Şimdi Ara

Toyota Yaris. İzlenimler, Kıyaslama... (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
12
Favori
145.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newshipeng

    Merhaba, bende 2015 olarak aracı yeni aldım. henüz 120km de. sol taraftan benzer tıkırtılar bende de mevcut. sizde son durum nedir?

    Araciniz hayirli olsun, kazasiz belasiz gunler diliyorum.

    Araci 1000km, 10000km, 16450kmde 6 ay bakimi olmak uzere toplam 3 kere bakima soktum. Ama bu sesin nereden geldigini servis bulamadi bir turlu ve hala cogalmis sekilde devam ediyor. Simdi 20 bin km bakimi geliyor, bu sefer kesin ve gerekirse kavga ederek o sesin giderilmesini istiycem. O ses kaybolmadan araci almiycam, mahkemeye gidicem hatta. Isin kotu tarafi arac henuz 18 bin kusur kmde on iki koltuk gicirdamaya basladi. Yolcu koltugu, sanki 10 yillikmis gibi gicirdiyor biri oturunca. Sofor koltugu tumseklerde falan gicirdiyor. Ama bu garantiye giriyor, islem uzun surdugunden goturemedim 1-2 gun serviste kalacakmis. 20 bin bakimda bunuda hallettiricem. Bu araci almayi dusununler iki kere dusunsun, fiyatina gore kotu bir arac. Baska bir markaya baksinlar. Eski toyota kalitesi yok artik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 23 Nisan 2015; 23:33:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta 2015 model 1.33 cool multidrive s alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Havuzlu kauçuk paspas alacağım ancak bulamadım bir türlü. Alanlar varsa yardımcı olabilir mi?
  • yaris fun multidriveS 2013. lpg brc takılı, hız sabitleyici takılı. aracı kullanırken gaz pedalı ile aranızdaki ilişki nasıl önemli olan o. aracın şehir içindeki kullanımı 1800-2200 devir aralığında olmalı, uzun yoldada 2600-2700 ü geçmemeniz gerekir genel olarak. siz devirli kullanmaya alışıksanız motor ve aracın beyni (şanzuman+motor beyni kullanıcı odaklı, sizin tepkilerinizi toplayıp o tepkilerin ortalamasına göre tepki veriyor.) siz aracı önceki araçlardaki gibi 2500-3200 devir aralığında kullanıyorsanız bu araçta sizin kullanımınızı o yönde ayarlayıp vites geçişlerini (akıtmalarını) o devirde yapıyor ve haliyle yakıt artıyor. eğer siz aracı 2000 devir aralığında kullanırsanız vites geçişleri o yönde oluyor ve yakıt azalıyor.
    araçların uzun yol verileri 70 km hıza ve şehir içi verileri 40 km hıza göre hesaplanır butun firmalar için ortaktır. yarisle 70 km hızla gittiğinizde yakıt 3lt civarıdır. 117 km yi geçtikten sonra yakıt belirgin bir şekilde artmaya başlar. uzun yoldaki en makul hız-yakıt değeri 117 km.
    ankara şehir içi ulus-sıhhıye-kızılay yoğun trafik 9 lt lpg tüketiyor. yine ankara hafif trafik 7.5-8 lt lpg tüketiyor.
    çok yakıyor diyen arkadaşlar daha önce nasıl bir araca biniyorlardı acaba merak ediyorum.

    toyotanın nerdeyse tüm araçlarından göğüs kısmından ses geldiği söylenir. doğrudur bendede geliyor o ses. arabayı çok dinlediğinniz zaman duyulan ses. kapı içi-göüs içi-torpido- ayak basılan yerler- artık nerden geliyorsa ufak tefek luzumsuz sesler geliyor. 15 yıl sonra da farklı olmayacak gene aynı sesler gelecek. 15 yıl sonra acaba avrupa arabalarından nasıl sesler çıkacak onuda düşünmek lazım.

    sanal alemde birisi size toyota almayın diyorsa bilinki ya sanayi de ustadır ya da avrupa araçlarının satış temsilcisi veya başka bişeysidir. toyotalardan asıl beklenen konfor değil masrafsızlıktır unutmayalım.

    motoru turbolu olmadığından kolay kolay bozulmayacaktır. ( benzinliler için)
    şanzumanı çift kavramalı robotize olmadığından 25.000-40.000 km de bozulmayacaktır. ( m/mt tek kavrama robotizeleri hariç )
    elektrik arızası neredeyse hiç olmayacaktır
    soüutmayla- hararetle hiç bi zaman karşılaşmayacaksınızdır
    ***hangi usta sever ki böyle bir arabayı.




  • 100 tl yakıtla %70 İstanbul trafiğinde 350 km ye yakın yol yaptım.. araç 2013 yaris fun multidrive s 1.33
  • segment büyütmek istediğimden dolayı aracımı satıyorum ilgilenen arkadaşlar özelden yazabilir..

    2013 Beyaz yaris fun ..

    multidrive S..

    18000 kmde

    bakımları eksiksiz yapıldı..

    garantisi 2016 ya kadar devam etmekte, kitapçıkları ve yedek anahtarı mevcut ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model 1,33 cool otomatik yaris aldım. yol bilgisayarı varmı nasıl kullanılır bilemedem. birde sol tarafta bulyunan yeşil düğme ne işe yarar bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.el freni altındake sport tuşunuda bilmiyorum:( Aracın sesi biraz bana ters geliyor,kulak verip dinlersem sanki pat pat diye çalışılor.otomatik olduğundandır dediler,inşallah sıkıntı yoktur.
  • Yarisin yakıtı illallah ettirince 2 ay önce brc sıralı sistem tüp takdırdım. Kesinlikle tavsiye ederim performans açısından kayıp yok şehiriçinde 20 kuruş yakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Eskiden 96 model Corollamız vardı. 2006 da 160 bin km'de sattık. Düzenli bakımını yaptırdık bizi hiç üzmedi. Şimdi Yaris düşünüyorum işe gidip gelmek için. Senede maksimum 15 bin km yaparım. Benzinli düşünüyorum ama 1.0 mı 1.33 mü karar veremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Kesinlikle 1.33, diger motor tek kisilik ve yuksuz kullanimda ancak yeterli..hele uzUn yolda hic gitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. 2013 Yaris 1.33 cool multidrive s kullanıcısıyım. Araçtan genel olarak memnunum sıfır aldık ve yurtdışında olduğumdan genelde eşim kullanıyor. Araca hız sabitleyici taktırmak istiyorum. Sonradan taktıran arkadaşlar ıyı ve köyü yorumlarınızı varsa bekliyorum Ayrıca fiyatta verebilirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H.ilker H kullanıcısına yanıt
    2014 Yaris 1.33 Cool Multidrive S'e birkaç gün önce hız sabitleyiciyi (CC) kendimiz taktık. CC kolunu Aliexpress'den 22 dolara sipariş ettik. Yaklaşık 40 günde geldi. Kolun geçeceği delikli kapağı yetkili servisten aradık. İki gün içinde getirdiler (9 TL). Son olarak da kolu bağlamak için nalburdan 2 adet 5 mm x 10 mm metrik vida (50 kuruş) almanız gerekiyor. Aslında kolu yerine takmak çok kolay. Ben ilk defa olduğu için biraz zorlandım. Ama şimdi olsa kısa zamanda takabilirim.
    İş bittikten sonra TEM'de tecrübe ettik. Gayet güzel çalışıyor. Daha önce Focus'da CC kullanmıştım. Onun için acemilik çekmedim. Uzun yola gidenler için büyük bir rahatlık. Yolun durumuna göre uzun süre gaza basmadan gidebilirsiniz. Böylece sağ ayak ağrısından veya uyuşmasından kurtulabilirsiniz.
  • Teşekkür ederim bende bi araştırayım ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bonussimo kullanıcısına yanıt
    merhaba, toyota 6 ay'da bir yağ değişimini öneriyor. bu size kalmış birşey. yıllık bakım en ideal olanı. "10bin, 20bin, 30bin vb." yılda bir sefer bakıma götürmenizde hiçbir sıkıntı yok. aracınız garanti dışı kalmaz. bunu zaten sorduğunuzda söylerler.

    Mayıs 2014 10bin bakımı masraflarım.
    - İlkerler : Eneos 0W20 Yağ : 109,68 tl
    ----------
    - 10.000 km bakım : 104 tl
    - Kullanılan sıvı malzemeler : 23,40 tl
    - Enjektör Temizleyici : 41,06 tl
    - Karter Tapa Contası : 2,50 tl
    - Yağ Filtre Elemanı : 22,82 tl
    - Rötuş Boyası : 18,89 tl

    Genel toplam kdv dahil : 250,12 tl
    ----------
    Yağ ile birlikte toplam : 359 TL

    Mayıs 2015 20bin bakımı masraflarım

    20,000 bakımı 110 tl
    Karter tapa contası 2.50 tl
    Yağ filtre elemanı 22,82 tl
    5w-30 motor yağı 139,40 tl

    Satırlar toplamı 274,72 tl
    İndirimler toplamı 26,95 tl
    Kdv matrahı 247,77 tl
    Kdv tutarı 44,60 tl

    Genel Toplam 292,37 TL


    Yetkili serviste bakım yaptırırken "Enjektör temizleyici, Polen filtresi, Cam suyu vb." gibi kalemlerin kullanılmamasını isteyebilirsiniz. Bu size kalmış birşey. Rutin bakımların içinde olan şeyler değil bunlar. Enjektör temizleyicisini kendinizde kullanabilirsiniz. Polen ve Hava filtresi ise yine kendi isteğinizle dışarıda değiştirebilirsiniz. Daha makul fiyatlarla karşılaşacağınıza eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 30 Mayıs 2015; 11:24:13 >




  • merhaba,

    aracım 20bin km'de. benzer tıkırtılar, trim sesleri bir çok araçta bir müddet sonra gelmeye başlıyor. en azından ben birçok markanın b-c segment araçlarında trim seslerine şahit oldum.
    özellikle arnavut kaldırımlı yollarda bu seslerin gelmesi çok normal. benim aracımda da arnavut kaldırımlı yollarda giderken ufak tefek tıkırtılar gelebiliyor. fakat düzgün yollarda tek bir ses yok.

    servise her gittiğinizde ses geldiğini tespit ettiğiniz yerlere izolasyon yaptırmayı unutmayın. ben bu zaman kadar bir kaç kez bu şekilde izolasyon yaptırdım. sonuçta yollarımız çok düzgün değil.
  • Arkadaşlar selam,geçen ay itibariyle 2012 Yaris 1.3 sahibiyim. Lastik basıncının ne olmasıyla ilgili net bir bilgi bulamadım,şuan 30-30 olarak kullanıyorum ancak doğru rakamları bilenler varsa yardımını rica ederim.
    Ayrıca diğer bir konuda şuan için şehir içi 8.1 lt ortalamadayım,biraz fazla gibi gözüküyor bana,siz ne dersiniz ?
  • ardy kullanıcısına yanıt
    merhaba, aracınızın lastiklerinin standart 185/60R15 84H olduklarını varsayarak yaris kullanım kılavuzunda bu lastikler için psi değerinin 32 32 olduğunu belirtmek istiyorum. 30 30 oldukça düşük bir psi değeri. ben kendi aracımda 33 33 kullanıyorum.

    şehir içi 8.1 özellikle istanbul gibi dur kalklı "yoğun" trafik saatlerinde normal. fakat 30 psi olan düşük lastik basınçlarınızda bunda etkilidir.
  • Dostlar iyi aksamlar 2012 yarisimde bir haftadir karsilastigim sorundan bahsetmek istiyorum
    Anahtari kontaga takinca anahtar donmuyor. Bazen 5 dk bazen 40 dk surdu anahtari dondurmem. Bi arada direksiyon kilitli degil.
    Sizce ne olabilir.garantiden yaptirabilirmiyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • chllngr57 kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende de var. 2012 Model Yaris Fun Multidrive S. Anahtarı soktuktan sonra biraz daha içeri bastırıp frene basarsam kurtarıyor, ama normal çevirmeye çalışınca dönmüyor. Kilitli kalıyor. Servise göstermek gerekebilir.
  • 1.33 otomatik yaris almayı düşünüyorum. ancak yakıt tüketimi nedir çok yakar mı? tüp taktırsak yakıt azalır mı hangi marka tüp tavsiye edersiniz? otomatik şanzumandan memnun olmauanlar varmıdır? otomatik vitesi tavsiye edermisiniz?
  • Benim aracimda 1.33 benzinli. Yaklasik 5 ay ince brc marka tup takdirdim cekisinde herhangi bir fark etmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.