Şimdi Ara

Transformers: Rise of the Beasts (Haziran 2023) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Valla tasarımlar kötüydü, yavandı ben de beğenmedim açıkçası, çok düz çok kutu gibi. Önceki Transformers tasarımları daha iyiydi. Ben zaten Transformers hayranı değilim, çizgi filmlerini izlemedim. Yani görmüşlüğüm var ama izlemişliğim yok. İlgim de yok. Ancak o ilk filmdeki görsel efektler beni zamanında çok etkilemişti. Üstünden 16 sene geçmiş. Zamanında böyle görsel efekt ağırlıklı, karmaşık tasarımların yoğun olduğu aksiyon filmini hiç görmemiştik. İlk film bu yüzden özeldir. Hatta adamlar bir ilke imza attıkları için atmosfer, oyunculuk belki senaryo konusunda da daha fazla özen göstermişlerdi. Bilmiyorum ilk filmin bir kalitesi, bir ruhu vardı. Gerisinde aynı şeyleri tekrar edip durdular. Ayrıca ilk filmde Shia Labeouf, Tyrese Gibson, Jon Voight, John Turturro, Kevin Dunn, Anthony Anderson gibi tanıdık yüzler ve/veya iyi oyuncular vardı. İsim olarak daha fazla yazılabilir. Yani oyuncular ve karakterler de seyirciyi filme çekiyordu. Megan Fox'un taş olduğu zamanlardı ve parladığı zamandı aynı zamanda. Tabii filmi bunun için sevmedik ama tuzu biberi hesabı yazdım.


    Şimdiki filmlerde hiçbir oyuncu yok yahu, karakter yok. Bomboş film. İzlemek için bir sebep yok. Bana şu filmde izlemeye değer bir şey göstersin biri cidden. 16 sene sonra görsel efektten başka ne koymuşlar şu filme. Sanki görsel efektler bile bana çağımıza göre zayıf gibi geldi. Yahu artık bilgisayar oyunlarının anlık olarak render'lanan oyun içi görüntüleri bile bu görsel efekt seviyesine geldi zaten. Görsel efekt için izleyelim desek o da zayıf. Kaldı ki günümüzde görsel efektin çok yoğun kullanımı mevcut olduğundan şaşırtmıyor, hatta birçok insana bıkkın seviyesi getirmiş vaziyette. Marvel ve özellikle DC filmlerini görünce kusasım geliyor artık. CGI olduğunu biliyorsun, zaten kabak gibi ortada. Ya sanki karnım açken dışardan aburcuburla midemi doldurmuşum gibi bir his.


    Neyse bu filmde tek beğendiğim şey Peru oldu. O da içinde sıkıştığımız şu stresli, duygusuz, motonluk akan yaşamla dolu, gri beton şehirde yaşadığımız için Peru görüntüleri, farklı ve egzotik bir ülkenin egzotik yaşamı çekti içine. Peru'da yaşasam bu da olmazdı belki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Peru bence konsepte - hayvan robotlar olmasına rağmen - uymamış. Bana sorarsan filmde mümkün olduğunca ucuzculuğa ve kolaycılığa kaçmışlar. Amazon, Brezilya var mesela. Ortalama her turistin durup fotoğraf çektirebileceği belli olan Peru virajlarında sıradan atlama, zıplama ve aşağı yuvarlanmalardan ziyade büyük bir tropik akarsu üzerinde en azından daha egzantirik sahnelerle tam teşekküllü bir kovalamaca yapabilirlerdi mesela. Madem bu kadar CGI vurgusu var, uzaya çıkarak gezegen yiyici makinenin üzerinde savaşabilirlerdi. Transformerlar hem uzaylı hem de makine. Bu özelliklerinden daha fazla istifade etseler ya. Robotların birbirini parçaladığı bir evrende ahlaki veya felsefi "derinlikle" vakit kaybetmeleri, hasta erkek kardeş gibi tek boyutlu işlenen örneklerle bir duygu sömürüsü yapmaya yeltenmeleri, insan karakterleri uzaydan gelen robotların bu kadar önüne çıkarmaları - hani güya robotlar burada başrolde olması gerekirken - can sıkıyor. Sebep de aslında basit: Kaliteli CGI pahalı. İnsan koymak, hele ünlü olmayan veya fazla ön planda olmayan oyuncular koymak oldukça ucuz. Bu serinin özeti - ki çoğu filmini izlemedim veya hatırlamıyorum - bir avuç insanın duygu sömürüsü eşliğinde hayatta kalma mücadelesi, her nasılsa saniyeler içerisinde ölecekleri bir savaşta hiçbirisine bir şey olmaması ve arka planda gerçek potansiyeli yeterince kavranamayan bir robotlar savaşı veya anlatısı.




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Yok ben zaten uyup uymamasından değil, farklı coğrafya olmasından dolayı dedim. Yoksa uymamıştır doğrudur. Transformers ciddiye alınacak bir seri değil, o yüzden üzerine bu kadar sorgulayıcı kafayla düşünülüp bu kadar derine inmeye çalışmaya gerek yok. Yoksa birçok saçmalık ve tutarsızlık bulunur. Benim gözüme fizik kuralları çok batıyor mesela. Olay Dünyamızın olduğu bir evrende, ve bu evrenin fizik kurallarıyla gerçekleşiyor değil mi? Fizikçi değilim ama bildiğim kadarıyla


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Gezegen yiyici adlı kendisi bir Dünya kadar büyük bir kütleden bahsediyoruz. Böylesi bir kütlenin öz kütlesi de aşağı yukarı Dünya kadardır. Belki daha az belki daha çok. Böyle bir kütlenin bir arada kalabilmesi mümkün değil. Yok eğer bir arada kalabiliyorsa Dünya gibi kendi kütle çekiminin olması gerekir. Bu da onun mevcut şeklinin gezegendler ve yıldızlarda olduğu gibi küresel bir biçimde olmasını sağlar. Aslında buna zorlar. Sonuç olarak Gezegen Yiyici'nin şekli filmdeki gibi olamaz ve kendi kütle çekimi olur. Eh kendi kütle çekimi olan bir şey kendisi gibi olan başka bir kütleye öylece yanaşamaz, birbirlerini çekerler, çarparlar. Ya da çok hızlı bir şekilde merkezkaç kuvvetiyle bir birilerinin etraflarında dönmeleri gerekir ama filmde böyle bir şey yok. Ve çok yakınlar. Başka bir fizik sorunu da madde, hacim, yoğunluk ile ilgili. Bumblebee'nin hacmi az çok belli. Kendisi hep otomobillere dönüşüyor. Bir ara filmde çöp kamyonuna dönüştü. Ciddi bir hacim kütle farkı var. Hacı sen o kamyona nasıl dönüştün, atomların, mokeküllerin buna nasıl yetti dedim ama sonra Transformers işte diyip sorgulamadım çok.


    Üstünde düşünmeye değmez. Yazanlar ve evreni tasarlayanlar bile düşünmemiştir. Matrix değil ki sonuçta, üzerine kafa yoralım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cok mu zor şu seriyi bastan çekip:
    Kaliteli bilindik oyuncular kullanmak. 4-5 deki basrol oyuncu falan degil abi daha iyisi.
    Saglam ve coluk cocuk veletlik gereksiz komik olmayan sakalar kullanılmayan ciddi bir senaryo
    Transformers oldugu icin gorsel efektlerde iddialı olmak
    Hans zimmer gibi iyi bir ses sanatçısı ile çalışmak
    Baştan serinin kurgusunu yapmak. Sonraki filmlerde hikaye sacmalamalı.
    Robotlari ilk filmlerde oldugu gibi gercekci tasarlamak cocuksu degil
    Ana karakterlerde seksi kadın kullanmamak, küçük çocuk kullanmamak.

    Yapın abi şöyle bir seri, kaliteli unutulmayan seriler arasında yeriniz olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biri bana anlatabilir mi üzerinden yıllar geçmesine rağmen görsel efektler ilk filmden nasıl bu kadar yapay olabiliyor. Robotların cgı olduğu o kadar belli ki sırıtıyor yani . Sanırım maliyetten kısmak için görsel efektlere , başrol karakterlere falan pek özenmemişler gibi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 19 Temmuz 2023; 16:41:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi sıkıldıkça kapatıp 3 günde izledim.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hani başka bir evren, başka fizik kuralları deyip o kısımlara aldırmıyorsun yoksa pekala böylesi bir kütle Dünya'ya yaklaşsa gezegenin yörüngesini - iticilerinin karşı koymadığını varsayarsak kendi rotasıyla beraber - marjinal biçimde değiştirirdi. Kurgusal bir ontolojiyi ve senaristin tahayyülüne göre özgürce belirlediği fizik kurallarını mesele yapmamak çok kolay, bu bence zaten makul olan tavır. Ama kurguladıkları karakterlerin düşünce ve davranışlarında - duyguları nedeniyle yaptığı hatalar hariç - asgari bir mantık silsilesi bekliyorsun. Eldeki potansiyelin daha iyi değerlendirilmesini bekliyorsun. Bu seri kesinlikle bunu veremiyor. Bu konuda hemfikiriz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Filmler ve Filimleryoutube
    Binomo'da ticaretin heyecanını yaşayın ve günlük olarak 3800 TRY kazanın: https://binomo.click/filmler Net ticaret: sadece "aşağı" veya "yukarı" seçin UPİ, PhonePe, kripto vb. kullanarak 7/24 hızlı para çekme veya yatırma işlemleri Sınırsız demo hesabı ve başlangıç seviyesi için ücretsiz eğitim Promosyon kodumu kullanın ve yatırımınıza %50 bonus kazanın: FILML50 🔔F&F Club'a Katılmak için: https://www.youtube.com/channel/UCZCUdSjhEFof8_dNn4e9maQ/join 🔔ABONE OLMAYI VE BEĞENMEYİ UNUTMAYIN CANLAR 🔴Instagram: https://www.instagram.com/filmlervefilimler 🟣https://discord.gg/WhRQ7bZ 📬Contact: filmlervefilimler@gmail.com ►ELEŞTİREL PARODİLER: https://youtu.be/4I4iTvn1K9Y?list=PLJc89agZ0QizMSKCMpIqCWntaY2d5jyxD ►NEDEN EFSANE SERİSİ: https://youtu.be/D2AQLj12taI?list=PLJc89agZ0QiyfifeJ9dZTMNEOazOt1xXn ►NEDEN KESTANE SERİSİ: https://youtu.be/nnSkGevpwn4?list=PLJc89agZ0Qiy2CYHDg1nQ61yUNziveY2G ►HİLE WEB SERİSİ: https://youtu.be/SThze8RBWsE?list=PLJc89agZ0QizXn80gjD29L6MQn1RNSP8C ♦♦Filmler ve Filimler kanalında her hafta vizyona girmiş bir yapımın Eleştirel Parodisi yer alır. Bu parodilerin sonunda FİLM(iyi) FİLİM(kötü) anlamına gelen ibareler dile getirilir. Senin beğendiğin yapımı biz beğenmemiş veya tam tersi durumlar oluşabilir. Dünya farklı insanları barındırdığı için güzel bir yerdir.♦♦ ▶Filmler ve Filimler (Movies and Moovieez) is a Turkish entertainment platform. We produce movie parodies to make people smile. Film (Movie) is the grade that we gave to "good" productions. Filim (Mooovie) is the grade that we gave to "bad" productions. Charlie Chaplin logo means "Movie" and Hitler logo means "Mooovie". Watch it, like it, share it !
    https://www.youtube.com/watch?v=GShmxvPqt78
  • Bu filmi şahsen çok beğendim. Bayverse de ki 3-4-5 den zaten çok iyi olmasıyla birlikte Bumblebee den de çok iyi ve silik de değil. Bu filmde yapılan en iyi şey sanırım Bumblebee'i arkaplana atmak ve Mirage ile Prime'ı öne çıkarmak. Özellikle Mirage'ı aşırı sevdim. Son zamanlarda iyi bir Transformers izlemiyorduk ilaç gibi geldi şahsen. Ha evreni bilenler için pek çok karakterin davranışı eğreti dursa da bunlara aldırmadan izlendiğinde baya keyif veriyor.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    3 den de iyi olamaz hocam yapmayin ya
    Aksiyon sahneleri muzikleri en guzel olan 3 degil miydi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ah nerde o eski transformerslar.

  • general4242 kullanıcısına yanıt

    Müzik ve aksiyon sahneleri konusunda haklıydınız hocam güzeldi Allahı var ama hikayesi çok kötüydü bence. Bu film özellikle Prime özelinde ondan daha iyi geliyor bana.

  • eskiden gizem vardı, ayın karanlık yüzü filminde ki başlangıç sahnesi tüylerimi ürpertirdi. şimdi yok goril yok orangutan falan çocuk işine dönmüş. ayhan kahya vefat ettiği için prime dublajıda değişti dolayısıyla izlemeyeceğim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.