Şimdi Ara

trafaze motoru 220 ile çalıştırma..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşların ev garaj kapısını otomatik yaptım motor direk kramiyer dişli ile kapıyı çekiyor motor baglantısı 0.75 kw motor faz direk nötür direk kalan bir ucada kondansitörden faz verdim ilk kalkış esnasında yardımcı olması için 1 kondansitör daha bagladım bu sonradan bagladım yaklaşık 3 saniye devrede kalıyor motor kalkış esnasnda devreye giriyor yani kalkıştan sonra hemen çıkıyor bunu zaman rölesi ile sagladım motor üçgen baglantılı normalde motor çok az yardımladınmı kapıyı çok rahat hareket ettirebiliyor ama yardımlamadınmı motor kalkışı yapamıyor ama boşta iken hiç bir sorun yok yani kapı çekerken problem benim sorum sürekli devrede kalan kondan sitör: 9 mf 400 v kalkış esnasındada artı ilave olarak 5 mf devreye giriyor benim kondansitörleri bügültmemmi gerekiyor küçültmemmi..



  • Sayın kenzz.
    380 v. motoru 220 v. çalıştırmak için elinizdeki motorda olduğu gibi üçgen bağlanır ve kondansatör bağlanarak çalıştırılır.
    Yalnız şunu untmamak gerekir, 380 v. motor 220 de çalıştırılırken normal gücünün yarı kapasitesinde çalışır. Bu da üzerinde yük olmayan, yani aspiratör, vantilatör gibi sistemlerde kullanılır. Kondansatörü değiştirmek pek çare değil. İmkanınız varsa monofaze motorla değiştirin.
  • daha düşük motordan et kıyma makinası yaptım hiç sorunsuz çalışıyor buda bazen çalışıyor ama bazen gücü yetmez gibi oluyor kondansitörler biraz eski yeni alsam diyorum ama fartı küçük olasımı daha iyi büyük olmasımı.
  • malesef 220 v motor yok elimdeki ile halletmeye çalışmam lagzım birde 220v girip 380v veren köprü diyot benzeri şeyler varmış ben duymadım ama biligisi olan varmı.
  • 35 mf kondansitörle sorun çözülmüştür..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.