Şimdi Ara

TOYOTA TÜRKİYE YEDEK PARÇA VE MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ YETERSİZLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2005 model toyota corolla sol sedan buz mavisi renginde aracımı geçen sene bir şahıstan İzmir borovalı toyota bayisinde eksper raporu almak suretiyle satın aldım. 20.10.2015 tarihinde Aracımın sol stopu kırıldı bende bir toyota bayisinden orjinal parça aldım. Ancak resimde de görüldüğü üzere aracımın üstündeki parça ile gelen parçanın renkleri birbirini tutmuyor. Aracımın üstündeki stopların ortası yeşil renkli gelen stopun ortası beyaz. Onlar öncelikli olarak bu model için gönderdikleri orjinal stopun bu olduğunu aracımda ki stopların orjinal olmayabileceğini söylediler. İzmir boravalı da aracın kullanımla tükenen ve eskiyen filitre ve balata gibi parçaları dışında tüm parçalarının orjinal olduğu tespit edilmişti. Ayrıca yaptığım araştırmalarda da 2005 model toyota corolla sol, sedan, buz mavisi renginde olan bu araçların hepsinin stoplarının orta kısmının yeşil olduğunu gördüm. Parçayı iade ettim. Toyota Türkiye genel merkezini arayarak renk farkının nedenini sordum. Bana 3 gün sonra dönüş yaparak bana gönderilen parçanın orjinal olduğunu söylediler bende bunu bildiğimi benim sizden talebimin bu renk farkının neden kaynaklandığı öğrenmek olduğunu söyledim onlar ise ısrarla parçanın orjinal olduğunu bu konu hakkında başka bir işlem yapamayacaklarını söylediler. Toyota Türkiye genel merkezini yeniden arayarak bununla ilgili yeni bir konu açmak istedim ancak onlar yine görderdikleri parçanın orjinal olduğunu söyleyerek benim renk farkı konusundaki talebimi işleme almadılar ve başka bir işlem gerçekleştiremeyeceklerini söyleyerek benim talebimi ret ettiler.
    Tahminimce bu modele ait stop üretimi durdu ve onlar bunu temin etme zorunlulukları olduğu için bana farklı modelin stopunu göndermeye çalıştılar. ..yada üretici firma renk değişikliğine gitti onların haberi yok. neticede bu şüphelerimi de Toyota Türkiyeye bildirerek bunun sebebini sorduğumda tek verdikleri cevap parça orjinal başka işlem yapamayız. Bende bunu forumda paylaşmayı uygun gördüm ayrıca talebimi gerçekleştirmeyen Toyota Türkiye'yi bimer, cimer, bilim sanayi ve teknoloji Bakanlığı, TKPG genel müdürlüğüne ve Toyota Japonya yetkililerine şikayet edeceğim







  • S.a 2014 toyota corolla almıştım inci beyazı bide boya koruma attırmıştım. üzerinde küçük küçük nokta paslanmalar oluştu. ne yapabilirim bayii pasta cila yaparız dedi. en fazla onu yaptırabilirim heralde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.