Şimdi Ara

TP-LINK EX20 AX1800 TURK TELEKOM YENİ AX MODEM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
16
Favori
24.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kollaps kullanıcısına yanıt
    Mesh'i kapatman gerek
  • Avengers.90 kullanıcısına yanıt

    Hocam onu kapattım ama iki ağın ismini değiştiremedim hala tek bir ağ gözüküyor.

  • kollaps kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş ayarlara girdin mi?
  • Avengers.90 kullanıcısına yanıt

    Gelişmiş ayarlar derken "kablosuz ayarları" sekmesinin altında "kablosuz gelişmiş" diye bir sekme var ama orada öyle bir ayar bulamadım.

  • mesh nası kapanıyo

  • alimaruf1111 A kullanıcısına yanıt
    benim üst yazılarda resimli anlatım var meshin nasıl kapatılacağı hocam
    not:hepimizde aynı modeme reset atınca mesh aktif oluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 13 Kasım 2023; 3:16:28 >
  • famse80 F kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim bu yöntem sayesinde bağlayabildim. Ama şöyle bir sorun var. farklı ip verdiğim halde wan portunu takınca modem ara yüzüne giremiyorum. Bunun için de bir çözüm yolunuz var mı?


    Şuanda köprüleme çalışıyor acsses point. Ana modem ip si farklı TTplink ip farklı olmasına rağmen tp link modem ara yüzüne girip ayar yapamıyorum. Bunu nasıl çözeriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 6 Aralık 2023; 2:25:18 >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam size ve bu modemi kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.


    Arkadaşımda TP-LINK EX20 AX1800 turk telekom yeni ax fiber modem var, alacaktım. vdsl modeme eternetle bağlayınca access point olarak kullanmak istediğinde sadece eksi sözlük sitesinin tamamını ve Akakçe sitesinin anasayfasını açıyormuş.Diğer siteleri açmıyormuş Hiçbir uyarıda vermiyormuş. Dönüyor dönüyor sonra sayfa görüntülenemiyormuş bunun çözümü varmı?Modemle ip çakışması olabilirmi?İpi değiştirip,güvenliği düşürüp,vdsl modeme eternetle bağlayınca telekom tarafından kısıtlama yoksa internete bağlanması lazım gibime geliyor.Bu konuda fikriniz varmı?

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Bu modeme benim tvbox kablolu bağlı ondada netflix youtube açılıyor. wifi de akıllı ev sistemim bağlı oda cloud sistem sorun olmuyor. Bence arkadaşlardan kaynaklı yada modem içinde aile koruması vs açmış olabilirler. Bende güvenlik duvarı dışında bir şey açık değil. Onun dışında acsess point.


    Bendeki sorun şu


    Normalde modem ara yüzüne 192.168.1.1 giriliyor ben onu atıyorum. 192.168.2.1 yaptım. O sıra 192.168.2.1 giriş yapabildim. Sonra acsess point için wan ekledim. Kabloyu taktıktan sonra 192.168.2.1 giremedim. Veya 192.168.1.1 giremedim sorun ne bilmiyorum.

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Ana modem 192.168.1.1 olsun acces point yaptığınız cihazın ipini 192.168.1.2 yapmayı denedinizmi?Önemli olan modem ile aynı ip te ve çakışma olmaması,ben bu şekilde hem modeme hemde kablo ile acces point olarak kullandığım modeme bağlanabiliyorum.

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Ana modemim keenetic uygulama üzerinden ulaşabiliyorum. Yerel ağ üzerinden tarayıcı ile ana modeme ulaşmayı denemedim. Normal koşullarda ulaşılması lazım ancak bu modem biraz tuhaf ap olarak yapılandırmak için bile 40 takla attık ana modeme ulaşamamış olman şaşırtıcı değil

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    192.168.2.1 ana modem bu cihazida 192.168.2.50 yaptım. 1.1 ayarlamak istemiyorum çok fazla iş yükü olur benim için

  • famse80 F kullanıcısına yanıt

    Kinetic den nasıl ulasiyorsun bende öyle deneyim belki bende de vardır.

  • Tp link ile görüştüm modemin root şifresi ile çözebilirmişim yazılım vs atarak bunu yapamayız mı ?

  • Arkadaşlar merhaba,


    Tek modem girişi salonda olduğunda odamda wifi çekmiyor. Bende router arayışlarına başladım. Alttaki ürünü satın aldım.



    amazon
    TP-Link Archer AX72, AX5400 Dual-Band Gigabit Wi-Fi 6 Router
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09BMLJ9YD/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1





    Fakat sonra bu ürünü buldum. Sizce hangi ürün daha iyidir. Aralarında ne gibi farklar vardır acaba ? Fiyat olarak aynı neredeyse. Yukarda satın almış olduğum router ı iptal edip aşağıdakini almama gerek varmı sizce ?








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KonsolMania -- 14 Aralık 2023; 20:15:38 >




  • KonsolMania kullanıcısına yanıt

    İkiside kullanımda 1 gbit interneti rahat destekler 5ghz 160 hz de Archer AX80 2.4 ghz de daha yüksek hız verir. Archer AX80 2.4 gbit lan port var. Farklar hemen hemen bu. Neye ihtiyacın olduğunu gelecekte ne düşündüğüne göre karar vermen lazım. Kagıt üstünde ax80 daha iyi

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Cevabınız için önce teşekkür ederim. Cihazı odamdaki, Ps5, Xbox series X, PC, Laptop ve Tv ye bağlayacağım. 4 tanesini kablo ile kalan cihazları ise wifi üzerinden bağlayıp kullanmayı düşünüyorum. Şuan fiber 100mbit internet kullanıyorum. Fakat türknet 1gb interneti gelebilir onu bekliyorum. Ax72 ürününü dün satın almıştım. Bugün elimde olacak. Sizce onu iade edip bu Ax80 i almaya değer mi ?

  • KonsolMania kullanıcısına yanıt

    Kâğıt üstünde değer aradaki fiyat farkından ama anteni dışarda olan mı daha iyidir kullanımda yoksa böyle kapalı kutu mu onu bilemiyorum. Ax80 şart mı değil en az bana göre iki tane 2.5 gbit port lazım. Bana göre,


    İnternet hızında önemli. Bağladığın cihazlar için iki ürün de bence fazla,


    Ben local ağ dan veri transferi yapıyorum. Telefondan pc veri aktarıyorum. 1 gbit internet kullanıyorum. 4k video transferi yapıyorum. Bazen terastan laptop ile aşağıdaki bilgisayara bağlanıp oyun oynuyorum. Kablosuz Vr kullanıyorum. Ben kullanıyorum. Ama senin internetin 100 mbit ve local de çalışmıyorsan ikisi bile fazla gelebilir. Burdaki önemli nokta duvarların ve modemi koyduğun yer.


    Benim evde mesh sistem var. 6 tane mesh cihazı her duvar arkasında bir tane olacak şekilde yerleştirdim. Bir tane akıllı ev için 2.4 ghz için ex20 var. O mesh değil acsess point gibi, Benim her cihaza ethernet geliyor. Benim amacım evin her yerinde 1 gbit internet kullanabilmekti amacıma bu şekilde ulaştım. Yukardaki saydığım nedenler. Ex 20 2.4 ghz de 380 metre karelik evin her yerinde tek başına çekiyor. 100 mbit çok rahat karşılıyor.

    Sende öyle bir duvar vardır karşılayamaya bilir. Bunu bilemem. Ben testlerimi s23 ultra ile yapıyorum. Ben evimi tanıyorum. Benim evimde mutfak ta sinyali engelleyen bir şeyler var. Oraya ayrı cihaz çektiğim için sorun kalktı. Biraz mantığını anlatmaya çalıştım. Umarım anlaşılmıştır.





  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Bu ürün bile fazla bana o zaman :) Cihaz geldi akşam kuracağım. Dediğim gibi modem salonda olduğu için odamda wifi çekmiyor. Modemden 30 metreklik bir kablo çektim odama onu wifi özelliği olmayan eski bir dağıtıcı ile kullanıyorum şuanda. Ama wifi de lazım oluyor oda da iken. Zaten oyun konsolları ve pc yi bu yeni aldığım router a ethernet kablosu ile bağlayacağım. 4 portuda dolduracağım. Kalan cihazları is Tv, laptop vs wifi ile kullanacağım. Anlattığınıza göre çok çok fazlasıyla işimi görür bu aldığım ürün. Teşekkürler.

  • KonsolMania kullanıcısına yanıt

    sana bir son tavsiyede bulanayım. Önemli cihazların 160hz wifi 6 5ghz destekliyorsa, bu yeni aldığın router 5ghz de 160 hz olarak ayarla, eski cihazlar içinde 2.4 ghz kullana bilirsin. Ağ adları farklı olsun.


    Bunun artısı şu oluyor. Benim evde 5 ghz sinyali düşünce hemen 2.4 ghz geçiyor ama geçmesine gerek yok. O yüzden ben ana mesh router sistemim de 5 ghz bu şekilde kullanıyorum.


    Router tek başına sinyal sorunu yaşarsan da bu sefer ex20 acsess point olarak kullanabilirsin.


    Basit cihazlar için ex20 2.4 ghz kullanıyorum. Malum eski bir cihaz olur akıllı ev ürünleri ona bağlanıyor. Anarouter da 2.4 ghz hiç acık değil.


    Günün sonunda benim 1 gbit internetim var. Bu hızı 5 ghz 160 hz de alabiliyorum. Bunu bu şekilde sabitlemeyince bazen 80 hz düşüyor doğal olarak wifi hızım düşüyor. Sizin 100 mbit siz olduğu için 80 hz de ve altında alabilirsiniz. Yani auto da bırakabilirsiniz. Biraz deneme yanılma yapabilirsiniz. Ama 2.4 ghz acınca 5ghz ve 2.4 ghz adı aynı olunca, bu sefer telefon 2.4 ghz de bağlanmış oluyor ama 5 ghz bağlanabilcek durumda o zamanda hız düşüyor. O yüzden ben wifi ağlarının adını ayırıyorum. ex20 kullanın derken biraz daha uzak bir yere çekebilirsiniz.


    Ama şunu yapmayın ex20 acsess point olarak bağladınız. ve aldıgınız routerlarda ikisinde 2.4 ghz acık kalmasın veya 5 ghz. Bu sefer sinyaller karışır. Performans düşer. ex20 2.4 ghz bir ağ adı verin. yeni ana router da sadece 5 ghz kullanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 15 Aralık 2023; 18:11:38 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.