Şimdi Ara

TOYOTACILAR YARDIM LÜTFEN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arabam 2004 corolla yaklaşık 3 aydır 4. ve 5. viteslerin düşük devirlerinde bi hırıltı geliyor bulunduğum şehirde toyota servisi yok ustaya götürdüm işin içinden çıkamadı ses debriyaja basınca kesiliyor ve bu sesi 3000 devirin altındayken yapıyor 3000i geçince yine kesiliyor dün samsun derindereyi aradık usta bu modellerde bu ses normal arıza yok dedi aynı modelde aracı olanlar veya bu sorunu yaşayan arkadaşlar yardımcı olursanız memnun olurum.şanzıman yağı boşaltıldı yağda aşınmayı belli edecek herhangi bi demirtozu falan yoktu acaba neden bu sesi yapar teşekkürler.



  • merhaba,

    aracim 2011 yaris 1.4 d-4d sol.
    gecen hafta ben de dusuk devirde kullanirken benzer sesler duydum ve serviste 3 gundur farkli ustalar test ettiler. bu sesin normal oldugunu soylediler.

    4. yada 5. viteste giderken ayagimi gazdan cekip yavasladigimda (2000 devir ve altina indigimde) vites dusmeden hemen once hırıltı/tıkırtı benzeri sesler geliyor. simdiye kadar hep benzinli arac kullanmistim ve benzinli araclarda bu olak arabanin titremesine yol aciyordu. bunda neden boyle oldu bilemedim.

    servis normal dedi ama bilmiyorum.
  • Arkadaşlar düşük devirde ses yapıyor dediğiniz vitesler uzun yolda belli bir hıza ulaştıktan sonra atacağınız ekonomik hız vitesleri...Motorun tekerlere ilettiği güç daha az....Bu viteslerin dişlileri daha büyük....Arabayı az güçle daha rahat götürüyor.. ..Birde düşük devire alınca motorun tekerlere aktardığı güç az geliyor....Bu sesi duyunca biraz gaza dokunacaksınız...Yada vites küçülteceksiniz...Motorun tekerlere ilettiği güç artacak.. Beşinci vitesle 60 km - 70 km hızla gidilmez...Dörde atmak lazım...O ayarı arabanın seyir durumuna göre siz bileceksiniz...Arabayı gereksiz güçsüz bırakıp motoru yıpratmayın.......Bir ilave...Şanzuman yağını kontrol ettirin...80.000 km de mutlaka değiştirin.....saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Eylül 2010; 22:11:02 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.