Şimdi Ara

Toyota Prius, en çevreci otomobil seçildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toyota Prius, en çevreci otomobil seçildi



    Toyota'nın Prius modeli 'En Çevreci Otomobil' ödülüne layık görüldü. Plug-in hibrit motora sahip Prius modeli, 71 Yeşil Puan kazanarak değerlendirmenin ilk sırasına yerleşti.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Markadan yapılan açıklamaya göre, Toyota'nın 1997 yılında tanıtılmasından bu yana çevreci otomobiller konusunda öncü olan Prius modeli, son nesliyle yeni ödüller kazanmaya devam ediyor.



    Amerikan Verimli Enerji Ekonomisi Konseyi (ACEEE) tarafından her yıl düzenlenen GreenerCars araştırmasında, Toyota Prius ilk sırada yer aldı.



    Toyota'nın plug-in hibrit motora sahip Prius modeli, 71 Yeşil Puan kazanarak değerlendirmenin ilk sırasına yerleşti.



    Prius, 2024'teki başarısıyla birlikte daha önce 2020 ve 2022'de de 'En Çevreci Otomobil' listesinin en üstünde konumlanmıştı. Bununla birlikte en çevreci araçlar araştırmasında, ilk 10'da Toyota'ya ait tam hibrit Camry, plug-in hibrit Prius ,RAV4 ve tam elektrikli bZ4X dahil olmak üzere 5 araç yer aldı.



    ACEEE, GreenerCars puanlarını hesaplamak için 2024 model yılına ait her bir otomobili, araç üretiminin ve bertarafının, yakıt veya elektrik üretimi/dağıtımının ve araç egzoz emisyonlarıyla ilişkili hava kirliliğinin insan sağlığına zararları açısından değerlendirmeler yapıyor. ACEEE, yaptığı bu değerlendirmelerin içerisinde benzinli, dizel, elektrikli, tam hibrit ve plug-in hibrit dahil olmak üzere 1200'den fazla model için yeşil puan ataması yapıyor.



    Toyota'nın 5'incisi nesil Prius modeli, dinamik sürüş performansı, artırılmış verimliliği, yeni iç ve dış tasarımıyla, 25 yıl önce başlayan yenilikçi olma geleneğini sürdürmeye devam ediyor.



    Toyota'nın yeni nesil plug-in hibrit sistemini kullanan Prius, 19 g/kilometre ile modelin şimdiye kadarki en düşük karbondioksit emisyon değerini sunuyor.



    Yeni Prius, daha dinamik sürüşler sağlayan güç artışının yanı sıra günlük sürüşlerin çoğunu tam elektrikli modunda gerçekleştirecek şekilde tasarlandı. Yeni 13.6 kWh lityum iyon batarya sayesinde 69 kilometre elektrikli modda sürüş gerçekleştirebiliyor. Maksimum enerji verimliliği için temiz enerji, tavandaki opsiyonel güneş panelleriyle de elde edilebiliyor. Maksimum verimlilik adına güneş panelleri her gün 8 kilometre elektrikli menzili üretebiliyor.



    Araç birkaç gün park edildiğinde ise paneller bataryayı tamamen şarj edebiliyor.




    Kaynak:aa.com.tr







  • Toyota'yı seviyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu araba Turkiye’ye gibi yakıtın pahalı olduğu bir ülkede neden tutmadı anlamıyorum.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    tutmadı değil de. bu ötv ile alınması hayal bir araç olduğu için alınamadı.
    fi tarihinden kalma motor hacim esaslı vergilendirme nedeniyle fiyatı premium araçlarla yarışır halde...

  • Herkes çocukluğunda genelde bir spor araç hayali kurar ama ben çocukluğumdan beri Land Cruiser hayali kurarım. Özellikle de 2024 modelleri harika olmuş. Ama gel görki vergi saçmalığından dolayı bu araçların yanına bile yaklaşamıyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 25 yaşında

    100binlik arabada...

    şeklinde başlamak istiyorum...

    şu 1.8 motoru 1.3-1.5'lere kadar düşürmeleri gerekiyor...

    yıllardır tüy bitti..


    MTV'den ve ÖTV'den golü yiyoruz her türlü...

  • infinite kullanıcısına yanıt

    Ötvde sıkıntı yok, toyotaya özel teşvik var 1.6 ötvsi alınıyor. Ama mtv konusu doğru tabi


    Lexus için 1.5 hybridi bayağı geliştirmişler aslında. Mart ayında ufak bir suv getireceklerdi hala ses seda yok. 0-100 9.2sn, yakıt 4lt civarlarında. Bu motor diğerlerinde de kullanılabilir duruyor bundan sonrası için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • catborise C kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Başka ülkeler bu aracın alınması için tüketiciye teşvikte bulunurken bizde köstek var. Londra'ya giderseniz Uber gibi ticari amaçla kullanılan araçların tamamına yakınının Prius olduğunu görürsünüz. Türkiye'de taksici esnaf odaları güçlerini taksimetre tarifeleri konusunda hükümete baskı yaparak tüketiciyi ezmeye yönelik olarak kullanmaya çalışacaklarına bu aracın teşviki için kullansalar şehir içi yakıt maliyeti kalemini minimal düzeye indirecekler ama zeka mantaliteyi de belirliyor işte. İngilizler bu işlerden anlamıyor biz anlıyoruz :)

  • Yakın gelecek Plug-in hibritlerde ama çok pahalı. Çinliler bu piyasaya da el atmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her taraf toyo haberi :) biri kesenin ağzını açmış. Araç güzel ama elektrik daha güzel. şehiriçi hibrit yakıtı çok düşse de uzun yolda içiyor. Bakım, yağ fln masrafı da cabası. Hibrit motor nasıl çevreci oluyor anlamadım :)

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Gürcistan'ın bitki örtüsü oldu Prius eskisiyle yenisiyle. İkinci elleri 5000 dolara kadar mevcut adamlarda :D

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    ülkeyi mafya yönetiyor dedik inanan yok. belleri kırlamdıkça zor düzelir.Haramiler ve mafya iki başbelası. iki mantar tabancası alanmafya kesiliyor içeri alanda yok

  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Çünkü elektriği nasıl ürettiği belli. Dev bataryası olmadığı için üretilirken çıkan emisyonlar da düşük. Ayrıca hibritlerin bakım masrafı sıradan bir içten yanmalıya göre çok daha düşük oluyor. Motorun en çok zorlandığı anlarda elektrik motoru destek oluyor çünkü.

  • iyi rüşvet vermiş toyoda

  • catborise C kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam, motor hacmine bakmamıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota candır gerisi heyecandır

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    yok hocam yanılıyorsunuz. ötv de büyük sıkıntı var. ötv de toyota ch-r ye özel 1.8L motor ve 60kW ya kadar olan hibrit modellerine özel teşvik sistemi çıkarıldı. priuslar da ki hibrit bu teşviğe sığmadığından fiyatı ikiye katlanıyordu. şimdilerde 1.8L motorlu versiyonunu bu teşviğe sığdırabiliyorlar sanıyorum fakat bu kez de avrupa dışında üretilen ürünlere geçirilen ötv ye takılıyor.

    2023 modeli içinse dh alıntı:

    "2023 Toyota Prius, Avrupa'da şarj edilebilir hibrit (PHEV) sistemle tercih edilebilecek. Daha fazla güç ve daha iyi verimlilik sunduğu belirtilen hibrit sistem, 111 kW (148 hp) güç üreten 2.0 litre dört silindirli benzinli motor ve ön aksta konumlanan 120 kW (160 hp) elektrik motorunun kombinasyonundan oluşuyor. Bu sistem Prius'a toplamda 220 hp güç sağlıyor. Bu da mevcut modelin 122 hp'lik sistemine göre önemli bir artış olarak kayıtlara geçiyor."

    2.0 motor ile hepten hayal





  • catborise C kullanıcısına yanıt

    Corolla cross avrupadan geliyorsa verdiğin bilgi doğrudur hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • catborise C kullanıcısına yanıt

    yariste kullanılan yeni nesil 1.5 120hp 'lik motora geçmeleri gerekiyor artık

    ama tabi marka planlaması nasıl ? 1.8'lik üniteden kaç bin adet ürettiler ...


    maliyet maliyet maliyet...



    Toyota Prius, en çevreci otomobil seçildi
    Toyota Prius, en çevreci otomobil seçildiauto express
    New 2024 Toyota Yaris gets more powerful hybrid engine | Auto Express
    https://www.autoexpress.co.uk/toyota/360315/new-2024-toyota-yaris-gets-more-powerful-hybrid-engine
  • infinite kullanıcısına yanıt

    Lexus lbx ile 136 beygire çıkardılar o motoru


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.