Şimdi Ara

Trafik cezası 47/1-A, 60/1-C maddeleri itiraz hakkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ceza sabit, yaya geçidini işgalden ceza yemişsiniz, bunun 2 dakikası, 20 dakikası olmaz. İlgili maddelerde süre belirtilmediğine göre cezayı süre ile ilişkilendiremezsiniz. Mahkemeye itiraz ederseniz, yaya geçidini işgal etmediğinize dair karşı deliller sunmanız gerekir. Öyle bir şey olmayacağına göre boşuna mahkeme ile uğraşmayın, mahkeme cezayı iptal etmez.


    Öte yandan size ceza kesilip diğerlerine kesilmemesi sizin cezayı iptal nedeni olamaz çünkü suçunuz sabit, siz o cürmü işlemişsiniz, bunun da cezası verilmiş. Mahkemeye bu iddiayla giderseniz mahkeme davayı görmeyi reddeder.


    Ben suç işledim ceza verildi, başkaları da aynı suçu işledi onlara ceza verilmedi, öyleyse benim cezamı da iptal edin diye bir mantık son derece hatalı bir mantıktır. Doğrusu, aynı suçu işleyen diğerlerine de ceza kesilmesidir. Verilmemişse, cezayı vermesi gereken memurun kusuru vardır. İlgili memurları amirlerine şikayet edersiniz ya da kusur değil, yetkiyi kötüye kullanma olduğunu düşünüyorsanız savcılığa ilgili memurlar hakkında suç duyurusunda bulunursunuz.


    Yani sizin muhatabınız mahkeme değil, bulunduğunuz ilin emniyet müdürlüğü (Cimer de olabilir) ya da savcılıktır.


    Cezanın haksızlığı iddianıza katılmam mümkün değil ama trafik polislerinin görevlerini hakkaniyetle ve layıkıyla yapmadıkları tespitinize de sonuna kadar katılıyorum. Trafik polisleri kestikleri cezalarla değil, kesmeleri gerekip kesmedikleri cezalarla ayrımcılık yapıyorlar ve hem de bunu sürekli yapıyorlar.


    Bunun üzerine yanlış bir motivasyonla da olsa gittiğiniz için sizi tebrik ederim.





  • Konu 2-3 dk ekmek almaya gittim diye başlamış cevaplar gelince başkasıda ceza yesine gelmiş  Bu hep olur bizim insanımızda şaşmaz. Yediğiniz cezayı kendinize yediremeyip oda yesin buda yesine dönmüş konu. Başka yere çekmeye gerek yok. Hatanız belli gereken yapılmış.  

  • Paetzold kullanıcısına yanıt
    Basiniza gelsin bu baslikta beklerim sizi de , 2dk içinde ceza yiyeceksiniz , ayni yerde başka araçlar gelecek hiç bişi yapmayacaklar, cezaysa ceza sorun yok , eşit muamele edecekse etsin , görev ihmal varsa en azindan incelesinler bu değnekci diyebileceğim polislere de cezasini versinler başka bişi istemiyorum zaten. Bugün de ayni yerde dünkü konunun aynisiyla karsilastim , 2 saat içinde dönüş yapmadilar boş boş gittiler , yanlarina gittim tersledim ayni zamanda telefon acik 155 emniyet ihbara bağlı şekilde anca o zaman benle gelip baktilar. Dedim buradan zaten geçiyorsunuz, aha bu kamera , gözünüz kör desem değil, beni görüyorsunuz ,yürüdüğünüzde önünüzü görebiliyorsunuz , araçla geçtiğiniz önünüzdeki yediemine 50m mesafede hatali park eden yaya geçidinde bekleyen araçlara neden bişi yapmiyorsunuz da ben ceza yiyorum diye belirttim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yazan polisi tebrik ederim, işini yapmış. 50 m ilerde park yeri varken ekmek alacağım diye fırının tam önünde 4lüleri yakıp sağ şeridi kapatan malların bolca olduğu kahramanmaraş’a da nasip eder allah inşallah böyle polisleri…

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt

    adamın derdi o değil.adam ceza yiyor fakat diğer kişilere ceza yazılmıyor.

  • balıkçılar oltayla balığa çıktığı zaman sudaki bütün balıkları avlaya biliyorlar mı hayır. sadece oltaya yakalananlar kovaya giriyor. Peki yakalanan balıklar suda daha bir sürü balık var diye sesleniyorlar ama balıkçı bunu duyabiliyor mu hayır.

  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

    Amerikada en cok sasirdigim seylerden biri bu oldu. tek gidis tek gelis yolda bile rahatca yapiyorlar bunu. Belki kucuk bir sehir olmasindan kaynakli rahatlar bilemiyorum.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    demek ki orası da bozuluyor yavaştan. bizim türkler yoğun mu o şehirde acaba  

    ben 20 küsür sene evvel oradayken yoktu böyle şeyler...cadde üstünde metreli park yerlerinde arabanın tamponunun iz düşümü çizgi dışına taşmış diye ceza yazıldığını bilirim ben. hatta bir pazar günü üniv park yeri bomboşken bir türk arkadaş çizginin üzerine park etti diye ceza yemişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 1 Nisan 2024; 10:27:20 >
  • eren.cmp E kullanıcısına yanıt

    Başkalarının hatası onu ilgilendirmez. Gerekli görüyorsa ilgili yerlere şikayette bulunsun. Bireysel olarak memura gidip "onalarda yapıyor yaz ceza!" demek, etki değil tepki yaratır.


    Memurla inatlaşmak ve sürekli olay yerine gidip durumu gözlemlemek ve kafaya takmak yerine; yaya geçidine(yada kaldırım vs.) "kısa süreli bahanesi olsa dahi" park etmemek tüm bu kafaya takışı yok ederdi.



    Biz millet olarak gerçekten miskiniz. 50-100mt ileri pak etmek yerine "illaki!" dükkanın/bankanın tam önüne 2. sıra oluşacak şekilde park edip trafiği berbat etmeyi çok severiz. Ben özellikle banka önlerinde çok rastlıyorum, tafik oralarda sıkışıyor sorun oluyor, yol rahatlayınca bakıyorsun 50mt. ileride bir sürü müsait yer var, keşke eskisi gibi memur ortalarda olsada cezaları yapıştırsa.


    Yaya öncelikli geçitler var, adam yaya geçidine yaklaşırken yavaşlamak yerine aksine geçitten geçenin üzerine daha hızlı sürüyor! Beğenmediğimiz Makedonya da "yaya geçidi olmasa bile" yolun kenarında durup nereye gideceğim diye bakınanan adam için acaba karşıya mı geçecek bu kişi? diye yavaşlayıp önünde duruyor. Biz yaya geçidinden geçmek için, araba bizi ezip geçmesin diye fırsat kolluyoruz?



    Geçmiş yıllarda 1 kere kırmıızı ışık cezası gelmişti, bir daha da çok dikkat ettim. Ama o ışığın olduğu yere gidip kırmızıda geçenleri takipte kalıp memuru/sistemi "niye niye?" diye sıkıştırma gereği duymadım. Bir kerede otobüs durağına yakın paketmişim, mesafe bana göre doğru ama kurala göre yanlış olsa gerek ki, cezayı yemişiz, gidipte orayı hergün arşınlayıp "buda yakın paretmiş, duda buda" ona da yazın bunada yazın, gibi bir hareketim olmadı. Onun yerine daha dikkatli olmayı tercih ettim.



    Neyse. Bence iyi olmuş, herşey ders niteliğindedir. Başkalarını kollamak yerine, kendi hatana bakıp daha dikkatli olmayı seçmek kafa sağlığı açısından daha doğru olandır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 1 Nisan 2024; 10:28:8 >




  • eren.cmp E kullanıcısına yanıt

    Kime ceza yazılıp kime yazılmadığını nasıl takip ediyoruz?

    Ekip geçer, cezayı yazar gider ruhun bile duymaz.

    İhbar konusuna gelince her ihbara koşsalar başları döner yetişemezler.


    Bu iş nasip işi ben bir hafta bırakırım polise denk gelmez, sen ekmek almaya inersin denk gelir ceza yazarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik polisiyim itirazınızın hiçbir mazereti yoktur ekibin elinde de fotoğraf vardır ayrıca boşa uğraşırsınız.

  • AlperInTheHouse A kullanıcısına yanıt

    "Trafik polislerinin keyfi davranışı kıskançlığı"  valla daha neler duyacağız bu meslek hayatımızda türlü türlü saçmalık üreten kişileri sürekli duyuyorum da bunu ilk defa duydum  1 gün içinde herhalde ortalama 150-200 kişi ile muhattap oluyorum ve sayısız ihbar geliyor hatta şöyle diyeyim ihbarlardan kafayı kaldırıp yemeği zor yediğimiz zamanlar çoktur ve çoğu sürücü kural diye çoğu şeyden haberdardır ayrıca sende üslup yanlış saldırgan tavır var sen yasak yere park etmişsin sonra diyorsun ki 7/24 orada denetim olsun herkese ceza yazılsın böyle bir şey mümkün mü ? O zaman bütün sokak mahalle caddelere polis yerleştirilsin sabahtan akşama kadar ceza yazılsın. İhbar gelir kontrole gideriz eğer varsa bir problem gerekli cezai işlem uygulanır tekrar varsa tekrar gidilir gene yazılır bu iş böyledir size de öyle denk gelmiş olma ihtimali yüksek. Ayrıca lütfen mahkeye de aynı böyle itiraz da bulun bakalım hakim vs. ne diyecek merak ediyorum.





  • steel0 S kullanıcısına yanıt
    Dikkatli okumamissiniz sanirim , ayni yerde farkli araçlar park ederken bir aksiyon almiyor, bendeki ceza için bişi demiyorum ödedim de zaten , ceza ise cezadir. 7/24 kontrol edemezler bunun da farkindayim , ayni yerde 3 saat içinde en az 5 farkli araç park etti orada , ayni yerden geçen 5 tane çekici durmadi bile görmesine rağmen , kavşakta bir yaya geçidi , eleştirdiğim nokta burasi. Ha ayni gün sayisiz kez ikazda bulundum 155 i arayip, 3 saat in içinde ceza yazmadiklarini görünce yedi enindeki yerlerine bizzat gittim de bacak bacak üstüne yatan meslektaşlariniz yerinden kalkip benle geldiler anca öyle ceza yazdilar ya da yazar gibi yaptilar.
    Basima da ilk defa gelen bişi değil , geçen sene evimin önünde arabami çektiler pazar sabah 8 de , 3 ay izledim ihbarda bulundum her pazar sabah 8-10 arasi hiç birinde de gelmediler yasak park edenler olmasina rağmen.
    Değnekçi diyoruz siz arkadaşlarinizi savunuyorsunuz :) ha işini düzgün yapan varsa bişi demem , kendi semtimde çok çektim bunlardan lüks aracimi da cikarmiyorum artik eşimin aracini kullaniyorum 1 kere bile çevirmediler 2 ay oldu :) kullandigim güzergahlar ,gittiğim yerler ayni.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • AlperInTheHouse A kullanıcısına yanıt

    "üks aracimi da cikarmiyorum artik eşimin aracini kullaniyorum 1 kere bile çevirmediler 2 ay oldu" cevap benim için yeterli çok zorlamaya gerek yok sizi tanımak için. Sulh ceza hakimliğinden itiraz edebilirsiniz hukuk yolu herkese açık.


    Ben araçları seven birisiyim yıllardır bu foruma üyeyim mesleğimiz hakkında atıp tutan çok insan var sosyal medyalar vs. ama kıskançlık vs. diyeni de ilk defa görüyorum o sebeple bu lafınıza istinaden size cevap verdim.


    Memurla inatlaşmak size bir şey kazandırmaz , trafik polislerinin yeri bile sabit değildir hiçbir zaman bir gün şehrin bir ucunda görev yapar bir gün diğer ucunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steel0 -- 29 Nisan 2024; 16:59:0 >
  • steel0 S kullanıcısına yanıt
    Burada dikkat ederseniz trafik polislerine böyle diyorum , ailem de polis çok , dede , dayi filan…
    Peki söyleyin öyleyse ayni yerden geçen trafik polisi bana ceza yazarken diğerlerini görmemiş olamaz değil mi? 3 saat süreden bahsediyorum ve orayi tam karsidan 20m mesafeden gören bir kafede oturuyorum , diğer araçlara ceza yazmayip bana ayni sn inde ceza yazmalarina istinaden böyle dediğimi belirteyim.
    İnatlaşmak da değil işlerini yapsinlar yeter , ben de memur aileden gelmekteyim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.