Şimdi Ara

Trendyol için fotoğraf makina tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Trendyolda tekstil ürünleri satışı yapmaktayız. Ürünlerin fotoğraflarını kendi cep telefonum ile çekmekteyim.Bu arada trendyol 2 mb civarı fotoğrafları onaylıyor daha büyük boyutları kabul etmiyor. Şöyle bi sorunum var, renklerin doğruluğunu bir türlü tutturamıyorum. Pro modunda sürekli olarak aydonlığı azaltıp çoğaltıyorum ancak yinede çoğu renkte doğru olmuyor. Telefonun ekranı amoled. Çektiğim fotoğraflar genelde pcde daha başka tonda gözüküyor. Bu arada fotoğraf çekiminde beyaz ışık ile aydınlatma yapıyorum bunun yerine günışığımı yapmak gerek? Kısacası çok uğraştırıyor. Bize profesyonel birşey lazım değil. Uygun fiyatlı Renk doğruluğu olacak cep telefonuda olabilir dijital fotoğraf makinasıda. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Doğru renk konusu photoshop bilgisi gerekiyor. Neyle ve nasıl çektiğin ikinci planda.

  • Hocam çok profesyonel bişey değil yaptığımız. Kendi telefonum oneplus 6 amoled ekranlı. Örneğin,kimi zaman kiremit rengi bi ürün fotoğrafı çektiğimde telefon ekranında renk çok farklı görünürken pc ekranında rengin doğru olduğuda oluyor.bazı renklerdede telefon ürünün kendi rengini hiçbişekilde doğru çekmiyor.Yani bu telefonla olacak iş değil bu umarım anlatabilmişimdir sorunu. Bana bu söylediğim konularda birazda olsa çözüm sunacak uygun fiyatlı dijital fotoğraf makinesi tavsiyeniz varmıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her makinenin kendi içinde de renk tonları birbirinden farklı ve seçimi size bırakıyor. Doğru renkten ziyade hoşlanan renk ayarı şeklinde ilerliyor bu konu. Örneğin kimisi renkleri sıcak seviyor, kimi soğuk, kimi parlak. Bu ayarlar tamamen kullanıcının tercihine kalmış ve hepsi doğru aslında. Konu tamamen zevk. Doğru renk konusunda en önemli diğer konu makine üstündeki beyaz ayarı fonksiyonu. Beyaz renk bir A4 kağıt düşünün. Evde florasan ışığı altında rengi farklı, güneş ışığında rengi farklı, loş ışıklı ortamda rengi farklı, led ışık altında rengi farklıdır. Ama aslında hepsinde kağıt aynı olmasına rağmen rengi farklıdır. O nedenle makine üstünden çekim yapılacak ortama göre bu beyaz ayarına da müdahale edip doğru renklerin yakalanması sağlanabilir.

    Bu iş için başlangıç olarak hafif ve uygun fiyatlı bir makine ile başlanabilir. Örneğin Olympus OMD EM10 mark 2 yada mark 3 yada OMD EM5 mark 2 gövde öneririm. Sizin çekim yapacağınız ortamın büyüklüğüne göre alınacak lensin mm değerine karar verilir daha sonra.

    Bir de güzel renkler için çekim yapılan alanda sabit ve düzgün bir ışık kaynağı olursa doğru renklere bir kere bir ayarla ulaşıp hiç ayar değiştirmeden fotoğrafları çekebilirsiniz.

    Yine yardım etmemi istediğiniz bir konu olursa özelden de yardımcı olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINLASINN -- 3 Ocak 2022; 16:41:54 >




  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt

    Bende birsz araştırma yaptım, şimdi telefonla raw formatında çekim yapmayı deneyrceğim. Zaten her çektiğim fotoğrafı telefonun pro modunda ışığı ayarlayarak çekiyorum. Ve pc attığımda tekrardan renk ayarı yapıyorum. Bunun için raw formatında çekim yapmayı deneyeceğim. Çok profesyonel bi iş yapmıyoruz zaten trendyola yüklediğimiz fotoğraflar 3 mb civarı üstünü trendyol kabul etmiyor. Birde telefonun ekranı beni çok yanıltıyor amoled olduğundan dolayı.eğer raw formatı işimi çözerse ıps lcd ekranlı canon grundig gibi ucuz bi dijital makine alıp devam edicem. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon EOS M200

    Buna bakabilirsin istersen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • must@fa M kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Beyaz ayarı denen bir ayar var, onunla yapabilirsiniz hocam. Raw çekiyorsanız süper. Photoshop/lightroom'da beyaz ayarını ayarlamaniz gerek, bunu beyaz a4 kağıtla veya gri kart denilen özel bir kart ile yapabilirsiniz. Bir örnek video ekliyorum. Bu sizin hedefinize yaklaştırır sizi.

    pal2techyoutube
    How to set a custom white balance for photography in Fujifilm cameras, and why this setting is important, especially for shooting JPEGs and video filmmaking. Camera models used in tutorial are Fuji XT3 and XT4. ============================= 🎥 Gear Discussed in Video ============================= That pop-up gray/white card: https://amzn.to/3jOfyUZ My favorite color checker chart: https://amzn.to/350QLc4 Same, but focused on video: https://amzn.to/2EWRDDN Fujifilm X-T3: https://amzn.to/3jC76rM Awesome Aputure RGB Light (red one in video): https://amzn.to/2EW312T Aputure AL-MX: https://amzn.to/3bBxVtv ============================= 🧰 Additional Resources ============================= My Current Kit: https://kit.co/pal2tech Gear shop: https://amzn.to/3neTq8P ============================= 🎬. Production Notes: ============================= Producer and Host: Chris Lee ============================= ❤️ Support this Channel: ============================= If you wish to support the channel, there are two ways: 1. Join pal2tech Backstage here: https://pal2tech.com/backstage 2. Use my PayPal here: https://www.paypal.me/pal2tech This is very much appreciated. All donations go toward the funding of future videos for this channel. ============================= 👥 Contact Info: ============================= Business inquiries: chris.lee@pal2tech.com Instagram: https://www.instagram.com/pal2tech PRODUCT REVIEW OR TO SEND SOMETHING: pal2tech 1227 North Peachtree Parkway 165 Peachtree City, GA 30269 United States NOTE: Product reviews are completely independent. Some of my links have an affiliate code, if you purchase gear with these links I will receive a small commission at no additional cost to you. Thank you! My videos and opinions are not paid for by any outside organizations, manufacturers, or companies. #fujifilm #xt4 #video
    https://www.youtube.com/watch?v=LU67SNGCMtE&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli Hamsi kullanıcısına yanıt

    Raw denedim pek etkili olmadı.fotoğraf çekerken Beyaz ayarıyla sürekli oynuyorum zaten ancak videodada izledim beyaz a4 kağıdı tam olarak ne işe yarıyor tam anlayamadım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.