Şimdi Ara

TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.253
Cevap
27
Favori
327.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende dün bu modemi aldım. airties rt 204 v2 vardı wifi az çekiyor uzaktan çekmiyor diye bunu aldım. 20 metre arkadaşın evinden wifi çekmiyor üstelik onda usb wireles alıcı adaptör var. kurulumunu yaptım modem sorunsuz adam garanti çeker dedi ama ne garantisi görmüyor bile acaba sorun bizdemi modem gerçekten çekmiyormu ya. bu modem kablosuz kaç meterden çeker bilen varmı. kafa ? doldu tüm
  • 40-50 metreden rahat çeker tabi önü açıksa...
  • arkadaşlar, bende interneti komşumdan kablosuz almayı düşündüm.aramızda 7-8 metre boşluk 1 kapı ve 3 duvar var. laptobun kendi wirellesi görmediği için ayrı bir hıgh power wifi adaptör aldım .hiper marka .komşum tplink w941nd ile bağlanıyor. ben bu aldığım wifi ile zorda olsa bağlanmayı başarmıştım.nasıl yaptığımıda bilmiyorum ama.elektrikler kesilince altüst oldu herşey. şimdi sadece dış kapının yanında girebiliyorum.fakat giremediğim zamanlarda bazen otomatik olarak 5 çubuk çektiği halde bağlanmıyor.yada tekrar taradığımda yok oluyor.benim aklım almıyor. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakiredmn

    arkadaşlar, bende interneti komşumdan kablosuz almayı düşündüm.aramızda 7-8 metre boşluk 1 kapı ve 3 duvar var. laptobun kendi wirellesi görmediği için ayrı bir hıgh power wifi adaptör aldım .hiper marka .komşum tplink w941nd ile bağlanıyor. ben bu aldığım wifi ile zorda olsa bağlanmayı başarmıştım.nasıl yaptığımıda bilmiyorum ama.elektrikler kesilince altüst oldu herşey. şimdi sadece dış kapının yanında girebiliyorum.fakat giremediğim zamanlarda bazen otomatik olarak 5 çubuk çektiği halde bağlanmıyor.yada tekrar taradığımda yok oluyor.benim aklım almıyor. yardımcı olursanız sevinirim.

    Modemin Chipseti Broadcom Değil Ve Kaliteli Chipsete Sahip Olmayan Kablosuz ve Kablolu Modemler Elektrik Kesinti,Voltaj Düşüklüğü Sonucu Modemin Kendini Sıfırlama İşlemi vb. Nedenler Sonucunda Ayarları Zarar Görmektedir.Bu Nedenle Komşunuzun Kanal Ayarlarını Yeniden Yapması Gerekmektedir



    Not!:Komşunuzun Çevresinde En Az Kullanılan Kanal Ayarlarını Yaparsa Daha Fazla Menzil ve Daha Fazla Hız Alırsınız !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Losthan

    quote:

    Orijinalden alıntı: teknikkonular

    Eyvallah mert_19_19
    Öyle bir hata yapmam umarım, ayrıca şükürler olsun ki pingim 10-15 arası dalgalanıyor.

    @Losthan, denersin hocam...
    Ama unutma dışardan gelen hattı direk modeme bağlayacaksın, eğer bu vermiş olduğu değerler arada belirgin bir fark varsa kabloları, (belki de splitter'ı) değiştirmen gerekebilir. Ben sorunumu böyle çözmüştüm.

    Bu arada eşeği sağlam kazığa bağlamak için tesi 2-3 kere tekrarla.

    Bu denemeyi de yaptıktan sonra aynı gün aldığım yere geri verdim. Çünkü değişen bir duırum olmadı. Arkadaşımın çalıştığı yerden aldırmıştım. O da işyerinde denemiş, aynıymış. Bakalım artık, değişim bekliyorum inşallah. durum belli ıolduğunda açıklamayı yaparım. İlgin için teşekkür ederim. Emanet Airties'a devam :)

    Cihaz İstanbul'a servise gitti geldi. Sıfır olmasına ramen cihaz sorunluymuş. Yazılım güncellemesi yaparak geri yollamışlar. Arkadaşım getirdi, taktım evde, tık yok. ADSL bağlanmıyor. Ne yaptysam yok. Bir gün sonra arkadaş ben götürdüm, onun işyerinde çalışıyor. Bir boyunca orda kaldı ve sorunsuz çalışmış. Arkadaş geldi kendi uğraştı, yok, bağlanmıyor. Ertesi günü dışarıdan gelen kabloyu, değiştirdim, içerideki bağlantı kutusunu yeniledim. Yok yine değişen birşey yok. Bu arada ben uğraşırken telefon çaldı, bu arada modemin bağlandığını gördüm. Sorasında "kapat aç" yine yok. Telefonu açıyorum bağlanıyor. Tüm bunlar olurken diğer emanet Airties modem sorunsuz bağlanmakta. Adaptör elektriğini de harici ups kaynağından almaktayım, yani voltaj sorunum yok. Ben smile kullanıyorum. Smile kullanan bir akrabama götürdüm, orda da sorunsuz bağlanıyor. Smile'a telefon açtım, modemin sinyal kaybı yaratıyor olabileceğinden bahsetti. Tekrar arkadaşa geri verdim. Bakalım artık yenisimi gelecek, yoksa başka marka ile değişim mi olacak. Yani ben soğudum bu üründen. Airties sorunsuz bağlanırken bu niye bağlanmaz. Başka yerde bağlanırken benim evde neden bağlanmaz. İlginç bir durum yani. Gelişmeleri yazarım yine. Herkese kolay gelsin.




  • Bu modemde bandwidth manager var mı? Yani, istenilen bilgisayarların internet download ve upload hızları sınırlandırılabiliyor mu?
  • ana konuda yazdığım gibi bandwidth management yok.

    bu arada kablosuz kapsama alanı ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlar birden fazla cihazla deneyebilirler mi?
    özellikle bu arkadaşlar nedeniyle ana konuyu editledim ve almayın bu modemi artık sorunlu üretiliyor olabilir dedim.
    ama bu arkadaşların bazı şeyleri eksik yaptıklarını ve bildiklerini düşünüyorum.

    kablosuz bağlantı tek yönlü bir bağlantı değildir. alışveriş vardır. yani
    - kablosuz hat sık sık kopuyor ise bunun nedeni modem de olabilir. Bilgisayarınızın kablosuz ağ bağdaştırıcı driverları da.... Ama ama airties modemle güzel güzel çalışıyordu aynı laptop.... doğrudur. ama kablosuz var kablosuz var. WEP WPA WPA2 TKIP AES.... her farklı parametre laptoptaki eski driverda bir bug nedeniyle hattın kopmasına neden oluyor olabilir.
    - eski modem aynı yerden 3 oda daha uzağa öterdi....olabilir. Aynı kanala mı park ettiniz kablosuz ağınızı. yoksa gidip en çok kablosuz ağın olduğu bir kanalı mı seçtiniz? ilk 5 sayfada balkonda çekmeyen arkadaş kanalı değiştirip derdine derman bulmuştu... o konuyu okudunuz mu denileni yaptınız mı?

    neyse iyi kötü konu bence misyonunu tamamladı ...

    yeri gelmişken kablosuzda sürekli RX CRC error artışı gören arkadaş. yine konu içinde sayfalarda var bunun nedeni hakkında yazdığım yazı.... diyelim alt katta da seninle aynı kanalda yayın yapan başka bir kablosuz ağ var şifreleriniz farklı ve ona bağlı olan da başka bir laptop var... dosya indiriyor. O laptopa X nolu kanaldan gidecek paketler sizin modeme de gidiyor. aslinda kanal ayni oldugu için modem işgüzarlık yapıp paketleri alıp decrypt edip işlemeye çalışıyor ama şifre farklı olduğu için CRC kontrol paketin hatalı olduğunu anlayıp açılmayan paketi drop ediyor.. kısaca normal. daha boş bir kanal bulursanız daha az CRC görürsünüz modem de daha az yorulur. mikrodalga fırından yayılan sinyaller bile CRC artırabilir bildiğim kadarıyla....

    kalın sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 28 Nisan 2012; 0:17:26 >




  • modemi yazın aldım aldığım günden beri gece gündüz açık kablosuz da kabloluda bir sorun yaşamadım yan odadan çekmiyor diyenlerde mutlaka yalıtım duvarlar ve evdeki manyetik cihaz fazlalığı gibi etkenler olabileceğini üdşüyorum , birşey kötüyse herkezde kötüdür 10 kişide iyi 5 kişide kötüyse kötü diyenler mutlaka biryerde bir sorun vardır ki kötüdür diye düşünüyorum , ben bu konuya bakıp bu modemi aldım bence çok faydalı bir konudur paylaşım yapan herkeze teşekkür ederim .
  • çok güzel bir konu açmışsınız teşekkürler almadan önce buraya bakmıştım hepsiburadanın olumlu yorumlarıda etkili oldu.Fakat aldıktan sonra ya benim laptopumdan yada modemden kaynaklı yerli yersiz sinyal düşmeleri hatta kopmalar oldu teknik desteğe 11 tane soru yazdım 1 satırlık cevap verdi :S firmware yaparsam düzelceğini söylediler fakat yanlıs yaparsam garanti kapsamı dısında kalacağı tehlikesinden bilenleriniz varsa danışmak isterim teknik desteğe yönelttiğim soru şöyle;
    (Donanım versionum V1 firmware versiyonum 1.0.0 Build 101022 Rel.57271)
    iyi günler ben modemime update yapmayı düşünüyorum fakat garanti dışı kalma gibi sorunlar olabileceği için iyice danışmak istedim.eğer yanlış güncelleme yaparsam arkadaki reset tuşuna basılı tutarak modemi güzeltebilirmiyim?
    siteniizde hem TD-W8961ND V1 hemde TD-W8961ND V2 var ben TD-W8961ND_V1_111125 mu kuracağım yoksa TD-W8961ND_V2_120319_TR mu eğer TD-W8961ND_V1_111125 kuracaksam bunu kurduktan sonra V2 mi kuracağım ? sadece son yazılımı yüklesem olurmu yoksa daha önce çıkanlarıda yüklemem lazım? lütfen tane tane cevaplayın 1 kez daha attım çok yetersiz bir cevap geldi yapamadım update teşekkürler.

    gördüğüm kadarıyla burada bu modemin kitabını yazmış arkadaşlar var yardımcı olursanız çok sevinirim.




  • modemin altında versiyon kaç yazıyorsa odur değişmez güncelleme konusu çok basit bir sorun yaşamazsınız ben kablosuz güncelleme yapmayın yazmasına rağmen kablosuz olarak güncelleme yaptım bir sıkıntı yok yeni yazılım ingilizce türkçe değil sizin modemin üzerindeki versiyon türkçe versiyonsa yüklemenize gerek yok bana göre , kopmalara gelirsek sng margin değeriniz 6 db altına düşerse net kopar sizinki 6-7-8 db arasında ise kopmalar yaşıyor olabilirsiniz , eğer sng margin değeriniz bu şekilde ise müşteri hizmetlerini arayıp hızınızı 1 kademe düşürtün yani 8 mb kullanıyorsanız 6 mb, 16 mb kullanıyorsanız 14 mb sınırlatırsanız sng margin değeriniz yükselir ve kopma yaşamazsınız .
  • anladım teşekkürler şimdi siteden ben hangisini indirip yükleyeceğim? firmware yapmam ne gibi faydalar sağlar bunlarıda cevaplayabilirseniz çok makbule geçer.
  • snr marjinmi :D ben onlardan hiç anlamıyorum malesef değerlerim bunlar
    SNR MARJIN: 25.5 14.1
    Hat zayıflaması:33.9 18.4
    Veri oranı:2048 799(8mbite kadar fakat devamını anlatcam şunları yazayım :D)
    Güç: 15.2 11.3
    CRC: 43 2

    santrale pek yakın değilim ve 8mbite kadar hikayesini anlatacak olursam normalde 8 mbite kadar alabiliyodum fakat interneti ne hikmetse 8mbite çıkarttırdığımda 1 dakikada 5 kez(mesela yani) internet kopuyodu tttneti arayıp konuştuğumda 1.7mbit 2mbit arasında bişeye çekiyolardı geri bu sefer kesilme düzeliyodu bundanda konu açmışken kablosal bi sorun olabilirmi?teknik servisi getirtsem kabloları değiştirtsem düzelirmi? hem 2 mbit kullanıyorum hemde wirelesse uzağım aşırı derece sorun oluyo.
    onceki mesajımıda unutmayın lüften :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: janerbaba

    snr marjinmi :D ben onlardan hiç anlamıyorum malesef değerlerim bunlar
    SNR MARJIN: 25.5 14.1
    Hat zayıflaması:33.9 18.4
    Veri oranı:2048 799(8mbite kadar fakat devamını anlatcam şunları yazayım :D)
    Güç: 15.2 11.3
    CRC: 43 2

    santrale pek yakın değilim ve 8mbite kadar hikayesini anlatacak olursam normalde 8 mbite kadar alabiliyodum fakat interneti ne hikmetse 8mbite çıkarttırdığımda 1 dakikada 5 kez(mesela yani) internet kopuyodu tttneti arayıp konuştuğumda 1.7mbit 2mbit arasında bişeye çekiyolardı geri bu sefer kesilme düzeliyodu bundanda konu açmışken kablosal bi sorun olabilirmi?teknik servisi getirtsem kabloları değiştirtsem düzelirmi? hem 2 mbit kullanıyorum hemde wirelesse uzağım aşırı derece sorun oluyo.
    onceki mesajımıda unutmayın lüften :D

    Sizin hattı 2 ye sınırlamışlar kırmızı işaretlediğim yer önemlidir, orası 6 ya düşerse net kopar, her 2 mb net artışı 6db sng margin düşmesi demektir bu hesaba göre hattınızın kaç mb kadar kaldırabileceğini hesaplayabilirsiniz,

    şöyle hesaplayalım şuan 2 mb alıyorsunuz 8 mb çıkartsanız 6 mb yükselme demektir 3x6=18 db yapar şuanki sng margin değeri 25 olduğuna göre 25-18= 7 db yapar buda sınıra yakın demektir kablonuzu yenileyip üzerine basılan yerdeyse yukarı kaldırıp eletrik kablolarından uzak yerden geçirirseniz en az 3-4 db yükselecektir 7+3=10 db olur bu da sorunsuz 8 mb internet kullanabilirsiniz anlamına gelir .


    snr marjinmi :D ben onlardan hiç anlamıyorum malesef değerlerim bunlar
    SNR MARJIN: 25.5 14.1
    Hat zayıflaması:33.9 18.4
    Veri oranı:2048 799(8mbite kadar fakat devamını anlatcam şunları yazayım :D)
    Güç: 15.2 11.3
    CRC: 43 2




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nesbar

    quote:

    Orijinalden alıntı: janerbaba

    snr marjinmi :D ben onlardan hiç anlamıyorum malesef değerlerim bunlar
    SNR MARJIN: 25.5 14.1
    Hat zayıflaması:33.9 18.4
    Veri oranı:2048 799(8mbite kadar fakat devamını anlatcam şunları yazayım :D)
    Güç: 15.2 11.3
    CRC: 43 2

    santrale pek yakın değilim ve 8mbite kadar hikayesini anlatacak olursam normalde 8 mbite kadar alabiliyodum fakat interneti ne hikmetse 8mbite çıkarttırdığımda 1 dakikada 5 kez(mesela yani) internet kopuyodu tttneti arayıp konuştuğumda 1.7mbit 2mbit arasında bişeye çekiyolardı geri bu sefer kesilme düzeliyodu bundanda konu açmışken kablosal bi sorun olabilirmi?teknik servisi getirtsem kabloları değiştirtsem düzelirmi? hem 2 mbit kullanıyorum hemde wirelesse uzağım aşırı derece sorun oluyo.
    onceki mesajımıda unutmayın lüften :D

    Sizin hattı 2 ye sınırlamışlar kırmızı işaretlediğim yer önemlidir, orası 6 ya düşerse net kopar, her 2 mb net artışı 6db sng margin düşmesi demektir bu hesaba göre hattınızın kaç mb kadar kaldırabileceğini hesaplayabilirsiniz,

    şöyle hesaplayalım şuan 2 mb alıyorsunuz 8 mb çıkartsanız 6 mb yükselme demektir 3x6=18 db yapar şuanki sng margin değeri 25 olduğuna göre 25-18= 7 db yapar buda sınıra yakın demektir kablonuzu yenileyip üzerine basılan yerdeyse yukarı kaldırıp eletrik kablolarından uzak yerden geçirirseniz en az 3-4 db yükselecektir 7+3=10 db olur bu da sorunsuz 8 mb internet kullanabilirsiniz anlamına gelir .


    snr marjinmi :D ben onlardan hiç anlamıyorum malesef değerlerim bunlar
    SNR MARJIN: 25.5 14.1
    Hat zayıflaması:33.9 18.4
    Veri oranı:2048 799(8mbite kadar fakat devamını anlatcam şunları yazayım :D)
    Güç: 15.2 11.3
    CRC: 43 2

    tesekkur ettim tekrar bi önceki mesajımdaki firmware mevzusunuda açıklığa kavuşturabilirseniz sevinirim.




  • modemin altına bakın ver1 veya ver2 yazar ona göre buradan Firmware yazanı indirp günceleyebilirsiniz

    http://www.tplink.com/tr/products/details/?categoryid=219&model=TD-W8961ND#down
  • piyasadaki satılanların hepsi eski kasa neden?
    modem ara yüzüne giriş yapama sorunu var mı bu modelde?
  • Ben bunu apartmandaki alt komsu ile paylaşmak için alıcaktım.Aldım ama pişmanım eskisi kadar çekmio bile eskiden 1 çubuk cekiodu Şimdi görmüyor bile .Valla arkadaşlar bence gidipde bu modeli almayın çekim gücü çok kötü bi model 1 kat alta 1 çubuk zar zor çekiyor.Çekiyor ama bi gözüküyor bi gözümüyo kendi antenleri ile değil harici olarak aldığım Tp-Link TL-ANT2408C 8 Dbi Omni Directional Anten bunun da zati bi faydası yok boşuna almayın para veripde alıcaksanız da alfa 9 dbi modelleri var onlardan alın derim.
    Ürünü aldım ama pişmanım geride almadılar ürünü elimde kaldı eski zyxel p-660w-Tx model modem var tp linke bin çeker şuan yine onu kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    ayrıca şunu ekliyeyim wifi çekim gücüne önem veren arkadaşlar bu model yerine
    tek antenli olan 8951 modelini alırlarsa daha mutlu olurlar.

    malum 2 anten çıkış gücünün 2 ye bölünmesi demek.

    ayrıca nesbar arkadaşım doğru söylüyor piyasadaki en pahalı modemden
    en ucuz modeme çıkış güçleri hemen hemen aynı. yani hepsi nerdeyse aynı
    çeker.

    tavsiye için teşekkürler.
    8961 düşünüyordum ben.300mbps yada 150 olmasının benim için bi farkı yok.
    8951 anteni 5dbi hemde .
    peki bende şuan pikatel 101 var.onunla 16mbps yi tam alabiliyorum.airties 6372 ilede alabiliyordum.
    bu tp linklerdede sorunsuz alabilirmiyim.(8901g ile 16mbiti alamıyodum mesela. baya eskiydi ama o modem :))




  • Arkadaşlar bana da bi yardımcı olun lütfen bende de TP-Link TD854W modeli var. Kablosuz olarak 2 bilgisayar kablolu olarak 2 bilgisayar kullanıyor. Yalnız şifremin paylaşıldığını düşünüyorum eskiden torrentle bi dosyayı 854kb/sn ile çektiğim olurdu. Şimdi resmen can çekişiyor. Ağımda kimler var nereden görebilirim ve sadece istediğim kişilerin netimi kullanmasını nasıl sağlayabilirim. Size modem arayüzünün SS'ini yolluyorum lütfen yardımcı olun.

     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem




  • Komşudan kablo ile gelen bir internet var.
    Ben bunu masa üstümde kablo ile notebook cep telefonu için kablosuz yapmak istiyorum.
    Elimde TP-LINK TD-W8961ND modemim var. bu modemi access pointe cevirmek yada başka bir ayar ile bunu yapmam mümkün mü ?

    nAsıl yapılacağına dair yardım lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.