Şimdi Ara

Trainspotting (1996) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GÜZEL FİLM FAKAT REQUİRUM FOR DREAM LE KIYASLANMAMSI GEREKİYOR O FİLMİN YERİ BAMBAŞKA..
  • çok iyi filmdir , bir tane psikopat arkadaşları var onun sahneleri çok komik , uyuşturucu üzerine çekilen en iyi filmdir.
  • Filmin hastasıyım gercekten oyunculuk olsun replikler olsun mükemmeldi.Sick boyun film yorumlamaları süperdi mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Campeón

    Konusu ilgimi çekti,akşam izlerim.

    İzledin mi? Beğendin mi Filmi?  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 yılında 2. filmi de çıkmıştır

  • Vay be, insanların yıllar öncesinden burada bu film için tartışmış olmaları beni bayağı mutlu ediyor. Ben ilk defa bir filme en favorim diyebiliyorum o da bu film. Ha elbet bu mertebeye yaklaşan çok ama bi türlü oturtamıyordum. Bu film gerçekten etkiledi beni. Kitabını da okudum geçenlerde ikinci defa izledim. Filmin öncellikle mükemmel bir soundtrack'i var, hatta gündelik hayatımda da birkaç müziğini dinlerim. Ayriyetten bence soundtrack İngiltere, İskoçya stereotipini çok güzel yansıtıyor. O ortama ısındırdı bayağı beni. Onun dışında hareketli sinematografisi filmin temasının ve hikayesinin temposuna çok güzel uyuyor. Kitap ile film arasında çok değişiklikler de yok sadece birkaç karakter, mini hikaye ve film birkaç noktada kendi çizgisinden gitmiş ama daha sonra kitaba çok güzel bağlıyor. Kitabında filminde vermek istediği mesajlar bence güzel ve beni bayağı etkiledi. Film ve kitap bence sadece uyuşturucu bağımlılığını ve arkadaş ortamının bağımlılıklarda ve kişinin hayat kalitesini ne denli etkilediğini anlatmıyor, aynı zamanda toplumca ne denli insanların hayati hedeflerinin maddi şeylere yöneldiğine dair güzel bir eleştiri var. Hayatı seçmek değil yaşamak ne demek bunu gösteriyor. Acısıyla, tatlısıyla. Bir tane yabancıdan görmüştüm, onun dediğine göre film aslında uyuşturucuyu ne övüyor ne gömüyor neyse onu gösteriyor. İlk izleyişimde bunu fark etmedim ama ikinci izleyişimde bu fikre biraz daha inanmaya başladım. Ha birde bu film beni acayip derecede İskoçya, İngiltere şehirlerine de ısıttı. Mutlaka bi kere de olsa Edinburgh'u ve Glasgow'u ziyaret etmek isterim. Gerçekten de galiba bu film bunu yapıyor. İkinci izleyişimde birincisinden daha da tatmin bir şekilde ayrıldım. Gerçekten bu içeriği (film + kitap) çok seviyorum. İkinci kitap ve filme de yakında başlayacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 13 Mayıs 2022; 23:41:33 >




  • Nova avil kullanıcısına yanıt

    Bence kıyaslanabilir gibi. Ama iki filmin bakış açıları çok ayrı kalıyor. Biri daha ciddi bakarken bu meseleye (Requiem for a Dream), biri ise kah acı kah komik biçimde bakıyor (Trainspotting). Requiem for a Dream'a sallamıyorum tabii o filmde tüylerimi diken diken etmişti ama Trainspotting'in çok çeşitliliği benim biraz daha hoşuma gidiyor. İki filmde süperdir.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.