Şimdi Ara

Toyota, Japonya'daki 14 fabrikasında üretimi askıya aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Japon otomotiv devi Toyota, bugün yaptığı açıklamada, üretim sistemi arızası nedeniyle Japonya'daki 14 montaj fabrikasının tümünde faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Bu durum, dünyanın en çok satan otomobil üreticisinin yurt içi üretimini durma noktasına getirdi.



    Adı açıklanmayan bir şirket sözcüsü, söz konusu aksaklığın Toyota'nın parça siparişi vermesini engellediğini, bunun sebebinin araştırıldığını ve şimdilik siber saldırı ihtimalinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Japon üreticinin bu aksaklıktan ne kadar kaybı olacağı henüz belli değil ancak Çarşamba gününden itibaren üretime yeniden başlanabileceği öngörülüyor.



    Ayrıca Bkz.Renault yeni SUV aracının ismini açıkladı: İşte ilk görüntüleri



    Toyota'nın yerli üretimi, yarı iletken kıtlığından kaynaklanan kesintilerin ardından toparlanmaya başlamış, Ocak-Haziran döneminde %29 artış göstererek iki yıldır ilk kez artış göstermişti. Reuters'a göre, Toyota'nın Japonya'daki fabrikaları, küresel üretiminin yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Üretimin yılın ilk yarısında günlük ortalama 13.500 araç civarında olduğu belirtiliyor.



    Bugünkü olay sadece Toyota'nın montaj fabrikalarını da etkilemiyor. Grubun bağlı şirketlerinden biri olan Toyota Industries, otomobil üreticisindeki hatanın yarattığı dalgalanma etkisiyle iki motor fabrikasındaki faaliyetlerini kısmen askıya almak zorunda kaldı.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/toyota-halts-operations-12-japan-factories-due-system-failure-nhk-2023-08-29/







  • Aman hemen bizim ikinci elciler 1999 model toyotayı 400 bin tl ye satar. Efsane kasa diye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen yılda Honda'da benzer bir karar almıştı. Japon otomotiv sanayisinde ne yazıkki önce pandemi ve sonrasında savaş etkileri yüzünden özellikle çip tedariği ve hammadde gereksinimlerinde büyük problemler yaşanmaya başladı. Haliyle global anlamda bu markaların tüm ürünlerinde hem tedarik hemde maliyet sorunları baş gösteriyor.

  • aman allahim kuresel uretimin 3 te biri mii. gunluk 13.500 araba miii
    fabrika basi gunluk 1000 arac demek bu, inanilmaz rakam eger dogru ise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 29 Ağustos 2023; 22:7:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidem de 2021 corollama zam yapam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem araba yapmayı bilmiyorlar hemde nasıl yapılır onuda bilmiyorlar, tam bir faziia

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.