Şimdi Ara

Toyota, yeni Corolla'nın reklamında elektrikli araçlarla alay etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saçma olmuş. 400-500km yapan ve dakikalar içerisinde şarj olan araçlardan bahsedilirken elektrikli araçları kötülemek saçmalığın daniskası. Zaten 400km yol gittikten sonra benzin almak için durursun tuvaletti yemekti derken zaten orada kaybedilen zamanda çok çok rahat şarj olur. Artık şarj zamanını konu etmenin manası yok 50-100km gidip akşamdan sabaha şarj olan araba devri kapandı. Türkiye genelinde bile şarj istasyonu dolu, adım başı değil belki ama yolda kalınmayacak kadar çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.8 lik kağnı motoruyla biraz yavaş alay etsin
  • Hibrit, kibrit gibi bi zaman sonra yok olup gidecek bence.
  • Uzun zaman sonra beğenmeme sayısı bir hayli yüksek bir video gördüm. Bu yolda Toyota’nın yanındayım ve 346. beğenilerini yolladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Muhteşem "verimli" ve son teknoloji ürünü 1,8 motoruyla mı dalga geçiyor.
    Adamlar yurt dışında 2.0 180 hp'lik hibridi kullanıyolar o yüzden bizim ülkeye göre çok düşünmemek gerekiyor
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    Non-spot yolculuk yok pek. 4 kişi binsen arabaya sırayla herkes durduruyor arabayı yada ana merkezlerde uzun süre geçiriyorsun. Afyonda hızlı şarj noktası olsa mesela 1 saatte oldukça iyi bir seviyeye gelir pil. yoluna devam edersin. Heryerde yaygın olsa hiç sorunu olmaz erektirikli aracın. Ha arabaya atlayıp non-spot 10 saat araba kullanamazsın o ayrı. zaten onu da yapma.

  • Toyota'yı neden sadece Hybrid olarak görüyorsunuz ki? Toyota gayet haklı yüzbinlerce lira verip dakikalarca dolum beklemek çok mantıklı değil. Hybrid buna alternatif ama şimdilik. Toyota hidrojenli araç satışıda yapıyor. Yakın gelecekte bunu daha çok modeline genişletecek. Hidrojenli otomobil elektrikliden daha mantıklı. Toyota Plug-in hybrid araçta üretiyor, evdde şarj et şehir için 60 km elektrikle git uzun yolda 1.8 benzinli motor + elektrik motoru ile menzil sorunu yaşama. Ama plug-in hybrid bizim ülkenin süper durumu sebebiyle Türkiye'ye gelmiyor. (Ayırca Plug-in hybrid in tavanındaki güneş paneli ile güneştede şarj olabiliyor.)

  • o elektirkli toyotaya gelecek.
  • Ford hyundai ve honda da hidrojenli araç satışı yapıyor ama hiç ev leri kötülediğini görmedim. Gelecekte ülkeler daha sert adımlar attıkça toyota da seve seve ev üretecek ve tükürdüğünü yalayacak. Ayrıca hidrojenli araçta yolda kalmıyor muyuz Türkiye şartlarında? İlahi bir güç hidrojen mi dolduruyor yakıt hücrelerine?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz izlediğinizi anlamıyorsanız o sizin sorununuz. Toyota yolda kalıyor dememiş şarj sürelerinin uzunluğuna vurgu yapmış. Toyota Mirai'nin hidrojen deposunun dolumu 2-4 dakika arasında sürüyor. Ayrıca Toyota elektrikli araç olayına çook önceden başladı. 1997 yılında ilk Rav4 EV modelini 2012 Yılında ikinci Rav4 EV modelini çıkarttı. Ancak Toyota elektrikli araçların mantıklı olmadığını hidrojenli araçların mantıklı olduğunu savunuyor. 16 milyar dolar Ar-Ge bütçesi olan Toyota'nın elektrikli araçlar ile ilgili dünya kadar araştırması var zaten. Ayrıca Toyota bir dönem Tesla'nın bir miktar hisselerine sahipti ve Tesla ile ortak geliştirmeler yaptı. Size göre elektrikli araç eleştirilemez olabilir ama Toyota yeri geldiğinde kendi ürettiği teknolojiyi bile eleştirir ve bu yüzdende sürekli ilerleyerek kendini geliştirir. Her firma dizelinde zararlı olduğunu söylüyor ama üretmeye de devam ediyor aynı hesap. Sizin bakış açınız yetmeyebilir gayet normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstiklalFMK -- 14 Şubat 2019; 22:21:2 >




  • bugün alay eder yarın kullanır, olur öyle şeyler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ikinci toyota rav4 ev Tesla ile ortak üretimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde Toyota ile Panasonic pil konusunda anlaşma yaptı. Elektrikli otomobiller için pil geliştirecekler anlaşılan.
    BekirTemel'in dediği gibi; bugün böyle reklam yaparlar, yarın başka türlü reklam yaparlar. Normal...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sizin yazdığınıza itafen söylüyorum, toyotanın videosuna gereken yorumu zaten youtube da yaptım. Videoda hidrojen ile alakalı hiçbir içerik olmamasına rağmen videoya bu yorumu yaptığımı düşünmeniz asıl sizin okuduğunuzu anlamadığınızı gösteriyor. Size de burada yapmaya çalıştım ama sizi alıntılamama rağmen videoya yaptığımı düşünmüşsünüz. İkinci jenerasyon Rav4EV ler tesla ile california da üretildi. Ortak yatırım geyiği falan hikaye yani teknoloji transferi yaptılar. Arge bütçesini de ev leri değil hibrit araçları geliştirmek için kullanıyorlar. Nedeni ise ev üretim giderinin fosil yakıt üretüm giderinden yüksek olmasından başka bir şey değil.

    Hala sorum geçerli Türkiye şartları için elektrikli araçları gömüyorsunuz da örneğin istanbul antalya arasında hidrojen dolumu yapan akaryakıt istasyonu bulursanız haber verin de bizde hidrojene geçelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Senin normal arabanda 1.33 motor var. Hibrid aracında 1.8 var. 1.8 motor yapıyorsun elektrik motoru ne işe yarıyor yarıyor bu araçta. Aynı şekilde Qashai de 1.2 motor var. Rav-4 de 2.5 hibrit ne anladım ben bu işten. Ekonomi düşünen bir insan büyük hacimli motordan gözü korkuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 15 Şubat 2019; 0:7:55 >
  • Toyota nın bu elektrik işine en önce başlasa da hiç bir ilerleme sağlayamadı. Hep aynı Hibrit Sistem yeni hiç bir şey sunmuyor.


    Geçiş sürecinde yapılabilecek en güzel iş fişle şarj edilen elektrik motoru ve küçük hacimli benzin ve dizel hibritler.


    Örn. Ön tekerler küçük hacimli benzin dizel motor arka tekerler elektrik motoru.

  • Ben elektrikli için söylediğimi Türkiye şartları için söylemedim ki? Türkiye'de ya da Avrupa'da dakikalarca şarj olmasını beklemiyor musunuz? Bekliyorsunuz, Hybrid, Plug-in Hybrid (Zaruri bekleme yok) veya hidrojende beklemiyorsunuz değil mi? Ben Türkiye özelinde bir yorum yapmadım, sadece Türkiye özelinde yorum yapan arkadaşlara yönelik Toyota'nın bu araçlarının TR'ye gelmemesini açıkladım. Ben menzil sorununundan değil dolum süresinden bahsettim.
  • toyota kullanıcısı olarak almayın güzel kardeşlerim yapcakları motorun ta burdan oraya kadar ............. yani 100 yıldır aynı motor araba sollicam desen sollayamıyon niye gitmio çünki yakıtı az ordan kurtarırız desen oda az değil lansmanda 4 litre yakıyor diye lanse ediyorlar arabaya bin 4 5 kişi arkaya 2 bavul at minimum 7 litre yakarsın abartısız klima vs kapalı tabi onuda açarsan 10 litre tertemiz 10 litre yakan adam arabadan bir performans bekler açıkcası performans var mı yok niye yok vvti denilen lanet motor yüzünden turbo yok bişey yok bu araba nasıl asılıcak rampaya gel hemen bayılır hemen yani arkadan kaptırmadıysan biraz tıpa gaz yapmassan araba hızlanmaz bile :D
  • YouTube da teslaturk teslagunlukleri gibi kanallar var. Izlerken ben sıkıntıya giriyorum. Yok surda şarj edersem şu kadar yol giderim vs. Arabada kucuk çocuk varsa öyle planlı yaşayamaz insan. Bebek doldurdu bezi ne yapacan, dayan yavrum 50km sonra hem arabayı şarj ederiz hem de senin altını temizleriz mi diyecen. Ya da baktın Bebek uyudu. Hazır uyumusken ya da keyfi iyiyken durmadan gidebildiği kadar gitmek istersin. Ama bu baktın şarj az kalmış 2saat şarj etmek gerekiyor.

    Gerçek dünyada bu şarj süreleriyle elektrikli arabanın şehirlerarası yolda anlamı yok. 150km menzilli geceden sabaha anca dolan arabalar şehir içi kullanımı için gerçekten mantıklı bence. Ben öğretmenim okulum 25km uzakta. Gece garaja koyup doldururum ucuz tarifede sabah okuluna gidip gelirim. Market vs işlerimi hallederim hatta. Gece gelip yine şarja takarım. Çok mantıklı bir senaryo. Ama uzun yola beni kimse ikna edemez şuan ki teknolojiyle. 15-20dk da 400km menzilli şarj kapasitesi ve her 20-30km de bir şarj istasyonu olmadan bu iş olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende aynı görüşteyim hibrit bence genel kullanım açısından daha iyi. Evet şehiriçinde tam elektrik gayet mantıklı bir seçim. Ama ülkemizde henüz yeteri kadar yaygınlaşmadı dolum sistemleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.