Şimdi Ara

Toyota Servis Seçimi - İstanbul (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
21.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bence bu ses olayını aşağıdaki şeylerde arayın. size tavsiyem kesinlikle ön konsolu kurcalattırmayın.

    olası ses nedenleri (tüm otomobiller için):
    ------------------------------------------------------------------

    * araç içindeki gözlerde bırakılan her çeşit metal yada ses çıkarıcı eşya.

    * ogs cihazı (yerinden çıkarın ve sesin kesilip kesilmediğini kontrol edin)

    * çakmakağa takılan şarj cihazı (şarz cihazını yerinden çıkartın ve sesi dinleyin)

    * tavanda gözlüklükteki eşyalar.

    * cd likteki cd lerin iyi yerleştirilmemesi yada boşta duran kaset yada kutuları.

    * yolcu emniyet kemeri metal kısmının gövdeyle teması.

    * kapı fitilleri (çift taraflı kapı fitillerini tek tek sıkıştırın, hatta bağaj fitillerini bile)

    * lastik hava basıncı *yetersizliği* yada *fazlalığı* ve birbirinden farklılığı (haftada bir kez kontrol edilmeli)

    * balans bozukluğu (her an oluşabilir)





    quote:

    Orjinalden alıntı: armani_

    KONU GÜNCEL HALEN....


    bende yarın bırakıcam randevu alıp 10,000 km bakımı için.. ankara da toyandan aldım arabayı bakım için ücret sordum bugün 250 ytl civarında dediler çüşşş diyesim geldi..bir dönem ark.lar burada 170 ytl civarında tutuyor demişlerdi.. diesel için söylüyorum tabi..
    ankara da 10,000 km. bakımı için hangi servisi tercih ettiniz ne zaman ne kadar ücrete yaptırdınız paylaşırsanız sewinirim..ankaradanda wazgeçtim türkiye genelinde en kısa zamanda 10,000 km. bakımı yaptıran ark.lar bilgilerini paylaşırlarsa sewinirim..
    ben aynı zamanda bir listede hazırladım gözden geçecek we ustaya gösterilecekler belki sizde fark etmişsinizdir aynı sorunlardır liste aşağıda...

    1- Ön göğüsten gelen tıkırtılar,çözüm olarak göğüs sökülecek yeniden izolasyon yapılacak dediler..(özellikle bozuk yolda çok ses geliyor) acaba göğüsü söktürmek ne kadar bilinçli daha 10,000 km.de ki bir aracı ??
    2- Debriyajdan gelen gıcırtı sesleri yarım debriyaj yaparken veya vites değişimlerinde ayağınızı debriyajdan kaldırırken çıkan küçük gıcırtılar..
    3- Sağ kapı veya kapı içinden gelen şıngırtılar lıkır lıkır diye bir ses sanki kapının içinde bir plastik parçası kalmışta o oynuor gibi..
    4- Kalorifer çalışırken 1 veya 2 veya 3 ayarı hiç önemli değil özellikle motor ısınmadan olan bir olay ,rölanti yükseliyor 1000 devirin üzerine çıkıyor..


    Bunlara benzer weya aynı weya farklı şikayetleri olan ark.larım paylaşırsa sewnirim..Özellikle 1.sırada yazdığım göğüsten gelen ses çoğu ark.ımızda wakıf anladığım kadarıyla.Sizi bilmem ama ben 40,000 ytl ye daha 10,000 km.lik bir arabada göğüsten gelen ses için sökülüp yeniden izolasyon olsun diye almadım..çıngar çıkarırım Haaa bu arada yine çoğu arkadaşımızın kronik problemi olan geri giderken frenlerden gelen uğultu sesini yazmadım :P :=) Onuda biliyorlarmış serwisteki çok bilmiş ustalar arka fren kaliperleri değişti bilginize..Motor yürüyen aksam 10 yıl sorun çıkarmayabilir eywallah zaten o güwenle aldım toyotayı ama kardeşim adam azaıcıkta izolasyona iç mekana önem werir ya !ne olurdu plastiğini biraz daha kaliteli bir maddeden yapsalardı da bende hah işte sorunsuz bir toyota deseydim nerdeeee...???




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 10 Ocak 2008; 13:49:15 >




  • acu_men arkadaşıma aynen katılıyorum. Olabilir, gerçi Corolla sahibi değilim ama torpide daki bir eşya veya camda ki OGS ses yapar. Şahsen benim arabamda OGS sesi beni çıldırtıyor ve ara sıra elim OGS'ye uzanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 10 Ocak 2008; 12:55:50 >
  • Arkadaşlar 10.000 bakımına gökküşağına bıraktığım aracımı aldım 240 ytl tuttu hava polen yağ filtreleri değişti
    servisdek arkadaşlar gayet ilgili davrandılar servis için gökkuşağı doğru seçim olacaktır.
  • sewgili acu_men :

    aracımda dediğin bölmelerde hiçbirşey yok..ses çıkartacak ayrıca dün yine gittim toyan servisine ankara da , usta başı iyi bir arkadaş genç ama bilgili.. ark. olduk nerdeyse , bakın dedim çıkalım yol testine dinleyin sizde tıkır tıkır şıkır şıkır sesler gelioo göğüsten farkındayız dedi bunların olması olası dedi ,göğüs eskisi gibi komple sökülmüo ön koruma teyp mekanizması gösterge ve airbag bağlantıları direkjlerden sökülerek çıkarılıoo dedi..yeniden izolasyon yapılacak dedi..kapıdanda ses gelior dedim onada bakarız dedi..nihayetinde aracınızı bizden aldınız toyota servisinde güwencesinde kontrolleri yapılacak dedi gözünüz arkada kalmasın..bize güvenin dedi..we beni hakikaten rahatlatıı..gel gelelim ama sayın ustam daha 6 aylık arabanın göğsüde sökülmezki dediğimde haklısınız ama başka türlü gideremyiz sorunu dedi..yani anlayacağınız ya böyle bin sesini çıkarma ya da gel söküp takalım yap boz gibi ses kesilsin dio..fitiller dahil olmak üzere her yeri kontrol ettim temas edicek bi nokta göremedim..ve bozuk yolda giderken elimi hemen önümdeki göğüse koyduğumda(göstergenin üstü) bastırınca ses kesilioo..adamın dediği doğru..ben kii o kadar yumuşak kullanırım ki aracımı çukurlarda yeterki göreyim emniyetli ise aracımın arkası hemen yawaşlar öle geçerim şirket arabası olur hergün üstünde olursun haldır huldur girer çıkarsın çukurlara bırak göğüsü kasa dan ses gelir onu anlarım..ama ben aracımı çok dikkatli kullanmama rağmen bu garip seslerin gelmesi üzdü beni..we daha 6 ayda..ve daha 10,250 km.de... yapıcak bişey yok bu saatten sonra bi kere verdik parayı aldık..herkese hayırlı sürüşler..

    arkadaşalrım bakın bi sürü şey yazdım lütfen onlara yorum yapın , güncel diye 10 kere yazdım ortak problemleri olan aynı sesleri veya farklı sesleri duyan şikayetleri olan ark.larımız varsa paylaşsın dedim..
    ama ark.lar içinden seçip arızayı onu yazıoo ...




  • Ne yani kimse ses duymuyomu arabasından

    Konu Güncel Ark.lar...




  • Gedizler Tarabya'ya kesinlikle götürmeyin..
    Başıma gelenleri Toyota Auris forumunda 17. sayfada okuyabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: circuit

    Gedizler Tarabya'ya kesinlikle götürmeyin..
    Başıma gelenleri Toyota Auris forumunda 17. sayfada okuyabilirsiniz.


    olayın devamını ve nasıl neticelendiğini yazmamışsınız !! servise son girişinizde ne oldu yazarsanız daha faydalı olur
  • Öncelikle herkese merhaba..
    2003 model 50000 km.deki servis bakımlı corollamdan sesler geliodu , bende bagajda sakladığım sert süngeri ufak parçalar halinde kesip tıkırdayan yerlere sıkıştırıyom..
    Mesela vites körüğünün altından gelen tıkırtı çakmağın jak koruyucusundan geliyor, yine vites konsolunun yan plastiklerinin göğüse birleştiği yerlerden ses geliyor, kasetçaların altındaki kapaktan ses geliyor,arka koltukların sağ taraftaki küçük parçasının kilit bölümünden ses geliyor, direksiyondan teyp kumanda düğmeleriinden ses geliyor, debriyajdan ayağımı kaldırdığımda tıkırtı vardı işte bunlar gibi..Bu sesler düz asfalt haricinde her zeminde sinir bozuyor.Tesadüfen servis konusuna bakarken sitenize üye oldum..
  • bende yıllar önce 2000 lerde coronam vardı şanzımanı arızalı dediler o zamanın parası 1500 ytl demişlerdi aracta 4000 5000 ytl ediyordu sonra şanzıman ustasına ötürdüm bi şey söylemdim ustaya bi bak dedim hic bie şey yok dedi sıfır şanzıman nasılsa buda öyle dedi sonra olanları anlattım . VE 8 YIL KULLANDIM. bunu yapan ZYTNBRN DERİNDERE
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canary999

    ben Toyota Dolapdere'den memnun değilim, bir keresinde arabanın su sistemine antifrizli su diye otomatik şanzıman yağı koydular (ikisi de pembe renkli sıvılar), birkaç ay sonra özel servis ortaya çıkardı hatayı, kös kös sistemi toptan temizlemek zorunda kaldılar.

    Daha önemlisi direksiyon kutusunda boşluk varmış, arabanın 2 yıl servisini yaptılar hiçbirşey çıkmadı, garantisi bittikten 2 ay sonra arızayı "buluverdiler". Maliyet 900 milyonmuş, şirin servisçi genç kızımız tasasız bir ifadeyle beyan etti. Onlara yaptırmadım tabii.

    Dolapdere'de Kadir Bayraktar Usta var, Uzmanlar Toyota. Toyota servisten ayrılma kendisi. Fiyatları ucuz sayılmaz ama servis kalitesi hep iyi oldu, araba garantiden çıkalı beri onu kullanıyorum. Numarası 0532 553 13 53.



    Öneriniz üzerine Kadir Bey i ziyarete gittim. Aracımın 100 000 bakımını yaptırdım , inanın çok memnun kaldım.
    Fiyatları yetkili servislere (sonkar,derindere vs.) göre oldukça uygun.

    Kadir beyin toyota özel servisi Dolapdere de pangaltına çıkarken sağ tarafta kalıyor tüm toyotası olan arkadaşlara öneririm.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Çobançeşmeye gelin....Bizim servis...Pasta, börek, çay, kurabiye, ilgi sevgi, ve özenli servis....Ben müşteriyim yanlış anlamayın....SONKAR...... dan bahsediyorum....


    bilmiyorum ama ben zeytinburnu derindereye gittim bana çok soğuk geldi davranışlar , bide çok kalabalık
    çoban çaeşme hoşuma gitti gerçekten 2. el expert raporunu cıkarttım araba almadan önce ve çok dürüst ve düzgün davranış sezdim.
    bu arada çay kahve simit poğaça gani :D hastane lobisi gibi




  • ya arkadaşlar bırakın çayı poçayı aracınıza yapılanları anlatın. Örneğin ben gökkuşağına gidiyorum. son ziyaretimde değişen parçalarımı bile bana geri verdiler
  • merhaba arkadaşlar.............arkadaşım senin aracın 10000 de olmasaydı sana çok ii bir özel servis tavsiye edebilirdim.................bende 2006 model corolla var ayrıca aracım 10000 km deyken servisin görüntüsü (tse----hyb----iso9001 belgelerini almış )çok hoşuma gittiği için aracımı akkaya özel servise götürdüm.......aracımın km sini görünce beni yetkili servise yönlerdirdiler bu çok hoşuma gitti şu an aracım 70000 km de ve 45000km den beri akkaya otomotiv e aracımı yaptırıyorum ve çok memnunum ayrıca sadece japon araçlarına bakıyorlar honda sı olan 2 arkadaşım da gitti çok memnunlar................herkese selamlar
  • EEE ÖZEL TOYOTA SERVİS ÖNEREN YOK HİÇ
  • dolapderede pangaltıya çıkarken sağ tarafta uzman otomotiv var özel toyata servisi ben devamlı oraya götürüyorum adreside burdan bulmuştum ilk orada kadir usta var toyotadan ayrılmış kendi servisini açmış aracıma herseferinde gayet güzel bakıyor ben çok memnun kaldım içiniz rahat oluyor en azından kullandığı tüm mazemeler orjinal kesinlikle tavsiye ederim giden arkadaşlarda tavsiye edecektir fiyatıda servislere göre çok uygun saygılarımla
  • Arkadaşlar Merhaba

    Benim bir tane AVensisim vardı. Arabayı Zeytinburnu Derindereye götürdüm ekspertize. Araba için bana onay verdiler. Herhangi yürüründe motorunda bir şey yok dediler.
    Bende arabayı aldım İçerenköye doğru yola çıktım. Arabanın ön takımlarından ses geliyordu. Bir tane ROT balansçıya girdim. Arabanın sol tekerinde 2 derece yamutluk vardı.
    Bilyalar dağılmış amortisör de eğriydi. Neticede Yetkili servisler alıyor 150 TL yi makineye takıp yolluyorlar.

    ANADOLU YAKASINDA size tavsiye edebileceğim en düzgün servislerden birisi ( bence en düzgünü )

    Rİ-CAR TOYOTA - Bostancı Oto sanayi de

    Öncelikle Yatkili servisten ayrılöış bir ekip var.
    Arbayı çok iyi tanıyorlar.
    İstanbul daki birçok taksici Oraya gider.
    Kesinlikle değişmeyecek bir şey varsa değiştirmez.
    İşçilikleri gayet düzgün.
    Fiyatları da gerçekten çok makuldur.
    En önemlisi de yaptıkların işin arkasındalar.

    Buradan daha fazla bir şey yazmaya gerek yok. Gidip görebilirsiniz. Ben Avensisi sattım. Şu an Focusum var. Halen oraya gidiyorum.
    Sadece TOYOTA ya bakmıyor. Her türlü arabaya bakıyorlar.




  • Özel Servis :

    http://corolla-corolla.blogspot.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 29 Haziran 2012; 5:56:29 >
  • Yenibosna toyota sonkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: absolutevanilla

    Yenibosna toyota sonkar.

    5 yıllık Toyota deneyimi sonunda:
    Kesinlikle Yenibosna Toyota Sonkar!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senator24

    Arkadaşlar Merhaba

    Benim bir tane AVensisim vardı. Arabayı Zeytinburnu Derindereye götürdüm ekspertize. Araba için bana onay verdiler. Herhangi yürüründe motorunda bir şey yok dediler.
    Bende arabayı aldım İçerenköye doğru yola çıktım. Arabanın ön takımlarından ses geliyordu. Bir tane ROT balansçıya girdim. Arabanın sol tekerinde 2 derece yamutluk vardı.
    Bilyalar dağılmış amortisör de eğriydi. Neticede Yetkili servisler alıyor 150 TL yi makineye takıp yolluyorlar.

    ANADOLU YAKASINDA size tavsiye edebileceğim en düzgün servislerden birisi ( bence en düzgünü )

    Rİ-CAR TOYOTA - Bostancı Oto sanayi de

    Öncelikle Yatkili servisten ayrılöış bir ekip var.
    Arbayı çok iyi tanıyorlar.
    İstanbul daki birçok taksici Oraya gider.
    Kesinlikle değişmeyecek bir şey varsa değiştirmez.
    İşçilikleri gayet düzgün.
    Fiyatları da gerçekten çok makuldur.
    En önemlisi de yaptıkların işin arkasındalar.

    Buradan daha fazla bir şey yazmaya gerek yok. Gidip görebilirsiniz. Ben Avensisi sattım. Şu an Focusum var. Halen oraya gidiyorum.
    Sadece TOYOTA ya bakmıyor. Her türlü arabaya bakıyorlar.



    Aynen katılıyorum doğru tercih

    Rİ-CAR OTO Özel toyota servisi Çok temiz çalışıyorlar ve ustanın toyota teknisyen belgesi var.

    yeni yerine geçmiş sanayinin içinde bekleme salonu falan yaptırmış güzel olmuş. herkese tavsiye ederim valla

    Ayrıca web sitesinden ustaya soru sorabiliyorsunuz. Usta anlayacağın dilde yönlendiriyor.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.