Şimdi Ara

Trafik sigortası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 aralıkta düzenlenmiş 31 aralıktan geçerli trafik sigortasının ödemesini 2 ocakta yaptım. ancak 1 ocakta kaza yaptım. benim ve sigorta şirketinin sorumlukluğu bu durumda nasıl olur arkadaşlar ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolpassenger

    30 aralıkta düzenlenmiş 31 aralıktan geçerli trafik sigortasının ödemesini 2 ocakta yaptım. ancak 1 ocakta kaza yaptım. benim ve sigorta şirketinin sorumlukluğu bu durumda nasıl olur arkadaşlar ?


    Geçmiş Olsun...

    Eğer acenteniz poliçenizi 31 Aralık'ta kestiyse ödemeyi hangi gün yaptığınız öndemli değil. Trafik sigortaları peşin sigortalardır, poliçesi kesildiği an ödenmiş kabul edilir. Eğer Sigortacınız poliçenizi kesmek için ödemenizi beklediyse malesef yapacak birşey yok.

    Ancak poliçeniz 30 Aralık'ta kesilmiş olsa dahi (malesef Türkiye'de bu durumda çok sayıda durum yaşandığı için) sigorta şirketi hasara kuşkuyla bakacak, sigortayı kazadan sonra yaptırabilme ihtimalinizi araştıracaktır.

    Bu nedenle kaza yaptığınız tarihi sağlam delillerle ispat etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.




  • 30 unda hazırlanmış 31 itibariyle başlıyor. ama 1 ocak tatil olduğu için 2 ocakta alacaktım ki 1 ocak ta kaza yaptım. ama sonuçta belge düzenlenmişti. ödemesini 2 ocak ta yapmıştım. kaza esnasında trafik sigortasını ibraz edememiştim. sigorta aracı şirketimde ödemenin 2 sinde yapılmasının önemi yok, geçerlilik tarihi önemli demişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolpassenger

    30 unda hazırlanmış 31 itibariyle başlıyor. ama 1 ocak tatil olduğu için 2 ocakta alacaktım ki 1 ocak ta kaza yaptım. ama sonuçta belge düzenlenmişti. ödemesini 2 ocak ta yapmıştım. kaza esnasında trafik sigortasını ibraz edememiştim. sigorta aracı şirketimde ödemenin 2 sinde yapılmasının önemi yok, geçerlilik tarihi önemli demişti.


    Belge düzenlendiyse sorun yok, ödemeniz önemli değil, poliçe kesildiği andan itibaren sigortalısınız. Ödeme sizinle aracı kurumunuz arasında. Siz ödemeyi yapmasanızda o ücret acentadan alınır, trafik sigortası otamatik ödeme alır, (satış, pert dışında) iptal edilemez.

    Kaza yapmanıza çok üzüldüm ama en azından maddi zarara uğramamanıza sevindim. Geçmiş olsun...




  • olay mahkemelik oldu ve mahkeme sonuçlandı. bilirkişi %50 -50 vermiş. karşı tarafın hasarının yarısını bana yükledi hakim. ödemeyi 2 sinde yapmışsın dedi. bende sigorta şirketine yüklensin meblağ dedim ancak muhatabım sizsiniz sigorta şirketi değil dedi. ne yapmalıyım şimdi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolpassenger

    olay mahkemelik oldu ve mahkeme sonuçlandı. bilirkişi %50 -50 vermiş. karşı tarafın hasarının yarısını bana yükledi hakim. ödemeyi 2 sinde yapmışsın dedi. bende sigorta şirketine yüklensin meblağ dedim ancak muhatabım sizsiniz sigorta şirketi değil dedi. ne yapmalıyım şimdi ?


    Temyize başvurun. Sigorta şirketinin bir kusuru olsaydı sizde onlara dava açabirdiniz ama kusuru yok, günü gelir gelmez güncellemişler.

    Mutlaka itiraz edin, bilirkişi isteyin, temyiz dilekçenizde Trafik sigortalarında ödemenin ne zaman yapıldığının bir önemi olmadığını, poliçe kesildiği andan itibaren iptal edilemeyecek şekilde sigortanın işlemeye başladığını, ödemeyi ayın 2'si değil de 22'sinde yapmış olsanız bile durumun değişmeyeceğini belirtin...

    Temyiz süresi 15 gün sanırım sürenin geçmemesine dikkat edin...

    Hayırlısı olur inşallah




  • Ümit Muratoğlu ;
    Örneğin; trafik sigortam yarın sona eriyor ve aracımı bir-iki ay kullanmayacağım,
    bir - iki ay gecikmeli olarak sigortayı yenilemem halinde, ilave zam, ücret, ceza vs. çıkıyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y.u.z.a.r.s.i.f

    Ümit Muratoğlu ;
    Örneğin; trafik sigortam yarın sona eriyor ve aracımı bir-iki ay kullanmayacağım,
    bir - iki ay gecikmeli olarak sigortayı yenilemem halinde, ilave zam, ücret, ceza vs. çıkıyor mu ?


    Trafik Sigortası Zorunlu bir sigorta olduğu için, tıpkı vergi gibi geciktirdiğiniz sürenin cezası olacaktır. İki ay sonra aracınızı sattığınızda kalan 10 ayın ücretini geri alırsınız.

    Bu arada trafik sigortası yaptırmazsanız iki aylık süre zarfında çevirmeye denk gelirseniz aracınız bağlanır. Bu nedenle trafik sigortanızı geciktirmeden yaptırmanızı tavsiye ederim...

    İletişime geçerseniz bu konuda size yardımcı olabilirim...
  • Ben aracı aldım noterde borcu harcı çıkmadı geçici yol belgesinide aldım. Aradan 10-15 gün geçti garanti, ruhsat daha adrese gelmedi ama benim sormak istediğim sadece şubeden almak istediğimizde mi trafik sigortası yaptıracağız yoksa eve gelmesini beklerkende trafik sigortasını yaptırmak gerekiyormu??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokselgok

    Ben aracı aldım noterde borcu harcı çıkmadı geçici yol belgesinide aldım. Aradan 10-15 gün geçti garanti, ruhsat daha adrese gelmedi ama benim sormak istediğim sadece şubeden almak istediğimizde mi trafik sigortası yaptıracağız yoksa eve gelmesini beklerkende trafik sigortasını yaptırmak gerekiyormu??


    Ruhsatı beklemenize gerek yok... Araç satış sözleşmeniz trafik sigortanızı yaptırabilmeniz için yeterli olacaktır.

    Özelden telefon numaranızı gönderir yada 0543 678 38 68 numaralı telefondan bana ulaşırsanız Trafik Sigortanızı uygun fiyata yaptırmanız için size yardımcı olabilirim.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.