Şimdi Ara

TP-Link RE200 extender

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2 katlı evde oturuyorum. Modem alt katta ve salonda. Üst kata TP-Link RE200 model extender vasıtasıyla internet veriyorum. Yukardaki tvye tivibunun iptv'si ve playstation bağlı. Iptv'ye extenderdan çıkan ethernet kablosuyla bağlıyorum. İlk başlarda odadan gayet iyi çekerken son zamanlarda internete bağlanma problemi yaşıyorum. App vasıtasıyla baktığımda da extenderın lokasyonu iyi değil diyordu. V

    Ben de modemi daha iyi görebileceği bir yere koydum. Burada çekmesinde herhangi bir problem yok. Ethernet kablom kısa olduğu için buradan Tivibu'yu kontrol edemiyorum. Playstationdan bağlanınca ayarları test edince 40 mbps hız alıyorum. Soruma gelecek olursak playstation extender'a wifi üzerinden bağlı. Fifa, Call of Duty oyunlarında ufak tefek problem yaşarken 2K20'de oynarken bi süre sonra oyundan bağlantı problemi sebebiyle atıyor. Aşağıdaki ana modeme bağlandığım zaman ise iyi göremediği için hızı düşük ve aşırı takılıyor. Bu bağlantı probleminin sebebi server kaynaklı mıdır yoksa extender mı ? çözüm öneriniz var mı ?

    Teşekkürler,








  • Sorunun tam nedenini söylemek güç eğer modemden direk playstation a bir kablo ile bağlanırsanız ve öyle denerseniz sorun olmuyorsa en azından internet altyapınızdan kaynaklı bir sorun olmadığını iç ağ ile ilgili bir sorun olduğunu söyleyebilirim. Ancak şöyle açıklayayın kablosuz frekansları tek şeritli bir yol olarak düşünün. aynı yolu aynı frekanstaki bütün cihazlar kullanıyor. Komşularınızın aynı frekansı kullanan modemleri sizin modeminiz extenderınız hep bu tek şeritli yolu kullanıyor. Bu şeridi ne kadar çok cihaz kullanırsa, kapasitesi o kadar düşüyor. modemdeki interneti kablosuz ağ genişletici ile genişlettiğiniz zaman ağda şöyle bir durum oluyor. modeminizden extendır a bir trafik oluyor bu trafiğin aynısı extender a bağlı cihazlarınız için de oluşuyor. Yani yolda 2 kat daha fazla trafik oluyor. Aynı frekansı kullanan birsürü cihaz olduğundan, belki komşularınızın modemleri, belki bluetooth kulaklıklar, bi de buna extender eklenince trafik iyiden iyiye artıyor hız ciddi orandan düşüyor. İşte cihazlarınız bu ortamda iletişim kurmaya çalışıyor. Şöyle düşünün çok kalabalık bir konserin en ön sırasında yanınızdaki ile konuşmaya çalıştığınızı , defalarca söylediğinizi tekrar etmeniz gerekebiliyor.


    Farklı wifi frekanslarını deneyin. 20 mhz kullanıyorsanız 40 mhz kanalları kullanmayı deneyin. Mümkünse 5ghz frekansını kullanan ağ donanımları kullanmaya çalışın .


    En önemlisi kablolu bağlantıya geçmeye çalışın . Kaliteli powerline adaptörleri bile wifiden kat ve kat iyi sonuç verecektir.


    Ancak ilk önce sorunun nereden kaynaklandığını bulmalısınız.Evdeki ağdan mı yoksa internetten mi. Aksi durumda ev ağına yapacağınız yatırım para ve zaman kaybına sebep olucaktır.


    Kısaca kablolu bağlantının yerini hiçbirşey tutmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 3 Ocak 2021; 5:53:6 >




  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Şöyle söyleyeyim eğer Playstation'u salondaki ana modeme ve wifi ağına bağlanacak şekilde ayarlarsam herhangi bir şekilde oyundan atmıyor. Sadece uzak olduğu için internet hızı düşüyor ve oyun yavaşlıyor. Bunu düşünerek problemin extender üzerinden bağlanmak olduğunu düşünüyorum. Extender'ımda ethernet kablosu çıkışı var. Yeni uzun bir kablo alıp extenderdan direkt kabloyla bağlasam olur mu sizce ? İşin ilginci diğer oyunlarda böyle atma problemi vs yaşamıyorum

  • 2,3 katlı evler için kesin çözüm Mesh ürünleri. TP-Link'in Deco 3'lü vs. biraz pahalı cihazları. Katlı evlerde wi-fi sıkıntı malesef ama çözülmeyecek değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.