Şimdi Ara

Toyota'nın bu yıl Türkiye'de sattığı 10 araçtan 4'ü hibrit oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Toyota markasının hibrit araçlarına olan yoğun ilgiden söz eden Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın 2023’ün ilk 7 ayındaki satış performansını ve yıl sonu öngörülerini de paylaştı. Hibrit teknolojisinin perakende ve filo müşterileri tarafından çok fazla talep gördüğünü belirten Bozkurt,



    “Toyota olarak sahip olduğumuz tam hibrit teknolojisi bize büyük avantajlar sağlıyor. Hem bireysel müşteriler hem de kurumsal şirketler, daha düşük yakıt maliyetleri ve karbon ayak izi sayesinde tam hibrit araçları giderek daha fazla tercih ediyorlar. 2023 yılında ilk 7 ayda tam hibrit pazarını, yaklaşık yüzde 80 pay ile domine etmeye devam ettik.



    Bununla birlikte hibrit araçlarda yaşadığımız bulunurluk sorunlarına karşın, ilk 7 ayda toplam satışlarımızın yüzde 40’ını hibrit modellerimiz oluşturdu. Müşterilerimiz tam hibrit ve hafif hibrit arasındaki farkı çok iyi biliyorlar. Toyota’nın da her binek modelinin tam hibrit modelinin olması, her müşterinin ulaşabileceği çevreci bir modeli tercih etmesine imkan tanıyor” dedi.



    "Son çeyrekte daha fazla araç gelecek"



    Toyota’nın ilk 7 aylık satışlarını değerlendiren Bozkurt, 2023’ün son bölümünde daha fazla aracın gelmesiyle birlikte satış adetlerinin de artacağını ifade ederek,



    “2023’ün ilk 7 ayında 28 bin adedin üzerine çıkan bir satış rakamı elde ettik. Bulunurluk sorunu nedeniyle potansiyelimizin oldukça altında kalan bir satış performansımız vardı ve adetlerimizi bulunurluk belirledi. Ancak yılın son çeyreğinde bulunurluk sorununu azalmasıyla atağa kalkacağımızı belirtebiliriz. Bu doğrultuda, tedarikte ve lojistikte herhangi bir sorun yaşanmaması halinde, 50 bin adetleri geçeceğimizi öngörüyoruz.




    Eğer tedarik konusunda sorun yaşamasaydık, sadece Corolla Sedan Hybrid modelinden 40 bin ve Corolla Cross Hybrid modelinden en az 30 bin satış gerçekleştirecek potansiyelimiz vardı. Sadece bu iki hibrit modelden 70 bin adet otomobil satışı gerçekleştirebilirdik ve bu yılı 100 bin adetle kapatacak bir potansiyele sahiptik. Araç bulabildiğimiz aylarda yüzde 10-12 pazar payı yakalıyoruz. Her zaman altını çizdiğimiz gibi Toyota’nın Türkiye’de yüzde 10 pazar payı potansiyeli var. 2024’te ise bulunurluk sorununun ortadan kalkmasını ve üretim temposunun normal seviyelere ulaşacağını da öngörüyoruz” dedi.



    "Krediye ulaşım sorununun çözülmesi gerek"



    2023 Türkiye otomotiv pazarını da değerlendiren Bozkurt, “2023 Türkiye otomotiv pazarının binek otomobil ve ticari araçların toplamıyla 1 milyon civarında bir yerde kapanacağını öngörüyoruz. Geçmişte 1 milyona yaklaşmış ama hiç 1 milyona ulaşamamıştık. Yıl sonunda 1 milyon adetleri geçebiliriz, ancak kalan dört ayın çok kritik dönem olduğunu da belirtmeliyiz. Filo ve perakende pazarında talep henüz tam anlamıyla karşılanamadı. Son dönemde araç bulunurluğunda da artış gözlemliyoruz. Bu unsurlar pazarın büyümesini desteklese de, yüksek talebin satışa dönmesi için krediye ulaşım sorununun çözülmesi gerek. Şu anda herkes krediye ulaşamıyor.



    Ayrıca Bkz.Citroen Type Holidays kamp aracı tanıtıldı: Retro tasarım, modern teknoloji



    Filo firmaları ve kısa-uzun dönem kiralama firmaları da kredi konusunda sorunlar yaşıyor. Bununla birlikte pazarın büyümesinin önüne geçen diğer faktörler olarak, artan araç fiyatların yanı sıra güncellenmeyen matrahlarla 1.6 litre motor hacmine sahip araçların tamamının yüzde 80’lik vergi dilimine girmesi gösterilebilir. Bununla birlikte engelli müşterilerin araçlara erişememesi de pazarı etkileyen önemli bir faktör. Engelli vatandaşların, mevcut baremlere göre ulaşabileceği model sayısında ciddi bir azalma oldu. Tüm bunlar bir araya geldiğinde pazarın daha yavaş seyretmesine yol açıyor. Genel fotoğrafa bakıldığında ise tedarikte, ekonomide ve lojistikte bir sorun olmazsa pazar 1 milyon adetlere ulaşacaktır” dedi.









  • Her şey 0-100 değil his ve vites de önemli.


    1.5 Corolla Ankara Cinnah'da yolun ortasında durup tekrar kalktığında Atakule'ye (500 metre) 2 günde gidiyor. 4. vitesi imkansız göremiyor.


    Aynı şartlarda 1.5 ve altı hacimli turbo benzin veya turbo dizel tüm Avrupa araçlar roketten farksız.


    2023 yılında falan atmosferik motor + CVT şanzıman mazoşistlikten farksız.

  • Duyan da Toyota'nın dizel, benzinli, lpg'li, turbolu, atmosferik, elektrikli onlarca motor seçeneği var sanacak. Biri hibrit biri atmosferik benzinli iki motor var altı üstü. benzinli motor zaten evlere şenlik, satılmasın diye geliştirilmiş motor. Ne yürüyebiliyor, ne yakıt tasarrufu sağlıyor. Zorla insanlara hibrit almaya zorlayan bir Japon inadı var. 8 yıldır d4-d corolla kullanan biri olarak bu kısır motor gamı sebebiyle iyice soğudum Toyota'dan.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Saçma ötv mtv sistemimiz yüzünden çoğu motoru gelmiyor gelemiyor. 2,5 lt hibrit motor mesela pazarda hiç ama hiç şansı yok.

  • Hibrit mantıklı bir sistem mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Yine boş konuşan bilgisiz bir üye, adamın elinde 1.6t 300

    Hp den tut 2.0 hybrid 197hp ye kadar motor var, senin vergi sistemin sakat.

    1.0 tsi 110bg motor ne yürüyor da 1.5 123 hp lik motor yurümesin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Ilk olarak motor seceneği yok değil var ama asya ve amerikan araclar buyuk hacimli motorlar yani ekstra manasız ve aptlaca yuksek vergiden dolayı türkiyeye getirilmiyor...mevcut kısıtlar içinde toyotanın hybrid motorları cok verimli ve ideal motorlar bence su an için alınabilecek en makul araçlar...malesef saf elektrikli arac macera olur..sahsen sabırsızlıkla toyotanın hydrojen yakıtlı araclarını bekliyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 8 Eylül 2023; 09:00:11 >
  • SoldaTr kullanıcısına yanıt
    Bir defa hibrit coralla'ya binme fırsatım oldu, motorların devreye giriş ve çıkışı huzuru kaçırıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Şaka mı bu mesaj, adamlar pürüzsüz geçiş yapmış. Neyin huzuru bu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisizliğimi mazur gör dostum, Türkiye'ye getirdi de ben haberdar olamadım kusura bakma. vergi sistemi benim problemim değil. tüm üreticiler aynı vergi sisteminde motor-model getiriyor hatırlatırım. Toyota'ya özel bir durum değil. ha toyota çok çevreciyse japon üretici honda'nın turbo-lpg motoru var, muadil bir motor getirebilir "vergi sistemi sakatlığına" rağmen. ayrıca 1.5 motor yürümüyor dostum yürümüyor. turbolu 1.5 olsa sesim çıkmazdı. 1.4 - 1.6 D4-D vardı bitirdi, 1.6 atmosferik vardı bitirdi, 1.2 turbo vardı apar topar bitirdi. sattığı 1.8 hibrit, 1.5 atmosferik (büyük motorları konuşmuyoruz).

  • Octavia 1.0 tsi 0 100e 11 sn de çıkarken uçuyor

    Corolla 1.5 turbosuz 12sn de çıkarken Yurümüyor

    Corolla 1.5 atmosferige,

    1.8 vergi dezavantajına rağmen satışlarda Octavia ya 8 tur bindiriyor

    Dh misafiri daha motor beğenmiyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    hadi canım sende, hiç anlamıyorsun bile

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Gereksiz ve dayanaksız bir açıklama, nasılsa cevap verecek hesap verecek birileri yok, firmalar bu tip açıklama özürlülüğü mi desem gereksizlik mi desem bilemedim, neyi çok üretiyorsalar gram tüketici lehine bakmadan kendi işlerine geldiği gibi satış yapıyorlar bunda da ticaret tüketici dostu gibi takılar ekleyip reklamlarla algı yapıyorlar.
    Toyota önce Türkiye'de üretip nasıl oluyor da bulunurluk sorunu yaşıyor onu açıklasın.

  • SoldaTr kullanıcısına yanıt
    Elektrikliye geçişte tabiki mantıklı bir adım fakat hibritin içinden geçtikleri için hem anlatmak hem de tanımlamakta zorlaşıyor.
    Olması gereken diyemiyorum çünkü öyle bir şey yok ama bencesi var, plugin hibrit yani şarj edilebilir olanı ideali ama altyapı ve üretim tarafında her firma hem hazır değil hem de hazırlıksızlar, hem motor hem de şanzıman tarafında da elektrikliye geçişte en az 10-15 yıl idare edebilir şahsi fikrim. piyasa kendi lehine iş yapıyor o başka.

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Her şey 0-100 değil his ve vites de önemli.


    1.5 Corolla Ankara Cinnah'da yolun ortasında durup tekrar kalktığında Atakule'ye (500 metre) 2 günde gidiyor. 4. vitesi imkansız göremiyor.


    Aynı şartlarda 1.5 ve altı hacimli turbo benzin veya turbo dizel tüm Avrupa araçlar roketten farksız.


    2023 yılında falan atmosferik motor + CVT şanzıman mazoşistlikten farksız.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Buda şehir efsanesi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Yok yaşayıp gördük merak etme.


    Atmosferik motor parası olmayanların ve mecburiyetten alanların motoru 2023 yılında.


    Atmosferik motorun hiç bir savunulacak yanı yok, yanına bir de CVT eklenince tüy dikiliyor.



    Düşman başına. 98 model M2000 Magirus dolmuşa bin daha iyi çekişi var yokuşlarda.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Shadowgeist ın 1.33 corolla sıyla antakya adana yaptık, belen rampası meşhurdur orada, araba 3ün altını görmedi. Belen rampası 3 tane cinnah eder.

    Atmosferik motor vites kullanmayı bilen için sorun olmaz

    Yok bilmiyorsan, kutu kola kadar motora +300 bin verebilirsin seni tutan yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

      Komik çocuk. 1.33 veya 1.6 atmosferik motorla istersen Mika Häkkinen ol fark etmez, kutu kola motorlu araçlar seni her türlü rezil kepaze edecek ve senin yarın kadar tüketecek.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Hocam bilmeden yorum yapiyorsun. Corolla 1.5 o turbo motorlulardan daha az yakiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Corollayı bilmem, ağır kalabilir hele ki yük varsa.. yaris 1.5 125 Cvt atmosferik gayet canlı ve atak çıkıyor rampaları.


    hiç gereksiz bağırıp çağırması yok, sen istersen bağırıyor ama o zaman da yürüyor.


    Magiruslar geçermiş de diğeri roketmiş, alan mazoşistmiş =) mübalağada master degree maaşallah hocam.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.