Şimdi Ara

Trakya Tıp vs Kocaeli Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba. Sıralamam bu iki üniversiteyi de tutuyor ve ikisi hakkında da epey bir araştırma yaptım. İki şehrin de modern ve öğrenci kenti olduğunu, hastanelerinin de büyük ve yeterli olduğunu biliyorum. Profesör, doçent ve yardımcı doçent sayıları da birbirine yakın. İki üniversiteden de mezun olmuş kişilerle konuştum, Kocaeli'nin diğer fakültelere göre daha zor olduğunu, Trakya Tıp fakültesinin de yenilendiğini ve yeni derslik binaları eklenerek eksiklerinin kapatıldığını duydum. Bu üniversitelerden birinde okuyan veya bilgisi-önerisi olan varsa çok yardımı olabilir. Şimdiden teşekkürler



  • Aynı durumdayım hocam up olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de katip çelebiyle arada kaldım, bana kalsa katipe gidicem ama ailem bütün gücüyle kendilerine en yakın ili seçmem için baskı yapıyor
    kocaeli gerçekten bariz şekilde daha mı zor? ders programına baktım, katibe ilaven daha fazla kurul var.
  • tam olarak bilgim yok ama üst dönemimdekiler vakti zamanında Kocaeli'yi tercih etmişti.
  • Ben olsam Trakya'yı tercih ederdim ama somut bir sebebim yok malesef
    İyi şanslar, hangisi daha iyi olacaksa o gelir umarım
    Bir de Kocaeli'nin neresi modernmiş merak ettim
  • sen izmitle izmiri karıştırdın galiba kocaeli ve modernlik?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrYrlmz

    ben de katip çelebiyle arada kaldım, bana kalsa katipe gidicem ama ailem bütün gücüyle kendilerine en yakın ili seçmem için baskı yapıyor
    kocaeli gerçekten bariz şekilde daha mı zor? ders programına baktım, katibe ilaven daha fazla kurul var.

    Katip Çelebiye giden çok yakın bir arkadaşım var sınavları diğerlerine oranla çok sık olmuyormuş ve çok zorlamıyorlarmış. Okul yeni olduğu için eksikleri halen devam ediyormuş. Merkeze uzak ve sanırım sanayi bölgesine yakın olduğundan etrafta doğru düzgün market bile bulamıyorlarmış. Bu yüzden tercih etmek istemedim Katip Çelebi'yi ^^




  • Daha yakın olduğu için ve çok fazla farkı olmadığı için benim de gönlümden Trakya geçiyor açıkçası. Fakat puanı da heba etmiş gibi oluyorum o yüzden aradayım çok .
    Kocaeli'de okuyanların belki okudukları şehri lekelememek için subjektif davranmasından ötürü böyle demiş olabilirler bilemedim ben de şimdi
  • Ateş Üfüren kullanıcısına yanıt
    zaten katipi tercih edersem en büyük sebep bulunduğu şehir ve nispeten kolay olması olucak çok zora gelebileceğimi sanmıyorum.
    şehir de benim çok inanılmaz önemli, kocaeli nasıldır acaba?
  • Trakya tıpta okuyorum sorularınızı bırakabilirsiniz ama 20-21 temmuz gibi cevaplayabilirim anca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaelide okuyorum öneririm
  • Kocaeli'de yaşıyorum, öğrenci şehri olarak nitelendirilebilecek pek bir esprisi yok. Ancak KOÜ Tıp oldukça iyi bir yer, pişman edeceğini sanmıyorum.
  • İzmit süper bir yer.Koü süper bir yer.Kocaeli tıp düşünmeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakya daha iyi bence ortam olarak. Edirne ortamı güzel daha modern. Kocaeli kro ortamı.
  • kocaelinin nüfusunun fazla olması, istanbula bitişik olması, diğer sanayi kentlerine ve ankaraya yakın olması. yani daha merkezi ve erişilebilir olması trakyaya göre daha fazla tercih edilmesine neden oluyor diye düşünüyorum.
    kocaeli daha kozmopolit bir şehirken, edirne daha küçük ve daha belirgin bir sosyal kültüre sahip. yani kocaelide her çeşit her kesimden insan çok sayıda bulunurken, edirnede sosyal ve kültürel yönden daha birbirine benzer insanlar bulunur. çünkü kocaeli bir sanayi kenti ve büyükşehirdir nüfusu 1,5 milyondur, edirne tarım kenti ve nüfusu 100 bin civarındadırbunlardan hangisinin senin için olumlu olacağına sen karar verirsin. kocaeli hakkında daha fazla detaya sahip değilim.
    edirne şehir merkezi oldukça küçük olmasına rağmen kültürel imkanları fazladır. edirne'de çok fazla avm bulunmaz. çok sık konser olur. konser salonları büyük değildir ama sadece popüler şarkıcı ve gruplar değil pek çok alternatif sanatçının da konserlerini gördüm. ayrıca konservatuvar oldukça aktif. haftada ortalama 2 konser gördüm bahardan itibaren hatta tıp haftasında bizim dekanlığın da katkısıyla bir hafta içinde 6-7 tane konser ve dinleti gerçekleşmişti. sağolsunlar kongrelerimizde bile bir quartet gönderir 2 3 parça çalarlar.
    derslik binamız 2 yıllık. baya güzel hatta eski derslik binasi da oldukça güzel. ama bunun çok önemi olduğunu düşünmüyorum. eğitim materyalleri oldukça yeterli. Akademisyenlerin tamamına yakını iletişime hatta eleştiriye dahi açık. uygun yöntemle yapılan geribildirimleri yerine getirmeye çalışan samimi insanlar var. ve elbette olmayanlar da var. ancak birkaç üniversite gördüm ve kıyaslayınca trakya kıymetli geliyor bana.
    kocaeli ve edirne güzel şehirler. kocaeli tıp 1992 yılında, edirne tıp 1974 yılında kurulmuş, ikisi de oldukça köklü okullar
    ben kadıköyde oturan biri olarak ctf itf ve marmaradan sonra trakyayı yazmıştım, kocaeliyi ve çanakkaleyi daha aşağıya yazmıştım sakarya bolu gibi okullarla özelleri ise hiç yazmamıştım.
    başkaları da demiş ama merak ettiğin bir detay olursa edirne ve trakya tıp hakkında bildiklerimi anlatırım




  • Trakya tıp ı tanıyorum.

    Kocaeli tıp tan 1 tık geridedir.

    Şehir rahatlığından dolayı Edirne-Trakya tıp ı öneririm.

    Kolay gelsin.
  • şehir olarak kocaeli>edirne
    tıp zorluğu olarak trakya>kocaeli
  • Trakya tıp bu yılki kontenjan etkisiyle ne kadar geriler sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli tepdad tarafından akredite edilmiştir. Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) YÖK tarafından akreditasyon kuruluşu olarak tanınmaktadır. Ayrıca TEPDAD 2013 yılında Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu (WFME) tarafından değerlendirilmiş ve tıp eğitiminde kareditasyon kuruluşu olarak tanınmıştır. TEPDAD’ın kurul ve komisyonlarında bugün 40’a yakın tıp fakültesinden 150’nin üzerinde öğretim üyesi emek vermektedir. Çalışmalara destek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.(alıntıdır) Kocaeli'nin zor olmasının bir nedenide bu. Tıp alanında ulusal ve uluslararası bazı standartları yakalamış olmasıdır.
  • kocaeli üniversitesinin göz bebeği tıp fakültesidir. ama aşırı derecede göz bebeği. okul çok iyi binası hastanesi hocaları çok iyi. değerli bir tıp fakültesi.kocaeli üni. rektörü tıp fakültesinden bütün tıbbı malzemeleri var. eski rektörü de tıpçıydı ondan önceki de tıpçıydı. babadan oğula nesil bir tıpçı geleneği var . hatta eski rektörün makine mühendisliği bölümüne kaynak makinesi alacağıma tıp fakültesine çay makinesi alırım demişliği vardır.zor olduğunu da açıkça söylemişler ama kazanabilen bitirebilir de rahat olun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.