Şimdi Ara

Toyota'nın katı hal bataryaları 2026'da limitli sayıda araçta olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Toyota'nın pil teknolojisinde devrim vadeden katı hal pilleri ilk aşamada sınırlı sayıda araçta kullanılacak.



    Toyota'nın batarya yol haritasında biri performanslı diğeri popüler olmak üzere iki batarya teknolojisi yer alıyor. Performans bataryaları 2026'da çıkacak ve CLTC ölçümüne göre 1000 km menzil sunacak.



    Popüler versiyon ise 2026-2027 arasında kullanıma girecek. LFP tipinde olacak olan batarya şuanki bZ4X'in bataryalarına göre %40 daha düşük maliyete sahip olup %20 daha fazla menzil verecek.



    Daha ilerisi için ise Toyota, bipolar mimari ve yüksek nikel içeren katoda sahip yüksek performanslı bataryalar geliştiriyor.





    20 dakikada şarj olacak



    Katı hal bataryaları "teknolojik atılım" olarak niteleyen Toyota, geliştirme çalışmalarını hızlandırdı. Şirket katı hal bataryaları %50 daha fazla menzil sunacak ve 20 dakikada şarj olabilecek.



    Ayrıca Bkz.Togg'un Kasım ayındaki teslimat sayısı açıklandı



    Toyota Times'ın verdiği bilgiye göre katı hal bataryaların büyük hacimli üretimi 2030 ve sonrasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz ay Toyota katı hal bataryaların üretimi için Idemitsu Kosan şirketiyle işbirliği anlaşması imzalamıştı. Toyota ilk aşamada 10 binin üstünde araçta yeni nesil pillerini kullanmayı planlıyor. 



    Toyota, 2030 itibariyle yıllık satış rakamının üçte biri seviyesinde olan 3.5 milyon elektrikli araç satmayı planlıyor. Japon üretici 2026'ya kadar 10 yeni elektrikli otomobil piyasaya sürecek.



     




    Kaynak:https://electrek.co/2023/11/21/toyotas-long-range-solid-state-ev-batteries-limited/







  • Şunu 10 dk’ya indirseler normal araç ile fark kalmaz.
  • gun kullanıcısına yanıt
    tabi şebeke altyapısı bu gücü kaldıramaz. yazın klima kullanımında elektrik kesintileri yaşanırken bunu hangi alt yapı kaldırabilir.
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Zaten emin ol tüm herkes arabasını elektrikliye çevirirsede kaldırmayacak. O yüzden bataryalı şarj istasyonunları bence şimdiden şart koşulmalı zira sonra bu iş başımıza dert açacak. Batarya olduktan sonra istediğin hızda şarj edersin.
  • gun kullanıcısına yanıt

    acaba bu çözüm mü bilemiyorum. maliyet, şarj deşarj döngü sayısının çokluğu nedeni ile bataryaların eskimesi gibi sorunların çözüldüğünü var saysak bile binlerce istasyondaki bu çok yüksek bataryaları aynı anda şarj etme ihtiyacı olursa durum ne olur. bence kriz anlarında kullanmak için her ilçede jet motorlu jeneratörler lazım.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    şebekenin kaldıramamsı diye birşey söz konusu değil. bunları yazdık zamanında okumanı tavsiye ederim.
    https://www.donanimhaber.com/elektrikli-otomobil-mitleri--170064
  • deniz_1903 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ama link çalışmadı.


    Not : Google da arattım, şebekeinin çalışma yapılırsa sorun olmayacağı yazmış. yani sorun kabul ediliyor. aşağıda küçük bir alıntı paylaştım.


    "Trafolara bir miktar yatırım yapılması gerekiyor." bu cümle verdiğiniz haberin içinde geçiyor.


    keşke bu sorunu hemen çözseler de yazın rahat rahat klima kullanabilsek. sorunun çözülmesi için elektrikli araçların yaygınlaşmasını mı bekleyelim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Aralık 2023; 9:4:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.