Şimdi Ara

trimbox ,cihazları koruma ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • www.youtube.com/watch?v=FxzsMu88ngs
    arkadaşlar nette trimbox diye bir cihaz var.yukarda videosu var.evdeki elekt. cihazları yüksek voltajdan koruyormuş.fakat fiyatı yüksek 200 tl,varistör gibi mi acaba,bu cihazı kullanan var mı.faydası zararı v.s. nedir.yorumlarınızı bekliyorum.



  • Yüksek voltajda sınır tanımayan bir ürün.Ne kadar yüksek voltaj gelirse gelsin normal standarta indiyor.Ve normalde saniyenin binde biri yüksek voltaj oluyor pick mi deniyor ne,onları engelliyor ve yüksek voltajın etki ettiği yerin ömrünü uzatıyor.Her yerde kullanılıyor.Eğer evde isen tek yetiyor.İş yerinde ise her makinaya bağlanıyor
  • dostum sen kullanıyormusun.yüksek voltaj derken yıldırım gibi mi....
  • Ürunle ilgili yeni videolar var:

    Trimbox Tanıtım Videosu

    Trimbox Test Videosu

    Trimbox Montaj Videosu

    www.trimbox.co



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluewing -- 4 Temmuz 2013; 16:22:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hiçbir işe yaramayan para tuzağı savcılığa vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raver

    hiçbir işe yaramayan para tuzağı savcılığa vereceğim.

    TV de reklama başladılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence iyi bişeye benziyor.
  • Online satış siteleride mevcut

    http://www.e-trimbox.com/
  • Evlerde o takılı olsaydı ve kaçak akım rolesi elbette bunlar olmazdı.
    Bkz;http://webtv.hurriyet.com.tr/2/52326/0/1/mahalleli-ve-insaat-iscileri-arasinda-elektirik-kavgasi.aspx
  • Aynısından burada da var:www.volter.com.tr

    Dünyada ilk derken (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24071618.asp ) bu firmayı hesaba katmamış anlaşılan. Rengi hariç, birebir aynısı.

    Yakında mağdur olanlar ağlamaya başlar.
  • Düşük ve yüksek gerilimden korunmak istiyorsanız gerilim koruma rölelerine bakınız.

    Saygılar..
  • Bu zamazingoları prizlerin bir türevi olarak görüyorum. Prizler ne kadar işe yarıyorsa bunlar da o kadar...

    Rölelere gelince...Darbelere ve dalgalanmalara rölelerin reaksiyon göstereceğini hiç sanmıyorum. Zaten cihazların yanmasının en büyük sebebi de bu ani aşırı gerilimler değil mi? Bunları önleyemeyecekse röle+kontaktör+bunları monte edecek bir elektrikçi için masrafa girmeye değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yüzdeelli

    Bu zamazingoları prizlerin bir türevi olarak görüyorum. Prizler ne kadar işe yarıyorsa bunlar da o kadar...

    Rölelere gelince...Darbelere ve dalgalanmalara rölelerin reaksiyon göstereceğini hiç sanmıyorum. Zaten cihazların yanmasının en büyük sebebi de bu ani aşırı gerilimler değil mi? Bunları önleyemeyecekse röle+kontaktör+bunları monte edecek bir elektrikçi için masrafa girmeye değer mi?





    Gösterir, üzerinde bırakma ve çekme gecikme süreleri ayarlıdır. Örneğin gerilim ayarını 210 Volt alt, 240 Volt üst değer zamanı min yaparsınız yükseldiği veya düştüğü anda açma yapar. Yıldırımdan falan korumaz ama.

    Koruyacağınız cihaza bağlı olarak masrafa girmeye değebilir, endüstride çok sık kullanılır. Fiyatları çok fazla değil.

    Saygılar...




  • Pirizlere takılan tasarruf cihazları kadar gereksiz bir cihaz.Zaten kullandığınız çoğu ev cihazlarında yüksek gerilim koruması var.Tüm PC -Lcd tv switch mod çalışan tüm cihazlar buna dahil.Beyaz eşyanız da zaten motor ve rezistanstan oluştuğu için zarar görmeleri ihtimali zayıf.Boşa para harçamayın kanmayın.
  • tecman kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız! Ben de sizin gibi düşünüyorum! Elektrik motorları için düşük voltaj önemli bir risk unsuru.Oysaki düşük voltaj koruması olmadığını yazmışlar int. sitelerinde.Bir de neden düşük voltaj korumasına gerek olmadığını anlatmaya çalışmışlar ki; açıklamaları çok saçma.Cihaza parafudr dememişler.Parafudr derlerse bir tane bile satamayacaklarını biliyorlar.Piyasada bu alanda söz sahibi dev firmalar varken hiçbir tesis bunlardan parafudr satın almaz.Cihazdan yeni bir ürün olarak söz ediyorlar.Fazla voltajı toprağa veya başka bir yere iletmeden içinde yok eden yeni bir teknoloji ileri sürüyorlar.İşte tam burada aklıma bir sürü soru geliyor.Benim gibi elektrikten az buçuk anlayanların da aklına bu soruların geldiğinden eminim.
  • Bu gibi durumlarda halkımız sadece eleştirmeyi sever bende merak ediyorum nasıl bir ürün olduğunu ancak bu kadar lansman yapıp ürünün boşaçıkaracaklarına sanmıyorum elektrik tasarruf cihazı için EMO bildiri yayınlamış ancak bu ürün için herhangi bir bildiri dahi yayınlanmamış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oz'

    Yüksek voltajda sınır tanımayan bir ürün.Ne kadar yüksek voltaj gelirse gelsin normal standarta indiyor.Ve normalde saniyenin binde biri yüksek voltaj oluyor pick mi deniyor ne,onları engelliyor ve yüksek voltajın etki ettiği yerin ömrünü uzatıyor.Her yerde kullanılıyor.Eğer evde isen tek yetiyor.İş yerinde ise her makinaya bağlanıyor

    Merhabalar,

    Yüksek voltajda sınır tanımayan ürün demek biraz fazla iddialı bir cümle olmuş. Ki bu ürün bir parafudr, parafudrlar yıldırım (yüksek akım 200kA) ve aşırı gerilim ( anahtarlama hareketleri vs.) darbelerini ana pano, tali panıve cihazlara ulaşmasını engellerler. Yani kendi üzerilerinden toprağa verirler. Normal standartlara indirgemezler. Prafudrlar: karbon halkacıkları ( SparkGap- Yangın olayını ortadan kaldırır.),varistör veya diyot elemanlarından yapılırlar.

    Sistemde her ne kadar paratoner veya faraday kafesi (dış yıldırımlık) olsada yıldırım düşmesinde binamız tam olarak korunmaz. İniş iletkeni ile toprağa aktarılan yıldırım darbesi (200 kA) tam olarak sönümlenemez ve iç yıldırımlık ( parafudr) sistemi yoksa ana panodan başlayarak tali pano ve cihazlar sizlere ömür.

    İşte bu yüzdendir ki trimbox veya herhangi bir marka sadece prize takılarak korunma sağlanamaz. İç yıldırımlık,dış yıldırımlık, topraklama ve eş potansiyel sistem entegre olmalıdır birbiriyle.

    Saygılarımla




  • Arkadaşlar ürün tasarruf cihazına kadar gitmiş. Nasıl bir alaka olabilir tasarruf cihazı ile anlayamıyorum. Trimbox Dünya'nın %70'inde markalamasını tamamlamış bir Türk markası. Dünya devlerinin de tercihi olmuş. Özellikle elektronik kart dizgi makinesi üreticileri bile ürünü kullanmış ve tüm makinelerine uygulama kararı almışlar, biz hala tasarruf cihazımı, zamazingomu, işe yararmı yaramazmıyı konuşuyoruz.
  • Bu cihaz yaptığı işi, sahip olduğu özellikler dolayısıyla Dünya'da tektir. Başka tüm üretmeye çalışanlar Trimbox'ın eski bayileridir ve bu kadar bilgiyi bilenler telefonlarına kimsenin cevap vermediğini de biliyorlardır.
    Bu konuda ODTÜ'de tepe değerine 40 mikrosaniyede ulaşan ve 104 mikrosaniyede sönümlenen 15.000 V gerilim, 6.000 A akım darbesi uygulanmış ve herkesi şaşırtan;toprağa ihtiyaç duymadan ve kendisi zarar görmeden koruma yapmıştır.Normal şartlarda yıldırım darbesi dahil, sistemlerin içerisine 10kV gerilim, 1,2 kA akım darbesinden fazla girememektedir. Trimbox bu değerlerin çok üzerinde kendisi de zarar görmeden koruma yaptığını tescilledi. Kaldı ki kendisi zarar görüp, sistemi de koruyabilirdi. Herkes çamur atmadan ekmek yemelidir. Ve ekmeğini bu tarz işlerden kazanmaya çalışan arkadaşlara da kullanmalarını ve dış yıldrımlık, iç yıldırımlık, B,C,D gibi sınıflar, iyi bir toprak ihtiyacına da gerek olmadığı için güvenle kullanmalarını ve satmalarını tavsiye ederim.




  • İyi işler taklit edilir, ama taklitler her zaman aslını yaşatır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.