Şimdi Ara

Trafik Cezası Bilgi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bana ait olan aracımı x kişiye kiralamıştım. Daha sonra kiracıyı değiştirdim. Bu süreçlerde araç her zaman benim üzerimdeydi. Plaka sabit kalmak şartıyal aracımı değiştirdim birkaç kez. Fakat noterde satışlarda olsun hiç biryerde borç çıkmadı.

    Ancak geçen gün bankadan plakadan trafik cezası sorgulattım. Eski kiracının adına benim aracın plakasına ceza kesilmiş. Ceza sahibi eski kiracı görülüyor. Bu ceza ben,m plakamda olduğu için bana sorun yaratır mı? İlerleyen günlerde önüme çıkar mı? Adamla aramda iyi değil aramak istemiyorum. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.



  • Kiralama işini yasal çerçeveler içerisinde yapıyorsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ancak kaçak olarak yapıyorsanız parayı kiracıdan tahsil etmeniz pek mümkün görünmüyor. Araç üzerinde kalır ceza.
  • ceza plakaya kesildiyse araç sahibide siz olduğnu söylüyorsunuz kiraladığınız kişiden ceza tutarını alamazsanız siz ödemek zorunda kalcaksınız fakat ceza aracı kullanan kişinin ehliyetine yazıldıysa kendisi öder. araç sahibini ilgilendirmez

    (şirket aracımda da o şekilde ceza plakaya kesildiğinde ceza tutarını maaşımdan direk kesiyorlar fakat ceza ehliyetime kesildiği zaman fakat araç plaka bilgileride giriliyor ama o an çevirmede polis ceza makbuzuna yazdığı için araç sahibini ilgilendirmiyor.)
  • Öncelikle teşekkür ederim. TC kimlik numaramı araştırdığımda borç görünmüyor ama plakada sorguladığımda kiracının adı soyadı çıkıyor ve borç görünüyor. Birkac kez arabayı değiştirdim borç hiç birinde karşıma çıkmadı. Sanırım kiracının üzerine kesilmiş. Eğer ucu bana dokunmayacaksa ödemesem daha iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.