Şimdi Ara

TP-LINK EX20 AX1800 TURK TELEKOM YENİ AX MODEM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
16
Favori
24.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hız testi ataydınız bari

  • Hakimolacakadam kullanıcısına yanıt

    hocam selam netbone yi iptal ettigim için deneyemedim ama bugun tt tarafından aynı modem geldi test edecegim

  • 2 Mayıs günü taşınma sebebiyle yeni internet bağlattığımdan beri kullanıyorum. Bağlamaya gelen ekipteki çalışan daha o günün sabahı firmanın bundan sonra 100 Mbps üzeri müşterilerine bu modemi takmanın zorunlu olduğunu "şanslı" olduğumu söyledi. 3 Yıl kadardır ZTE marka Süperonline firmasının verdiği( tt ile aynı dikdörtgen yatay) modemi kullanıyordum ve memnundum açıkçası bu modem geldiğinde içim çok rahat değildi. Yaklaşık 2 haftalık kullanım deneyimlerime göre arkadaşlar modem eski kullandığıma göre çok daha iyi. Wifi range kıyaslamak doğru olmaz ev değiştirdiğim için fakat 4/3 dişin altını hiç görmüyorum(modem evin ortasındaki bir odada ev 2+1 yaklaşık 90 metrekare). Herhangi bir ısınma veya kopma durumuyla karşılaşmadım zaten ZTE modemde de karşılaşmıyordum. Evde toplamda 4 cihaz bağlı kendisine 3 wifi(sadece 1 cihaz wifi 6 desteğine sahip) 1 ethernet olmak üzere. ZTE modemde cihaz bağlı olduğunda ping çıktığı için eski asus modemimi router yapıp ev halkına kısıtlı internet hızıyla veriyordum. İlginçtir ki bu modemde öyle bir problem hiç olmadı. Uzun lafın kısası modemi taktırırken içiniz rahat olsun kendisi gayet güzel bir cihaz.





  • 200mbit comnet baglattim ben de. 215 mbit cikiyor hiz wifi`de oldukca iyi.

  • izmirde de bu modeli fiber kullanlara takıyorlar
  • Elimde 2 adet modem var. Biri OpenWrt yazılımlı Xiaomi Mi 4A Giga diğeri ise Telekom'un vermiş olduğu Wi-Fi 6 cihaz (TP-Link EX20v). Ev büyük olduğundan Telekom'un verdiği cihazı Giga'dan çektiğim CAT kabloyla Wi-Fi ile dağıtmak istiyorum. Bu işlemi daha önceden ZTE modem ile yaptım ancak TP-Link ayarlarını yapmama rağmen sonuç alamadım.

    Yaptığım işlemler(TP-Link için):
    TP-Link ağ geçidi adresini değiştirmek.(192.168.2.1)
    Köprü moduna almak.
    DHCP kapatmak.

    Bu işlemleri yapmama rağmen giga, TP-Link'e bağlanan cihazlara IP atamıyor. TP-Link Wi-Fi IP almıyor. Ne yapmam gerekir? Denemediğim konfigürasyon kalmadı neredeyse.
  • bu modemden banada verdiler ana modem olarak kendi modemimi kullandığımdan bu modemi acces point olarak kullanmak istiyorum. Bugüne kadar farklı modemlerde bu işlemi defalarca yaptım nasıl yapıldığını biliyorum ancak bu modemde başaramadım. Zannedersem türktelekom bu modemi acces point olarak kullanılmasını engellemek için yazılımsal olarak bir kısıt koymuş. Bu sorunun çözümü için yardımcı olabilecek birleri varmı acaba forumda

  • famse80 F kullanıcısına yanıt

    uğraşma ver geri iade et. kullanamıyorum de. wifisi zayıf de. çekmiyor de. uğraşama bununla de.. değiştirt.   

  • Aslında wifi performansı kötü değil cihazın ancak uzaktan yönetilememesi arayüzün çok kısıtlı olması gibi sebeplerden keenetic hooper ı ana modem olarak kullanıyorum. Ap olarak yapılandırabilseydim wifi sinden istifade edebilirdim. Hem turktelekomla hemde tplinkle görüştüm ancak destek alamdım

  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt

    Uzun uğraşlar sonucu bir çözüm buldum umarım işinize yarar.

    Cihaza herhangi bir kablo bağlı değilken lan ip sine ana modem ip sinden farklı bir aralıktan bir ip verin.

    DHCP sunucusunu devre dışı bırakın

    Wan ayarlarından ekle yaparak yeni bir wan profili oluşturun , bu profili köprü moduna alın ve etkin profil olduğuna emin olun.

    Ana modemden gelen kabloyu wan portuna takın ve cihazı yeniden başlatın

  • famse80 F kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Ne kadar kendim ayar denediysem olmadı. Default olan wan ayarına köprü modunu denedim olmadı ancak yeni profil oluşturunca oldu. Çok teşekkür ederim.
  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt

    rica ederim, paylaşmak güzel şey

  • Arkadaşlar merhaba benim sorunum inat box ve benzeri uygulamalarda yavaşlık var bazı uygulamalar ise hiç açılmıyor bu sorunu android tv de yaşıyorum telefondan girince hızlıca açılıyor. Sanki bir kısıtlama var çözümü varmı bunun ? Birde dns değiştirebiliyomuyuz bu cihazda ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scream5757 -- 30 Mayıs 2023; 9:47:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scream5757

    Arkadaşlar merhaba benim sorunum inat box ve benzeri uygulamalarda yavaşlık var bazı uygulamalar ise hiç açılmıyor bu sorunu android tv de yaşıyorum telefondan girince hızlıca açılıyor. Sanki bir kısıtlama var çözümü varmı bunun ? Birde dns değiştirebiliyomuyuz bu cihazda ?

    Sorun çözüldü arkadaşlar. Sorun devre üzerinde ipv6 nın açık olmasından kaynaklanıyormuş. Bazı hatlarda bu şekilde sıkıntı oluyomuş ve uygulamalarda gecikmeler yaşanabiliyormuş. Bunu iptal edince herşey normale döndü. Sorun yaşayan olursa yardımcı olur umarım.

  • scream5757 S kullanıcısına yanıt
    IPv6 nasıl iptal ediliyor ?
  • İnternet hizmeti aldığım firmanın müşteri hizmetleri devre dışı bıraktı.

  • Merhabalar. Bu modemi nereden kabul ettim acaba. En yeni modemleriymiş vs. wifi hızımı, paketim 500 mb olmasına rağmen 240 mb'in üzerine (modemin dibinde ve 5GHz) çıkaramadım.. birkaç kez müşt. hizmetleriyle görüşmeme rağmen sonuç elde edemedim. Ayarlar konusunda önerisi olan olabilir mi?

    Not: Kablolu bağlantıda paket hızını alabiliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apetite -- 31 Mayıs 2023; 15:48:22 >
  • 2 gün oldu bu modemle başladım internete girmeye 100 mbps baglantım 100 aşagı düşmedi artısı oldu eksisi olmadı kablosuz 110- 120 mbps hızım var ben memnunum

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.