Şimdi Ara

Trafik cezası hakkında (Radar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
8.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreQueency

    quote:

    Orijinalden alıntı: rubinstein

    öncelikle geçmiş olsun. mantık olarak baktığımızda tabi ki haklısınız. ancak geçtiğiniz yoldaki hız sınırıyla ilgili yaptığınız yorumların hepsi doğru olsa dahi radara yakalandığınız yoldaki tabela önemlidir. radar çıktısı ve mahkeme olayında doğru olan herşey yazılmış ancak ben size yanlış bilgi verilen birşeyi düzeltmek istiyorum.

    mevcut yasalara göre aracınızda taşıdığınız hastanın hayati riski dahi olsa bu size aracınızı hız limitleri üstünde kullanma hakkı vermez. ben de genelinden pek hoşlanmasam da ordaki memur da görevinin gereğini yapmakta. tabi ki tolerans gösterebilir özel durumunuzdan dolayı ama sadece mahkemede radar cezasından kurtulmanız için gerekçe olamayacağını anlatmak için söylüyorum. ayrıca mahkemeye gerekçe olarak sunduğunuz "hasta taşıma" olayı hususi otomobillerle değil, ambulanslarla yapılmalıdır. biliyorum ki haklı gerekçeleriniz vardır ama en azından mahkemenin size diyeceği bu.

    yani sağlık gerekçeleriyle değil de ancak deneyimleyen kişilerin de söylediği gibi radar çıktısının olmaması halinde yırtabilirsiniz cezadan.

    Radar çıktısının olup olmadığını nasıl anlayacağım ceza faturası harıcınde başka bir belge vermediler elime ? Yahu anlamıyorum bu devletin işine bana ceza kesilen yolda trafik denen bir unsur bile yokken hız limitini sırf kıllık olsun diye 50 yapan valiye sadece devlet ve şehir kasasına gelir elde etmesi için koyduğuğ %100 açık.
    Ben öğrenci adamım arabama 10 liradan fazla benzin alamayan kişi bir ayda 2.cezayı nasıl ödesin adaletmi bu.
    Bu işler kendi yorumumca artık trafikte kazaları veya tehlike unsuru içerecek hareketleri ortadan kaldırmak amaçlı cezalandırmalar değil keyfi trafik polislerinin günlük ceza kotalarını doldurmak için milletin canını yakan ücretlendirmeden başka bişey değil..

    radar çıktısının olup olmadığını dava açmadan anlayamıyorsunuz malesef.




  • bi kere polisle geçtin geçmedin tartışması yaşandığında radar arabası gelip nasıl radara girdiğimizi göstermişti.
    o kayıtları silmiyorlarsa alamaz mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimalle sanayi yolunda yakalandınız. Günlük ceza yazma limitlerini dolduramayan polislerin avlandıkları bölgedir orası. Dediğiniz gibi yol boyunca herhangi bir tabela yok ya da dikkat çekmeyen bir yerde. Aynı yerde ben de 74 km ile radara girip 319 tl ceza yemiştim. Bana da aynı şekilde telsizle anonsu dinletmişlerdi. Peki ben bu hızı görmeden cezayı imzalamama şansım yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memocan2468

    Büyük ihtimalle sanayi yolunda yakalandınız. Günlük ceza yazma limitlerini dolduramayan polislerin avlandıkları bölgedir orası. Dediğiniz gibi yol boyunca herhangi bir tabela yok ya da dikkat çekmeyen bir yerde. Aynı yerde ben de 74 km ile radara girip 319 tl ceza yemiştim. Bana da aynı şekilde telsizle anonsu dinletmişlerdi. Peki ben bu hızı görmeden cezayı imzalamama şansım yok mu?

    Aynen orda kaç kişi ceza yediyse hız limiti ya 72 ya 74 . 75 76 80 100 değil özellikle 72 74 km hız gösteriyolar.
    Ayrıca avukata sordum mecbur ödeyeceksin dava açsan dava 3 5 ay sürecek ve kaybedeceksin bütün masrafları sen ödemen gerekiyor dedi.
    Ve kanunda sözde değişmiş itiraz ederken dosya parası cartı curtu 200 300 tl verip dava açıyormussun eğer kazanırsan o parayı sana geri veriyolarmıs...
    Ayrıca benım yakalandıgım radar tamamıyle insiyatife kalınarak kesilmiş bir ceza . Resmen adamlar günlük kotasını doldurmak için kestiler.
    Ne bir fotograf var ne ordan o hızla geçtiğime dair bişey.Polise sordum konuşmadılar bile faturayı yazıp imzalattılar allah belalarını versin başka bişey demiyorum.
    Forumda eskişehirli arkadaşlar varsa genelde saat 20:00 24:00 arası alpu kavşagı sonrası yunuskente gıderken honda plazanın önüne full radar atıyorlar ve sınır 50 km miş.
    Mümkünse o saattlerde ordan geçerken arabalarını istop ettirip radar aracına 60km hızla koşarak yanına gitsinler bendende selam söylesinler.
    Ki valide dahil hergün sülaleleriyle ilgili enteresan küfürler etmekteyim..


    Yasal tefeci devlet baba ...




  • @FreQueency, bu konuyu konuşurken öğrenci olduğun ve buna bağlı ekonomik durumunu bahis konusu olarak geçirmemelisin derim. Sorunu değerlendirirken masaya bunu getirirsen öğrenci olmayan ve bu cezanın dokunmayacağı kişileri konu dışında bırakmış oluyorsun ki bu doğrudan uygulamada ayrımcılığa davettir. Aynı şekilde daha önce aynı noktada aynı ay içerisinde ceza yemiş olman da böyle bir konunun değerlendirilmesinde bir önem arzetmemeli; o durumda sen, ilkinde olduğu gibi bir kez bu durumla karşılaştığında tepki göstermiyorsun, göstermiyoruza girer ve bu da polislerin araç seçmesine, kota doldurmasına hem davetiye çıkaran hem de benzeyen sağlıksız bir tavır olur.

    Orada hız sınırı 50km ise üstünde geçenlere ceza yazılmalıdır. Bu istisnasız olmalıdır. Hatta radar ve polis de devreye girmeden ceza işlemi otomatiğe bağlanmalıdır. Sorunu netleştirmek için bu şekilde yazıyorum; sorun hız limitinin akıl dışı olması mı, polisin belli bir hesaba dayanarak kimine ceza kesmesi, kimine kesmemesi mi? Farketmeli ki, sorun ne olursa olsun çözülene kadar biz şöför olarak kurallara uymak zorundayız.

    Hastam vardı kısmına giremiyorum, çünkü yanıltma amacıyla bu gerekçeyi kullanan onca kişiyle sürekli karşılaştıklarını da aklınızdan çıkarmayın. Yine aynı şekilde, eğer polisin hastanızı götürürken yaptığı, yapabildiği uygulamalardan memnun değilseniz, hız limit değerinde olduğu gibi uygulamaları ortaya çıkaran yasalardan şikayetçi olmalı ve yasaların değişmesi için talepte bulunmalısınız. O yasalara bağlı olarak uygulama yapan ve uygulamada aksaklıklar üreten kişilerden şikayetçi olmak, "Ben bu sorunlu sistemde yasalardan şikayetçi olmadan yaşayacağım, sorun yaşadığım sürece de yine bu sorunu üreten sistemin araçlarıyla sistemin kendisinden hesap soracağım"a girer.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

    bi kere polisle geçtin geçmedin tartışması yaşandığında radar arabası gelip nasıl radara girdiğimizi göstermişti.
    o kayıtları silmiyorlarsa alamaz mı ?

    vatandaş olarak sizin o kayıtlara ulaşma şansınız yok. mahkeme yoluyla resmi yazıyla istencek mahkeme karar verecek.
  • kota denilen şeyi duyuyorum ama böle saçma şey olmaz diyorum. nedeni ise bildiğim kadarı ile polis yaptığı her işlemi görsel kayıt altına alıyor yani delile dayandırıyor. hal böyleyken hangi polis kota doldurcam diye kanunsuz ceza yazar ki, kaldıki devlet kendini korumak için memurunun yaptığı hatadan kaynaklı tazminat davalarını memuruna rücu ettirirken boşverin polisi hiç bir memur böyle bir riske girmez. insiyatif diyenler var ama arkadaşlar kamera kayıttayken kimse size insiyatif göstermez burada memura anlayışlı olmaznız gerekir zira kendine çalışmıyor devletin koyduğu kanunları uyguluyor parasıda devlete gidiyor.
  • Arkadaşlar radardan ceza yedim. 130 ile geçtiğim iddia edildi. 80 ile geçtiğime eminim. Görüntü var dediler, dilekçe ile görüntüyü izlemek istediğimi söyledim. Teknik bir arıza nedeniyle video gönderilememiştir diye cevap geldi. Ne yapmalıyım?
  • cowcow kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun...Onlar haksız,vatandaş haklı iken daima teknik bir arıza olur nedense...
  • Şimdi mahkemeye başvurayım diyorum. Başlığı okuyunca farkettim. Uşak'ta İzmir plakalı aracımla ceza yedim. İtiraz etmem diye yazdılar cezayı. Görüntü izlemek istediğimi söyleyince önce tırstılar sonra geri vites yapamadılar. Şimdi teknik arıza oldu diyorlar. Sağlam bir dilekçe örneği ile paramı geri alabilirim biye düşünüyorum.
  • cowcow kullanıcısına yanıt
    Mücadele etmekte yarar var...Kolay gelsin...
  • ülkede radar sistemi tamamen tuzak kurup ceza yazmak üzerine kurulu, yapacak hiçbir şey yok, her millet hakettiği şekilde yönetilir, daha çok yolunacaz
  • örneğin 100 kişiye ceza gönderiliyor, kaç kişi sizin gibi itiraz etmekle uğraşır. emniyet teşkilatında çok düzgün arkadaşlar da görev yapmakta, maalesef çürük yumurtalar da var.. haberlerde vardı, memur normal ceza yazıyor, bakıyor ki yazdığı cezalar sistemde yok. şikayetçi oluyor, bir müdür dört memur adliyeye sevk ediliyor katakulli yapmaktan..
    hakkımızı aramakta fayda var.
  • Polislerle münakaşaya girmeyin, küfürleşmeyin de...Aklınızda olsun.Cezaya itiraz edebilirsiniz, kanıtlayamazlarsa ceza düşer fakat ceza belgesini imzalamışsınızdır, bu sebeple kabul etmiş oluyorsunuz cezanızı.Bir şey elde etmeniz pek mümkün değil.Polisi Bimer'e şikayet edebilirsiniz elinizdeki belgelerle ve şahidinizle.Somut bir şey çıkmasa da bir daha size yaptığınız başkasına yapamayacaktır.Bimer'e şikayet ettiğinizde savcılıkta ifadenizi alırlar sadece gerisini hallederler.Daha önce bu yola başvurdum ve sonuç aldım.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 2 Ocak 2014; 16:29:48 >
  • gece 23:13 de EDS sistemi tarafından radara girdim.cezamı ödedim.cocugum çok hastaydı bu yüzden girdim radara.bütün belgelerini sunabilirim. sizce bundan bir sonuç çıkarmı? bir örnek olay okuyamadım burada
  • Bu tarz olaylarda radar fotonuzu alıyorsa itiraz etseniz bile sonuç alamazsınız. Fakat foto yok ise kazanma ihtimaliniz yüksek olur...

    Çevre yollarında limit genelde 90 dır ama bazen öyle yerlere 50 ve 70 tabelaları koyuyorlarki sürücüler anlamsız buluyor. Genelde zaten radarlarda bu tarz yerleri seçerler kendilerine.

    Bu tarz olaydan dolayı duyduğumu anlatıyorum ; adamın biri 70 tabelası olan yerde ceza yiyor ve radar fotosunu alıyor. vatandaş tabiiki itiraz ediyor ve mahkemede foto ibraz edilince adam şu yola başvuruyor... bilirkişi talep ediliyor ve akabinde vatandaş tarafından yoldaki 70 tabelası sökülüyor. Dolayısı ile bilirkişi tabela yoktu iddiası için incelemesinde tabelanın olmadığı , sürücünün uyarı levhaları ile uyarılmamış olmasından dolayı sürücüyü haklı buluyor. Bu sonuçtan dolayıda ceza iptal ediliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.