Şimdi Ara

Trafik Cezası İtiraz (Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün benim kullandıgım şirket aracına 47/1-c maddesinden trafik cezası gelmiş. Ceza plakaya yazılmış. Cezanın yazılış tarihi 06.06.2011 tebliğ tarihi ise 17.06.2011 yani bugün. Başka bi konuda 7 günden sonra tebliğ edilen cezalara itiraz edilebilir diye okumuştum. Şimdi ben bu cezaya itiraz edicem ama araç şirket üstüne kayıtlı olduğundan dolayı hangi evraklarla başvurmam gerekiyor?



  • komiser tanıdığın varsa ara, maliyeye intikal etmeden halletsin
  • Plakaya düzenlenmiş trafik cezalarına 7 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesinde itiraz olunabilir. İtiraz eden şirket olduğundan itiraz dilekçesinin şirket yetkilisince imzalanması ve dilekçeye imza sirküleri ile ceza tutanağı ve tebligat zarfnın eklenmesi gerekir.
    17.06.200

    Alıntıdır:
    "Trafik cezaları ve itiraz üzerine fazla detaya girmeden sadece bahsettiğim durumla ilgili olarak yani gıyapta plaka üzerinden tutulan tutanakların 7 işgünü içerisinde tebliğe çıkartılmamış olması durumuyla ilgili olarak aşağıdaki yönetmelik maddesini okuyanların bilgisine sunma gereği duyuyorum. Bu yönetmeliğe göre (Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmelik md. 10 / a ve b ) bu tutanakların 7 iş günü içerisinde tebliğe verilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla aylar sonra tebliğe verilmiş olunan tutanaklara ilişkin para cezalarının tahsili talebi usulsüz olmaktadır. Kanımca bu 7 günlük süre sınırlamasından maksat, ceza alan vatandaşın kendini savunabilecek, olayı hatırlayabilecek ve delillerini toplayabilecek durumdan çıkmamasıdır. Çünkü bu dediğim hazırlıkların ve itirazların başarılı bir şekilde yapılması, üzerinden aylar hatta bazen yıllar geçmiş tutanak işlemleri ile ilgili olarak pek mümkün olamamakta çoğu zaman olay dahi hatırlanamamaktadır.
    Böyle durumlarda tutanağın tebliği tarihinden itibaren, ceza tutanağının tutulmuş olduğu yer trafik mahkemesine, trafik mahkemesi yoksa sulh ceza mahkemesine itiraz etmek gerekmektedir. Bu itiraz ile ödeme süresi donmaktadır. Süre bakımından dikkat edilmesi gereken husus şudur ki gelen tebligatların üzerinde 15 gün içerisinde itiraz edilebileceği yazmaktadır. Oysa ki bu süre 7 gün olup, sanırız eski zarflarla işlem yapıldığından bu uyarı bulunmaktadır. Doğrusu itirazın 7 gün içinde yapılmasıdır."




  • http://www.turkhukuksitesi.com/forumdisplay.php?f=15

    Yer imlerine kaydedin ve hiç olmazsa haftada bir başlıklara göz atın. Hayatın akışını izlemek için olsa bile girip bakın. Neler oluyor hayatta sorusuna güzel bir cevap.
  • cezanın tutarı ne kdr?çünkü itiraz için masraf olarak hemen hmen 60 tl istiyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 18 Haziran 2011; 13:24:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.