Şimdi Ara

>>> TOYOTA VERSO <<< (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
24
Favori
130.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sergeant28

    arkadaşlar ben kendi arabama takacağım malzemeleri bekliyorum.
    2008 comfort extra
    bendeki eksiklikler cc kolu 32$ e-bay dan aldım. taktım.
    debriyaj switch yoktu servise sipariş verdim bekliyorum. 42,5TL
    direksiyon üzerindeki kolun geçtiği orjinal delikli kapak servise sipariş verdim bekliyorum 8TL

    kolu taktım, debriyaj switch yerine simüle switch kullandım. sistem çalışıyor.

    bende yapmayı düşünüyorum ama dizelin ecu suyla benzinlinin ecusu bir değildir heralde o yüzden kolun ve switch in ecuya giriş uclarını bulamam diye korkuyorum
  • akadaşlar herkeze iyi forumlar. Ben aranıza şu an ilk kez katılıyorum. Benim bir focus 1 chia aracım vardı.85000kmde sattım.Şuan itibariyle Verso premio sahibiyim.Aracım henüz 4 günlük. Benim ilk izlenimim araç hakkında şöyle.Öncelikle plastik aksamlar beklediğim kadar kaliteli değil.İleride ses yapabilir gibi. 2000 model focusun döşeme kalitesinden sonra hayal kırıklığı yaşadım. verso 7 kişilik tamamda lastiğiniz patlasa simit yedek lastiği çıkarmak imkansız gibi.Ben denedim başaramadım .Çok zorlasam plastik aksam zarar görecek.Araç dur kalklarda stop edecek gibi oluyor yada stop ediyor kalkarken devir istiyor.Sürücü ve ön yolcu koltuk altı ayaklarınızın altındaki döşemede boşluk var resmen .Elinizle tabana bir bastırında görün.Bence ticari vari bir araç olmuş gibi.Yokuş destek sistemi varmı yokmu ? Bence yok.Aynalar otomatik katlanmıyor.Araç kullanma klavuzunda simit stepne olan araçlarda tamir kiti +kompresör varlığından bahsediyor ama hiç birinden eser yok. Sürücü koltuğu kol dayamaya kolunu rahat dayayabilen varmı? bu kolçak ancak sağ tarafta oturana iyi gelir.vs. vs. Bence toyota Türkiye bu konularda kaliteyi ve araç kullanırken kullanıcı konforunu gözden geçirmeli .saygılar tüm verso kullanıcılarına ve forumdaşlara..




  • merhaba,aracı alırken sımıt lastık yada tamır kıtınden bırını secebılıyorsunuz bıldıgım kadarıyla.onun harıcınde ben 2006 comfort sahıbıyım henuz plastık aksamdan ses falan gelmıyor,döseme kalıtesıde fordlarla karsılastırılmaz bana kalırsa,cmaxla verso karsılastırılınca cmax tıcarı gıbı gozukuyor
  • Simit lastik ya da tamir kitinden birini seçebilmek çok saçma olmuş.Bu seçeneği sunanlar lastik patladığında ikisinden biriyle mi lastiğin değiştirilebileceğini söylüyorlar?Böyle bir seçim varsa yakışmadı Toyotaya.
  • Simit yada tamir kiti seçeneği söz konusu bile değil araçtan ne çıkarsa o.ayrıca tamir kiti olan araç varsa kesin A.B ye gönderiliyordur. Araç Türkiye imalatı olmasına rağmen araç içindeki aksesuarlar üzerindeki açıklayıcı tüm bilgiler yabancı yazıyor. Ben aracı Türkiyeden alıyorsam çıkartmalarındaki açıklamaların Türkçe olmasını isterim.Touch versiyonlu aracı aldım kullanma klavuzunda touch ekranlı müzik sistemiyle ilgili bir satır bile açıklama yok.Parayı veriyorsak gereğinide beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cbaysan

    Simit yada tamir kiti seçeneği söz konusu bile değil araçtan ne çıkarsa o.ayrıca tamir kiti olan araç varsa kesin A.B ye gönderiliyordur. Araç Türkiye imalatı olmasına rağmen araç içindeki aksesuarlar üzerindeki açıklayıcı tüm bilgiler yabancı yazıyor. Ben aracı Türkiyeden alıyorsam çıkartmalarındaki açıklamaların Türkçe olmasını isterim.Touch versiyonlu aracı aldım kullanma klavuzunda touch ekranlı müzik sistemiyle ilgili bir satır bile açıklama yok.Parayı veriyorsak gereğinide beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum.

    cbaysan, aracınız hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.
    Aracın motorunun sessizliği ve mükemmel ses izolasyonu sebebiyle motorun rolantide çalışmasını duyamadığınızdan ve ayağınızda henüz gaz pedalına alışamadığından aracınızı sürekli stop ettiriyorsunuz.
    Bunu bende defalarca yaşadığım gibi sanırım hepimizde yaşadık. Zamanla gaz basma refleksiniz otomatikleştikçe sorun çözülecektir.
    Bu da motor sesini duyamamanın bir olumsuz getirisi oluyor.

    Yokuş kalkış desteği sadece yokuşta çalışıyor ve devreye girmesi için fren pedalına sertçe basmalısınız.

    Toyota Gn.Md. bir röportajında fabrika otoparkında aylardır San.ve Tic.Bak.'dan izin bekleyen 650 adet Ticari tip Verso'dan bahsediyordu. Sakın bu araçların donanımlarını değiştirip binek versiyon olarak piyasaya satmaya başlamış olmasınlar?

    Çünkü şikayetlerinizdeki gibi hususların aracımda sorun teşkil ettiğini görmedim.




  • Verso alan arkadaşlar, ne oldu sizlere hiç yazıp çizen, tecrübe ve bilgi aktarımında bulunan yokmu ?????

    Tüm heyecanınızı aracınızı aldıktan sonra kaybetmiş görünüyorsunuz. Diğer araç forumları su gibi akıp giderken burası terkedilmiş mahalle gibi oldu :)
  • Toyota forumuna bekleriz.
  • http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=forum

    bu forumda bizim arabadan kullanan çok az kişiyiz o yüzden katılım çok az,ben yukarıdaki forum sitesine takılıyorum bu aralar ,çok fazla kullanıcı var bilgi paylaşımları çok iyi.bir göz atın isterseniz
  • O foruma bakıyorum, orası için de pek canlı ve tatmin edici denilemez.
  • bu forumdan çok daha iyi olduğu kesin ,burası bitti okeye dönüyor
  • Takip...
  • Aylarca forumlari takip ederek...

    kapsamlı araştırmalar yapmış...

    ve büyük bir hevesle satın aldıklari Verso araçlarına karşı duyduklari heyecanı kısa sürede kaybetmiş...

    ve bu sebeple forumda yazışarak paylasim hazzı duymak istemeyen...

    değerli forum üyesi kullanıcılar...

    Ya Verso'larınızı satıp sizi ateşleyecek yeni araçlar alın...

    Ya da ölü durumdaki forumu tekrar canlandırıp, hep beraber eski guzel günlerine taşıyalım.
  • Merhaba Hakan Bey,

    Verso forumunun yeteri kadar hareketli olmadığından yakınıyorsunuz. Şahsen diğer forumların çoğunlukla gereksiz atışma, yazışma ve sohbetlerle dolu olduğunu düşünüyorum. Benim amacım daha ziyade, özelde aracımla ilgili, genelde ise taşıtlarla ilgili bilmediğim bana faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgileri almak ve tabii bende de benzer bilgiler varsa burada herkes ile paylaşmaktır. Bu bilgiler araca ait spesifik bilgiler olabileceği gibi (mesela sizindi galiba, bluetooth sisteminin telefon haricinde de kullanılması hakkındaki bilgi gibi) motorların verimli kullanılması, yakıt tasarrufu hakkındaki bilgiler, emniyetli sürüş, vs vs gibi genel bilgiler olabilir.

    Benim aracım ilk çıkan 2009 versolardan elegant modeli. Sanırım sizdeki radyo sistemi bizimkinden değişik. Bluetooth sistemini sadece telefon amaçlı olarak kullanabiliyorum. Telefonda kayıtlı şarkı vs dinlemek için kullanamıyorum. Sizin anlattığınız şekli denedim ama olmadı.

    Araç genel olarak iyi. Ama doğrusu ilk zamanlardaki keyfini şimdi aynı derecede alamıyorum. Bunda araca alışmanın büyük etkisi var. Mesela eskisi kadar sessiz değil gibi geliyor. Ama yurtdışında 1 hafta kaldıktan sonra (orada çok sık arabaya binme durumunda kalmıştım), döndüğümde benim Verso yine gayet sessiz gelmişti. Alışınca, ilk zamanlardaki sessizlik kayboluyor gibi geliyor.

    Benim sıkıntılarım şunlar;
    - Düşük devirlerde iken turbo motorlu araçlar gibi tepki verememesi (Şirkette 160 bg CC var, arasıra kullanıyorum), ama bu gayet normal. Bu tadı bir nebze alabilmek için SprintBooster işe yarar mı merak ediyorum. Aracı 3500 ve üstü devirlerde kullanınca sorun yok.
    - Soğuk havalarda ön göğüsten kalın yol çizgilerinden geçerken çıt şeklinde bir ses geliyor. Her bozuk yolda gelmiyor. Genelde yavaşlama gerekmeyen, yolu enlemesine kesen yol çizgilerini geçerken ve yolumun üstünde bir yerde yolu boydan boya tahminimce 10cm genişliğinde kestikleri bir yer var, artık kablo ve döşemek için mi bilemiyorum, ordan geçerken yapıyor. buralarda aracın hızını azaltmadan normal süratte geçtiğimden olabilir. Bozuk yerlerde bu ses pek çıkmıyor, muhtemelen yavaşladığım içindir.
    Servise söylemiştim, akşam olduğunda işlerini yetiştiremediklerini, aracı tekrar getirmemi söylediler. Ben de bir daha uğramadım. Forumlarda ön göğse ellettirmeme yönündeki tavsiyelerden dolayı biraz kararsızım.
    - Direksiyonda daha doğrusu direksiyondan ilerideki sistemlerde hafif bir boşluk var gibi geliyor bana. Direksiyonda bariz bir boşluk yok. Titreme vs ya da sağa sola çekme gibi bir durum yok. Sadece Direksiyon haricindeki sistemlerden birinde mesela bir mafsalda ya da aks kafalarındaki bir boşluktan kaynaklanıyor olabilir. 3 tane Servis normal olduğunu söyledi. Gerçi en son ALJ biraz sorun var dedi. Balans ayarı yaptı, gerçekten ddaha iyi olmuştu. Fakat kısa süre sonra yine yapmaya başladı. Aracı kullanan bir kaç kişi daha normal olduğunu söylüyor. Belki CC ile kıyasladığım için bana öyle geliyordur. Ama hoşuma gitmiyor doğrusu..

    Aracım 40,000km. başka bir sıkıntım yok. Bir de 30,000km bakımında ön balataları değiştirdiler ve ön diskleri torna ettiler. Bana erken gibi geldi.




  • selam arkadaşlar toyota çıkma parça yedek parçayla yanınızdayız...0532 420 36 29 tugay...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    Aylarca forumlari takip ederek...

    kapsamlı araştırmalar yapmış...

    ve büyük bir hevesle satın aldıklari Verso araçlarına karşı duyduklari heyecanı kısa sürede kaybetmiş...

    ve bu sebeple forumda yazışarak paylasim hazzı duymak istemeyen...

    değerli forum üyesi kullanıcılar...

    Ya Verso'larınızı satıp sizi ateşleyecek yeni araçlar alın...

    Ya da ölü durumdaki forumu tekrar canlandırıp, hep beraber eski guzel günlerine taşıyalım.

    ötv zammından önce büyük heveslerle 55 bin tl ye aldığımız verso 2.0 dizel araba, üretime başlamasından 6 ay sonra satışı durduruldu .aracın liste fiyatı ötv zammından sonra 67 bin tl oldu,bende şans yüzüme güldü ,ilerde satarsam en azından aldığım paraya sata bilirim düşüncesindeydim ama toyotanın saçma satış politikası yüzünden hevesimiz kursağımızda kaldı ,sitesindeki referans fiyat uygulamasınada , bizim arabaya 45-47 bin tl fiyat koydu ,resmen arabayı elimizde patlattı .o dönemde captiva jeepler kampanyadaydı 65 milyara sıfırını veriyorlardı,ötv zammından dan sonra arabanın fiyatı 80 bin tl oldu,ikinci elleri şimdi 75bin tl civarında satılıyor ,keşke bu arabayı alana kadar captivayı alsaymışım ,arabadan zarar etmediğim gibi 10 milyarda bu işten para kazanırdım ,
    abim geçen sene 49 bin tl ye hyundai ix35 jeep aldı ,30 bin km kullandı ,1 ay önce 55 bin tlye sattı ,beğenmediğimiz hyundai de bile millet arabalarından zarar etmiyor ,bizim toyotadan yediğimiz kazığın haddi hesabı yok.verso benim 5. toyotamdı ,daha yemin ettim bundan sonra toyotanın hiçbir arabasını almıyacağım ,aldığım araba altımda parçalansa bile başka marka alacağım .versoyu almak için takasa verdiğim 2008 dizel corolla elegantın referans fiyatı 35 bin tl ,sadece makyaj geçirmiş aynı aracın sıfırına 60 bin tl istiyor ,bunun adı resmen soygundur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalettinx

    Merhaba Hakan Bey,

    Verso forumunun yeteri kadar hareketli olmadığından yakınıyorsunuz. Şahsen diğer forumların çoğunlukla gereksiz atışma, yazışma ve sohbetlerle dolu olduğunu düşünüyorum. Benim amacım daha ziyade, özelde aracımla ilgili, genelde ise taşıtlarla ilgili bilmediğim bana faydalı olabileceğini düşündüğüm bilgileri almak ve tabii bende de benzer bilgiler varsa burada herkes ile paylaşmaktır. Bu bilgiler araca ait spesifik bilgiler olabileceği gibi (mesela sizindi galiba, bluetooth sisteminin telefon haricinde de kullanılması hakkındaki bilgi gibi) motorların verimli kullanılması, yakıt tasarrufu hakkındaki bilgiler, emniyetli sürüş, vs vs gibi genel bilgiler olabilir.

    Benim aracım ilk çıkan 2009 versolardan elegant modeli. Sanırım sizdeki radyo sistemi bizimkinden değişik. Bluetooth sistemini sadece telefon amaçlı olarak kullanabiliyorum. Telefonda kayıtlı şarkı vs dinlemek için kullanamıyorum. Sizin anlattığınız şekli denedim ama olmadı.

    Araç genel olarak iyi. Ama doğrusu ilk zamanlardaki keyfini şimdi aynı derecede alamıyorum. Bunda araca alışmanın büyük etkisi var. Mesela eskisi kadar sessiz değil gibi geliyor. Ama yurtdışında 1 hafta kaldıktan sonra (orada çok sık arabaya binme durumunda kalmıştım), döndüğümde benim Verso yine gayet sessiz gelmişti. Alışınca, ilk zamanlardaki sessizlik kayboluyor gibi geliyor.

    Benim sıkıntılarım şunlar;
    - Düşük devirlerde iken turbo motorlu araçlar gibi tepki verememesi (Şirkette 160 bg CC var, arasıra kullanıyorum), ama bu gayet normal. Bu tadı bir nebze alabilmek için SprintBooster işe yarar mı merak ediyorum. Aracı 3500 ve üstü devirlerde kullanınca sorun yok.
    - Soğuk havalarda ön göğüsten kalın yol çizgilerinden geçerken çıt şeklinde bir ses geliyor. Her bozuk yolda gelmiyor. Genelde yavaşlama gerekmeyen, yolu enlemesine kesen yol çizgilerini geçerken ve yolumun üstünde bir yerde yolu boydan boya tahminimce 10cm genişliğinde kestikleri bir yer var, artık kablo ve döşemek için mi bilemiyorum, ordan geçerken yapıyor. buralarda aracın hızını azaltmadan normal süratte geçtiğimden olabilir. Bozuk yerlerde bu ses pek çıkmıyor, muhtemelen yavaşladığım içindir.
    Servise söylemiştim, akşam olduğunda işlerini yetiştiremediklerini, aracı tekrar getirmemi söylediler. Ben de bir daha uğramadım. Forumlarda ön göğse ellettirmeme yönündeki tavsiyelerden dolayı biraz kararsızım.
    - Direksiyonda daha doğrusu direksiyondan ilerideki sistemlerde hafif bir boşluk var gibi geliyor bana. Direksiyonda bariz bir boşluk yok. Titreme vs ya da sağa sola çekme gibi bir durum yok. Sadece Direksiyon haricindeki sistemlerden birinde mesela bir mafsalda ya da aks kafalarındaki bir boşluktan kaynaklanıyor olabilir. 3 tane Servis normal olduğunu söyledi. Gerçi en son ALJ biraz sorun var dedi. Balans ayarı yaptı, gerçekten ddaha iyi olmuştu. Fakat kısa süre sonra yine yapmaya başladı. Aracı kullanan bir kaç kişi daha normal olduğunu söylüyor. Belki CC ile kıyasladığım için bana öyle geliyordur. Ama hoşuma gitmiyor doğrusu..

    Aracım 40,000km. başka bir sıkıntım yok. Bir de 30,000km bakımında ön balataları değiştirdiler ve ön diskleri torna ettiler. Bana erken gibi geldi.

    İlginiz ve detaylı cevabınız için teşekkür ederim.

    A-) 2011 model Verso'nun Kullanıcı el kitabı 376.sf'da " Eller serbest telefon sisteminin ilk defa kullanılması" başlığı altında gayet detaylı açıklama var.

    Ben yinede aşağıda sıralıyorum:
    0- Telefonun bluetooth'u açık olarak, Verso teyp'te hiçbir cihaz tanıtılmamış olarak kuruluma başlanacak.
    1- kontağı tam açın.
    2- Direksiyondaki telefon açma tuşuna basın.
    Bundan sonra sürekli teybin sağ teker düğmesine basarak ve sağa çevirerek:
    3- pair phone'u seçin.
    4- record name.
    5- confirm.
    6- Cihaz seçimi yapılacak. (Phone only sadece telefonu, int.audio seçildiğinde ise telefon+mp3 devresi bir arada tanıtılıyor)
    7- Telefonun sorduğu şifreyi 0000 olarak girdiğinizde önce telefonu tanıyor, kısa bir süre sonra ise mp3 bölümünüde active ediyor.

    Bunu teyid etmenin yolu teyp ekranında 3 işareti yanyana görmekten geçiyor. BT logosu, anten alıcı işareti ve mp3 çaların bağlandığını gösteren bir BT işareti daha toplam 3 işaret yanyana olacak. 2 işaret varsa mp3 çalışmaz.

    Araçların teybinin farklı olduğunu düşünmüyorum.
    -------------------------------------------------------------------------
    B-) Turbo araçla kıyaslanırsa, Verso motoru için 4000 d/d'e kadar gitmiyor denilebilir. Ancak ben günlük turbodizel araç kullanıyor ve Verso'ya sadece hafta sonları biniyorum. Turbo 3500 d/d'e kadar performans sağlıyor. Ondan araç maalesef tıkanıyor diyebilirim. Bence yüksek son hız için yüksek beygir gücü gerekli.
    -------------------------------------------------------------------------
    C-) 30.000 km ön disklerin torna edilmesi için çok erken bir süre. Normali 60 bindir. Yani 2 kere balata değişimi sonrası. Erken aşınma ya kullanım, ya da metal cinsi kaynaklıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayaramis

    quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    Aylarca forumlari takip ederek...

    kapsamlı araştırmalar yapmış...

    ve büyük bir hevesle satın aldıklari Verso araçlarına karşı duyduklari heyecanı kısa sürede kaybetmiş...

    ve bu sebeple forumda yazışarak paylasim hazzı duymak istemeyen...

    değerli forum üyesi kullanıcılar...

    Ya Verso'larınızı satıp sizi ateşleyecek yeni araçlar alın...

    Ya da ölü durumdaki forumu tekrar canlandırıp, hep beraber eski guzel günlerine taşıyalım.

    ötv zammından önce büyük heveslerle 55 bin tl ye aldığımız verso 2.0 dizel araba, üretime başlamasından 6 ay sonra satışı durduruldu .aracın liste fiyatı ötv zammından sonra 67 bin tl oldu,bende şans yüzüme güldü ,ilerde satarsam en azından aldığım paraya sata bilirim düşüncesindeydim ama toyotanın saçma satış politikası yüzünden hevesimiz kursağımızda kaldı ,sitesindeki referans fiyat uygulamasınada , bizim arabaya 45-47 bin tl fiyat koydu ,resmen arabayı elimizde patlattı .o dönemde captiva jeepler kampanyadaydı 65 milyara sıfırını veriyorlardı,ötv zammından dan sonra arabanın fiyatı 80 bin tl oldu,ikinci elleri şimdi 75bin tl civarında satılıyor ,keşke bu arabayı alana kadar captivayı alsaymışım ,arabadan zarar etmediğim gibi 10 milyarda bu işten para kazanırdım ,
    abim geçen sene 49 bin tl ye hyundai ix35 jeep aldı ,30 bin km kullandı ,1 ay önce 55 bin tlye sattı ,beğenmediğimiz hyundai de bile millet arabalarından zarar etmiyor ,bizim toyotadan yediğimiz kazığın haddi hesabı yok.verso benim 5. toyotamdı ,daha yemin ettim bundan sonra toyotanın hiçbir arabasını almıyacağım ,aldığım araba altımda parçalansa bile başka marka alacağım .versoyu almak için takasa verdiğim 2008 dizel corolla elegantın referans fiyatı 35 bin tl ,sadece makyaj geçirmiş aynı aracın sıfırına 60 bin tl istiyor ,bunun adı resmen soygundur.

    Haklısınız. Ancak şöyle bir durum var.

    Toyota her ne kadar sitesine referans fiyatı koysada bu rakkam 2.el piyasası için belirleyici değildir. Belirleyici olan piyasada bu araçlara kaç para istendiği ve kaça satılabildiğidir. Bence bir müddet sonra zarar değil kâr bile edebilirsiniz. Şu anda ekonomik krizin belirtileri kendini göstermeye başladığından, piyasada kuş uçmuyor. Genel bir durgunluk var.
    Hyundai ix35 bayide bulunamadığı için 2.eli yüksek talep gören araçlardan... Jetta gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 12 Ocak 2012; 22:15:09 >




  • Hakan Bey, sabrınız için teşekkürler.

    Bluetooth sistemini ayrıntılı olarak diğer arkadaşlar için de daha önce anlatmıştınız. Ben daha o zaman denemiştim. Kayıtlı olan telefonumu silip denemiştim. Maalesef hiç bir şekilde "int.audio" seçeneği çıkmıyor. Belki de ben bulamadım. Ama sanırım sizin modeldeki ile bizdeki arasındaki tek fark bu galiba. Teyp/radyo aynı ama belki yazılımsal olarak sizdekinin böyle bir artısı var zannediyorum. Olsa iyi olurdu ama sorun değil. Hand-free telefon olması en önemlisi.

    Bence de diskler biraz erken tornalandığını sanıyorum. Kullanıcı hatası olacağını sanmıyorum. Çünkü, balata fabrika çıkışlı orjinal ilk balata idi. Kullanıcı hatası olsa balata daha erken biterdi, bu da demektir ki diskler de daha erken biterdi. balata değişimi için 30,000km normal sanırım. Diskin kenarında ince bir yükselti kalmıştı, sanırım yeni balata olumsuz etkilenmesin diye bu yükseltiyi sıfırlamak için torna edildi.

    Sizin araçta da ön göğsünden daha önce bahsettiğim çıt çıt şeklinde ses geliyor mu soğuk havalarda? Bir de direksiyonda bir anormallik hissediyor musunuz? Yani direkyonu tutarken alttaki sistemlerden elinize gelen vuruntu hissi gibi? eskiden kamış olmadan, sadece misina ile balık tutardık. Balık yemi yemeye başlayınca misinayı tuttuğumuz elimizde balığın yaptığı darbeleri hissederdik. Onun gibi oluyor bende.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalettinx

    Hakan Bey, sabrınız için teşekkürler.

    Bluetooth sistemini ayrıntılı olarak diğer arkadaşlar için de daha önce anlatmıştınız. Ben daha o zaman denemiştim. Kayıtlı olan telefonumu silip denemiştim. Maalesef hiç bir şekilde "int.audio" seçeneği çıkmıyor. Belki de ben bulamadım. Ama sanırım sizin modeldeki ile bizdeki arasındaki tek fark bu galiba. Teyp/radyo aynı ama belki yazılımsal olarak sizdekinin böyle bir artısı var zannediyorum. Olsa iyi olurdu ama sorun değil. Hand-free telefon olması en önemlisi.

    Bence de diskler biraz erken tornalandığını sanıyorum. Kullanıcı hatası olacağını sanmıyorum. Çünkü, balata fabrika çıkışlı orjinal ilk balata idi. Kullanıcı hatası olsa balata daha erken biterdi, bu da demektir ki diskler de daha erken biterdi. balata değişimi için 30,000km normal sanırım. Diskin kenarında ince bir yükselti kalmıştı, sanırım yeni balata olumsuz etkilenmesin diye bu yükseltiyi sıfırlamak için torna edildi.

    Sizin araçta da ön göğsünden daha önce bahsettiğim çıt çıt şeklinde ses geliyor mu soğuk havalarda? Bir de direksiyonda bir anormallik hissediyor musunuz? Yani direkyonu tutarken alttaki sistemlerden elinize gelen vuruntu hissi gibi? eskiden kamış olmadan, sadece misina ile balık tutardık. Balık yemi yemeye başlayınca misinayı tuttuğumuz elimizde balığın yaptığı darbeleri hissederdik. Onun gibi oluyor bende.

    Rica ediyorum. Paylaşımlar oldukça bilgileniyoruz.
    Sonuç alabilmeniz için ısrarla bir daha tekrarlıyorum :

    0- Telefonun bluetooth'u açık olarak, Verso teyp'te hiçbir cihaz tanıtılmamış olarak kuruluma başlanacak.
    1- kontağı tam açın.
    2- Direksiyondaki telefon açma tuşuna basın.
    Bundan sonra sürekli teybin sağ teker düğmesine basarak ve sağa çevirerek:
    3- pair phone'u seçin.
    4- record name.
    5- confirm.
    6- Cihaz seçimi yapılacak. (Phone only sadece telefonu, int.audio seçildiğinde ise telefon+mp3 devresi bir arada tanıtılıyor)
    7- Telefonun sorduğu şifreyi 0000 olarak girdiğinizde önce telefonu tanıyor, kısa bir süre sonra ise mp3 bölümünüde active ediyor.

    Bunu teyid etmenin yolu teyp ekranında 3 işareti yanyana görmekten geçiyor.

    Soldan sağa : BT logosu, anten alıcı işareti, BTA yazısı (bluetooth audio).
    Toplam 3 işaret yanyana olacak. BTA yazısının çıkabilmesi için int.audio seçeneği üzerinden tanıtın yapılmalıdır. BTA işareti çıkmadığında mp3 modülü tanıtılamamış demektir.
    Şunu belirteyim. int.audio seçeneği bazen çok zor çıkıyor. Telefonun tanımlaması sorun çıkardığında ben de yeniden tanımlamak zorunda kalıyorum ve int.audio seçeneğini zor çıkarıyorum.
    Defalarca denemenizde fayda var. Yazılımın farklı olacağını düşünmüyorum. Servise sorarsanız onlar da mp3 çalışmaz sadece telefon çalışır diyeceklerdir. Oysa kitapta dahi olabileceği yazıyor.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    30bin km yapmış disklerin kenarlarında 3mm'e kadar hafif yükselti olması gayet doğaldır. Eğer diskin balata temas yüzeyinde ele gelen dalgalanmalar var ise frenlerin tutunabilmesi için yüzeyin torna edilmesi gerekir. Esasında torna yapılsa da bu sefer torna kaleminin paso çizgileri kalacaktır.En doğrusu taşlama yapılmasıdır. Ancak uğraşmazlar. Zaten servisler para sağabilecekleri bahane arayışında olduklarından diskteki en ufak bir aşınmayı para tuzağına çevirebilmek için "şu gerek bu gerek" gibi şartlar koşarlar.

    Benim 2010 Renault dizel aracım var. 45 bin bakımında disklere bir baktım, balatalar neredeyse diskin içine gömülmüş duruyorlar. O kadar aşınmış yani disk.
    Servise gösterip sorunca " 60 binde zaten değişecek, sorun olmaz " dediler.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Direksiyondaki tıkırtının birkaç sebebi vardır.
    1- Tıkırtı burcu.
    2- Direksiyon mafsalındaki istavroz boşluğu.
    3- Direksiyon kutusundaki boşluk.
    4- Rot-rotbaşı-rotil'de oluşan mini boşluklar.
    5- Viraj demiri lastikleri.
    6- Ön diski aks kafasına bağlayan porya somununun gevşemesi.

    Sorunun kaynağını anlamak için :
    1- levye ile viraj demiri lastikleri, rot-rotbaşı-rotil boşlukları kontrol edilir.
    2- Direksiyon kutusu bağlantı cıvataları ve disk porya somunu sıkılığı tek tek kontrol edilir. Eğer bunların hiçbirinde boşluk ve gevşeklik görünmüyorsa, geriye direksiyon mafsalı ve direksiyon kutusunun kendisi kalır.
    3- Mafsalın kontrolü için, mafsalın bağlı olduğu alt mil, sıkıştırıcı aletle tutularak direksiyon hafif sağa sola sallanır. Eğer boşluk yoksa mafsal iyidir.
    4- Tıkırtı burcunda boşluk olup olmadığını anlamak için mili oynatmaya çalışarak zorlamalıdır. En doğrusu sökerek bakmaktır.
    5- Yukarıdakilerin hiçbirinde sorun yoksa tek alternatif, sorunun direksiyon kutusunun içinde olduğudur.

    Kutuyu sökmeden tam teşhis konulamaz. Garanti varsa, servise gidip bir an önce yaptırmaya çalışırsanız iyi olur.
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Şu an aracım 5500 km de ve herhangi bir tıkırtı henüz yok. Eğer tıkırtının yerini tahmin edebiliyorsanız WD 40 adlı yağlayıcı sprey işinizi kökünden çözer.

    Eğer yapabilirseniz bir yolu var. Elinize ince oklava gibi bir sopa alın. Torpidonun altına yatarak içerideki tesisata zarar vermeyecek boşluklardan el feneri ile görmek kaydıyla, sopayı hafif iterek gıcırtı sesi almaya çalışın. eğer sesin kaynağını bulabilirseniz, ince serum hortumunu sorunlu noktaya değdirip diğer ucundan WD 40 sıkabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.