Şimdi Ara

Trafik cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler şimdi ben 16 yaşıma mayıs ta gircem ve a1 ehliyetine gircem ve a1 ehliyeti 125 cc ye kadar olan motorları kullanabiliyomuş
    peki şimdi ben mondial 125 mh drift almak istiyorum ama 135 cc
    trafik polisi ceza yazarmı ?



  • Yazmakla kalmaz motoru bağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cc önemli değil. Yeni ehliyet yasasında a1 11 kw'yi geçmeyen her motorsikleti kullanabilir. Mh drift 9.5 kw rahatlıkla kullanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sourcee_

    Yeni ehliyet yasasında a1 11 kw'yi geçmeyen her motorsikleti kullanabilir.

    Bu ifade yanlış. Herkes sürekli olarak yanlış biliyor, yanlış bilgilendiriliyor.

    Birincisi, "yeni ehliyet yasası" diye bir şey yok. Zaten eskiden de bir "ehliyet yasası" yoktu. Ortada bir "Karayolları Trafik Yasası" ve o yasa uyarınca hazırlanmış bir "Karayolları Trafik Yönetmeliği" var. Bu yönetmelikte birtakım değişiklikler yapıldı ve bu değişiklikler bu yıl başında yürürlüğe girdi. "Yeni" denen, "ehliyet" denen, "yasası" denen şey, bu değişiklik yapılmış yönetmeliktir. Hiç şüphesiz, şimdi birileri çıkıp "ne olmuş yani, biz birbirimizle öyle de böyle de anlaşıyoruz" diyecektir. Olabilir. İnsanlar birbirleri ile konuşarak anlaşır, konuşmanın birinci kuralı aynı dili, doğru şekilde kullanmaktır.

    İkincisi, yönetmelik uyarınca A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. Demek ki, motor gücü 11 kilovatı geçemeyeceği gibi, motor hacmi de 125 santimetreküpü geçemeyecek. Bu da yetmiyor, motosikletin ağırlığı da göz önünde bulundurulacaktır.

    A1 sınıfı sürücü belgesi almak için 16 yaşına girmek yetmez, 16 yaşını bitirmiş olmak da gereklidir.

    Aradan epey zaman geçmiş, ama ilk soruyu soran delikanlı eğer henüz başlamadıysahttp://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=karayollar%C4%B1%20trafik adresinden ulaşabileceği Karayolları Trafik Yönetmeliği'ni okumaya başlamasını tavsiye ediyorum. Bilmek isteyeceği değil, herkesin bilmesi gereken her şey burada bulunmaktadır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.