Şimdi Ara

Trafikteki sürücü adaylarına sürüye giren yabancı gibi davranmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır dikkatimi çekiyor bu konu. Trafik içerisinde pratik yapan sürücü kursu araçlarına sinirli bakışlar atmak, içinden söylenmek, önünüzde giderken triplerden triplere girmek.
    Bunu bende yapıyorum, bu zamana kadar bindiğim eş,dost, taksi, minibüs,otobüs kısacası şoförü ben olmadığım tüm araçlarında sürücülerinde bu tavrı gördüm.

    Sanki o vatandaşlar başka bi ovadan sürümüze girmiş yabancı aslanlar, adeta başka gezegenden gelmiş birer uzaylı, tanımlanamayan cisim gibi. Hiç hata yapmayıp sadece trafikte aramızda olmaları bile gerilmemize yetiyor.

    Ne işi var bunun bu saatte trafiğin içinde, gitsin boş yolda kullansın, mıy mıy 2 saat gidemedi, bak ya stop etti kalkarken vs vs... :)

    Lan adam başka türlü trafikte sürmeyi, tecrübe kazanmayı, korkusunu yenmeyi nasıl öğrensin ?

    Kızıyorum, geriliyorum, içimden sövüyorum ama bende bi zamanlar aynı bunun gibiydim. Şu trafikteki en ustayım diyen adam aynı bunun gibiydi diye hep sonradan geliyor aklıma..

    Neyse kısaca özetlemek gerekirse bu arkadaşlara karşı biraz daha anlayışlı olmak lazım. Bizde o yollardan geçtik unutmamak lazım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukbulut -- 4 Ocak 2018; 9:48:28 >







  • şahsen hiçbir zaman öyle şeyler yapmadım.
    hatta zorlanmasın diye yol veririm, akan trafikte tamponuna yapışmam, panik yapmasın diye aniden sollamam; yavaş yavaş sollarım.
    özellikle sınavdaysa benim yüzümden panik yapıp stop ederse ya da başka bi şey yaparsa, hem zamanı hem parası boşa gitmiş olur.
  • Ben elimden geldiği kadar anlayışlı davranıyorum, asla diplerine girmem, korna çalmam, trafiğin durumuna göre mümkün olduğunca yol veririm. Zaten %95' i stres yumağı oluyor kullanırken, bir de bizim ''usta şoförler'' üzerlerine gidiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen hiçbir zaman öyle şeyler yapmadım.
    hatta zorlanmasın diye yol veririm, akan trafikte tamponuna yapışmam, panik yapmasın diye aniden sollamam; yavaş yavaş sollarım.
    özellikle sınavdaysa benim yüzümden panik yapıp stop ederse ya da başka bi şey yaparsa, hem zamanı hem parası boşa gitmiş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağa mı didin? -- 5 Ocak 2018; 8:11:31 >
  • Trafiğin olağan akışını riske atıyorlar çevremde sürücü kursu aracı varsa geriliyorum. Yoğun trafikte tampon tampona giderken es kaza stop ettirse al başına belayı.

    Ama öğrenmek için mecbur o trafiğe girmesi lazım.
  • uyarmam hatta yol veririm
  • ürkmemesi için elimden geleni yaparım. bizde geçtik o yollardan malum
  • Doğru diyorsun demesine ama bence bunun çözümü bilinçlendirmek için televizyon ve radyolarda daha çok dikkat çekmek. Nitekim bu dediğimizi yapan kesim genelde cahil kesim ve onlarla uğraşmak bir şey anlatmak çok zor. En güzeli bilinç altlarına ufaktan ufaktan vereceksin coşkuyu.
  • Stop ettirmemesi lazım çok ekstrem bir durum olmadıkça durduk yere stop ediyorsa bilin ki kursa gitmeyip direk sınava girmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ümraniyede birsürü var gıcık oluyorum. tamda trafik saatinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunlardan görünce sıkıştırıyorum, sağından geçip önlerine kırıyorum. Selektör manyağı yapıp, kornaya abanıyorum. En ufak bir eksiklerini/hatalarını görünce camı açıp sövüyor ve söverken bol bol el kol hareketi yapıyorum.



    Bunları eğitim esnasında yaşayacaklar ki gerçek hayatta karşılaştıkları zaman dumura uğramasınlar.



    Eğitimde merhamet vatana ihanet.

    Ter kandan tasarruf sağlar.

    Acıma yetime döner koyar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben özellikle kurs aracı olduğunu bildiğim zaman zorlanmaması için kendime düşen neyse onu yaparım, onun dışında kimin tecrübeli kimin tecrübesiz odluğunu zaten anlayamazsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben acemi sürücü araçlarını görünce hemen makas atıyorum ki öğrensinler hemencecik diye


    Şaka şaka, dün de açtığım konu gibi herkese ehliyet verilmesine çok karşıyım, gerçekten yetkinlik elde edildiğine kanaat getirmeden kimseye ehliyet verilmemeli. Gece-gündüz-karlı ve yağmurlu havada araba kullanma eğitimi verilmeden de ehliyet verilmemeli. Çoğunuz fark etmişsinizdir, yağmur yağınca sanki insanlar araba kullanmayı unutuyorlar...




  • Ben de her zaman gerekli anlayışı gösteririm. Hepimiz zamanında acemi olduk.

    Ama anlayamadığım bir gün
    İzmir, Narlıdere otoban yan yolu.
    Bilenler bilir tek şeritli bir yol.
    Akşamüstü 18:30 civarı.
    Ve yoğun trafiğin olduğu ve trafiğin de hızlı aktığı bir yol. (Eğer aşırı kalabalık yüzünden trafik durmamışsa)

    Bir “acemi sürücü” aracı 20 km/h hızla gidiyor. (Bazen 30’a çıktığı oluyor, ama karşıdan araba gelince hemen yavaşlıyor.
    Önü bomboş, arkasında deli konvoy.
    Herkes kornalar eşliğinde isyanda.

    Bu kişiyi bu saatte bu yola sokan eğitmeni hatalı.
    Bir sürü yol var deneyim kazanabileceği, benzer özelliklerde olan ve trafiği tıkamayacağı.

    Adayın gözünden bakalım, herkes sana küfrediyor, sollayabilen sollarken korna çalıyor. Arkandan selektörler vs.
    Araba kullanmaktan soğursun.

    Eğitmenlerin biraz daha düşünceli olması lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kamu spotu niteliğinde güzel bir öz eleştiri olmuş. Burada sadece forumun bazı kesimi görecek ama ne kadar gören olursa kârdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıthane Cendere caddesi yakınlarında oturuyorum. Bilenler bilir orası sürücü kurslarının 1 numaralı youdur. Aynı zamanda Hasdaldan otobana bağlantı yoludur. Yani sürekli kullandığım bir yol. Hiç bir zaman sürücü adayını strese sokacak, zora sokacak hareketlerde bulunmam. Önce mesafemi korurum en uygun anda da geçişimi yaparım.

    Sadece bir kere tam otoban yoluna bağlanacağım sırada aniden şerite fırlayan bir kadın sürücüye kornaya abandım refleks olarak. Onu da yanındaki eğitmen kurtardı sağolsun. Yoksa arkadan cok feci giriyordum.

    Herkesin bir alışma süreci vardır. Bu gibi durumlarda her zaman uygun mesafe bırakmak ve en uygun zamanda kimseyi tehlikeye atmadan geçişi yapmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    Trafiğin olağan akışını riske atıyorlar çevremde sürücü kursu aracı varsa geriliyorum. Yoğun trafikte tampon tampona giderken es kaza stop ettirse al başına belayı.

    Ama öğrenmek için mecbur o trafiğe girmesi lazım.

    Katılıyorum hepsi değil ama çoğunluğu kesinlikle risk oluşturuyorlar, gördükçe hemen çevresinden kaçmaya çalışıyorum aslında suç yanındaki hocada tamam trafiğe çıkmalı oda öğrenicek ama daha araca hakim değilken trafiğin içine girince hem panikliyor hemde kontrolü kaybediyor
  • Birincisi mıcır atan hafriyat kamyonu ikincisi sürücü kursu arabaları.Biri cam oteki can çatlatır anında sollarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende en çok şikayet ettiğim eğitim verilirken bir araca çarpacakken ne yapılması gerektiği hakkında kimse bir fikir vermiyor.Ya da yağışlı havalarda nasıl kullanılacağı ile ilgili.Ya da kaza dan sonra evrak işlemleri nasıl tamamlanır.Bunları kimse anlatmıyor.Daha çok var bunun gibi.Yeni ehliyet alan arkadaşlar.Ehliyeti alınca gaza gelmeyin lütfen.Öğrenceğiniz dünya kadar şey var :)Bir gün bir bakmışsınız önünüze araba atlamış oda yeni ehliyet almış ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 6 Ocak 2018; 1:58:9 >
  • Sınav günlerine denk gelirsem güzergahlarında yolumu değiştiririm ben genelde panik olmasınlar diye. Ben direksiyon derslerinde iken de ışıklarda resmen drag kalkarlardı benimle sağımdan, patinaj çekeni tip tip bakanı. Bende anlam veremiyorum. Hocam çok kıyak adamdı bas bas derdi oda.
  • Evimizin 100mt yanı sınav guzergahı o yuzden normal günlerde ve sınav günlerinde hep sürücü adaylarıyla karşılaşıyorum.Lambada stop ettiriyorlar bazen veya geç kalkış yapıyorlar bekliyorum arkalarında,panik olmasın diye korna sellektör asla kullanman.Bi defasında sürücü adayı yavas gidiyor diye önüne geçip defalarca sert fren yapan şahinci gördüm,en sonunda sürücü adayı korkudan sağa çekmişti böyle öküz arkadaşlarda var malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.