Şimdi Ara

toyotada neler garanti kapsamı dışında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    toyotada neler garanti kapsamı dışındadır, debriyaj ve fren balataları hicbir markada garanti kapsamında degil galiba, yedek parça liste fiyatları var mı acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dafura -- 10 Ocak 2009; 8:30:32 >



  • Bunlari debriyaj balatsini garanti kapsaminda degsitren bir arkadasim olmus demekki servis ne derse o kisisel kullanim diyip isin icindende cikabilir, insafa kalip degistireblirde
  • Toyota garantide çok büyük sorunlar çıkarmaz müşteri memnuniyeti esastır Toyoto da en azından bizim için öyle sarf malzemesi dışında bir ihtiyacında olmaz zaten, ama fren ve debriyaj balataları kullanıma göre değişen ömrü olduğundan hiçbir firma garanti vermiyor, yine de çok erken bir sorun oluşursa yapılan inceleme sonucu garanti kapsamına alınabilirler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kir-pi

    Toyota garantide çok büyük sorunlar çıkarmaz müşteri memnuniyeti esastır Toyoto da en azından bizim için öyle sarf malzemesi dışında bir ihtiyacında olmaz zaten, ama fren ve debriyaj balataları kullanıma göre değişen ömrü olduğundan hiçbir firma garanti vermiyor, yine de çok erken bir sorun oluşursa yapılan inceleme sonucu garanti kapsamına alınabilirler


    +1
  • Dafura yaris 1.3 alacaktın aldınmı?
  • ben alamdim malesef mali sebeplerden dolayi ama benim icin fiyat soran arkadasim aldi cok memnun soyle gusel boyle guzel diye hava atiio ben su anda 2008 model bir yaris kullaniom kuzenin kendisi turkiyede olmadigi icin bana birakti 2600 km de, sanki daha yukarda kavrio gibi gelio bana. bu kadar erken ne kadar hasin kullanilirsa kullansin balata sorun cikarirmi, su an servise gitcek vakitde yok ama malum emanetin cani cebinde olur bisey olurmu diye korkuyrum. Bi defada balata kokusu gibi bisey geldi anneme teyzeme araba ogretiyorum bu arada kalkista debriyajdan ayak cekilmeden gaza basildi hemen bu hatayi bikez yapinca bu kadar dusuk km bir aracin balatasi siyrilirmi, el freniyle yapilab bi balata testi vardi elfrenini cekip birde mi yoksa ikide mi kalkiliodu stop ederse balata saglamdi dogrumu acaba. Birde denedim kalkti ama bi yanlis hatirlama vardir birsey olur diye 2 viteste kalkmayi deneyemedim. ne dersiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dafura -- 10 Ocak 2009; 19:08:57 >




  • Herkese merhaba:yaklaşık 8 ay önce 2008 corolla 1.6 comfort araba aldım.2 hafta önce sabah işe gitmek için arabamı garajdan çıkardım.camı açmam gerekiyordu.cam düğmesine bastığımda cam aşağıya düştü.meğer gece cam buz tutmuş ve çözülmemiş.cam krikosunun motoru çok kuvvetli olduğu için krikonun camı tutan plastikleri kopmuş.Bu arada cam krikosunun motorunun beyni de zorlanmadan dolayı zarar görmüş.Aradım servisi durumu anlattım.Bana parça ellerinde olmadığını ve siparişle gelebileceğini bununda zaman alacağı söylediler.Bu arada başka servise gitmeyin garanti bozulur dediler.yalnız benim bulunduğum ilde toyota servisi yok ve en yakın servise gidebilmek için karda kışta düşük cam ile 200 km yol yapmam lazım .Arabayı sürekli kullanmam gerekiyor eee parça da ellerinde yok.Geçici olarak yaptırmam gerekiyordu.Gittim sanayiye tanıdık bir ustaya kopan plastikleri yapıştırttım.Neyse parça siparişi vermek için tekrar servisi aradım .Durumu anlattım ve geçici olarak yaptırmak zorunda olduğumu izah ettim.Bana verdikleri cevap ise arabanızın arıza yapan parçasına yetkiili servis haricinde müdahele ettirdiğiniz için bozulan parça garantiden çıkmıştır.Artık cebinizden karşılayacaksınız.Bu arada yaptırdığım usta sadece kopan parçaları yerine yapıştırdı o kadar.ne yeni bir parça taktı ne de yanlış bir müdahele yaptı.Burada bir art niyet sezdim;çünkü garantiden bozulan parçayı değiştirmek servise maddi bir külfet getirmez.Ancak garanti kapsamında değiştirilirse işçilikten para alıcaklar.Arkadaşlar bu konuda tavsiyesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.




  • Aynısı benim başıma geldi, sevis inatla camı yukarı kaldırmayı reddetti, araba garajda durduğu için sorun olmadı ama 3 gün camı bantlayıp gezdim, bir de akıl verdi kendince çözümü bulmuşsunuz diye. Garanti bitti işim olmaz bundan sonra servisle, sanayide ustaya yaptırır başında dururum kafam rahat olur.
  • Valla benim arabayı kullanmama gibi bir lüksüm yok.Garaj var fakat tutamam sürekli yeni bebeğim oldu onun kontrolleri ,işe git gel.Artı servis 200 km oraya karda kışta bantlanmış camla nasıl gidilir o ayrı konu.Parça ellerinde yok o ayrı konu.En son olmadı şikayet edicem biryerlere.
  • teme arkadaşım bir sorum olacaktı.Senin arabanın bu cam arızasında Hangi parçaları değiştirdiler?
  • Tam hatırlamıyorum ama sanırım cam krikosunu komple değiştirdiler, motoru yanmış güya.
  • cok gecmis olsun bu cam motorlari garanti kapsamindaysa balatalarda garanti kapsamında olmalı bence. zaten garanti kitapcıgında balatalar garanti kapsamında degildri diye birsey yok . sonucta bu camlar buzda acılmaya calısmazsa bozulmayacaktı aynı durum balatalardada mevcut.yani bu kullnıma garanti kapsamında degildir sınırı nedir
  • balatalar olsa olsa multimode şanzımanda garanti kapsamında olur düz viteste garanti kapsamında olacak diye birşey yok. zira kullanıcı ayağını debriyajdan çekmiyorsa , giderken pedalın üstünde tutuyorsa balatayı bitirebilir, değiştirsen ne farkederki adam yine bitirir..
  • garanti elkitabında garanti kapsamında degildri diye biseyde yok ama. ne yani garanti kapsamında tejrar bozulması muhtemel seyler mi yok. Cok iyi biliyorum debryajı balata kapsamında degstiren ve dgitirmeyen insanları. demekki hakkını aramak ve aramamk ilgili.
  • benim 1 kere mp3 calar değisti keyfe keder bir sorundan dolayi...

    cd rw okumuyor takilma yapiyordu...



    gerci su aralar yine takilmaya basladi bitmeden yine değistircem sanirim garantiden
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trakonya81

    Herkese merhaba:yaklaşık 8 ay önce 2008 corolla 1.6 comfort araba aldım.2 hafta önce sabah işe gitmek için arabamı garajdan çıkardım.camı açmam gerekiyordu.cam düğmesine bastığımda cam aşağıya düştü.meğer gece cam buz tutmuş ve çözülmemiş.cam krikosunun motoru çok kuvvetli olduğu için krikonun camı tutan plastikleri kopmuş.Bu arada cam krikosunun motorunun beyni de zorlanmadan dolayı zarar görmüş.Aradım servisi durumu anlattım.Bana parça ellerinde olmadığını ve siparişle gelebileceğini bununda zaman alacağı söylediler.Bu arada başka servise gitmeyin garanti bozulur dediler.yalnız benim bulunduğum ilde toyota servisi yok ve en yakın servise gidebilmek için karda kışta düşük cam ile 200 km yol yapmam lazım .Arabayı sürekli kullanmam gerekiyor eee parça da ellerinde yok.Geçici olarak yaptırmam gerekiyordu.Gittim sanayiye tanıdık bir ustaya kopan plastikleri yapıştırttım.Neyse parça siparişi vermek için tekrar servisi aradım .Durumu anlattım ve geçici olarak yaptırmak zorunda olduğumu izah ettim.Bana verdikleri cevap ise arabanızın arıza yapan parçasına yetkiili servis haricinde müdahele ettirdiğiniz için bozulan parça garantiden çıkmıştır.Artık cebinizden karşılayacaksınız.Bu arada yaptırdığım usta sadece kopan parçaları yerine yapıştırdı o kadar.ne yeni bir parça taktı ne de yanlış bir müdahele yaptı.Burada bir art niyet sezdim;çünkü garantiden bozulan parçayı değiştirmek servise maddi bir külfet getirmez.Ancak garanti kapsamında değiştirilirse işçilikten para alıcaklar.Arkadaşlar bu konuda tavsiyesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.




    Normalde fazla sorun çıkarmıyorlar bizim arabanın hız göstergesinin ekranında ufak çizikler meydana gelmişti sağolsunlar bizim suçumuz olmamasına rağmen değiştirdiler. Sizde sorun çıkardılarsa başka bir servise gidin kolaylık sağlayabilirler yine sorun çıkarsa durumunuzu bir e posta ile merkeze bildirin. Mecbur kaldım sadece yapıştırma yapıldı cam açık araç kullanamazdım falan diyin belki yaptırabilirdiniz.Eğer yine sonuç alamazsanız garanti nasıl olsa bozuldu bundan sonra özel servislere gidersiniz.




  • Cama yapılan müdahaleden dolayı garanti bozulmamalı, bozulmaz da. Ancak camın onarımı garanti dışı kalabilir, o da konuşarak anlaşılır diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.