Şimdi Ara

TP-LİNK TD-W8901G Modemim var uzaktan erişim engelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dediğim gibi biri ip mi bulduğu an modem arayüzüne bağlanabiliyor şifre koysam bile korkuyorum arkadaşlar bağlantıyı nasıl engelleyebilirim ip den ağrı ?
    anlamayanlar için tarayıcı açın adres yerine benim ip yi yazıp enterladığınızda benim modeme giriyor şifre istiyor ama korkuyorum arkadaşlar lütfen yardımcı olun. TP-LİNK TD-W8901G MODEM 54M WİRELLESS ADSL2+ MODEM ROUTER.



  • kablosuz bağlantıdan bahsediyorsun sanırım. Olayı tam olarak anlamadım Senin ip ile modemin ipsi(aslında routerin ipsidir o 192.168.1.1 yada 2.1 dir) farklıdır.Kablosuz ağda kablosuz ağa dahil olamayan kişi o ağın modemine müdahale edemez. fakat Modemin arayüzüne gir orada kablosuz ağ görünürlüğünü görünmez yap. Yada kullanıcı sınırı koy.Tek kişi kullanıyorsan 1 kişiyle sınırla.
  • parola konusuna girmiyorum çünkü ağı şifrelemişsindir diye düşündüm.
  • arkadaşlar bakın atıyorum benim pc ip si 88.635.33.22 salladım ip yi bunu tarayıcıya başka bi pc de yazınca benim modemin arayüzüne giriyor id pw istiyor eğer doğru girersen modem arayüzündesin. Yani başka pc den girilmemesini sadece ağda olanların girebilmesini istiyorum. 192.168.1.1 sorunu yok yani bende o 88 le başlayan ip ile modeme bağlanıyorlar.
  • modemin firewall özelliği açıksa korkma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rayjon32

    arkadaşlar bakın atıyorum benim pc ip si 88.635.33.22 salladım ip yi bunu tarayıcıya başka bi pc de yazınca benim modemin arayüzüne giriyor id pw istiyor eğer doğru girersen modem arayüzündesin. Yani başka pc den girilmemesini sadece ağda olanların girebilmesini istiyorum. 192.168.1.1 sorunu yok yani bende o 88 le başlayan ip ile modeme bağlanıyorlar.

    zaten bu protokol modemin şu ip se ve o ip' ye veri gönderince sana geliyorsa aynı ip yi başka bir bilgisayardan browsera ip yazarsan bağlanacak vaktinde ben ipod touchta ip tarama uygulaması vardı onla 30-40 modemdeki kullanıcı adı ve şifrelerine ulaştım.

    çözüm belli modem arayüzüne karışık ve uzun bir şifre koymaktır.
  • modeme uzaktan erişim ayarını sınırlandırabilirsin yada iptal edebilirsin.Çünkü 88. ile başlayan ip senin WAN ip dir yani senin telefon numaran gibi düşün.E haliyle senin telefon numaranı heryerden aranılabildiği gibi WAN ip nede her yerden aratabilirsin.Bir diğer çözüm arkadaşın dediği gibi modeme karışık şifre koymak.
  • Dışardan modeminin ara yüzüne bağlanmalarını kesinlikle istemiyorsan,modeminin ara yüzü tükçemi ing. bunu yaz nasıl yapacağını anlatıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.