Şimdi Ara

Triptonik vites ile yakıt tasarruf mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler öğrenmek istediğim şey triptonik vites arabayı "D" de kullanmak yerine triptonik ile kullanarak daha az yakabilir miyim? ya da daha az yakmak için ne yapmam lazım .



  • daha düşük devirlerde vites yükselterek ve mümkün olan en yüksek viteste kullanarak tasarruf yapabilirsin ama yeni nesil otomatik vitesler zaten bunu yapıyorlar. sen daha da abartmak istersen 1750-2250 rpm arasında vites yükselt ama devirsizlikten motoru da öksürüp aksırtma. zararı dokunur motora böyle bir şey olursa. 1300 rpm'e falan gelince de vites düşür bunun için. vitesle alakalı yapabileceklerin bunlar.

    bunun dışında klima açmamak, cam yerine dahili araç havalandırması kullanmak, lastiklerin uygun şişkinlikte olması, yokuşlara girerken önce düzlüklerde hız alarak yokuşa girmek (yokuşta hızlanmak, hızı korumaya çalışmak daha fazla yakıt yaktırır), yokuş aşağı inerken ayağı gazdan çekmek, önde trafik-kırmızı ışık gibi durdurucu şeyleri görünce ayağı gazdan çekmek, aniden hızlanmamak gibi pek çok püf noktası da var.
  • triptonik değil tiptronik
    kıçınızdan element uydurmayın
  • Yokuş inerken yada çıkarken manuel moda
    çekin

    Bu arada araba ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer dsg gibi bi şanzımanın varsa ondan iyi yakamazsın ben bizzat denedim, yol düze yakın gibi bişey araba D6 da gidiyor niye 6 da dedim 7 ye attım anlık yakıt tüketim ekranından tüketimin arttıgını gördüm , o yüzden bırak şanzımanın yapsın işini :) ama her şanzıman başarılı değil tabiki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.