Şimdi Ara

***TRAFİKTE EN UYUZ OLDUĞUNUZ DURUMLAR NELER?*** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
3.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir de ek bilgi; bir sürücünün en çok kaza yaptığı dönem, artık kendini acemilikten kurtulup iyi sürücü kategorisinde görmeye başladığı dönemmiş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koksal09


    Arkadaşlar bir de ek bilgi; bir sürücünün en çok kaza yaptığı dönem, artık kendini acemilikten kurtulup iyi sürücü kategorisinde görmeye başladığı dönemmiş


    Aynen öyle bu rakamlarla da ispatlandı tecrübeli sürücü diyebileceğimiz yaşlarda (35-40) kaza olasılığı acemilerden (18-25) 2 kat daha fazla inşallah en yakın zamanda rakamları da bulup açıklayacağım.

    Bunun sebebi 34-40 lı yaşlarda sürücülükte kendine olan güven fazlası ve artık pek de umursamadıklar trafik kuralları olarak açıklanıyor.

    * 35-40 lı yaşlarda olan abilerim alınmasın ben sadece önceden yapılan bir anketin rakamsal sonuçlarını ve yorumlarını yazdım.




  • yola ördek gibi atlayan insanlardan...
    hangi meziyetlerine bakılarak verildiğini anlamadığım bayan şöförlerin haksız olsalarda kendilerini haklı saymalarından..
    düz vites araba alıp,yolda önümde 5 kere stop ettirenlerden..
    taksicilerden..
    minibüscülerden..
    hmmm..
    bide ters sinyal veren asalaklar var

    şimdilik bu kadar aklıma gelirse yazarım
  • bir defa dolmuşcu ve taksiciler abi direk kornaya asılıyolar en ufak yavaşlamada. daha kırmızıdayken kornaya basmaya başlıyolar. ha bir de zaten sinyaller arabaya süs diye konmuş zannedenlere.
  • Bakın arkadaşlar bir düşüncemi yazayım. Taksi, minibüs ve şirket arabaları sürenlere 30 yaşını doldurmuş olmak şartıı, Otobüs şöförlerine kesinlikle 35 yaşını doldurmuş olmak....Şartı, getirilse çok iyi olur. Yaşı kemale eren insan biraz daha sagına soluna bakar, daha az kaza yapar diye düşünüyorum. Panelvan, kamyonet, pikap , minibüs gibi araçlarla yolun en solunda gitmeye çalışanlar bakın hep genç takımı 20- 25 fazla yok.. Tavuk, çikolata, yogurt, yüklü arabalarını Ferrari, Yolları Grand Prix pisti kendilerini M. Sumaher sanıyorlar....Hepsi yolun solunda....Var gücüyle gaza basıyorlar. Fren yapsa o yükle asla duramaz.....Ama farkında degil....Basıyor, basıyor, basıyor arkadaşlar...Ne gidiyor ne yol veriyor....Garip bir durum.....Serseri mayın gibi...Kime çarparsa gitti..Her şeyin başı egitim...egitim... Saygılarımla.....




  • Kırmızı ışıkta en önde beklerken yeşil ışığın yanmasıyla kornaya basan taksiciler yok mu ah işte en çok onlara hasta oluyorum. Ama kırmızıda önümde taksi varken yeşilin yanmasıyla bende kornaya abanıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gozden84

    Kırmızı ışıkta en önde beklerken yeşil ışığın yanmasıyla kornaya basan taksiciler yok mu ah işte en çok onlara hasta oluyorum. Ama kırmızıda önümde taksi varken yeşilin yanmasıyla bende kornaya abanıyorum


    +1

    bide kornasıyla melodiler çıkartanlar var yerli yersiz çalıyorlar bişeymi demek istiyo bu adam deyip bakmak durumunda kalıyorsunuz, sonradan sırf eğlenmek için çaldığını farkediyorsunuz.




  • Ben kırmızı ışıkta 3 şeritli yolda beklerken akıllı(!) nın birisinin sağımdan neredeyse aynalar sürtercesine geçip direk önüme kırıp beklemelerine sinir oluyorum. Yani 1 araba arkada beklese olmuyo, illa önüme geçecek
  • Benim En Çok sinir olduğum hareketlerden biride sağ şeritte normal 85-90 Km ile gidiyorsun sana arkadan sellektör yapan korna çalanlar varya adamı ifrit ediyorlar.Yolun sağında banketten başka yer varmıki sana yo vereyim.
  • ya bi kaç şey daha ekliyeyim:

    dolmuşcuların ve halk otobüsçülerin yolun ortasında indi-bindi yapmasına
    aynı şeyin onlara yapıldığında hayvan gibi kornaya asılmasına
    orta şeritte (ankara - batıkent yolunda) giderken (80-90 km civarı hızla) arkadan gelen lavuğun ısrarala yol istemesine
    kendini uyanık sanıp ortalığa burnunu sokanlara ACAYP GICIK OLUYORUM
  • Motosikletler, hepsi olmasada çoğu bayan sürücüler, otobüsler, minibüsler, taksiler, zırt pırt çevirme yapan çorbacılar, aynı anda cep teli ile konuşup aynı anda araba kullanmayı beceremeyenler. Madem iki şeyi aynı anda yapacak zeka mevcut değil ya araba kullan ya çek kenara telinle konuş. 160-180le bile giderken bi yandan mesaj yazan ben, bigün verdiğim özel dersten çıktım arabada telle konuşuyorum ve gidiyorum şehir içi 40-50 ile, kafam allak bullak olmuş dersten baktım dikkatim dağılıyor, çektim kenara öle konuştum sonra devam ettim. O şekilde dikkatsiz bi şekilde gitmekten iyidir 2-3 dakka zaman kaybı.
  • bir seferinde aracımla sol şeritten giderken (140-150) dikiz aynasında selektör yapan bi GOLF GTI gördüğümde çok sinir olmuştum. Yol verir vermez tam gaz gitmişti. sonraki hafta aynı aracı gördüğümde çok şaşırmıştım yine aynı yerde. Doğuş oto da çalışan arkadaşıma anlattığımda o aracın aslında test aracı olduğunu söylemişti. Sonraki hafta da test sürüşüne çıkmıştım. Gerçekten olağanüstü bir deneyimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 19 Nisan 2007; 11:33:24 >
  • 1-Bayan yayaların karşıdan karşıya geçerken acele etmeden ve gelen araca bakma ihtiyacı duymadan sergiledikleri rahat tavırlar.

    2-Ayarsız farlar.

    3-Çok yakın takip mesafesi (genelde tatlı sert fren yapar arkadakinide yavaşlatırım,arkadaki mesajı alır!)

    4-Şerit kullanımını bilmemek,yavaşta olsa genelde çoğunluğun -o şeritte her ne varsa artık- sol şeritten gitmesi.

    5-Sollama yaptığınız kişinin bunu gurur meselesi yapması,ya da sollama esnesında hızlanmaya çalışıp sizi zor durumda bırakmaları.

    (Bir defasında solladığım 65-70 yaşlarında S500 lü yaşlı bir bey şehir girişinde bana sonradan yetişip silah çekmişti,oysa o sağ şeritte gidiyordu orta şerit boştu ben sol şeritteydim,nasıl bir sinir vardı adamda görende adama birşey yaptığımı sanacak! Çok garipsemiştim adamı sanırım gurur meselesi yaptı)

    6-Minibüs şöförlerinin şehiriçinde sinir bozucu sürüş şekilleri,hızlı yerde 1. viteste 5-6,daracık sokaklarda 50-60 ile giderler,aniden önünüze direksiyon kırarlar,sanki diğer sürücülere gıcıklık yapmaya yemin etmişlerdir!!

    7-Kamyon sürücülerinin bazen karşıdan gelen ufak aracı önemsemeden hatalı sollamaya çıkmaları.

    8-Yeşil ışıklarda sergilenen sabırsız tavırlar,hızla kalkarlar ama 80-90da sabitlenir çoğusu. Bense sakin kalkar sonradan arkamda acele edip beni geçenleri yine sakin sakin geçerim.(Bir otomobil en fazla tüketimi 0-40km/h arası yapar,ne kadar sakin kalkarsanız o kadar lehinize.)

    9-Karşıdan gelen motorsikletli sürücüleri görmezden gelerek sollama yapanlar,yan yoldan çıkan araçlar.

    10-Tarlaya benzeyen bozuk yollarımız. (Avrupa nın en ücra ülkelerinde bile kolay kolay bu kadar kötü yol yoktur.)

    11-Trafikte ağır vasıtalarla binek araçların aynı karayolunu kullanmaları. (Çok külfetli bir durum olsada ağır vasıtalar ayrı yollarda kullanılabilinseydi yollar bozulmazdı,ölümlü kaza sayısıda düşerdi.)

    12-Kısa bir süreliğine (yarım saniyeliğine) önünüzdeki kör noktayı aydınlatmak için yaptığınız selektörde karşısan gelen onlarca aracın "al buda sana" der gibi uzun uzun karşılık vermeleri!

    13-Yeni dökülen çakıllı yollarda sol şeridi kapatan ve hızla geçerek aracınıza zarar veren -genellikle jip,kamyonet gibi büyük- araçlar.

    14-Şehiriçinde ani hareketlerle sağımdan geçilmeye çalışılması.(Buna yeltene araçları pişman edecek biçimde sıkıştırırım,çünkü sağınızdan geçen kişi sizi genellikle karşıdan gelen araçlara doğru iter.)

    15-İkinci ele düşmüş değeri kalmamış hızlı araçlarla sürat yapan eğitimsiz gençler.

    Kısacası trafikte bencillik ve saygısızlık diz boyu,herkes birazda karşı tarafı düşünse çok şey değişir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kozcivan

    ya bi kaç şey daha ekliyeyim:

    dolmuşcuların ve halk otobüsçülerin yolun ortasında indi-bindi yapmasına
    aynı şeyin onlara yapıldığında hayvan gibi kornaya asılmasına
    orta şeritte (ankara - batıkent yolunda) giderken (80-90 km civarı hızla) arkadan gelen lavuğun ısrarala yol istemesine
    kendini uyanık sanıp ortalığa burnunu sokanlara ACAYP GICIK OLUYORUM



    Deşme yaramı
  • son 2 hafta içerisinde 15-16 ya yakın kaza atlattım.


    hepsi aynı nedenden. hep beni bulurlar. sol tarafına bakmayan taksicilerin direk yola fırlamaları

    ya hepsi böyle, ya da bende bi şanssızlık var
  • Yerli yersiz sürekli kornaya basanlara gıcık oluyorum.
  • 1. makas atanlar, usta olabilirsin ama ustalığın ben yada benim önümdeki sabit hızla gittiğimiz sürece geçerlidir !!! bunu hep unutuyorlar.

    2. sıkışık trafikte banketten geçmeye çalışan çakallar

    3. sağ şeritten giderken, daha arkamda olduğu halde, önüne sağ şeritte park etmiş araç görüp, gaza asılıp benim önüme geçmeye çalışanlar, taksiciler yapıyor genelde. sanki benim önüme bakma ihtiyacım yok, gözüm sağ aynada hep, hayret bişey ...

    4. minibüslerin her hareketine, ve hatta şehir içinde hala trafikte bulunmalarına bile sinir oluyorum.

    5. şehiriçinde sakin sakin giderken, popoma yapışıp slektör korna rahatsız edenlere.

    6. abuk subuk park edenlere.

    7. park halindeki araca sürtüp, bir kart/telefon bırakmayanlara ...
  • benim arabayada öyle sürttüler
    birde milletimiz ne sinyal nede dikiz aynası kullanmasını biliyor
  • ah bir de minibüsçülerin şu huyu vardır, minibüse bindiğimizde yavaş gidiyor diye kafayı yeriz bilirsiniz, sebebi de daha çok müşteri toplamaktır.

    koca minibüsü km'lerce 1. 2. vites kullanırlar, araba bağırır ama hız 10-20 km , önü boşsa çekinmeden sağa çeker arkadakine yol verirler vs, yolcu illet olur ...

    ama sakın haa önlerinde sakin sakin süreyim demeyin, cengaver kesilirler, altlarında ferrari varmışçasına yada gerçekten hızlı gitmek istermişçesine korna selektör ...

    artık minibüsteki yolcuya "ben gitmek istiyorumda görüyorsunuz önümdeki izin vermiyor" demek için mi yapıyorlar bilmiyorum neden ...
  • 1.otobanda sanki 3 şerit yokmuş gibi ben orta şeritten giderken sol şerit boş olmasına rağmen benden yol istemesi

    2.öndeki aracın kamyon ve kamyonetlerin kendini küçük araç sanıpta rampada önündeki kamyona sol çekip birtürlü geçememesi

    3.ve tabiki sizinde yazdığınız gibi sol şerit tapusu..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.