Şimdi Ara

trafik cezasında hız sınırını ne kadar aştığımı nasıl öğrenebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • e devletteki ceza sayfasında 51/2-A'dan ceza yediğimi görüyorum fakat hız sınırını kaç km/h aştığıma dair bir bilgi yok. bu bilgiyi öğrenmemin herhangi bir yolu var mıdır?




  • İkametgahınıza ceza tebligatı gelecektir tebligattan öğrenebilirsiniz. Benimki de e devlette göründükten yaklaşık 15 gün sonra yani bir kaç gün önce geldi 2 km fazla hızdan yemişim cezayı.
  • Eve gelen ceza kağıdında hız sınırını ne kadar geçmişsin yazar. Fakat edevlet sisteminden göremezsin.

  • kimbülü29 K kullanıcısına yanıt

    kalibrasyonlarda radarlar +3 -3 hata payıyla ölçüyorlar. itiraz edebilirsiniz. kazanan çok var bu şekilde.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Sandığınız gibi değil. Biz de 1 km/s farkla yazılan cezaya itiraz ettik. Sonucunu bekliyoruz ama trafik şubeden gelen cevap yazısını paylaşayım. Pek iç açıcı değil.




    trafik cezasında hız sınırını ne kadar aştığımı nasıl öğrenebilirim


    trafik cezasında hız sınırını ne kadar aştığımı nasıl öğrenebilirim




  • Böyle ceza yiyenleri görünce çok mutlu oluyorum . Kural kuraldır . Aşırı hız yaparak kimsenin canını tehlikeye atma hakkın yok . Hatta bence 2. cezadan sonra ehliyete belli bir süre el bile konulmalı
  • Hız sınırlarındaki %10 a kadar aşılmasında cezai işlem uygulanmaz maddesinin gerekçesindeki amaç zaten cihaz hatalarından sürücülerinden mağdur edilmemesidir...


    Sürücülerin yanılgıya düştüğü ise mesela hız sınırının 90 km olduğu yerde %10 la birlikte hız sınırını 99 olarak düşünmesi ve o aralıkta bilerek veya bilmeyerek giderek aşması durumunda 1 km fazlayı iptal gerekçesi olarak itiraz etmesi...


    Sulh Mahkemesine yapılan itirazlarda mahkeme iptal kararı verebiliyor ama idare tarafından itiraz durumunda yargıtay tüm gerekçeleri ile birlikte bu mahkeme kararını bozduğu durumlar da oluyor.


    Ha bunun yanında benzer olaylarla ilgili yargıtayın birbirine zıt kararlar aldığı da olabiliyor, sadece bu değil bir çok konuda...


    Ne diyelim mahkemenin/hakimin takdiri trafik cezasında hız sınırını ne kadar aştığımı nasıl öğrenebilirim 


    trafik cezasında hız sınırını ne kadar aştığımı nasıl öğrenebilirim



    Edit: @fractal design paylaşımdan sonra sizin yazınızı okudum.

    Maalesef trafik cezalarına karşı sulh mahkemesine yapılan itiraz ve mahkemenin iptal kararları paylaşılıyor ancak işin sonunda idarenin itirazı ile sulh mahkemesinin iptal kararının yerinde olmadığı ve bozulduğu durumlar da çokca.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 19 Ağustos 2022; 14:23:10 >




  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Biz de şansımızı denedik bakalım. Ben de uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Hatta bana göre radar tabelası olmasına da gerek yok. Kural her yerde kuraldır.


    Ama saçma cezalar da yazıldığı oluyor. Örneğin aracımız panelvan (110km/s hız sınırı) ama kamyonet (100km/s hız sınırı) hız sınırından 112km/s hızla ceza kesilmişti. Yani 110'luk yolda 112'den ceza kesilmiş oldu. Cezayı kesen de yüksek sicil numaralı yani muhtemelen yeni mesleğe başlayan bir bayan polis memuru. İtiraz ettik. İtiraza araç resmini ve ruhsatını ekledik ve ceza iptal oldu.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Bende okudum duydum bunu ama kazanamayan da çıkıyormuş. Çok önceden emniyet ya da valilik avukat tutmuyormuş bu davalar için ama artık avukat tutmaya başlamışlar ve kaybedilirse 2550 lira avukatlık masrafı oluyor.
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Ne alaka sürmeyi bilmiyorsan cıkma trafiğe

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.