan lpg kitleri lpg ile benzini birlikte yakıyor diye bir kaç forumda okumuştum.

  • Hiç araştırmadım. LPG takılmasına karşıyım. Önceki mesajımda da belirttiğim üzere aracın orjinalliğini bozmam.
    Otopark derdi, lpg ayarı, tüpüydü, regülatörüydü, subap erimesiydi, bobin yakmasıydı...
    Lpg takana saygı duyarım ama ben takmam.
  • aynı şanzımanlı araçlar gün içinde yılda 6 ay en az 40 derece sıcaklığın olduğu Arap ülkelerinde sorunsuz çalışıyor. gerçekten sağlam bir şanzıman.

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Hava filtresi????

  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    45binde değişiyor ben ayda 1 defa hava tutup düzenli olarak temizliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 2 Haziran 2022; 22:54:5 >
  • Bu yakıt değerleri ile zaten gerekte yok.Eğer ilerleyen günlerde aktif kullanmaya başlayınca bende bu değerlere inebilirsem lpg taktırmaya gerek yok.

  • Bende bir benzinli kullanıcısı olarak (1,3tce) tek şikayetim ilk çalıştırmada ki 10-12sn süren yüksek devir. Motora zengin karışım benzin veriliyor ve akşam kontak kapattığımda ort tüketim 6lt ise sabah çalıştırdığımda bu 10sn de 6,5lt oluyor. İşin kötüsü tahminimce araç yarım saatten fazla stopta beklerse motor sıcak bile olsa 5-10 sn yine yüksek devirde çalışıyor.
    Bu 5-10 saniyeyi beklemeyim dersen araç muhtemelen yazılım kaynaklı olarak yürümek istemiyor.
  • Hayırlı olsun. Visionlara tek yakışmayan kapak jantı ve 15 inc lastiği. C sınıfı bir araca 15 inc lastik yakışmıyor. Araca göre çok küçük kalmışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    Hayırlı olsun. Visionlara tek yakışmayan kapak jantı ve 15 inc lastiği. C sınıfı bir araca 15 inc lastik yakışmıyor. Araca göre çok küçük kalmışlar.

    Bence ekranda hiç yakışmıyor. Keşke multimedya olsaydı.

  • öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun, mutlu günlerde kullanmanızı dilerim.


    Alıntı

    metni:
    3-Yaşam alanı olarak çok geniş. Oturan herkes rahat ediyor. Arkadan oturanlar bacak bacak üstüne atabiliyor.


    bu söylediğiniz eğer ki arkaya oturanlar 1.40 ve altıysa doğru yoksa arkası kesinlikle dar bir araç diz mesafesi megane ın yanında çok kısıtlı.


    Alıntı

    metni:
    7-Günümüz downsizing akımına kapılmadığı için ve Turbo olmadığı için motorun uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.



    eğer ki aracınızı 15 yıl veya 300.000 km kullanmayacaksanız bu söylediğinizin de faydalı bir tarafı yok.


    Alıntı

    metni:
    8-Yakıt tüketimi... Özellikle şehir dışı tüketimi çok düşük. Eskişehir-Sakarya arasında 90-110 arası 2 kişi + bagaj ile gidişte 3,5, dönüşte 4,1 yaktı. Yine aynı şekilde İstanbul-Eskişehir arası 3,9 yaktı. Şehir içinde ise bahsettiğim koşullarda tüketim 4,5 ila 6 litre arasında değişiyor.



    bu yazdıklarınız eşyanın tabiatına da aykırı fizik kurallarına da. normal motorlu corolla bu kadar az yaksa toyota niye hibrit versiyonunu üretsin?


    not:1.5 lt hacimli olduğundan atmosferik corolla olduğunu varsayıyorum.


    Alıntı

    metni:
    9-Clio ile günde ortalama 10 korna ve 15-20 selektör yerken Corolla ile 15 günde hiç korna yemedim ve sadece 2 selektör yedim. YE KÜRKÜM YE...



    corolla ve ye kürküm ye, günün güzel espirisiydi.





  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    konuyu açan arkadaşımız bol inişli yolda kullandı sanırım benim arkadaşta 1.6mds var uzun yolda 4.8lt'nin altına indiremedi aynı yolda Corolla hybrid 4.1lt yakıyor çok kasarsan anca 3.9lt yakalanabilir Antalya dönüşü 3.8 verisini yakaladım eve vardığımda 3.9 idi üzerinden 8bin km geçti ortalamayı sıfırlamadım henüz şu an ise 4.2lt, 1.5mds ise normal şartlarda 6.5-8lt yakıyor şehir içi
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    Benim gibi b hatchback araçtan geçen birisi için bence arka diz mesafesi çok geniş. Megane ı bilmiyorum ancak astra g ile kıyaslıyorum arada 1 karış fark var.
    Yakıt konusu beni de çok şaşırttı ama ilk mesajımda da belirttiğim üzere çok sakin ve aracı zorlamadan 90-110 arası kullanıyorum uzun yolda. Yakın zamanda yine 500 km yola çıkıcam. Fırsatım olursa yakıt fişi ve km sayacı ile fotoğrafı buraya eklerim.
  • Alıntı

    metni:
    Benim gibi b hatchback araçtan geçen birisi için bence arka diz mesafesi çok geniş. Megane ı bilmiyorum ancak astra g ile kıyaslıyorum arada 1 karış fark var.

    buna bir lafım yok. eskisini ve yenisini bilen yenisinin hybrid versiyonunju süren birisi olarak düşüncelerimi dile getirdim. şahsen bu kasadan önceki corollaların beş para ettiğini düşünmüyorum ama bu yeni kasa benim de hoşuma gidiyor. güzel günlerde kullanın.

  • Alıntı metni:

    Alıntı

    metni:
    8-Yakıt tüketimi... Özellikle şehir dışı tüketimi çok düşük. Eskişehir-Sakarya arasında 90-110 arası 2 kişi + bagaj ile gidişte 3,5, dönüşte 4,1 yaktı. Yine aynı şekilde İstanbul-Eskişehir arası 3,9 yaktı. Şehir içinde ise bahsettiğim koşullarda tüketim 4,5 ila 6 litre arasında değişiyor.

    Bu değerlere çok iyi, bende sakin kullanırım ama ilk defa otomatik araç kullanmaya başladım. Gerçi henüz araç çok yeni ama 90-110 km/s hızlarda 6,5 lt falan gösterdi ekranda. Bu işin püf noktası nedir acaba?

  • Ani hızlanma yapmıyorum. Yol düz ise hız sabitleme kullanıyorum ve 95-100 km/h a ayarlıyorum. Dik yokuşa denk gelince hız sabitlemeyi kapatıyorum. Yokuşa girerken hızlanıp 110 la girdiğim yokuşu 70 le bitirdiğim bile oluyor.

    500 km lik aynı yolu 1 saat erken gitmek için 120-130 lira fazla ödemek istemediğim için benim kullanımım bu şekilde oluyor. Kullandığım bir çok araçta fabrika verisinin altında yaktırdığım olmuştur. (Astra G hariç. Onun kadar yakıtı içen bir araç görmedim. Yakıt ibresinin inişini görüyordum resmen.)

  • Haziran sonuna doğru 1200 km kadar uzun yol yapacağım kısmetse. Böylelikle hem arabayı test edeceğim hemde yakıt, çekiş, konfor v.s hakkında bilgi sahibi olurum.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.