Şimdi Ara

Trafik Sigortası (Axa) Exper Rezaleti!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olanlar tavsiyede bulunabilirler mi?

    Park halindeki aracımızın üstünde kayarak bir doğan uçmuş ve sağ far,çamurluk sinyal üstüne oturmuş kırmış. Polis tutanak tuttu ve tamirciye götürdük. Exper hiç bir parçaya değişim yazmamış tamir yazmış.

    Kırık far ve sinyal, tampon plastik parçalar. Bunlar nasıl tamir olabilir? Tamirci tanıdık ve benim vicdanım elvermez,tamir olmaz diyor. Ama exper bunu dinlemiyormuş. Şimdi ne yapabiliriz biz.

    Axa oyak sigortayla konuştum, experle konuşun diyorlar. Onlada konuştum oda anlaşmalı yere götürün, far tamire gönderilecek, rapor sunacak tamiri mümkün değilse değişim olacak diyor. Nasıl bir prosedürdür bu?

    http://img220.imageshack.us/g/fotoraf0031s.jpg/







  • bu nasıl bir uygulamadır.hem durup dururken canımız yanıyor birde kırılan farlar için utanmadan tamir yazıyorlar. Sigorta beni olduğu kadar karşı tarafıda koruyup mağdur etmemeli. Benimde zorunlu sigortam axa ama yenileme zamanım geldiğinde bunuda göz önünde bulunduracağım. sonuç inşallah istediğiniz gibi olur.
  • Far ve sinyalin tamiri olmaz ama tamponun olur. Nasıl mı? Bursa için yazıyorum; tamponda hasar varsa Autoking gelir tamponu servisten alır tamir eder geri getirir şayet tamir olmayacak pozisyonda ise sigortaya rapor yazar tamponun yenisi gelir. Babam kaportacı bu yaşıma kadar hiç far ve sinyal tamiri görmedim.
  • Tampon tamir olabilir de far biraz zor.

    Madem kaskonuz var, en iyisi yetkili servise gotureceksiniz, onlar gereken degisimi yapar. Servis sigorta sirketine guzelce bir gecirecek ki akillansinlar. Baska turlu olmuyor bu isler.
  • axa yı tekrar göz önünde blunduracağım.
  • Arkadaşlar 91 model Tempra. Kaskosu yok, artı park halinde bizim araç, doğan karda kayarak kaldırımdan zıplamış bizim arabanın üstüne uçmuş. Karşı tarafın sigortası Axa.

    Şimdi Tariş de exper aynı zamanda experleri atayan bir arkadaşla görüştüm. Veteriner exper. Ancak mevzuatları aynıymış. Tek fark o kurumdaki experler müşterisini düşünürlermiş kamu kurumu olduğu için, Axadaki kar amacı olduğundan sigorta şirketini.

    Şimdi asıl mesele şu. Bu exper daha fazla atama almak için Sigorta şirketinin lehine karar veriyormuş. Raporlarında ne kadar az masraf yazarsa o kadar çok iş alıyormuş. Hazine Müşteşarlığına bağlı olarak çalışıyormuş ama sigortadanda tutuğu rapor başına prim alıyormuş.

    Axa sigorta bugün aradığımda bizlik bir konu yok, onlar bağımsız çalışır diyordu. Şimdi o koca yalanı öğrenmiş oldum. Yarın tekrar arayacağım axa yı. Başka bir exper isteyeceğim.

    Ama bunula kalmayacağım. Bütün sitelere,forumlara AXA dan uzak durun yazacağım ve olayı anlatacağım. Okuyan tüm arkadaşlarda bu hususu gözönünde bulundursun. Uzak durun Axadan.50-60 TL lik far ve sinyalli tamir yazıyorlar, kaybettiği 1 müşteri onlara 200-300 TL olarak geri dönsün. Duyarlı arkadaşlara teşekkür ediyorum.




  • artık sigorta şirketleri öncelik ne olursa olsun tamir yolunu seçiyor

    coğuda autokingle anlaşmalı calışıyor

    tamir olmassa değişim oluyor

    sigorta anlaşmalı olduğu için tamir yapıldığında cok ucuza yırtabiliyor
  • Exper mallık yapmış!

    Çarpan araç belli sahibi belli, sen ne kadar masraf yaparsan yap sigortalına, sigorta şirketi olarak çarpan adamdan söke söke alırsın zaten, vurup kaçsalar anlarım hadi de...

    Ayrıca tüm Renault servisleriyle anlaşmalı oldukları için aracımızı Axa'dan sigortaladık, 2 defa arka tampon, 1 defa ön tampon boyanması kaput boyanması(yüzeysel), ön sol çamurluk değişimi yapıldı hepsi de yetkili serviste kusursuz işçilikle yapıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 5 Şubat 2011; 12:23:39 >
  • Eğer anlattığınız gibiyse exper haksız durumda. Yanlız aracınızın kaskosu olsa bunlar başınıza gelmezdi istediğiniz yerde istediğiniz şekilde yapılırdı aracınız
  • benim bildiğim ,farda bir sorun olursa ağır kusurlu olup vizeyi geçemez.
    yukarıda arkadaşın yazdığı gibi yetkili bir servise git,yazışma vs. leri onlar halleder.
  • merhaba arkadaşlar,

    hem sigorta konusunda, hem de servis konusunda bilgi sahibi olarak bir kaç konuda yazmak istedim.

    öncelikle, sigortalar, çarpan araç sürücüsünden bir para talep etmezler, zaten tafik sigortası bunun içindir, yalnız teminat tutarından fazla masraf varsa onu talep edebilirler.

    eksperler sigortalarla anlaşmalı çalışıyor, aynı anlaşmalı servisler gibi, aynı anda birden çok sigorta şirketiyle çalışabilirler, ama dosyayı kapatıp sigortaya teslim edene kadar hasar dosyasından sorumludurlar, hasar işlemleri yürürken sigorta şirketleri araya girip karar almazlar. dosya şirkete ulaştıktan sonra karar aşamasına geçer, bu süreye kadar eksper yetkilidir.

    eksperler dosya başına ücret alırlar sigorta şirketlerinden. prim sözkonusu değil. düzgün düzenli çalışmaları, hasarlarda yüksek rakam çıkarmamaları, daha çok atama almaları için bir artı puan tabi.

    sigorta şirketleri, yıl sonunda trafik ve kasko branşlarında zarar ettikleri için, hasar zamanı, ne kadar az ödemeyle kurtulmanın hesabını yaparlar, parça tedarik sistemi, eş değer ürün tedarik sistemi bu yüzden devreye girmiştir. son zamanlarda, tampon tamirlerinin yanı sıra, gelişen teknoloji neticesi, çizik farlar da tamir olabilmektedir. ayrıca far ayakları kırık ise bunlar da tamir olabilmekte. eksperler yada eksper büroları, bu tür parça hasarlarında, bu parçaları, anlaşmalı tamir yerlerlerine bildirerek tamirini istiyor, yapılmaz durumda ise, bu yerler olmaz raporu veriyor ve yenisi gönderiliyor.

    bu durumlar trafik sigorta hasarlarında daha çok rastlanmakta ama kaskolarda da olabilen durumlardır.
    ve sadece tamircilerde değil, yetkili servislerde de bu durumlar yaşanmaktadır, çünkü sigorta şirketleri ayrım yapmıyor, sadece ne yapıldığını görmemiş oluyorsunuz.

    yazılanlara göre aklıma gelenler bunlar, sorusu olanlara elimden geldiğince yardımcı olurum.,




  • Benim anlamadığım şu kasko ve zorunlu sigorta yaptırırken hep birinci sınıf ücret alınıyor. Yan sanayi fiyat ve eşdeğer fiyat verilmiyor. Bir hasar oluştuğu zamanda biz araç sahipleri orijinal parça kullanılmasını istiyoruz. Bununda en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum. Sigorta hem beni hem karşı tarafı aynı şekilde korumalı. Yani bana muadil parça karşı tarafa 2. Sınıf yan sanayi kullanılmamalı. fakat şunu anlayabilirim araç daha önce kazalıdır. Üzerinde yan sanayi parça vardır bu sorgulanabilir. Ama benim % 65 hasarsızlığım var ve orijinal aracım hasar alacak ve sigorta yan sanayi parça gönderecek bunu kesinlikle kabul etmem kaç sene sigortaya para ödüyoruz. Sigorta lazım olduğunda görevini tam olarak yerine getirmeli. Bilmem aklımdan geçenleri doğru ifade edebildim mi.
  • tarafsız düşünürsek ,işin birde yıpranma payı var.araç 2000 modelse , bu aracın değişmeyen tampon vs. parçaları 11 yıllık.bir kaza sonrası sıfır parça takılıyor. (gerçi far vs. ler tek değişirse , solmadan dolayı abes oluyor)en iyisi orta yol bulunmalı.
  • bende 2 gün önce kaa yaptım suç karşı tarfta exper daha gelmemiş far kırık (fiat brava) ama orjinal motorluydu ama şimdi sigorta şirketi yan sana yi gönderirmiş sağ çamurluğun ucu düzeltilip boyanacak tamponun az bi kısmı çızikten boyanacan kaputunda ucu boyanacak mış yani dalmaç yalı gibi olacak diyor bu nasıl iş araçta gneş yanığı olduğu için komple boyamıyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.