Şimdi Ara

TRN BA5 Ön İnceleme (kulaklık yeni geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Aliexpress'ten söylediğim TRN markasının her bir kulaklığında 5 tane balanced armature sürücülerin kullanıldığı kulaklığı 2 ay gibi bir sürede gelebildi şükür. Bir de yanında TRN BT3S bluetooth kablosu söylemiştim ama maalesef çöp, sağ tarafta lehimde sıkıntı var ki bağlantı yerinde temassızlık yapıyor.

    Her neyse kulaklıkla ilgili birkaç günlük deneyimim şu yönde. Kulaklığı takınca ilk tepki şu oldu: Ben 300₺ buna mı verdim? Kulaklığı ilk taktığımda ooo woooww falan bekliyordum da herhalde beklentiyi yüksek tuttum diye böyle oldu bilemiyorum.

    Gelelim neden bu tepkiyi verdim. Bir kere kulaklık temiz ses veriyor ve detaylar fazla. Galiba sıkıntı midlerin yüksek olması. Detay da fazla olunca en ufak bir cızırtı patırtı daha da yükseldiği için biraz zorluyor. Ben tabi mid kısımlara hakim değilim ama muhtemelen piyasadaki tüketici ürünlerinin v-shape eq ile geliyor olmasından kaynaklı hakim değilim. Hep kulağa hoş gelen bas-tiz frekanslarına ağırlık verildiği için kulak o şekle alışmış. Haliyle midler yüksek olunca da kulak yadırgadı ilk başta.

    Ama kulaklığın yükseldiği bir nokta var; erkek vokal seslerinde mükemmel ses veriyor. Yorumlarda da duymuştum bunu ve cidden öyle. Ayrıca özellikle dinamik sürücülü kulaklık almamamın sebebi baslardı. Baslar yüksek olursa da kalan frekansları boğmasın diye full balanced armature tercih ettim. Ve baslar tam da istediğim gibi temiz bir şekilde diğer frekansları öldürmeden kendini duyuruyor. Hatta bas gitarın basları çok tadında oluyor.

    Ergonomi çok rahat bu arada, keza izolasyon. Dışarıdayken kullandığımda dış ses olayı tamamen bitiyor. Bu zamana kadar birkaç yıldır kulak üstü/etrafı kulaklık kullandığım için iem'e geçiş yapınca ya ondan dolayı ses konusunda çok beklentimi karşılamadı ya kabloyu değiştirmem gerekiyor ya da telefon veya onboard ses kartıyla olacak iş değil bu kulaklıkla.

    Daha kulaklık geleli birkaç gün oldu tabi. Önce bir kulağımın alışması lazım. Haliyle ondan sonra daha kapsamlı bir inceleme de yazarım. Dediğim gibi bu bir ön inceleme sonuçta.







  • Hayırlı olsun. İnceleme yazısı için de teşekkürler. Biraz alışmak gerekiyor sanırım ses karakterine.
    Audiobudget'da tizlerin delici tarzda olabildiği ve sibilansa yatkın olabildiği yazılmış. Sizce öyle mi?
    Çinli kulaklıklarda en nefret ettiğim şey bu çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sibilans tam olarak nasıl oluyor bilemiyorum; ş, ç seslerinde patlama falan diyorlar da hiç denk gelmedim. Hatta Youtube'ta sibilans videoları izledim şimdi hiç rahatsız olmadım . Ama kulaklıktan mı, kayıtlardan mı, yoksa ses kartından mı bilmiyorum bazı cırtlak seslerde bir bozulma duyuyorum seslerin sonunda. Patlama değil de cızırtı gibi. Hatta daha çok 'ay' sesinde diyebilirim (örn; time [t-AY-m], style [st-AY-l], like [l-AY-k]). Tones and I - Dance Monkey şarkısında bahsettiğim o cırtlak ses çokça var. Hatta çok sevdiğim bir şarkı ama hep değil bazen o bahsettiğim seslerin sonunda bir cızırtı gibi bir şey duyuyorum. Belki de benim kulağım ile ilgli. Başka bir kulak içi kulaklığım olmadığı için kıyaslayamıyorum. Hep kulaküstü var. Belki de sorun kulaklık çok fazla detay barındırıyor. Bu kadar detay sesi direkt kulağımın içinde duyunca da tam komforlu bir dinleme olmuyor gibi geldi. Bir 2 ay sonrasın tam bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Tam böyle kulağımın alıştığı noktada başka bir kulaklık takınca bu kulaklıkta şu ses eksik diyebileceğim bir noktaya kadar şu an ne söylesem boş gibi.




  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Aynen sibilans o oluyor, s ç ş gibi seslerin rahatsız edici bir şekilde çınlaması diyeyim, tarifi zor gerçekten :)
    Anlattıklarınıza göre kayıt seçen bir kulaklık olabilir. Kayıttaki hataları dinleyicinin yüzüne yüzüne vuran tarzda bir kulaklıksa eğer rahatsız edici olabilir.
    Kaynak seçen bir kulaklık da olabilir. Parlak karakterli bir kaynakla dinliyorsanız belki fazla parlamış olabilir.
    Ses dosyasının kalitesini seçen bir kulaklık olabilir. Mp3 gibi kayıplı formatlara tahammülü yoktur belki.
    Uygun kulak tıkacını bulamamış olma ihtimaliniz de var. Mesela köpük uçlar tizleri ve parlamaları törpüler. Belki köpük uçla kullansanız memnun kalırsınız.
    Ama bunları Burn-in süreci bitiminde değerlendirmek daha doğru olur. Hem kulaklık zamanla oturur hem de kulağınız alışır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir hocam daha denemek istediklerim de var; 8-core kablo, ses kartı, vs. Bir de şahsi fikrim burn in olayının kulaklıkta değil kulakta olduğuna inanıyorum. Bir de balanced armature sürücülerin yapısı dinamik sürücülere göre de oldukça farklı. Bunlarda burn in olayı olur mu hiçbir fikrim yok. Bir de dikkat ettim şimdi iPad'de Spotify'dan açmak ile PC'de Spotify'dan açmak farkettiriyor biraz. PC'de sesler daha iyi çıkıyor. PC'de ise hem Spotify'dan (premium) hem de Tidal'den (30 günlük deneme premium ) aynı şarkıyı kıyas yaptığımda herhangi bir fark hissedemiyorum. Bu noktada da ses kartı devreye giriyor galiba. Onboard Realtek olduğu için ne kadar iyi ses verecek bilemiyorum. Kulaklık dediğiniz gibi kayıt da seçiyor galiba . Cem Karaca - Tamirci Çırağı açıyorum, başta Cem Karaca'nın ses çok iyi ama şarkı ilerledikçe kayıt eski diye galiba yoruyor biraz sesler. Ama daha güncel şarkılarda (misal şu şarkıda kulaklığa hayran kaldım B.E.R - Rise Up) öyle çok bir yorma olmuyor. Bakalım ses kartı da almak istiyorum ama eşim şu sıralar kulaklığa çok para harcadığım için biraz gereksiz para harcıyormuşum gibi karşı çıkabilir. Malum bu kulaklık Çin'den gelene kadar bir de buradan oyuncu kulaklığı almıştım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.