Şimdi Ara

Toyota'dan Avrupa'ya uygun fiyatlı elektrikli SUV geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bamorex kullanıcısına yanıt

    Hocam yaris crossun avrupadaki satış rakamını biliyor musun ? Her ay ilk 10 da çıkıyor da. Avrupanın en çok satan 2. markası toyota, ilki vw zaten.


    2023 ilk çeyrek ve ilk 6 ay böyle mesela



    Toyota'dan Avrupa'ya uygun fiyatlı elektrikli SUV geliyor


    Toyota'dan Avrupa'ya uygun fiyatlı elektrikli SUV geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 5 Aralık 2023; 1:55:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben DOGG alaceyim gardaş. Doyoda neymiş DOGG'un yanında? Çöp...

  • Bize gelirmiki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avrupa basının da bu aracın Volvo EX30'a rakip olacağından bahsediliyor. Toyota da Tesla'nın karşısında duramıyorsa diğer otomobil markaları ne yapsın

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    5 yıl önce de toyata yılda 10 milyon civarında araç satıyordu. Ancak 5 yıl önce tesla 0 byd 0 araç satıyordu. Bugün toyata yine yılda 10 milyon araç satıyor ancak teslanın 1,8 milyon byd nin ise 2,5 milyon satış yapması bekleniyor (şuana kadar beklentiler dahilinde satış oluyor) YANİ pazar büyürken toyata çok küçük bir pay artırımı yaparken tesla byd gibi firmalar satışlarını geometrik olarak -katlayarak- artırıyorlar. şöyle kısaca anlatayım. elektrikli araç satışı TR de 2022 de yüzde 1 iken 2023 ilk altı ayda yüzde 4 oldu 2023 sonunda yüzde 10 olması bekleniyor. TR de bile ev satışları dizel satışları geçti. TR de bu yıl araç satışları toplamda yüzde 50 arttı ama e.v. satışları yüzde 800 arttı. mesele bu. eğer toyata 2024 de en az yüzde 10 ev satışı yapamaz, satışlar aşağı düşmeye başlarsa toparlama çok zor olabilir.

  • buzdagibalik B kullanıcısına yanıt

    Toyota satışlarını %7 arttırsa 700bin araç yapıyor. Tesla %50 arttırsa 500bin yapmıyor. Oransal bakmak ne derece doğru?

    Elektrik için baktığınız gözle hibrit için de bakabilirsiniz. Hibritin de pazar payı çok arttı. Dizelden benzinden çok pay aldi. Hibrite bakınca da toyota çok doğru yapmış dersiniz tesla byd gibi. Sadece elektrik perspektifinden bakmak doğru değil. Hibrit arabalarda, hidrojen arabalarda zaten batarya, elektrik motoru vs var. Toyota tecrübesiz değil elektrik konusunda. Ağırlığı hâlâ hibrite veriyor sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2022 de üretime başlayan bz4x in bile Tr ye ne zaman geleceği belli değil iken bu araç da en erken 2025,2026 ya anca gelir

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Ya işte bir Nokia vakası oldu diye her şey ona benzeyecek sanıyorlar. Adam daha başında elektriği düşündüğü için 97'de hibritleri piyasaya sürüyor ama bizimkiler geleceği görüyor ya neymiş geç kalmışmış. Eğer bir işe sağlam şekilde başlamak, atılan adımdan emin olmak geç kalmak oluyorsa tamam.

  • bamorex kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın dediği gibi Yaris Cross ve normal Yaris'in satış rakamları ortada. Corolla Cross zaten ülkemizde bile çok iyi sattı ve satıyor. Eski C-HR başarılı olmuş demek ki de yenisini çıkardılar... Bu modeller durup dururken çıkarılan modeller değil. Avrupalı rakiplerin SUVlarına karşılık için. Birkaç sene önce Tiguan, 3008, 2008, T-Roc gibi gibi rakiplere cevaop verecekSUV modeli yoktu Toyota'nın.

  • M0meNtS kullanıcısına yanıt
    Sen sevme biz severiz.

  • Toyota'nın dışı güzel olabilir ve yakıtı azdır ama içi geniş değil ve o konsolda ki ekran 2000 li yıllardan kalma gibi çok basit ve yavaş çalışıyor ...


    Çok mu satıyor bir şey diyemem ama satmasının sebebi Hibrit teknolojisi ve kolay kolay arza yapmayan motoru.Motor demişken neden Elektrik motoru ve benzinli motoru kombine eden 1.8 litre hibrit sistem kullanıyor anlamadım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.