Şimdi Ara

toyota corolla mı sienamı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bakın Utkuçay size çok güzel bir şekilde yazmış, durumunuz nedir bilemiyorum ama kimse borçlanmadan ya da kendini zorlamadan araç alamıyor.Bence de sizin yapmanız gereken 2000 model ve üstü 100.000 km civarında temiz kullanılmış bir Corolla bulursanız imkanlarınızı zorlayıp almanız (hem abs ve hava yastığı da olur bu modellerde) ,cebinizden çıkan paranın karşılığını alacağınıza eminim.Olmadı para yok diyorsanız şu anki aracınızı kullanınız,daha fazla maceraya gerek yok,saygılar.
  • Bir önceki aracım siena idi sorularına cevap vermeye çalışayım
    1) Sienalar model olarak daha yeni olsa da teknoloji olarak çok farkı olmayan araçlar. 1.4 motorlar lpg sistemine uygun olmayan araçlardır. 14.4 8v sıralı sisteme uygun deildir. eski tip sistem takılınca da ( benim araç en iyi örnektir) beli bir süre sonra tabiri yerinde ise araç kanser olutor. araca 4.000 den fazla motor masrafı yaptım yeter dedim 3 e 5 e bakmadan verdim deiştirdim.
    2) Siena nın 1. soruda açıklamaya çalıştığım nedenlerden dolayı piyasasının düşük olduğu doğrudur.
    3) Doğan slx e de bulaşmazdım ben olsaydım. Yakıtı ekonomik değil 1.6 araç olduğu için.
    4) Aracın sadece motorunu yaptıracak olsan iyi bir sonuç olurdu. olur olmadık sorunla çıkartıyor araç. lpg ustası ile kanka olman muhtemel.
    5)sienanın parçalarının bir miktar ucuz olduğu doğrudur. ben aracın kapı fitilinin aynısını bulamadım farklı bir modeli mecburen taktım. Fiat belirli bir süre yedek parçaları tedarik etmek zorunda. Hukuki bir hata var ancak durum bu.
    6) Sienanın satış sayısına bakarsan sorunun cevabu olacaktır. Hayır
    7) Sienanın orjinal ses sistemi oldukça iyi. Hidrolik direksyonu ve immobilizeri var. Alt takımları bence iyi. Babamın işi nedeni ile dağ taş gitti araç hiç bir sorun çıkarmadı alt takımlarda. Bagajı Hangar gibi. Sienanın artıları bunlar.

    Özetin özeti. Uzun vade de seni üzebilecek bir araç siena. Ben tip taktırdığıma pişman olmuştum benzinli olarak kullansaydım daha karda olacaktım. İmkanın varsa başka bir araçla değiştirmeni öneririm.




  • slm arkadaşlar açmış olduğum konuyla ilgili yorumda bulunan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.affınıza sığınarak bi şey sormak istiyorum.corollaların 1993 model ve 1300 motor olanları var bunlar nasıldır.piyasada en çok tutulan corolla hangisidir.bu konudaki aydınlatıcı yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harut.marut27

    slm arkadaşlar açmış olduğum konuyla ilgili yorumda bulunan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.affınıza sığınarak bi şey sormak istiyorum.corollaların 1993 model ve 1300 motor olanları var bunlar nasıldır.piyasada en çok tutulan corolla hangisidir.bu konudaki aydınlatıcı yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.

    1.3 motor bir tanıdıkta var motor olarak çok yetersizdir hızlanmaları çok kötüdür.. kullanım açısından o motor seni bunaltır
    Mümkünde 1.3 motora bulaşma.. kamyon sollarken bile zorlanırsın
  • forumda yapılan yorumlara bakarak sienayı elden çıkarıp corolla alma niyetindeyim.aslında en başında corolla almamakla hata ettiğimi anladım.yorumda bulunan arkaşalara teşekkür ederim.bazı arkadaşlar 3-5 milyar daha biriktirip iyi bir araba al diyorlar bende yorumlarına katılıyorum ama şimdilik elimde herşey dahil 2 milyar var bende siena daha çok değer kaybetmeden elden çıkarma niyetindeyim.alacağım corolla'yı(inşallah) binmek için alacağım.satmak gibi bir derdim şimdilik yok.selamlar saygılar...
  • Eswod arkadaşım değerli yorumların için sana ne kadar teşekkür etsem azdır.benim gibi araba konusunda acemi ve de kararsız birine yol gösterdiğin için sana minnettarım.1300 motorun iyi olmadığından bahsediyorsun.öncelikle kendimden bahsedeyim.ben karaman ermenek tedaşta memurum.arabayı alalı 1 yıl oldu aldığımda bir garaj kiralayıp oraya koydum.araba orada duruyor.aldığımdan beri konyaya 4-5 defa gittiğim için 1 yılda 3000 km yol yaptım.sienayı daha önce hiç düşünmemiştim ama nasip oldu.düşüncem şu; insanız başımıza her şey gelebilir öyle bi durumda insanın ilk koşacağı kendi malı mülküdür.bende allah korusun öyle bi durum olursa ilk önce arabayı satmak isterim. onun için piyasada tutulan satmak istediğimde satabileceğim satmazsamda keyifli bi şekilde kullanacağım bir arabam olsun istiyorum.sienadan memnunum aslında ama corolla bana daha cazip geliyor.japon malı olması corollayı düşünmemde en önemli etken.şahsen hız tutkunu değilim benim için yakıtı iyi olması ve de sık sık arızalanmaması önemli sienada öyle bi durumla şimdilik karşılaşmadım çok şükür.ama forumda yapılan yorumlara bakınca sienadan gözüm korktu.burda 1993 corolla gl olan bi arkadaş var.corollayı o kadar övüyorki anlatamam.hatta dediğine göre antalya havaalanına yolcu bırakmaya gittiğinde havaalanında corollaya müşteri bile çıkmış.ben bu dediklerinden çok etkilendim.hayırlısı bakalım belki bizede corolla almak nasip olur.




  • Corollalar Sienalardan bir üst sınıf araçlardır. Yol tutuşu daha iyidir.Motoru daha sağlamdır ama...

    Elinin altında LPG li 99 model bir Siena duruyor. Ucuz yakıtla her yere gidip gelebiliyorsun. Sorun çıkarttığında parçası da ucuz. onu satıp kendisinden 6 yaş küçük bir arabayı alıp napacaksın. Elinde 99 model hem de LPG li bir araç var. Satıp gidip daha eski model bir araç alacaksın. 6 yaş eski olacak ne kadar sorun çıkarmaz deselerde güvenemeyip motor bakımlarını yaptıracak ve masrafa gireceksin. Tüplü değilse 3 Ytl ye dayanmış benzin fiyatlarıyla arabayı sürmek istemeyeceksin.(Yeni zamlar kapıda zaten.) Daha önce LPG li arabanla işe rahat rahat giderken, aldığın araba benzinliyse otobüs dolmuş kuyrukları bekliceksin masraf yapmayayım diye. Şahsen bizde benzinli Civic var ve yakıt yüzünden haftada en fazla 3 kez arabayla gidip geliyorum, ama tüplü bir siena olsaydı hergün arabayla gider haftanın geri kalan günlerinde boş otobüs beklemek zorunda kalmazdım.
    Alacağın corolla tüplü bile olsa 93 model ya. 93 model eski bir arabaya niye binesin ki. Bence gerek yok kendi arabanı hem tanıyorsun, hem daha yeni...
    Ha 96 model falan alırsın da ok derim al. Çünkü 96 da bildiğim kadarıyla biraz değişiklik yapıldı motorda falan. Enjeksiyonlu motor falan. Ama o kadar yüksek fiyat istiyorlar ki o kasalara..
    Sienana biraz daha bin bence




  • Sorularına sırayla cevap vermeye çalışayım

    1.Siena çok da tutulmayan bir araba değildir ama o kasa Corollalar efsane diye bilinir, meraklısı çoktur.
    2.Her araba satılır, hiç merak etme. Piyasası nasıl bilmiyorum, ama 3 kuruş aşağı verirsen satılır korkma.
    3.Bence sakın öyle bir şey yapma, zarar etmek muhtemel ayrıca senin arabanın teknolojisi daha iyi.
    4.Hiçbir fikrim yok ama Fiat servisi ve ustası her yerde var, onlardan daha sağlıklı bilgi alabilirsin.
    5.Corolla'nın parçası daha pahalı olur.
    6.Artık hiçbir araba zaman geçtikçe ikinci elde prim yapmaz, sadece fiyatı düşer. Bu tüm arabalar için böyledir.
    7.Senin araban Corolla'ya göre yeni model, bu ciddi bir avantaj, ama Corolla bir üst sınıftır ve Toyota Fiat'tan kalite olarak tartışmasız üstündür.
    Sonuç olarak senin yerinde olsam arabamı bu Corolla ile değiştirmem,değmez. Daha para biriktirip daha modelli bir arabaya bakarım.

    İyi geceler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod


    quote:

    Orjinalden alıntı: harut.marut27

    slm arkadaşlar açmış olduğum konuyla ilgili yorumda bulunan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.affınıza sığınarak bi şey sormak istiyorum.corollaların 1993 model ve 1300 motor olanları var bunlar nasıldır.piyasada en çok tutulan corolla hangisidir.bu konudaki aydınlatıcı yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.

    1.3 motor bir tanıdıkta var motor olarak çok yetersizdir hızlanmaları çok kötüdür.. kullanım açısından o motor seni bunaltır
    Mümkünde 1.3 motora bulaşma.. kamyon sollarken bile zorlanırsın


    Selam, babamın 1.3 XL si var 93 le aynı kasa, 12V motor oldukça tatminkar ve kaya gibi bir araç aynı zamanda ekonomik ama karbüratörlü, ben XEİ jant kapaklarından taktım ve camlara otomatik motor taktım , peder daha da önce söylediğim gibi bakım pek yapmaz bir gün bile yolda bırakmadı, ayrıca 93 modeller orjinal safkan japondur, 94 den sonra dı sanırım artık yerli montaj başladı. Başarılı bir araba hala severek kullanıyorum arada sırada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 23 Ekim 2007; 9:45:48 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: harut.marut27

    Eswod arkadaşım değerli yorumların için sana ne kadar teşekkür etsem azdır.benim gibi araba konusunda acemi ve de kararsız birine yol gösterdiğin için sana minnettarım.1300 motorun iyi olmadığından bahsediyorsun.öncelikle kendimden bahsedeyim.ben karaman ermenek tedaşta memurum.arabayı alalı 1 yıl oldu aldığımda bir garaj kiralayıp oraya koydum.araba orada duruyor.aldığımdan beri konyaya 4-5 defa gittiğim için 1 yılda 3000 km yol yaptım.sienayı daha önce hiç düşünmemiştim ama nasip oldu.düşüncem şu; insanız başımıza her şey gelebilir öyle bi durumda insanın ilk koşacağı kendi malı mülküdür.bende allah korusun öyle bi durum olursa ilk önce arabayı satmak isterim. onun için piyasada tutulan satmak istediğimde satabileceğim satmazsamda keyifli bi şekilde kullanacağım bir arabam olsun istiyorum.sienadan memnunum aslında ama corolla bana daha cazip geliyor.japon malı olması corollayı düşünmemde en önemli etken.şahsen hız tutkunu değilim benim için yakıtı iyi olması ve de sık sık arızalanmaması önemli sienada öyle bi durumla şimdilik karşılaşmadım çok şükür.ama forumda yapılan yorumlara bakınca sienadan gözüm korktu.burda 1993 corolla gl olan bi arkadaş var.corollayı o kadar övüyorki anlatamam.hatta dediğine göre antalya havaalanına yolcu bırakmaya gittiğinde havaalanında corollaya müşteri bile çıkmış.ben bu dediklerinden çok etkilendim.hayırlısı bakalım belki bizede corolla almak nasip olur.


    almışken 1.6 alın derim. 1.3 yetmeyebilir.

    sana corolla ile ilgili şunu söyleyebilirim. kaç yaşında olursa olsun dipdiri duran bir araçtır. yaşının yüksekliğine rağmen kesinlikle sorun çıkarmayan bir araçtır.
    bende 95 model var hiçbir arıza yapmadı (250000km oldu araç). sadece ön balata, arka balata değişti o kadar. onlarda bittiği için normaldir.
    ön balata orjinal 75 ytl, arka balata orjinal 50 ytl. ayrıca kolay kolay bitmez. fiyatlarının çok pahalı olduğuna düşünmüyorum.

    aracın artıları
    + motor mekaniği çok sağlamdır
    + yol tutuş güzeldir
    + iç döşemeleri bile çok sağlamdır
    + seri ve çekişi güzeldir
    + ikinci el değeri yüksektir
    + düşük yakıt tüketimi
    + orjinal, yan sanayi parçası bol bol bulunur

    eksileri
    - uzun fren mesafesi
    - yere yakın olması
    - lastik sesi çok alır (mıcırlı asfaltta seyahat ediyorsanız yanınızda bir tane ağrı kesici olsun )

    aklıma gelenler bunlar. bunları göz önünde bulundurarak alın aracınızı. Şunu özellikle belirtmeliyim ki bu araçların tutulmasının en büyük nedeni sorunsuzluğudur. belki yeni corollalardan bile sorunsuz olduğu söylenebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 23 Ekim 2007; 10:49:05 >




  • burdan da corollanın özelliklerini inceleyebilirsiniz

     toyota corolla mı sienamı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 23 Ekim 2007; 10:54:39 >
  • siena kutu gibi araba taxi ye bindim siena idi içi cok dar pilastik kalitesi cok düşük ve konforsuzdu 10 yıl 95 model xli kullandık içi yayla gibi pilastik kalitesi suandaki biçok aractan iyi(artık yeni araclar vw ford toyota maliyet yuzunden plastik kalitesi düşük)motora gelirse üstünde 1.6 16 valve 114 hp lik motor var dı arac hem roket gibi hemde yakıt suanki 1.6 larla aynı ben aracımı 10.000 liraya ankarada sadece 5 dk içinde sattım araba pazarında (ihtiyactan) çünkü aracım 137 km idi ve 1 kere problem cıkarmadı corolla ile siena karsılastırlcak araclar değil ama sen artık aracını almışın lpg si de var artık bunları düşünme bence 3-4 yıl aracına iyi bak ilerde daha farklı bi model alırsın
  • ARKADASLAR BENCE TOYOTA DAHA KALİTELİDİR ÇÜNKÜ JAPAN İŞİ BEN TOYATAYI TERCİH EDERİM


     toyota corolla mı sienamı


     toyota corolla mı sienamı
  • Totota tabiki daha sağlamdır.Tüp takılı ise her iki araç da tasarrufludur.PArça da iilaki siena ucuz ve daha kolay bulunabilir.Uzun yolda Toyota daha rahattır diye düşünüyorum.en azından daha geniş ve yere yakın olduğu için sienaya göre yola daha iyi tutunur..Kaldı ki arkadaşımın coroolayla 150 ile makasa giriyodu..Gel de sienayı 150 ye çıkart ve makasa gir....

    Naçizana önerim;zaten acil ihtiyacın olmadığına göre sienaya yüksek fiyata ver ilanı bekle...ne zarar edersin..güzel fiyat veren olursa satarsın satamazsan da zaten memnunsun arabadan...
  • corolla bir efsanedir ama sözkonusu 93 model olunca biraz düşünmek lazım 14 yaşında artık masraf çıkarma zamanı gelmiş parçalarıda pahalı arkadaş benim gibi memursun elindeki siena parçaları ucuz lpgli çıkarma onu elinden biraz biriktir daha iyisini al
  • Sinea ile Toyota arasında milyonlarca özellik farkı var..

    Hiç bir Fiat ailesi için Toyota Kalitesinden mahrum kalmayın..

    Misal: 2006 Fiat alacağınıza(örn. Albea(Albela)) ; 2000 model corolla alın derim. yine de denge tutmaz, toyota ağır gelir ama olsun artık. Toyota dan başkasını arama...
  • Ben 4 yıl 1.4 EL LPG'li sienaya bindim.2001 modeldi.1 hafta önce bir arkadaşıma 10.500 Ytl'ye sattım.C4 aldım.Kullandığım süre içinde gaz beyninin değişmesi,triger değişimi,egsoz değişimi ve yağ değişimleri hariç masrafı olmadı.Km'de iyi bir ayarla 13 Ykr yakıt tüketerek bindim.45.000 km yol yaptım.Parçalarının çok ucuz olduğunu C4'teki bir kaç ufak eksiği tamamlamaya çalışınca anladım.93 model xl corolla ile 97 model gli corollaları da kısa süreli de olsa kullandım.Hidrolik direksiyonu bile olmayan 93 corolla, sienayla aynı teraziye giremez.Ona rağmen 3 yıl önce serviste bu corollaya bakımı için 300 YTL fatura kesildiğini biliyorum.
    Ama 97 GLİ ile siena karşılaştırılamaz.Onlar farklı arabalar.
    Ama şunu söyleyebilirim.Sienadaki konforu daha doğrusu fiat arabalarındaki koltuk rahatlığını çoğu arabada bulamazsın.Türk insanının aradığı rahatlık Fiat arabalarında.Corollada giderken girdiğin her çukurda kalın bir TOK sesi gelir amortisörlerden, ama sienada hafif bir esnemeyle birlikte sessiz geçersin.
    Performansta ise corolla seni 93 model de olsa tatmin eder.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.