Şimdi Ara

TRAFİK SİGORTASI İADESİ ALABİLMEK İÇİN İZLEMEMİZ GEREKEN YOL NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ankarada geçtigimiz temmuzda zorunlu trafik poliçesini 1200 tl ye yaptırdım. Daha dün tavan fiyat uygulaması geldi bildiğiniz üzere ve bu tavan fiyata göre maksimum 5. basamak poliçemi 749 tl ye yaptırmam lazımdı(GEÇEN YAZ). nerden baksanız 450 tl zarardayım ve benim durumumda olan yüzbinlerce insan var.

    Birkaç gün önce sigortacılarla hükümet görüşüyor iade olacakmı olmayacakmı diye haberler vardı.Hükümet iade yapılmasını istiyormuş sigortacılar bastırıyormuş olmasın diye vs.....(isterseniz haber linki paylaşabilirim) ve sigortacılar bastırmış olacakki iade yapılmayacak deniyor şu anda .Ama ben hakkımı gerekirse dava yoluyla hukuki süreç başlatarak uğraşarak almaya kararlıyım.Mesele sadece 450 tl meselesi değil tahmin edeceğiniz üzere, hukuk devletindeyiz ve haklarımız gasp ediliyor.Benim açacağım dava eğer bu konuda para iadesine hak kazanırsam benim davam emsal gösterilerek herkes para iadesini alabilir. (tabi benden önce hakkını arayacak insanlar olacaktır diye tahmin ediyorum)

    Şimdi bilen arkadaşlardan ricam nereye dava açabiliriz neler yapabiliriz. Bilenlerin yol göstermeleri şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp_Tigin -- 12 Nisan 2017; 22:48:22 >







  • Trafik sigortası kasko gibi değil, zaten trafiğe çıkacak her araca yapılması zorunlu olduğu için yapıldıktan sonra iptali söz konusu değil. Aracı tekrar sat-al yaparak sigortadan prim iadesi alabilir ve yeni tarifeden sigorta yaptırabilirsiniz ancak 2 kez araç devir işlemi için noter işlem ücreti ödersiniz. Bu da yaklaşık 250TL yapar, belki daha fazla, güncel noter devir ücretini bilmiyorum.

    Davadan birşey çıkacağını zannetmiyorum, herhangi bir ürün veya hizmet satın aldığınızda, sonraki fiyat değişimlerinden hak iddia edemezsiniz.
  • iptal etmek gibi yada kalan 3 ay için al sat yapmak gibi bir düşüncem yok zaten..

    tamam zorunlu hizmet ama fahiş fiyattan at oynattı dilediğince sigortalar, hususi araca şimdiki sistem de 700 lira olması gereken poliçe yerine 2000 tl ler le poliçe kestiren yakınlarım var. hak iddaa edebileceğimi düşünüyorum çünkü tamam bir hizmet alındı ancak olması gerekenin bazen 2 3 katı alındı işte bu noktada bir gasp var.. aynı şekilde 5000 tl de deseler mecbur yaptıracaktık çünkü zorunlu adı üstünde.. bunu fırsat bilip tepemize bindiler. hizmetten çok hizmeti ne kadara aldığında seni kazıklayıp kazıklamadıklarıda önemli .. ve koca bir ülke kazıklandık ..

    750 geçen yılki tavanım geçen sene de tavan bu olsaydı eger; 500 teklif eden şirkette olurdu diye tahmin ediyorum.

    insanların zorunluluğundan fırsat bilip bunu reva gören sigortalara hakkımı sonuna kadar arayacağım..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.