Şimdi Ara

Trafik cezası itiraz mahkeme masrafı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
47.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gece 23.30 da anneme mr cektirdikten sonra dönüş yolunda telefonla oynuyor diye ceza kesmişler. Dediği yerde polislerle yan yanaydik ışıklarda onlara baktim hatta..camlar orjinal filmli beni yandan zaten zor görür ve ben asla telefonla oynamadim belki en fazla bildirim varmi diye bakmışımdir. 427 tl yazmış Allahindan bulsun inşallah zehir zıkkım olur o kadına. İtiraz etsem ne olacak okuduğuma göre bir kanıt a gerek yokmuş kulağımı kaşisam belki de telefon kulağımda sanacak yazacak. Simdi böyle bir devletten nasıl vergi kaçırılmasin.. 5. Ayda iki defa hatalı park cezasi ödedik evet hataliydi kaldirima cikmisti ama bu hakkım haram olsun. Ama devlete degil onu yazan kadın polise. Heralde açık vardı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseri yolunda akşam vakti kaza olmuş. Dönülmez tabelası olmayan bir yol vardı. Bende o yoldan dönerek ana yola girdim. Akşam karanlığında geriden pat çat ses geldi. Herhalde hızlı giden tırlar yoldan çıktı falan dedim. Ben yoluma devam ettim.


    Aradan 4 ay geçince eniştemi polis tutup karakola ifade vermeye çekmiş. Araç eniştemin aracıydı. Ben kullanıyordum. Kazayı yapan ve yaninda giden görgü tanıkları benim plakayı vermiş. Adam biz ara yoldan ana yola çıkınca önüne çıkmışız, bize çarpmamak için bariyelere atmış kendisini. O tır sesi dediğimde kazanın sesiymiş. Enistemde yasli başlı insan. Karakola ilk defa gidip kazaya karışmışsın diyince eli ayağına dolanmış ifadede saçmalamış.


    Arabayla gidiyordum. Adam arkadan geldi kaza yaptı. Benim alakam olmadığı için bizde yola devam ettik demiş. Mahkemede sarhoş diyip ceza mahkemesine taşıyınca bana haber verdi. Olaylar çok uzun özet geçiyorum. Gittim arabayı kullanan bendim dedim. Mahkemeyi üzerime aldım. 3 avukata danıştım. Hatani kabul et, en azından iyi hal indirimi kazan dedi. Arabulucu aradı. Adam yaralayıp, ağır yaralamalı kazaya sebebiyet verdiğin için en az 2 yıl hapis yersin dedi. Cezanı şimdi kabul edersen 2 yıl yersin ve para cezasına döner dedi. Ayrıca karayolları da mahkeme açmış. Bariyerlerin parasını istiyor benden.


    Avukatlar bir hesap yaptı. Minimum 80-90bin lira + bariyer parasına kurtulursun dedi. Sene 2017.


    Kazadan bile haberim yokken beni suçlu bulmaları gücüme gitti. Avukat istemiyorum dedim. İstanbul'da oturuyordum. Bindim araçla gittim Kayseri'ye. Dönülmez tabelası yoktu çünkü. İyi hatirliyordum. Kaza yerine vardım. Dönülmez tabelası varmış. Meğerse önündeki ağaç büyüdüğü için tabela görünmüyor bile. Fotosunu aldım. Yolda maksimum hız tabelası 50. Fotosunu aldım.


    İfadede 50 ile gidilmesi gereken yerde kaçla gittiğinin araştırılmasını, 50 km hız yapılabilecek yolda bu hızda bu kazanın olmayacağını. Dönülmez tabelası olmadığını. (çünkü tam araçla giderken tabela tarafını çektiğimde sadece ağaç gözüküyor başka bişey yok. Kazadan haberim olsa ya da sebebiyet versem kaçmayacagimi. Çünkü benim aracımda hasar yok.) Belirttim. 2 sene süren mahkemeden cezasız berat aldım. Adamlar benim uğraştığımı görünce daha önce kamera kaydı bulunamadı dedikleri yerde kamera kaydı buldular. Muhtemelen yakınlarındaki benzincide vardı kamera.


    Özetle avukatları şunu bunu dinlesem hala daha ceza ödüyordum. Aracın içinde benle beraber olan eniştem,teyzem bile bak devlet seni suçlu bulmuş. Cezanı kabul et öde dediler. Onlar bile ters ifade vermişlerdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 8 Eylül 2022; 17:14:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.